Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




Hrana kot zdravilo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 19, 20, 21  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 27 Mar 2013 19:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Jabolčni čaj za razstrupljanje

Tu je odličen detox recept za očiščenje telesa po zdravljenju z zdravili, antibiotiki, izjemno učinkovito pa deluje tudi po kemoterapiji. Tako preprosto in skoraj zastonj! In kaj potrebujete?

• 3 jabolka (čimbolj BIO), prerežete na 4 dele, s pecljem vred ...
• dajte jih v 5 l vode, pustite, da voda zavre in vre 15 min, potem odstavite in pustite čez noč.
• Zjutraj potem to precedite in 2,5 l spijete po kozarcih čez dan, drugo polovico pa spravite za naslednji dan.
• Najbolje je, da potem ponovno naslednji dan, ko boste pili drugi del, skuhate zvečer nov jabolčnik, ki ga pripravite za naslednji dan.
• To pijete vsak dan, 3 tedne, potem naredite en teden dni pavze in kuro ponovite.

To je jabolčni čaj, ki očisti črevesje, pomaga pa tudi ženskam v menopavzi, saj po pitju jabolčnega čaja popolnoma prenehajo navali vročine v glavo. Preverjeno ... 100% deluje!

Poskrbite za popolni detox telesa še danes! Share is care ... delite, jaz ravnokar sem Smile


Vir: http://www.mychi.si/si/marec_2013/shana_flogie_detox_od_antibiotikov.html


Na spodnji povezavi pa se lahko seznanimo s čiščenjem poapnelih žil (in sploh vsega telesa) s pomočjo česna in limon:




http://generacijazdravja.wordpress.com/2011/06/09/cesen-in-limona-proti-poapnenju-zil-recept/


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 30 Mar 2013 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Zakaj je namakanje stročnic in oreščkov tako zelo pomembno?


Pri kar nekaj ljudeh smo opazili, da imajo kljub uživanju zdrave in priporočljive hrane pomanjkanje nekaterih pomembnim vitaminov in mineralov. So utrujeni, z glavoboli, nizkim pritiskom …Tudi sama sem imela veliko premalo železa, moja znanka magnezija in vitamina b12 … Zdravniki so mi predpisovali različne železove pripravke (tablete, injekcije) in mi govorili, naj jem jetrca in rdeče meso. Pa ga nisem. In zdaj opažam, da ima takšne težave vedno več ljudi, kljub zdravemu prehranjevanju. Zakaj?
Ovsena kaša vsako jutro za zajtrk, pest mandljev, rižota z brokolijem za kosilo … so bili tisti, ki so blokirali absorbcijo hranil iz sicer zelo zdravih živil v moje telo. (Brokoli je zelo zdrav, vsebuje pa goitrogene-inhibitorje.)

N.pr. oves morate namakati nekaj ur prej, preden ga jeste. To je resnično zelo pomembno. Včasih je na embalaži vedno pisalo, da je ovseno kašo pred uživanjem ali kuhanjem potrebno namakati, vendar tega ni več in smo na to žal pozabili.
Vsa zrna v ovoju vsebujejo fitinske kisline (organske kisline, v katere je vezan fosfor). Fitinska kislina se lahko poveže s kalcijem, bakrom, magnezijem, železom in s cinkom ter blokira njihovo absorbcijo. Zato lahko pride v telesu do resnega pomanjkanja mineralov in izgube kostne mase. Z namakanjem nekaj manj kot sedem ur v topli vodi, nevtraliziramo velik del fitinske kisline.

Namakanje oreškov, zrnja, semen in stročnic
Oreški, semena, stročnice in rastline preživijo zato, ker se v njihovem ovoju skrivajo strupeni zaviralci rasti, dokler pogoji narave niso ustrezni za njihovo rast. Obrambni mehanizem narave vključuje prehranske zaviralce in strupene snovi, ki so v ovoju in se seveda lahko odstranijo, če je dovolj padavin in se kalitev lahko začne. Z namakanjem naših oreškov samo posnemamo naravo.
Prehranske zaviralce in strupene snovi, ki so v ovoju zrn in semen, je mogoče zmanjšati ali odpraviti z namakanjem. Ti inhibitorji in strupene snovi so ACE, fitati (fitinska kislina), polifenoli (tanini) in goitrogeni.


... članek si v celoti preberite na spodnji povezavi:

http://zdrava-prehrana.bodieko.si/zdrava-prehrana/zakaj-je-namakanje-oresckov-tako-zelo-pomembno

LP Bučka
Smile
_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 31 Mar 2013 16:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Veganska prehrana in diabetes

Odličen, navdihujoč dokumentarni film o sladkornih bolnikih, ki so s pomočjo presne veganske hrane v 30 dneh pozdravili diabetes. Če poznate koga, ki ima to bolezen, mu lahko posredujete to informacijo. Morda bo s tem sprejel svoje največje darilo.


