|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 21 Jul 2018 16:01 Naslov sporočila: |
|
|
Krompirjevi ''twixi''
Sestavine:
300 g krompirja
300 g mletih keksov
200 g jedilne čokolade (100 + 100)
140 g masla (100 + 40)
150 g sladkorja v prahu
2 žlici ruma
1 žlica kakava
1 žlica olja
Priprava:
Kuhan, olupljen ter še vroč krompir pretlačimo, dodamo mu čokolado in 100 g masla. Dobro premešamo, nato pa dodamo mlete kekse, sladkor v prahu, kakav in rum ter znova dobro premešamo.
Krompirjevo maso na pladnju oblikujemo v nekaj cm debel kvader in ga postavimo v hladilnik, da se dobro strdi in ohladi.
Medtem pripravimo čokoladni obliv: - v posodi nad drugo posodo s paro raztopimo 100 g čokolade, dodamo 40 g masla in žlico olja ter vse gladko razmešamo.
Ohlajen krompirjev kvader narežemo na manjše kvadrčke (palčke), ki jih pomakamo v čokoladni obliv ter jih zlagamo nazaj na pladenj (ali jih z oblivom enostavno prelijemo).
Pladenj vrnemo v hladilnik, da se kolački temeljito ohladijo in se obliv na njih strdi.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Jul 2018 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
Princeske
Sestavine:
testo:
2 dl olja
2 dl vode
3 dl moke
4 jajca
krema:
7 dl mleka
2 vanilijeva pudinga
3 žlice sladkorja
2,5 dl sladke smetane
1 - 2 žlici sladkorja v prahu
Priprava:
Testo: - Vodo in olje zavremo, odmaknemo s štedilnika in dodamo moko. Zmes ves čas mešamo s kuhalnico, vsake toliko časa lonec vrnemo na plamen in ves čas mešamo, dokler se testo ne loči od stene lonca, kar traja nekaj minut. Zmes naj se nato najprej ohladi na sobno temperaturo, nato pa naj se popolnoma ohladi v hladilniku. Ohlajeni zmesi nato dodajajmo jajca enega za drugim, vendar naslednjega vmešamo šele ko smo predhodnega popolnoma vmešali.
Pečico ogrejemo na 220°C, in medtem ko se segreva, na pekač nanesemo kupčke testa. Dna pekača ni treba z ničemer mazati, niti ga ni potrebno oblagati s peki papirjem. Kupčke nanašamo z malo žličko, vendar naj bo vmes dovolj prostora, ker bodo med peko narasli. Ko so vsi kupčki nanešeni, se vrnemo na začetek in na vsak kupček nanesemo še malo testa, vendar manj kot prvič.
Pekač potisnemo v vročo pečico, in čim se kupčki pričnejo napihovati (po približno 7 minutah) zmanjšamo temperaturo na 110°C in jih pečemo še 15 minut. Pečice med pečenjem nikakor ne odpirajmo, pečenje preverjajmo skozi steklo na vratih pečice.
Ko so princeske pečene, jih ohladimo, nato pa jih prerežemo na pol. Spodnjo polovico s kupčkom napolnimo s kremo, z drugo polovico kupček kreme pokrijemo.
Krema: - Oba pudinga skuhamo po navodilu na vrečki v 7 dl mleka in s 3 žlicami sladkorja, ga ohladimo, nato pa vanj z ročnim mešalcem vmešamo skupaj s sladkorno moko stepeno sladko smetano.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 06 Avg 2018 12:36 Naslov sporočila: |
|
|
Rožičevi piškoti
Sestavine:
za testo:
300 g moke
100 g zmletih rožičev
100 g rjavega sladkorja
175 g masla
2 jajci
2 rumenjaka
2 žlički ruma
1 pecilni prašek
nekaj drobcev soli
za premaz:
2 beljaka
50 g jedilne čokolade prahu
Priprava:
Sestavine za testo zgnetemo v gladko kepo, jo zavijemo v folijo in damo za kako uro ali dve v hladilnik.
Testo razvaljamo, izrežemo oblike in jih polagamo v s peki papirjem prekrit pekač. Vsak piškot premažemo z beljakoma, ki smo ju stepli skupaj s čokolado.
Piškote pečemo 12 – 15 minut pri 180°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 06 Avg 2018 12:38 Naslov sporočila: |
|
|
Domači prijatelj
Sestavine:
400 g moke
4 jajca
200 g sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
1 pecilni prašek
150 g stopljenega masla
1/8 l mleka
100 g nasekljane čokolade
100 g nasekljanih orehov
100 g rozin
naribana pomarančna lupina
nekaj drobcev soli
Priprava:
Jajca dobro razmešamo s sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem, dodamo stopljeno maslo, mleko, moko s pecilnim praškom, čokolado, orehe, rozine (ali drugo suho sadje po želji).
