Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




DROBNO PECIVO
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Okt 2011 20:40    Naslov sporočila: DROBNO PECIVO Odgovori s citatom



ALPSKE ROŽE


Sestavine:
za testo:
75 g masla ali margarine
75 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 jajce
1 rumenjak
ščep soli
1/2 zavitka suhe limonine lupine
300 g moke
2 žlici kisle smetane

1 beljak
marmelada
sladkorna moka
olje za cvrenje

Priprava:
Iz navedenih sestavin zamesimo testo, ga zavijemo v folijo in ga damo v hladilnik, kjer naj počiva eno uro. Tanko ga razvaljamo in izrežemo kroge premera 6 cm. Tri kroge po sredini premažemo z beljakom in jih zložimo enega na drugega ter v sredini stisnemo. Na 6 mestih okrog jih zarežemo tako, da se v sredini še drže skupaj (približno 2 cm proti sredini). Pazimo, da se listi ne zalepijo, da se bodo med peko lahko razcveteli. Ocvremo jih v vročem olju (175°C). Pečene odcedimo na papirnatem prtičku, sredino okrasimo z marmelado in posujemo s sladkorno moko.
Za vrtnice pa izrežemo kroge treh različnih velikosti.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Okt 2011 20:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



DVOBARVNE KROGLICE


Sestavine:
temna masa:
230 g sladkorne moke
230 g mletih lešnikov
2 beljaka
100 g čokolade
1 žlica ruma

svetla masa:

120 g masla
120 g sladkorne moke
3 kuhani in pretlačeni rumenjaki
1 žlica ruma

mleti lešniki

Priprava:
Iz sladkorja, lešnikov, snega, raztopljene čokolade in ruma zgnetemo testo ter postavimo za kako uro v hladilnik .
Za rumeni nadev penasto zmešamo 12 dag masla z 12 dag sladkorne moke. Dodamo 3 kuhane in pretlačene rumenjake ter rum. Postavimo v hladilnik.
Iz temne mase oblikujemo kroglice in v sredino potisnemo malo kroglico iz rumene mase. Povaljamo v mletih lešnikih in sušimo na zraku.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Okt 2011 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



ČOKOLADNI POLMESCI


Sestavine:
120 g masla ali margarine
120 g mlete čokolade
120 g moke
120 g sladkorja
3 jajca
1/2 pecilnega praška

bela glazura:
200 g sladkorne moke
sok ene limone
malo vroče vode
2 žlici ruma

Priprava:
Maslo penasto stepemo s sladkorjem in rumenjaki. Vmešamo moko presejano s pecilnim praškom in čokolado. Nazadnje vmešamo še trd sneg iz beljakov.
Pečemo 20 minut pri 200°C . Še vroče pecivo razrežemo z okroglim obodom v polmesce. Prelijemo z belo glazuro.

Glazura: - 20 dag sladkorne moke zmešamo s sokom ene limone, ustrezno količino vroče vode in dvema žlicama ruma. Glazura mora biti gosto tekoča. Pustimo stati, da se glazura posuši.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Okt 2011 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



OREHOVI POLMESCI


Sestavine:
testo:
150 g masla ali margarine
150 g sladkorja
150 g orehov
100 g moke
1 žlička pecilnega praška
4 beljaki

rumenjakov preliv:
4 rumenjaki
150 g sladkorja
1 vanilijev sladkor

čokoladna krema:
1 dl mleka
100 g sladkorja
100 g mletih orehov
100 g masla ali margarine
100 g čokolade (s 40%kakava)
nasekljani orehi za potresanje

Priprava:
Maslo umešamo s sladkorjem, dodamo orehe, moko, pecilni in nazadnje sneg. Pečemo 15 minut pri 180°C, da je napol pečeno. Biskvit prelijemo z rumenjakovim prelivom in pečemo še 10 minut. Malo ohlajen biskvit nato prelijemo še s čokoladno kremo, povrhu pa potresemo nasekljane orehe. Ko se pecivo ohladi, z okroglim kovinskim obodom izrežemo polmesece.
ČOKOLADNA KREMA: 1 dl mleka zavremo z 100 g sladkorja, dodamo 100 g mletih orehov, 100 g masla in 100 g čokolade ter mešamo, da se čokolada stopi.