Se da pozdraviti diabetes v 30 dneh? Pravijo da lahko!


http://www.filmsforaction.org/watch/simply_raw_reversing_diabetes_in_30_days/
Ni prevoda iz angleščine!

Vir: Damjan Likar, FB

LP Bučka
Smile


Opozorilo:
Zeleno obarvane in (dvakrat) podčrtane besede v prispevkih skrivajo reklame!
Te so nam vsilili, zatorej ne peljite miške čeznje oz. ne klikajte nanje!

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 31 Mar 2013 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Česen odpravi vnetje ušes že v enem dnevu brez antibiotikov


Če se vi ali vaš otrok pogosto spopadate z vnetjem ušes, nikar ne posegajte po antibiotikih - v le enem dnevu skoraj povsem odpravite težavo s pomočjo preprostega naravnega zdravila.
Ko otroci trpijo za vnetjem ušes, jih običajno odpeljemo k zdravniku, ta pa seveda predpiše antibiotike. Toda slednji ubijejo tudi dobre bakterije, ki pa so izjemno pomembne za naš imunski sistem, zato so otroci izpostavljeni številnim drugim boleznim.
Vnetja ušes običajno povzročijo bakterije, virusi ali glivice v ušesu, zato jih lahko zdravimo sami s pomočjo izjemno učinkovitega a povsem varnega naravnega zdravila - česna.

Vse kar moramo storiti je, da v destilirano vodo iztisnemo sok nekaj zrn česna in ga precedimo, nato pa s pomočjo kapalke mešanico nakapljamo v uho. Uporabimo petkrat toliko destilirane vode kot česnovega soka. Česnova voda naj bo v ušesu nekaj minut, da opravi svoje delo, nato pa uho nagnite navzdol, da izteče, ter uho sperite med tuširanjem.
Pri tem velja opozoriti, da je lahko uporaba česna boleča, a bolečina izgine že po nekaj minutah, ko se uho pozdravi, pa povsem izgine. Če je bolečina neznosna, izlijte tekočino iz ušesa in prihodnjič uporabite bolj razredčeno česnovo vodo.
Postopek boste morali ponoviti le enkrat ali dvakrat, da boste opazili bistveno izboljšanje.


Vir: http://druzina.enaa.com/Zdravje/Domaca-lekarna/Cesen-odpravi-vnetje-uses-ze-v-enem-dnevu-brez-antibiotikov.html

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Apr 2013 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom


Tale recept za zdravilno marmelado sem dobila po mailu ... morda pa komu prav pride Exclamation



Marmelada za ODPORNOST - zdravilna bomba


Pred pričetkom izdelave marmelade pripravimo kozarčke ... za to vsebino potrebujemo 7 do 8 malih kozarčkov. Le-ti morajo biti čisti in suhi. Da pa bodo kozarčki razkuženi, jih damo pred pričetkom priprave marmelade kar v pečico, segreto na 100°C, in jih pustimo v pečici vse dotlej, dokler marmelada ni pripravljena!

V 1 liter terana damo:

1. 250 gr borovnic
2. 250 gr brusnic
3. 250 gr suhih sliv (brez koščic)
4. 250 gr temnih rozin

Mešanica naj vre največ 10 minut, nato vsebino zmeljemo s paličnim mešalcem in ohladimo toliko, da lahko dodamo vanjo še:

1. 3 dl medu,
2. 1 žlico cimeta in
3. 1 žlico ingverja v prahu

Vse skupaj nato mešamo toliko časa, da se dodani med stopi.
Mešanico z zajemalko zlivamo v kozarčke, krepko zatisnemo pokrovčke, zavijemo kozarčke še malo v odejo, da se počasi hladijo in se pokrovčki močneje zaprejo. Kozarčke z marmelado shranimo v temnem in hladnem prostoru.
Ko kozarček načnemo, ga hranimo v hladilniku.

Če smo zelo "na tleh", utrujeni, slabokrvni, malodušni ...
pojejmo vsaj dve čajni žlički marmelade na dan. Jejmo jo brez kruha, da se lažje prebavi in gre hitreje v kri!


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 17 Apr 2013 19:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Šparglji, učinkovito zdravilo proti raku

ŠPARGLJI - JE KDO VEDEL?

Pred nekaj leti sem spoznal osebo, ki je iskala šparglje za prijatelja, ki je imel raka. Dala mi je fotokopijo članka, naslovljenega "Šparglji za raka", natisnjenega v Cancer News Journalu, decembra 1979. Vsebino bom posredoval tako, kot je bila posredovana meni. Jaz sem biokemik, specializiran na področju zdravstvenih diet, s čimer se ukvarjam že 50 let.

Pred nekaj leti sem bral o odkritju Richarda R. Vensala, D.D.S. da šparglji morda zdravijo raka. Vzpostavil sem stik z njim in od takrat delava na tem projektu, vmes pa sva nabrala številne pozitivne zdravstvene slučaje, od katerih nekaj navajam tu:

- Slučaj 1:
Moški s skorajda brezupnim slučajem Hodgkinove bolezni (rak limfnih vozlov) je bil popolnoma nesposoben. V roku enega leta od začetka terapije s šparlji njegovi zdravniki niso mogli odkriti nikakršnih sledi o raku, on pa je spet popolnoma aktiven.