Pekač obložimo s peki papirjem, iz testa naredimo 2 podolgovati štručki, ki ju položimo v pekač in ju pečemo približno 30 minut pri 180°C. Nato ju vzamemo iz pekača, vsako štručko narežemo na poševne rezine, debele približno 2 cm, rezine zložimo ploskoma nazaj v pekač in jih pečemo še kakih 10 minut, da postanejo hrustljave.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 29 Avg 2018 16:33 Naslov sporočila: |
|
|
Pirini piškoti
Sestavine:
500 g pirine moke
150 g mletih mandljev
150 g masla
200 g rjavega sladkorja
4 rumenjaki
2 celi jajci
ščepec soli
1 pecilni prašek
1 žlica ruma
1 žlica dišavne mešanice: cimet, klinčki v prahu, ingver v prahu, mleti kardamom, mleti muškat …
(mešanico dišav sestavimo po svoje)
Priprava:
Iz navedenih sestavin zgnetemo gladko testo, ga razvaljamo 6 - 7 mm debelo, izrežemo poljubne oblike, ki jih polagamo na s peki papirjem obložen pekač, ter jih pečemo kakih 12 – 14 minut pri 185°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Avg 2018 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
Ruske kape
Sestavine:
za biskvit:
8 rumenjakov
300 g sladkorja
3 žlice čokolade v prahu
sneg iz 8 beljakov
nekaj drobcev soli
3 žlice vode
1 pecilni prašek
300 g moke
za kremo:
6 dl mleka
2 vanilijeva pudinga
6 žlic sladkorja
200 g zmehčanega masla
za preliv:
100 g jedilne čokolade
50 g masla
kokosova moka
Priprava:
Rumenjake kremasto razmešamo s sladkorjem, vmešamo čokolado v prahu, dodamo sneg iz 8 beljakov, ki smo jih stepli z nekaj zrnci soli, vodo, ter moko, pomešano s pecilnim praškom.
Testo razdelimo na 2 dela, vsakega posebej spečemo v pekaču (20 x 32), ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem.
Biskvitni plošči ohladimo, nato pa z okroglim obodcem (premer 3 cm ali manj) iz biskvitnih plošč izrežemo kroge. Spodnji krog na debelo premažemo s kremo in pokrijemo z drugim krogom. Vsako rusko kapo okrog in okrog premažemo s kremo in povaljamo v kokosovi moki, nato pa na vsako nanesemo in razmažemo nekaj čokoladnega preliva in potresemo s kokosovo moko.
Krema: - Puding skuhamo po navodilu na vrečki. Ko se ohladi, ga dobro razmešamo z zmehčanim maslom.
Preliv: - Čokolado stopimo nad vodno paro, na koncu vanjo vmešamo še maslo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 06 Okt 2018 22:15 Naslov sporočila: |
|
|
Kostanjeve kroglice
Sestavine:
500 g kostanjevega pireja
75 g masla
100 g mletega rjavega sladkorja
2 žlici kakava
100 g mlete čokolade
100 - 150 g piškotnih drobtin
žlička cimeta
1 vanilijev sladkor
2 žlici ruma
Priprava:
Vse sestavine dobro zmešamo, naredimo kroglice, ki jih nato povaljamo v različnih prevlekah: mleti čokoladi, čokoladnih mrvicah, kokosovi moki, drobno nasekljanih orehih, sezamovem semenu, pisanih sladkornih mrvicah … itd., - po želji pač.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 31 Okt 2018 11:22 Naslov sporočila: |
|
|
Medeni možički
Sestavine:
250 g medu
50 g rjavega sladkorja
50 g jedilne čokolade
350 g moke
100 g nasekljanih oreščkov (po želji)
30 g kandirane lim. Lupinice
1 vrećka začimb za medenjake
(zvezdasti janež, cimet, klinčki, ingver, kardamom ...)
1 stepeno jajce
1 pecilni prašek
malo soli
Priprava:
Med malo segrejemo, primešamo sladkor in še malo segrevamo, le toliko, da se sladkor raztopi, ne sme pa zavreti. Dodamo čokolado in mešamo, da se raztopi. Mešanico malo ohladimo, nato pa primešamo moko in ostale sestavine ter zgnetemo testo. Za eno uro ga postavimo v hladilnik, nato ga razvaljamo, izrežemo oblike, jih položimo v s peki papirjem obložen peka in jih pečemo 15 – 20 minut pri 185°C.