LP Bučka
Smile
_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Okt 2011 21:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



DOMAČI SMETANOVI PIŠKOTI


Sestavine:
250 g masla
5 rumenjakov
1 jajce
400 g sladkorne moke
1 kg moke
2 žlički sode
12 žlic kisle smetane
200 g slivove marmelade

Priprava:
Maslo umešamo z rumenjaki, ki jih postopno dodajamo, nato pa še z jajcem in s sladkorjem. Ko masa naraste, dodamo moko s sodo bikarbono in kislo smetano. Dobro pognetemo in ohladimo v hladilniku. Testo razvaljamo 2-3 mm debelo in izrezujemo poljubne oblike v paru. Pečemo pri 200°C 10 - 12 minut . Pečene piškote spojimo skupaj z marmelado. Lahko jih potresemo tudi s sladkorno moko.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2011 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



IŠLER TORTICE


Sestavine:
Testo :
140 g masla
200 dag moke
70 g sladkorne moke
1 rumenjak
3 žlice kakava

Krema :
3 jajca
150 g sladkorja
100 g masla
1 vanilijev sladkor

Čokoladna glazura:
100 g čokolade
80 g masla ( sestavini stopimo nad soparo)

Priprava:
Vse sestavine za testo pognetemo. Tanko ga razvaljamo in izrezujemo z okroglim obodom premera 3 – 5 cm. Pečemo 15 minut pri 160°C. Ohlajene nadevamo s kremo in oblijemo s čokoladno glazuro. Ostanke kreme nabrizgamo tudi po vrhu tortic.
Kakav lahko zamenjamo s 70 g zmletih mandeljnov ali orehov!
Krema: - Jajca, sladkor in vanilijev sladkor mešamo nad v skledi, posajeno na lonec z vrelo vodo, dokler se vse sestavine dobro ne povežejo med seboj in masa ne postane kompaktna. Ohladimo jo, nato pa vanjo vmešamo še razmehčano maslo.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2011 18:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



KOKOSOVA "SALAMA"


Sestavine:
300 g kokosove moke
150 g sladkorja v prahu
150 g mleka v prahu
100 g masla ali margarine
6 – 7 žlic vrelega mleka

barvni ekstrakti za živila

Priprava:
Kokosovo moko, sladkor in mleko v prahu zmešamo na suho in zalijemo z vrelim mlekom ter zamesimo. Dodamo zmehčano maslo ali margarino in dobro pregnetemo, da se vse dobro poveže. Razdelimo na tri dele in vsak del obarvamo z različnimi ekstrakti. Vsak del razvaljamo posebej v ozek trak. Vse tri trake spojimo, zvijemo v salamo in skupaj valjamo, da se dobro spoji. Zavijemo v folijo, da se ohladi, nato režemo na rezine.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2011 18:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



KRALJEVE ROŽE


Sestavine za testo:
200 g moke
1 dag kvasa
1 žlička sladkorja
100 g masla
2 rumenjaka

Nadev:
2 beljaka
150 g sladkorja
100 g orehov

Priprava:
Iz sestavin zgnetemo testo, ga razvaljamo in namažemo z nadevom. Za nadev stepemo beljake s sladkorjem in dodamo mlete orehe. Namazano testo zvijemo v klobaso. Razrežemo na rezine in zlagamo na pekač. Pečemo do svetlorumene barve pri 180°C.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2011 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



JAFFA TRIKOTNIKI


Sestavine za testo:
3 jajca
500 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1/4 l mleka
1/4 l olja
500 g moke
1 pecilni prašek

Polnilo:
1/3 zgornje plasti biskvita
5 žlic marelične marmelade
sok 2 pomaranč
2 žlici kakava
1 žlica ruma

čokoladni preliv:
100 g temne čokolade
80 g masla
(stopimo nad soparo)

Priprava:
Jajca, sladkor in vanili umešamo, dodamo mleko in olje ter moko (pol mehke, pol ostre) s pecilnim praškom. Pečemo 30 minut pri 190°C.
Še vroče pecivo po notranjosti prerežemo tako, da ostane v spodnji plasti približno 2/3 biskvita, zgornjo plast (1/3) pa zmeljemo v multipraktiku skupaj z marmelado, pomarančnim sokom, kakavom in rumom. To zmes nato nanesemo na spodnjo plast preostalega biskvita in prelijemo s čokoladno glazuro. Ko je ohlajeno, pecivo narežemo na trikotnike. Pecivo hranimo na hladnem.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2011 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



RUMENI POLMESCI


Sestavine za testo:
150 g moke
150 g sladkorja v prahu
125 g masla
150 g mletih orehov

premaz:
2 rumenjaka
70 g sladkorne moke

marmelada za spajanje

Priprava:

Zamesimo testo in ga razvaljamo. Izrežemo polmesece, zložimo na pomaščen pekač in spečemo. Pečene premažemo s kremo, za katero zmešamo 2 rumenjaka s 70 g sladkorja v prahu, nato jih v topli pečici osušimo. Po dva spojimo z marelično marmelado.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2011 21:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



