![Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju](templates/Lavish/images/lavish_logo.gif) |
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 19 Okt 2011 13:10 Naslov sporočila: |
|
|
PUSTNI KROFI
Sestavine:
250 g gladke bele moke tip 500
250 g ostre moke
30 g svežega kvasa
žlčka sladkorja
2,5 dl mlačnega mleka
4 rumenjaki
ščep soli
60 g masla
1 žlica kisle smetane
1 vanilijev sladkor
30 g rjavega kristalnega sladkorja
3 jedilne žlice ruma
nastrgana lupinica ene neškropljene limone
olje za cvrtje
marelična marmelada za nadevanje
sladkorna moka z vanilinom za posip
Priprava:
Pečico segrejemo na 50° C. Obe moki stresemo v skledo in ju segrejemo v pečici, ogreti na 50°C, nato na sredini naredimo jamico, v katero nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja in prilijemo 2,5 decilitra mlačnega mleka. Skledo pokrijemo in na toplem pustimo vzhajati 20 minut.
Rumenjake damo v manjšo skledo, jih posolimo in gladko razmešamo, dodamo zmehčano maslo, kislo smetano, rum, limonino lupino, sladkor ter vanilijev sladkor. Ko kvas sredi moke naraste, mu dodamo to mešanico in vse skupaj najprej premešamo s kuhalnico, nato pa testo s pomočjo električnega mešalnika za testo mešamo 15 minut. Skledo znova pokrijemo, testo pa pustimo na toplem vzhajati 10 minut.
Vzhajano testo na hitro pregnetemo, ga na debelo razvaljamo in iz njega s kovinskim obodcem izrežemo kroge. Zlagamo jih na pomokano desko in pokrijemo s čistim prtom ter jih pustimo nekaj minut vzhajati. Nato jih obrnemo in pustimo vzhajati še nekaj minut.
Vzhajane krofe previdno vlagamo v vročo maščobo. V olje, kateremu dodamo ščep soli, da se ne peni, jih polagamo najprej s stranjo, ki je bila na delovni površini. Posodo za nekaj minut pokrijemo. Ko so krofi na spodnji strani zlato rumeno ocvrti, jih obrnemo. Zdaj cvremo odkrite, vmes pa jih s pomočjo žlice prelivamo z vročo maščobo. Ocvrte nato s penovko poberemo iz maščobe in zložimo na papirnato kuhinjsko brisačo, da se odcedijo in nekoliko ohladijo.
Mlačne krofe, ki so najbolj dišeči in okusni, nabrizgamo z marelično marmelado, potresemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 12 Okt 2018 18:41; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 24 Dec 2011 12:29 Naslov sporočila: |
|
|
Preprost polnozrnat kruh
Sestavine:
2 žlici jabolčnega kisa
40 g kvasa
150 g semen ( sezamova, bučna, sončnična)
2 žlički soli
500 g polnovredne moke
4,5 dl tople vode
Priprava:
Kvas razdrobimo in razmešamo z žličko sladkorja, žličko moke in 3 žlicami tople vode in ga pustimo 5 minut vzhajati. Zmes nato dodamo ostalim sestavinam, ki jih dobro pregnetemo v čvrsto testo. Z njim napolnimo dolg, globok škatlast pekač, ki ga predhodno obložimo s peki papirjem. Pekač postavimo v hladno pečico in jo šele nato naravnamo na 170°C. Po 1 uri je kruh pripravljen.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 12 Okt 2018 18:53; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 24 Dec 2011 15:22 Naslov sporočila: |
|
|
Kruh v 30 minutah
Sestavine:
1 pecilni prašek
280 g moke
1 jajce
2,5 dl jogurta
1 žlička soli
pol žličke sladkorja
(sezamovo seme)
Priprava:
Moko presejemo s praškom, sol pomešamo s sladkorjem, jogurt stepemo z jajcem. Iz vsega skupaj na hitro zgnetemo testo.
Škatlast pekač obložimo s peki papirjem, vanj nadevamo testo in ga po vrhu gladko poravnamo. Pomažemo ga z raztepenim jajcem in po želji posujemo s sezamovim semenom (nekaj semena lahko predhodno vgnetemo tudi v testo).
Kruh pečemo pri 200°C približno 15 - 20 minut.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 12 Okt 2018 19:00; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 24 Dec 2011 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
Kruh s semeni
Sestavine:
40 g kvasa
4,5 dl vode
500 g moke
50 g sončničnih semen
50 g sezamovih semen
50 g lanenih semen
1,5 žličke soli
2 žlici sadnega kisa
Priprava:
Kvas razmešamo v 4,5 dl tople vode, moko pomešamo s semeni in soljo. Kvasno zmes in kis vlijemo k moki s semeni in vse skupaj zgnetemo v mehko voljno testo. Škatlast pekač obložimo s peki papirjem in vanj nadevamo testo, ki ga po vrhu dvakrat podolžno zarežemo z ostrim nožem. Pekač damo v hladno pečico in obrnemo stikalo na 190°C. Po 60 minutah s pletilko ugotovimo, če je kruh že pečen … pletilka mora ostati suha … če pa je še vlažna, podajšamo čas pečenja še za 5 minut. Ko se kruh v pekaču malo ohladi, ga položimo na žičnato podlago, kjer naj se ohladi do konca.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 26 Feb 2014 22:54; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 22 Sep 2012 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
Kostanjev kruh
Sestavine:
500 g moke
2,5 dl mleka
60 g masla
40 g kvasa
sol
250 g kuhanega, olupljenega in pretlačenega kostanja
Priprava:
Kvas zmešamo z malo mlačne vode in z moko - tako napravimo kvasec. Ostale sestavine stresemo v skledo, dodamo kvasec in zgnetemo v testo. Testo oblikujemo v kepo, ki jo pokrijemo in pustimo vzhajati 20 minut.