Testo lahko tudi oblikujemo v kroglice, ki jih nato v pekaču sploščimo z vilicami.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 01 Nov 2018 20:54 Naslov sporočila: |
|
|
Ovseni piškoti
Sestavine:
6 zvrhanih žlic pirine moke
6 zvrhanih žlic ovsenih kosmičev
6 zvrhanih žlic kokosove moke
6 žlic na drobno narezanih datljev
4 žlice sladkorja
cimet, klinčki, ingver
______________________
125 g masla
3 žlice vode
3 žlice javorjevega sirupa
Priprava:
V skledo stresemo vse sestavine (nad črto) in jih dobro premešamo.
V kozici segrejemo vodo in javorjev sirup, dodamo maslo in mešamo, da se le-to popolnoma stopi. Mešanico nekoliko ohladimo in jo vlijemo v zgornjo mešanico ter zamesimo testo.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj polagamo kot večji oreh velike kroglice iz testa, ki jih na vrhu nekoliko sploščimo s hrbtno stranjo žlice. Prostora med kroglicami naj bo malo več, ker se še ''razlezejo''.
Piškote pečemo pri 180°C približno 12 – 14 minut, oz. toliko časa, da dobijo lepo svetlo zlatorjavo barvo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 04 Nov 2018 15:16 Naslov sporočila: |
|
|
Zdrave energetske bombice
Sestavine:
10 drobno narezanih suhih fig
10 drobno narezanih suhih marelic
10 drobno narezanih suhih sliv
60 g masla
5 žličk mletega maka
5 žličk kokosove moke
2 - 3 žličke kakava
2 - 3 žličke melase (temni sladkor)
2 - 3 žlice piškotnih drobtin
1 - 2 žlički ruma
Priprava:
Vse sestavine stresemo v multipraktik in jih pri največji hitrosti toliko časa mešamo, da se res dobro razdrobijo. Mešanico nato stresemo v skledo in jo temeljito pregnetmo, da se sprime v kompaktno maso.
Iz nje oblikujemo daljši kvader, ki ga razrežemo na 8 delov/rezin, nato pa še vsak del/rezino prerežemo na pol, tako da dobimo 16 delčkov mase, ki jih nato oblikujemo v kroglice. Lahko jih povaljamo v mleti čokoladi, kokosovi moki, piškotnih drobtinah, mletih oreščkih, pisanih mrvicah …
Preden jih postrežemo, jih damo za nekaj ur v hladilnik.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 08 Nov 2018 19:13; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 08 Nov 2018 19:00 Naslov sporočila: |
|
|
Črtasti piškoti
Sestavine:
150 g masla
150 g sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
2 jajci
4 rumenjaki
300 g moke
1 pecilni prašek
malo soli
---------------------
100 g mletih mandljev
3 žlice sladke smetane
100 g mletega maka
80 - 100 g stopljene temne čokolade
Priprava:
Iz sestavin (nad črtkano črto) zgnetemo testo in ga razdelimo na pol – v eno polovico vgnetemo mlete mandlje in sladko smetano, v drugo pa mleti mak in stopljeno čokolado. Če je testo premehko, v obe polovici vgnetemo še malo moke, če je pretrdo, pa še kako žlico sladke smetane.
Obe polovici testa zavijemo v folijo in ju damo počivat v hladilnik za najmanj 1 uro.
Obe kepi testa razvaljamo v pravokotnik, vsak pravokotnik narežemo po daljši stranici na 3 – 4 enako široke trakove. Izmenično jih polagamo enega na drugega, pazimo da se stranice lepo pokrivajo. Testo pokrijemo s prtičem in ga malo ''obtežimo'' s kako ne predebelo knjigo ali revijo, da se plasti testa malo sprimejo med seboj. Tako sestavljen kvader nato z ostrim nožem razrežemo na 1 cm debele rezine in jih polagamo v pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo jih 12 – 15 minut pri 185°C.
Iz ostankov testa, ki smo ga obrezali, ko smo oblikovali trakove, naredimo kroglice in jih spečemo posebej. Zelo dobrodošle so kot dodatek k skodelici čaja ali kave, pa tudi kar tako .
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 08 Nov 2018 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
Piškoti, polnjeni z oreščki
Sestavine:
za testo:
500 g moke
250 g masla
2 jajci
4 rumenjaki
125 g sladkorja
1 pecilni prašek
malo soli
za nadev:
100 g sladkorne moke
sneg iz 4 beljakov
200 g mletih pistacij/arašidov/orehov/mandljev/lešnikov …
Priprava:
Iz sestavin za testo zgnetemo kepo, ki jo damo za 1 - 2 uri na hladno.
Nato testo razvaljamo nekaj mm debelo, izrežemo iz njega kroge s premerom 5 - 6 cm, ki jih oblikujemo v tulce, košarice, žepke … Zložimo jih v pekač, obložen s peki papirjem, in jih napolnimo s primerno količino nadeva. Pečemo jih okoli 15 – 20 minut pri 185°C.