- Slučaj 2:
Uspešen 68-letni poslovnež, ki je bolehal za rakom na mehurju, se je zdravil 16 let. Po letih medicinskih terapij, vključno z obsevanjem, je začel terapijo s šparglji. V roku treh mesecev so pregledi pokazali, da je njegov tumor na mehurju izginil in da so ledvice normalne.

- Slučaj 3:
Moški s pljučnim rakom je bil 5. marca 1971 na operacijski mizi, ko so ugotovili, da je njegov rak tako razširjen, da se ga ni dalo izrezati. Kirurg ga je zašil ter njegov slučaj razglasil za brezupnega. 5. aprila je moški slišal za zdravljenje s šparglji in takoj začel s terapijo. Avgusta je rentgenski pregled pokazal, da je rak izginil.

- Slučaj 4:
Neka ženska se je dolga leta borila s kožnim rakom. S časom se je razvilo kar nekaj dodatnih žarišč, kar je njen zdravnik ocenil za napredovalo bolezen. Po treh mesecih terapije s šparglji pa je ugotovil, da se je stanje zelo izboljšalo in da je koža spet v redu. Ista bolnica je zatrdila, da so ji šparglji pozdravili tudi ledvično bolezen, s katero se je borila od leta 1949. Imela je že 10 operacij ledvičnih kamnov in je prejemala invalidnino zaradi diagnoze, da je njena bolezen neozdravljiva. Ozdravitev pripisuje terapiji s šparglji.

Sam nisem bil presenečen s temi rezultati, kajti "Elementarna medicina", ki jo je leta 1854 napisal profesor na Univerzi Pensilvanije, navaja, da so šparglji bili uporabljani kot ljudsko zdravilo proti ledvičnim kamnom. Navedel je celo preizkuse o zmožnosti špargljev, da raztopijo ledvične kamne, ki so bili narejeni leta 1739! Poglejte letnico!

Predstavili bi tudi druge slučaje, toda medicinsko okolje otežuje pridobivanje tozadevnih zdravstvenih dosjejev, zato apeliram na bralce, da posredujejo te dobre novice naprej in pridobijo veliko število potrditev, kako bi medicinske skeptike prepričali o tem neverjetno enostavnem in naravnem zdravilu.

Šparglje je pred uporabo treba prekuhati in zato so konzervirani šparglji uporabni, tako kot sveži. Sam sem se pozanimal pri dveh vodilnih proizvajalcih konzerviranih špargljev - Giant in Stokely – ter dobil zagotovilo, da ti znamki ne vsebujeta pesticidov ali konzervansov.

Prekuhane šparglje v mikserju zmešajte v pire in ga dajte v hladilnik. Bolniku dajte 4 polne jedilne žlice pireja 2 krat dnevno - zjutraj in zvečer. Pire se lahko razredči in pije kot topel ali hladen napitek. Ta terapija je zasnovana na sedanjih spoznanjih, lahko pa se, odvisno od vrste slučaja, doza tudi poveča in prilagodi potrebi , škoditi ne more. Običajno se prvi znaki izboljšanja pokažejo že po 2-4 tednih terapije.

Kot biokemik sem prepričan v staro reklo "to, kar zdravi, lahko prepreči", zato po tej logiki oba z ženo pijeva špargljevo pijačo ob obrokih. Po 2 žlici pireja razredčiva z vodo in jo pijeva ob zajtrku in večerji - jaz vroče, žena hladno ... Že leta oba redno kontrolirava kri kot sestavni del pregledov.

Zadnji pregled krvi pri specialistu za zdrave prehranske navade je pokazal znatno izboljšanje v vseh pregledanih elementih. Te izboljšave pripisujem terapiji s šparglji. Kot biokemik sem naredil obsežno raziskavo vseh aspektov rakavih obolenj in tudi vseh predpisanih terapij. Kot rezultat te študije sem prepričan, da šparglji zelo dobro sodijo v zadnje teorije o zdravljenju raka.

Šparglji vsebujejo lepo količino proteinov, poimenovanih histones, za katere verjamem, da so aktivni v procesu rasti celic. Zaradi tega lahko rečem, da šparglji vsebujejo snov, ki jo imenujem normalizator rasti celic, kar ima za posledico njeno delovanje na raka, in je lahko tudi kot splošni telesni tonik. Kakorkoli, ne glede na teorijo, je uporaba špargljev, kot jo mi priporočamo, nenevarna. Nihče, niti zvezne zdravstvene oblasti, vam ne morejo preprečiti, da jo uporabite, naredi pa vam lahko veliko dobrega.