MANDELJNOVE KROGLICE
iz polnozrnatih piškotov


Sestavine:
za mandeljnovo kremo:
100 g blanširanih mandeljnov
60 g sladkorja
50 g Rama margarine
1 žlico pomarančnega soka in lupinice

Mandeljne skupaj s polovico kristalnega sladkorja zmeljemo, nato pa zmešamo s pomarančnim sokom. Ostalo polovico sladkorja tudi zmeljemo in skupaj z margarino penasto vmešamo in dodamo mandeljne. Pripravljeno maso damo v hladilnik za nekaj časa, da postane bolj trda, da lahko oblikujemo kroglice približno 1 cm premera ter jih ponovno damo v hladilnik na podlagi iz alu folije.

Sestavine:
za kremo iz polnozrnatih piškotov:
250 g polnozrnatih piškotov
100 g jedilne čokolade
80 g masla ali margarine
60 g sladkorja
0,5 dl sladkorne vode (skuhamo 0,5 dl vode in 1 žlico sladkorja)

Polnozrnate piškote zmeljemo in zmešamo s sladkorno vodo (ne čisto hladno) ter pustimo, da se piškoti malo napojijo. Nad soparo stopimo čokolado, jo ohladimo, mora biti še čisto tekoča. Zmeljemo sladkor in ga penasto vmešamo z margarino ter dodamo stopljeno čokolado in še naprej mešamo, da je zmes kremasta. Nazadnje primešamo še napojene piškote. Lahko dodamo tudi žlico ruma. Zmes najprej premešamo z mešalnikom, nato pa še ročno. Iz hladilnika vzamemo kroglice in jih oblečemo s pripravljeno maso, in sicer tako, da v roki naredim kroglico s približno 2 cm premera, jo sploščimo in s tem oblečemo mandeljnove kroglice ter jih lepo oblikujemo v kroglice.

Za obliv in okras:
200 g temne čokolade
50 g bele čokolade
neoluščene in oluščene mandeljnove polovice

Nad soparo stopimo temno čokolado in vanjo pomočimo kroglice ter jih odlagamo na rešetko, nato pa na folijo, da se strdijo. Belo čokolado prav tako stopimo nad soparo, jo primerno ohladimo, nadevamo v majhno vrečko za zamrzovanje, odstrižemo majhno konico in okrašujemo kroglice. Lahko rišemo rožice, delamo črte, kroge, skratka čisto po navdihu. Na vrh damo mandeljnove polovičke tudi čisto po navdihu.

Še nekaj nasvetov, da bo priprava teh zelo okusnih in lepih kroglic prijetna. Mandeljnove kroglice imejmo čim dalj časa v hladilniku, da bodo čim bolj trde, temno kremo pa uporabimo takoj, ko je še zelo mehka ... in kroglice bomo zlahka oblikovali. Nato jih dajmo za nekaj časa v hladilnik in oblikovali bomo lahko zares lepe kroglice, ki se ne bojo prijemale na rešetko, ko pa jih bomo prerezali, bodo čudovite. Pa še nekaj. Če imamo rajši lešnike, potem namesto mandeljnov uporabimo olupljene, pražene lešnike.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2011 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



KOKOSOVE SOLZE

Sestavine:
za testo:
200 g moke
140 g masla
70 g sladkorja v prahu
1 rumenjak
1 žlico kakava

za nadev:
150 g bele čokolade
50 g kokosove moke

za obliv:
100 g bele čokolade

kokosova moka za posip

Priprava:
Iz navedenih sestavin zamesimo gladko testo, ga zavijemo v folijo in damo za pol ure v hladilnik. Nato ga razvaljamo 3 mm debelo in izrežemo z modelčki v obliki solze. Pekač obložimo z peki papirjem in pečemo piškote 15 minut na 180°C.

Nad soparo stopimo čokolado in ji dodamo kokosovo moko. Še toplo zmes damo v vrečko za zamrzovanje, odrežemo večjo konico in nadevamo polovico piškotov. Sproti jih pokrivamo, da se čokolada ne strdi, ker se drugače piškoti ne bi sprijeli.