Nadev: - Beljake čvrsto stepemo s sladkorjem v prahu in vmešamo mlete oreščke, ki smo jih izbrali po svojem okusu, oz. jih imamo ravno pri roki.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 10 Nov 2018 18:05 Naslov sporočila: |
|
|
Obloženi piškoti
Sestavine:
za testo:
300 g moke
100 g sladkorja
150 g masla
2 jajci
3 rumenjaki
2 vanilijeva sladkorja
1 pecilni prašek
malo soli
za oblogo:
100 g masla
150 g sladkorja
3 žlice medu
2 vanilijeva sladkorja
1/4 l sladke smetane
250 g nasekljanih orehov/mandljev
100 g na drobno narezanih suhih marelic
2 žlici ruma
sneg iz 3 beljakov
malo soli
Priprava:
Iz danih sestavin zgnetemo testo in ga damo za 1-2 uri počivat na hladno. Medtem pripravimo oblogo:
- zmehčano maslo, sladkor in vanilijev sladkor kremasto razmešamo, eno za drugim vmešavamo ostale sestavine: med, sladko smetano, oreščke, marelice, rum, na koncu pa vmešamo še sneg iz beljakov, ki smo jih stepli z malo soli.
Testo razvaljami nekaj mm debelo, izrežemo kroge (premer 4 cm), jih polagamo v pekač, obložen s peki papirjem, in jih pečemo v predogreti pečici kakih 5 – 7 minut pri 180°C, oz. le toliko časa, da rahlo porumenijo. Malo jih ohladimo, vsakega premažemo z določeno količino obloge (ne preveč!), nato pa pekač vrnemo v pečico, kjer piškote pečemo še 12 – 15 miut pri 185°C, oz. toliko časa, da dobijo lepo zlatorjavo barvo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 10 Nov 2018 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
Smetanovi keksi
Sestavine:
600 g moke
1 lonček kisle smetane
125 g masla
200 g sladkorja v prahu
2 jajci
3 rumenjaki
1 žlica ruma
1 pecilni prašek
malo soli
sladkorna moka za posip
Priprava:
Sestavine za testo zgnetemo v kepo, jo zavijemo v folijo in jo damo v hladilnik za 1 uro počivat. Nato iz testa naredimo nekaj za palec debelih svaljkov, ki jih razrežemo na 3 cm dolge koščke. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj zložimo koščke testa, ki jih pečemo okoli 15 – 17 minut pri 185°C. Malo ohlajene rahlo posipamo s sladkorno moko.
V testo lahko vmešamo kakav, mleto čokolado, kokosovo moko, mlete oreščke, mleti mak …
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 17 Nov 2018 16:28 Naslov sporočila: |
|
|
Polnjeni keksi
Sestavine:
za testo:
125 g masla
100 g rjavega sladkorja
60 g rjavega sladkorja v prahu
2 jajci
2 rumenjaka
2 vanilijeva sladkorja
300 g moke
1 pecilni prašek
malo soli
za nadev:
150 g mletih orehov/maka/lešnikov/mandljev
60 g rjavega sladkorja v prahu
sneg iz 2 beljakov
100 g temne čokolade
50 g masla
1/2 žličke mletega cimeta
malo ruma
stopljena čokolada za okras
Priprava:
Najprej naredimo nadev:
Nadev: - 2 beljaka stepemo v sneg skupaj s sladkorjem v prahu, maslo stopimo skupaj s čokolado nad paro, nato pa oboje dobro razmešamo z ostalimi sestavinami in damo maso za nekaj časa v hladilnik, da se še dodatno strdi.
Iz danih sestavin zgnetemo testo in ga damo za eno uro počivati v hladilnik. Nato ga razvaljamo na želeno debelino (naj bo kar precej debelo) in izrežemo kroge dvojnih velikosti – manjše in večje. Manjše nadevamo z nekaj nadeva, jih pokrijemo z večjimi, spodvihamo robove in jih malo stisnemo, da s tem preprečimo uhajanje nadeva. Kekse polagamo v pekač, prekrit s peki papirjem, kjer jih v predogreti pečici pečemo 15 – 18 minut pri 175°C. Ohlajene kekse po vrhu okrasimo s stopljeno čokolado.
-------------
V primeru, da nam ostane nadev, mu dodamo jajce, malo masla, sladkorja, 1 vanilijev sladkor, pol žličke pecilnega praška in toliko moke, da dobimo mehko testo, iz katerega naredimo kroglice v velikosti večjega oreha, ki jih pečemo kakih 15 minut pri 180°C. Dobimo krasne in zelo okusne razpokančke.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|