Ameriški Nacionalni Institut za raka je potrdil, da so šparglji najvišje na lestvici testirane hrane po vsebini glutathiona, ki se smatra za enega najmočnejših ANTI KANCEROGENOV in ANTI-OKSIDANTOV.


Vir: http://www.pozitivke.net/article.php/Biokemik-Zdrastvene-Diete-Sparglji-Rak

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Apr 2013 09:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




REGRAT

Zdravilni učinki regrata

Danes je regrat ena izmed najbolj raziskanih rastlin, čeprav so njegove zdravilne učinke poznali že v preteklosti. Je diuretik (žene na vodo), laksativ (spodbuja odvajanje blata), holagog (spodbuja izločanje žolča) in antirevmatik (zdravi revmo). Po ljudskem izročilu se uporablja proti zastoju seča in ledvičnih kamnih, saj močni sečni tok potegne s seboj ledvični pesek. Priporočajo ga pri prebavnih motnjah, zaprtju zaradi lenega črevesja in slabega izločanja prebavnih sokov, saj pospešuje delo vseh izločevalnih žlez. Ob uživanju regrata se v želodcu izloča več kisline, v dvanajstnik pa se izceja več žolča iz jeter. Primerno je uživanje, kadar imate žolčne kamne, vnetje žolčnika, zlatenico ali za lajšanje začetnih stopenj ciroze jeter ter proti mišičnemu revmatizmu, obrabljenim sklepom, ledvenemu useku in vnetju išiasa.

Regratov čaj

Pri želodčnih težavah, ki jih povzroča pomanjkanje kisline, pijte čajni napitek pol ure pred jedjo. Če imate ledvični pesek, je možno uporabiti vodni šok; čajni napitek dopolnite z vodo do poldrugega litra in popijte vso količino v 15 do 20 minutah. Za odrasle je primeren čajni napitek, pripravljen kot poparek iz 4 do 10 gramov posušenih listov, oziroma kot poparek ali prevretek iz 2 do 8 gramov posušenih korenin, do 3-krat na dan. Čaj iz cvetov lahko uporabljate tudi za beljenje sončnih peg. Primeren odmerek je 3 do 4 žlice dnevno med obroki. Pri nekaterih ljudeh so z mešanico čajev, katerih sestavina je bil tudi regrat, zdravili virusni hepatitis in virusno vnetje jeter.


Vir: http://www.bilkabaloh.com/?p=1443

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Maj 2013 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




4 razlogi, zakaj bi morali jesti avokado

1. Avokado za dober vid
Nekaj rezin avokada pomaga ohranjati oči zdrave in mlade, saj vsebuje antioksidanta lutein zeaksantin, ki preprečujeta očesne bolezni, povezane s staranjem.

2. Avokado pomaga preprečevati raka
Ekstrakt avokada ubija ali ustavlja rast predrakavih celic, ki vodijo do raka ust, morda pa ima podoben učinek tudi na druge vrste raka. Raziskovalci to pripisujejo edinstveni sestavi avokada, ki vsebuje folno kislino, vitamin C in vitamin E.

3. Avokado pospešuje absorbcijo hranilnih snovi
Če kombiniramo avokado in paradižnik, bo telo absorbiralo kar štiriinpolkrat toliko likopena iz paradižnika. Likopen je znan kot borec proti raku. Za boljšo absorbcijo hranilnih snovi so odgovorne zdrave maščobe v avokadu.

4. Z avokadom lahko nadomestimo druge nezdrave maščobe
Namesto nezdrave majoneze si v sendvič narežimo nekaj rezin avokada, ki vsebuje zdrave maščobe in pomaga zniževati holesterol, poleg tega pa vsebuje tudi vlaknine in proteine.
Ne vemo točno, kaj bi z avokadom? Narežimo ga v solato ali pa si pripravimo okusni avokadov namaz z zelišči!


Vir: http://www.zenska.si/zdravje/zdravo-zivljenje/4-razlogi-zakaj-bi-vsi-morali-jesti-avokado/

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Maj 2013 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Hrana, ki bi jo morala jesti vsaka ženska:

Losos
Ne le, da je losos bogat z železom, ki ga po navadi primanjkuje pri ženskah, pač pa je tudi poln omega-3 maščobnih kislin, ki so znane po tem, da izboljšujejo razpoloženje. Strokovnjaki pravijo, da omega-3 maščobne kisline pomagajo pri zdravljenju depresije in preprečevanju nihanja razpoloženja.

Laneno seme
Za splošno zdravje lanena semena uživajte vsakodnevno. So dober vir omega-3 maščobnih kislin in znani po tem, da zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in raka dojk. Prav tako imajo protivnetne lastnosti, ki preprečujejo artritis, pomagajo pa tudi olajšati sindrom razdražljivega črevesja.

Špinača
Čeprav morda ne spada med najbolj priljubljeno hrano, pa je špinača opremljena s številnimi vitamini, minerali in visoko vsebnostjo magnezija. Magnezij je znan po tem, da pomaga zmanjšati telesne simptome predmenstrualnega sindroma, kot so otekanje, občutljivost dojk, napihnjenost in povečanje telesne teže.