Nad soparo stopimo čokolado, vanjo pomakamo konice piškotov in jih posujemo z kokosovo moko, ko je čokolada še mehka, da se kokos lepo prime.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2011 22:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



BRESKVICE

Sestavine:
za testo:
3 jajca
210 g sladkorja
1 vanilin sladkor
12 velikih žlic olja
1 velika žlica ruma
500 g ostre moke

Za nadev:
zdrobljene izdolbene drobtine kroglic
5 žlic pomarančnega sirupa
5 žlic marelične marmelade
0,5 dcl ruma
100 g mletih orehov
2 žlici mlete čokolade
50 g mletega sladkorja

Za okras:
jagodni in hruškov ekstrat
kristalni sladkor

Priprava:
Penasto vmešamo jajca, sladkor in vanilin sladkor, nato pa počasi dolivamo olje in rum. Ko je masa penasto vmešana, dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Na deski še malo pregnetemo, da dobimo nelepljivo testo, zavijemo ga v folijo in ga damo za 1 uro v hladilnik.
Nato testo razdelimo na več delov, naredimo svaljke, debeline 1,5 cm in oblikujemo kroglice premera približno 1,5 cm. Pečico segrejemo na 170°C in svetlo zapečemo. Spodaj morajo biti še svetle, ne rjave. Ko so kroglice pečene, jih takoj izdolbemo, še vroče, drugače je delo zelo zamudno. (Svetujem vam, da pečete vsak pekač posebej, ker se prehitro ohladijo in potem imamo težave)
Počakamo, da se izdolbene drobtine in kroglice ohladijo, nato pripravimo nadev ... in sicer zmeljemo drobtine (v multipraktiku) in dodamo vse ostale sestavine. Malo počakamo, da se drobtine prepojijo, nato pa nadevamo kroglice, oziroma polovičke in jih pritisnemo skupaj. Odvečni nadev odstranimo, da so breskvice lepe. Posebej pripravimo ekstrata, ki ju zmešamo z 2 dcl hladne vode, seveda vsakega posebej, in kristalni sladkor, ki smo ga stresli na krožnik. Najbolje je, če naslednji postopek delamo z rokavicami. In sicer pomakamo eno polovico breskvic v hruškov, eno polovici pa v jagodni ekstrat. Ker se breskvice zelo napijejo tekočine, jih najprej damo na krožnih z vpojnim papirjem in šele nato povaljamo v kristalnem sladkorju. Kljub temu je dobro, da jih še nekajkrat obrnemo na pladnju, kamor smo jih zlagali. Dobro je, da se breskvice še kakšen dan sušijo na zraku.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2011 22:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



MEDENI ROGLJIČKI

Sestavine:
240 g medu
2 jaj­ci
250 g bele moke
2 za­vit­ka pe­cil­ne­ga praš­ka
100 g mle­tih praženih le­šni­kov
mlete klinčke
mleti ci­met
mleti ing­ver
li­mo­nino lu­pi­nico

mle­ti slad­kor za po­sip.

Priprava:
Iz medu, jajc, moke, pe­cil­ne­ga praš­ka, mle­tih pra­že­nih le­šni­kov in di­šav zgne­te­mo te­sto. Pu­sti­mo ga po­či­va­ti eno uro, nato iz nje­ga ob­li­ku­je­mo 1 cm de­be­le in 7 cm dol­ge svalj­ke in jih ob­li­ku­je­mo v rogljičke. Zlo­ži­mo jih na pe­kač, ob­lo­žen s papirjem za peko, in pe­če­mo 10 - 12 mi­nut pri 160°C. Še to­ple po­va­lja­mo v mle­tem slad­korju.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2011 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



KROMPIRJEVI KEKSI

Sestavine:
250 g krompirja
100 g masla
100 g sladkorja
1 jajce
nastrgana limonina lupinica
150 g krompirjeve moke
100 g koruzne moke
½ zavitka pecilnega praška

krompirjeva moka za valjanje

50 g marelične marmelade

Beli (limonov) obliv:
100 g sladkorja v prahu
sok 1 limone

Priprava:
Neolupljen krompir skuhamo dan prej. Na dan peke krompir olupimo in drobno naribamo. Zmešamo maslo, sladkor in jajce. Naribamo limonino lupino in stisnimo sok. Limonino lupino vmešajmo, sok pa prihranimo. V suhem stanju zmešamo krompirjevo moko, koruzno moko in pecilni prašek. Skupaj s krompirjem dodajmo k masi iz masla, sladkorja in jajca, in zgnetimo gladko testo. Testo zavijemo v folijo in ga postavimo na hladno za eno uro.
Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico vključimo na 175 °C. Delovno površino potresimo s krompirjevo moko.
Testo po mirovanju zvaljamo na 2 do 4 mm debelo in izrežemo majhne piškotke. Položimo jih na pekač in jih v vroči pečici pečemo 15 minut pri 175°C. Nato jih ohladimo na mreži.
Sestavimo po dva piškotka tako, da mednju namažemo marelično marmelado.
Iz limoninega soka in sladkorja v prahu pripravimo gost preliv in z njim premažemo ali okrasimo pecivo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Naslednja
Stran 1 od 14

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group