Brusnice
Nekatere študije v preteklih letih so odkrile povezavo med uživanjem brusnic in zmanjševanjem tveganja za raka dojke in bolezni srca. Prav tako pa imajo te ljubke jagode sposobnost za preprečevanje in zdravljenje okužb sečil. Vsak drugi dan spijte kozarec brusničnega soka!

Orehi
Strokovnjaki pravijo, da so orehi polni omega-3 maščobnih kislin, antioksidantov in fitosterolov – vseh pomembnih sestavin za zmanjševanje tveganja za nastanek raka dojk. Visoka vsebnost omega-3 pomaga tudi ohranjati zdravje kosti, se boriti proti artritisu in depresiji. Orehi vključujejo tudi hranilne snovi, kot so kalcij, magnezij in folna kislina.

Oves
Oves kar poka od hranil, ki so izvrstna za žensko zdravje. Skrbijo za zdravo srce, so izvrstna za prebavo, ohranjajo zdrave vrednosti krvnega tlaka in vsebujejo vitamin B6, ki pomaga preprečevati PMS in nihanje razpoloženja. Še ena druga sestavina – folna kislina – pa preprečuje prirojene napake pri dojenčkih in je bistvenega pomena za ženske med nosečnostjo in po njej.

Mleko
Pomanjkanje kalcija je ena izmed večjih zdravstvenih težav, ki prizadene ženske po vsem svetu. Mleko je preprosto nujno za ženske na vseh starosti. Mleko je odličen vir kalcija in v kombinaciji z vitaminom D eden od najboljših načinov, da se otepate osteoporoze. Tudi mleko pomaga pri preprečevanju simptomov PMS, ki se jih vsi tako bojimo.

Paradižnik
Karotenoid, ki je bistvenega pomena za dobro zdravje, je likopen, ki je pigment, ki ga najdemo v paradižnikih. Številne študije so pokazale, da likopen pomaga pri preprečevanju raka dojk. Poleg tega obstajajo tudi dokazi, ki nakazujejo, da paradižnik zmanjšuje tveganje za bolezni srca in ožilja.




Vir: http://www.zdravje.si/prehrana-ki-jo-mora-jesti-vsaka-zenska

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 01 Jun 2013 21:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 03 Jun 2013 10:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Naravno zdravilo proti bakterijam

To "zdravilo" priporočajo ljudem, ki imajo probleme zaradi bakterijskih obolenj, še posebno kadar gre za bakterijo Escherichia Coli:

Sestavine:
250 g peteršiljeve korenine
250 g limone (skupaj z lupino)
200 g medu
2 dl oljčnega olja

voda z 1 žlico soli

Priprava:
Limono temeljito operemo in jo položimo za nekaj časa v slano vodo, da se iz lupine izločijo strupene snovi, nato jo na mesoreznici zmeljemo skupaj s peteršiljevimi koreninami. Dodamo med in olje in vse skupaj dobro premešamo. Zmes damo v steklen kozarec, ki ga dobro zapremo in spravimo v hladilnik.
Jemljemo eno jedilno žlico mešanice pred zajtrkom in eno pred večerjo.

Vir: http://www.recepti-svijeta.com/prirodni-lijek-protiv-bakterija/

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Jun 2013 18:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Z grenivko proti gubam


Z leti se na obrazu pojavijo gube. Tega skorajda ne moremo preprečiti, lahko pa omilimo globino gub. Stres, pretirano izpostavljanje soncu in kajenje stanje le še poslabšajo.
Koža se z leti tanjša, kar pomeni, da moramo temu prilagoditi vsakodnevno nego. Izbrati moramo bogate kreme, se zašlititi pred škodljivimi sončnimi žarki in redno umivati obraz. Obstajajo pa tudi odlične maske za obraz, s katerimi lahko zmanjšamo globino gub in preprečimo nastanek novih.

Grenivka je bogata z vitaminom C, zato je odličen sadež v boju proti gubam. Površinske gube torej lahko odpravimo kar s pomočjo maske iz grenivke. Kaj potrebujemo?

• žlico riževe moke
• dve žlici soka grenivke
Sestavini zmešajmo in nanesimo na obraz. Počakajmo od 10 do 15 minut. Sperimo.
Obstaja pa tudi druga različica, pri kateri iz zmesi izcedimo grenivko, dodamo žlico kisle smetane, žlico korenčkovega soka in žlico riževe moke. Zmes nato nanesimo na obraz in pustimo delovati 20 minut. Sperimo.
Naša koža bo precej lepša in bolj sijoča, gube pa manj izrazite.
Poskrbimo za obraz, še preden nas napadejo znaki staranja.

Vir:
http://lifestyle.enaa.com/Moda-in-lepota/Lepotni-nasveti/Z-grenivko-proti-gubam.html

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 07 Jun 2013 22:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Tole je pa vredno prebrati počasi ... in razmisliti


Jejmo sadje na prazen želodec

Dr Stephen Mak zdravi bolnike s končnim stadijem raka na nenavaden način in je tako pozdravil že veliko pacientov. Verjame v moč naravnega zdravljenja v telesu proti bolezni.
Trenutno je njegova uspešnost pri zdravljenju raka 80 %.
Pacienti z rakom ne bi smeli umirati – zdravilo proti raku je že odkrito, pa če verjamemo ali ne. Žal mu je za stotine za rakom obolelih pacientov, ki umrejo zaradi klasičnega zdravljenja.


JEJMO SADJE

Vsi mislimo, da pomeni "jesti sadje" to, da ga kupimo, nareženo na koščke in stlačimo v usta. Vendar ni tako enostavno, kot si mislimo. Pomembno je vedeti, KAKO ... predvsem pa, KDAJ jesti sadje.


Kako pravilno jemo sadje?


TO POMENI, DA SADJA NE SMEMO ZAUŽITI PO OBROKU!
SADJE JEJMO VSELEJ LE NA PRAZEN ŽELODEC!
Če bomo sadje uživali tako, bo to ključno pomagalo pri razstrupljanju našega sistema; oskrbelo nas bo z veliko energije – npr. za hujšanje ali druge aktivnosti.


SADJE JE NAJPOMEMBNEJŠA HRANA!

Škodljivo je da n.pr. pojemo dva koščka kruha in zatem rezino sadja. Ta rezina sadja bi morala hitro skozi želodec, naravnost do prebavil, a ne more zaradi kruha. Ves obrok začne trohneti, razpadati in se spremeni v kislo gmoto. V trenutku, ko pride sadje v želodcu v stik s prebavnimi sokovi, se začne celotna zmes kvariti ...

Jejmo torej sadje na prazen želodec, ali pa pred jedjo!
Nekateri ljudje se pritožujejo, da jih vsakič, ko pojedo melono, napihne, da morajo teči na stranišče ipd. Vse to se ne bi dogajalo, če bi pojedli sadeže na prazen želodec. Sadje se pomeša z razkrajajočo se drugo hrano in povzroča nastanek plinov, kar je razlog za napihnjenost.

Sivenje, izpadanje las (plešavost), živčni izbruhi, temni kolobarji pod očmi – vse to se NE BI dogajalo, če bi jedli sadje na prazen želodec. Pri tem upoštevajmo, da je nekatero sadje sicer kislega okusa, a glede na raziskave Dr. Herberta Sheltona deluje v telesu alkalno – npr. pomaranče, limone.
Če moramo piti sadni sok – pijmo le sveži sok, NIKAKORne pijmo soka iz konzerv (sem sodi tudi tetrapak). Prav tako ne pijmo pregretega soka.
Ne jejmo kuhanega sadja, ker ne bomo zaužili hranljivih snovi, ki jih vsebuje surovo sadje – vse, kar bomo dobili, bo le okus sadja. Kuhanje uniči vitamine.
Bolje kot piti sokove je pojesti cel sadež. Če že pijemo sok, ga pijmo po požirkih in počasi, tako da ga nekaj časa zadržimo v ustih, da se lahko premeša s slino, preden ga požremo. Odločimo se lahko za 3-dnevno sadno kuro, da si prečistimo telo. Jejmo le sadje in pijmo sadni sok tri dni in bomo presenečeni, ko nam bodo prijatelji povedali, da izgledamo bleščeče!

Katere vrste sadja je najbolj priporočljivo uživati?

KIVI:
majhen, a mogočen. Je dober vir fosforja, magnezija, vitamina E in vlaknin. Njegova vsebnost vitamina C je dvakrat višja od pomarančinega.


JABOLKO:
jabolko na dan odžene zdravnika vstran? Čeprav ne vsebuje veliko vitamina C, ima mnogo antioksidantov in flavnoidov, ki povišajo aktivnost vitamina C in tako pomagajo znižati tveganje raka na črevesju, srčnega napada in kapi.

JAGODA:
zaščitno sadje; jagode imajo najvišjo vsebnost antioksidantske moči med pomembnejšim sadjem in varuje telo pred prostimi radikali, ki povzročajo raka.

POMARANČA:
najbolj sladko zdravilo. Če zaužijemo 2 do 4 pomaranče dnevno, lahko z njimi preženemo prehlad, znižamo holesterol, zaščitimo ledvice in celo raztopimo ledvične kamne ... in tudi znižamo tveganje za nastanek raka na debelem črevesu.

LUBENICA:
najboljše sredstvo proti žeji. Sestavljena je iz 92 % vode in vsebuje velikansko količino glutoatina, ki pomaga pri izgradnji imunskega sistema. Lubenice so tudi dober vir likopena – oksidanta, ki pomaga premagovati raka. Hranili, ki so ju našli v lubenici, sta še vitamin C in fosfor.

GUAVA in PAPAJA:
odneseta glavno nagrado glede vsebnosti količine vitamina C. Guava je bogata tudi na vlakninah in pomaga proti premočnemu potenju. Papaja je bogata na karotenu, kar je dobro za oči.

Pitje hladne vode po obroku = rak!

Lahko to verjameo? Za vse, ki radi popijemo po obroku kozarec hladne vode, bo ta članek posebej dragocen. Hladna voda namreč strdi vse maščobe, ki smo jih med obrokom zaužili, kar upočasni prebavo. Ko ta "zmes" reagira s kislino, se bo razgradila hitreje od ostale hrane in jo bo zato črevesje posrkalo prej kot trdne delce hrane, kar bo povzročilo bolezen črevesja. To se bo kmalu spremenilo v maščobe in zatem v raka. Najbolje, kar lahko naredimo, je, da popijemo po obroku toplo juho ali toplo vodo.

--------------
Pa še resna opomba glede poteka srčnega napada: vsak srčni napad se ne začne z bolečino v levi roki. Bolečina se lahko pojavi tudi v ČELJUSTI. 60 % ljudi doživi srčni napad med spanjem. Bolečina človeka zbudi – bodimo pozorni nanjo in se je zavedajmo. Več ko vemo o srčnem napadu, več nas ga bo lahko preživelo.

Vir: e-pošta

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 29 Jun 2013 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Zakaj je krompir tako nezdrav

... ljubitelji krompirja pa v jok Crying or Very sad

Resnični strokovnjaki za zdravo prehrano to že dolgo vedo, sedaj pa je tudi uradna znanost presenečeno ugotovila, da je krompir smrtonosen (in tudi pojasnila, zakaj).
Čeprav je zelenjava zdrava – še posebej, če je pridelana na ekološki, naravi prijazen način ter če jo uživamo pretežno v surovem stanju – in čeravno štejemo krompir na nek način med “zelenjavo” – navsezadnje ga ne moremo prištevati med sadje, meso ali maščobe …, pa med zeleno listnato zelenjavo in krompirjem obstajajo velike razlike. Krompir je tehnično gledano gomolj, po sestavi pa ne kaj več kot koncentriran škrob. Torej bomba sladkorja za krvni sistem, v katerem imamo v normalnem stanju (in povprečno gledano, saj je vsak človek malce drugačen) le toliko glukoze, kot bi ustrezalo približno eni žlički konzumnega belega sladkorja.

Če pojemo srednje velik krompir, je to za telo tako, kot če bi pogoltnili četrt skodelice čistega belega sladkorja.

Drugače povedano, telo dobesedno utopimo v koncentriranem sladkorju in naša kri postane od preobilice krvnega sladkorja gosta in lepljiva. To je škodljivo za srce, žile, možgane in praktično vse organe. Ker je krvnega sladkorja preveč in ga celice ne morejo več sprejeti vase, se glukoza spremeni v maščobo in jo insulin pospravi tja, kamor si najmanj želimo: v maščobne celice. Marsikdo misli, da je vse, kar kupimo na oddelku zelenjave, zdravo in koristno. Resda tudi krompir vsebuje nekaj koristnih snovi, n.pr. vitamine iz skupine B, C vitamin in minerale. Toda žal je krompir tudi huda škrobnata bomba, ki je po sestavi zelo blizu povsem prečiščenemu škrobu. Škrob kot hranilo pa se že v ustih začne razgrajevati in pretvarjati v končni produkt, sladkor.

Zato krompir povečuje telesno težo (in ta vpliv direktno sploh ni povezan s številom kalorij, temveč s čisto drugimi, hormonskimi mehanizmi), še posebej nevarno prispeva k trebušni debelosti in je pospeševalec degenerativnih bolezni, kot je n.pr. diabetes tipa 2.

In študija, pred kratkim objavljena v New England Journal of Medicine, je potrdila prav to. Vsekakor bolje pozno kot nikoli … Harvardski raziskovalci so preučili podatke o več kot 120.000 zdravih posameznikih, ki na začetku študije niso imeli povišane telesne teže. Udeležence so spremljali od 12 do 20 let in ugotovili, da so bila tri živila, ki so najbolj prispevala k debelosti, naslednja:

1. Pečen krompir
2. Krompir v kateri koli obliki
1. Sladke brezalkoholne pijače (vključno s sadnimi sokovi)

– te namreč vsebujejo bodisi veliko sladkorja bodisi veliko fruktoze, ki je skoraj še bolj smrtonosna kot čisti sladkor

Krompir se je torej odrezal celo slabše od kokakole, pa že ta je značilen primer nezdrave packarije. Na žalost širša javnost s tem ni bila seznanjena, saj študijo poznajo le strokovni krogi. Še bolj žalostno pa je to, da organizacije, katerim bolniki zaupajo, n.pr. American Heart Association, na svojih spletnih straneh zatrjujejo, da naj bi bil krompir »zdrav za srce«. OZN je leto 2008 razglasila za ‘leto krompirja’, American Diabetes Association pa ima na spletni strani »zdrav« recept za pire krompir, za katerega potrebujemo 2 skodelici olupljenega krompirja! Kot da ni dovolj slabo, da bolnikom priporočajo utapljanje v sladkorju, povrhu še zahtevajo, naj odstranimo lupino, ki je edina kaj vredna, saj so hranila, kolikor jih je, prav v njej. V resnici bi ADA morala bolnike posvariti, da krompir povzroča hude insulinske skoke v krvi, kar pomeni stres za trebušno slinavko in lahko poleg diabetesa na dolgi povzroči tudi pankreatičnega raka.

Krompir ni zdrava hrana tudi zato, ker ga ne moremo jesti v surovem stanju. Tudi če izvzamemo glutenska žita, koruzo in sojo, ki so sploh anti-hrana, se moramo na splošno izogibati vsem živilom, katerih ne moremo zaužiti surovih. Zato si le poredko privoščimo polnozrnat riž, ajdovo ali proseno kašo, kinuo in stročnice, ker ta živila surova niso užitna, s kuhanjem pa uničimo večino tega, kar je bilo v njih koristnega. 90 % prehrane naj predstavlja tisto, kar lahko jemo tako surovo kot skuhano ali pečeno, in kar ne dviguje pretirano krvnega sladkorja.

Vir:
http://wearechange.si/harvardska-studija-zakaj-je-krompir-tako-nezdrav/

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 03 Jul 2013 08:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




FIGE

Ste med tistimi, ki komaj čakajo del leta, ko se na policah prodajaln s sadjem pojavijo tudi sladke fige? Sedaj je ta čas in resnično ga je treba izkoristiti, saj so fige sadje s takšno kombinacijo sestavin, da je njihov učinek skorajda čudežen. Preverite, zakaj bi jih morali vzljubiti, četudi ste morda med tistimi, ki se nad njimi zmrdujejo, ker na prvi pogled delujejo malo bolj nenavadno.

Nižajo krvni tlak

Fige so izvrsten vir kalija, minerala, ki ga telo potrebuje, da ohranja krvni pritisk na ravni, ki je zanj primerna. To pomeni, da vam uživanje fig lahko še posebej pomaga, če si radi privoščite hrano, ki vsebuje veliko soli, ki tlak nasprotno viša. Priporočljivo je, da jih uživate tudi, če imate pritisk že povišan.

Zmanjšujejo tveganje za pojav raka

Za to je zaslužna zelo velika količina vlaknin. Fige se lahko pohvalijo, da poleg jabolk in hrušk spadajo med sveže sadje z največ vlakninami. Te pa ne lajšajo le prebave, študija fakultete za medicino v Stockholmu je pokazala, da za povrh zmanjšujejo tveganje za pojav raka na dojkah. Švedski strokovnjaki so spremljali skoraj 52 tisoč žensk, ki so že vstopile v menopavzo ter dobile zaradi tega povečano možnost, da jih preseneti rak prsi. Potrdili so, da je redno uživanje zadostne količine vlaknin tveganje zmanjšalo za najmanj 34 odstotkov, pri nekaterih je bilo manjše za celo 50 odstotkov.

Pomagajo pri hujšanju

Tudi za to je zaslužno pravo bogastvo vlaknin. Uživanje živil, ki so bogata z vlakninami, namreč povzroči, da smo dlje časa siti. Dnevni energijski vnos je posledično manjši, saj preveč ne zmoremo pojesti že fizično. Poleg tega so fige, če ste na dieti, idealen posladek, saj v primerjavi z ostalim sadjem vsebujejo bolj malo kalorij. Obenem se boste torej posladkali, ohranili vitek pas ter zaužili še pravo obilje hranil, ki so za vaše telo blagodejna.

Ohranjajo zdrave kosti

Med drugim fige vsebujejo tudi zelo veliko kalcija, minerala, ki preprečuje pojav osteoporoze. Ena izmed njegovih nalog je namreč, da poskrbi, da mineralna kostna gostota ostane takšna, kot mora biti, da vas lahko telo drži pokonci še zelo veliko let. To je spet koristno tudi, če se sicer prehranjujete bolj nezdravo. Prekomerno uživanje soli namreč povzroči, da izgubljate več kalcija, kot je normalno. Če se ne morete upreti tako škodljivi predelani hrani, si torej privoščite vsaj fige. Morda pa se tako počasi celo navadite na povsem drugačne okuse bolj zdravih dobrot.

Namesto svežih – suhe

V blagodejnih učinkih fig lahko uživate tudi, kadar na voljo ni več svežih. Suhe fige učinkujejo enako, le da vsebujejo veliko več kalorij. Je pa tudi to koristno, kadar na hitro potrebujete veliko energije.

Vir: http://vizita.si/clanek/zdravozivljenje/ze-veste-zakaj-delajo-cudeze.html

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 19, 20, 21  Naslednja
Stran 7 od 21

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group