Hlebec nato premažemo s sladkorno raztopino. Napravimo jo tako, da 6 žlic sladkorja zavremo z dvema žlicama vode in nato raztopino ohladimo.
Pečemo v pečici segreti na 175°C eno uro, dokler ni hlebec zlato-rjave barve.
Hlebec bo ostal svež in sočen kar nekaj dni.
Vir: TOP SHOP spletne strani
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 12 Avg 2014 21:38; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 22 Feb 2013 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
Ajdov kruh z orehi
Sestavine:
350 g moke za kmečki kruh
200 g ajdove moke
40 g kvasa
2 žlici bučnega olja
4 dl mlačne vode
25 g stopljenega masla
85 g nasekljanih orehov
žlička soli
Priprava:
Obe moki skupaj presejemo v skledo in v sredini naredimo jamico. Vanjo vlijemo kvas, ki smo ga v skodelici razmešali z žličko moke, žličko rjavega sladkorja in 3-4 žlicami tople vode. Kvas pustimo vzhajati kakih 10 minut, nato dodamo olje, stopljeno maslo, orehe in toplo vodo, v kateri smo raztopili žličko soli. Zgnetemo testo, ki ga pustimo vzhajati na toplem kakih 20 – 30 minut. Po tem času ga znova pregnetemo, nato pa testo oblikujemo v kvader in ga nadevamo v podolgovat in ozek škatlast pekač, ki smo ga znotraj obložili s peki papirjem. Pokrijemo ga s prtičkom in ga pustimo vzhajati še kakih 20 25 minut. Kruh nato pečemo 40 – 45 minut pri 190°C. Ko je pečen, še vročega zavijemo v čisto kuhinjsko krpo in počakamo, da se postopoma ohladi.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 12 Okt 2018 19:02; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 22 Maj 2013 22:28 Naslov sporočila: |
|
|
Ste se kdaj vprašali, kakšen kruh jemo?
Če niste eden od tistih, ki si sami pečejo kruh, potem si boste to vprašanje verjetno pogosteje zastavljali, saj je nadzor nad peki pokazal, da jih le četrtina ne krši zakonodaje. Nadzor je pokazal, da je dejavnost pekarstva treba uvrstiti med dejavnosti z večjim tveganjem za zdravje potrošnikov.
http://www.24ur.com/novice/slovenija/ste-se-kdaj-vprasali-kaksen-kruh-jemo.html
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 12 Jan 2014 01:06 Naslov sporočila: |
|
|
Superhitra pogača
Sestavine:
350 g moke
150 g črne moke
450 g jogurta
1,5 žličke sode bikarbone
1 žlička sladkorja
1 žlička soli
Priprava:
Vse sestavine ročno zmešamo v posodi, oblikujemo kroglo, ki jo po vrhu nekajkrat zarežemo.
Položimo jo na s peki papirjem obložen pekač in jo pečemo kakih 35 minut pri 200°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 26 Feb 2014 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
Ko boste prebrali to, se vam bo beli kruh zagnusil
Ne glede na to, kaj piše na embalažnih nalepkah, in ne glede na pazljivo branje le-teh, obstaja velika verjetnost, da bomo še naprej jedli nezaželene sestavine in dodatke v hrani, kajti mnogi izdelki vsebujejo sestavine, na katere ne bi pomsilili niti v sanjah ... namreč človeške lase.
Pri tem ni mišljen kak po nesreči odpadel las z glave nekoga, ki je pač imel opravka z živilom, ampak L-cistein iz las, ki ga uporabljajo za podaljševanje trajanja kruha. L-cistein je glavni "krivec" za mehkost večine pekovskih izdelkov.
Največji delež las, ki se uporablja za proizvodnjo te aminokisline, prihaja iz Kitajske, kjer se lasje zbirajo v frizerskih in brivskih salonih, pravijo znanstveniki. Edina vrsta kruha, pri peki katerega se običajno uporablja L-cistein, je beli kruh, ki pa se mu lahko preprosto izognemo tako, da ga ne kupimo, namesto njega pa si izberemo kruh iz polnovredne/polnozrnate moke, ali kruh raje sami spečemo doma. Edino tako bomo res lahko prepričani, da v kruhu ni L-cisteina iz človeških las.
Mimogrede ... v znanih verigah hitre prehrane se je L-cisteinu nemogoče izogniti!
http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.285.html:474250-Kad-procitate-ovo-smucice-vam-se-beli-hleb#.Ut2Aopwkm6M.facebook
Preberite si še tole:
http://www.bastabalkana.com/2013/01/stetni-dodaci-i-e-aditivi-za-hranu-lista-stetnih-e-aditiva/
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Apr 2014 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
Super ideji za oblikovanje testa ...
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 16 Sep 2015 22:59; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 07 Jun 2014 00:17 Naslov sporočila: |
|
|
SPIRULININ KRUH
Sestavine:
-1 skodelica kvinoje
-1 skodelica pirine, ajdove ali ržene moke
-2 skodelici vode
-3/4 skodelice mandljevega mleka
-2 jajci
-1 žlička agavinega sirupa
-2 žlički jedilnega škroba (arrowroot)
-1/2 žličke sode bikarbone
-1/4 žličke brezglutenskega pecilnega praška
-2 žlički alge spiruline v prahu
-2 žlički chia semen
Priprava:
-Namočimo kvinojo čez noč v 2 skodelicah vode (za največ 10 ur).
-Odcedimo odvečno vodo in temeljito sperimo.
-Pečico segrejmo na 170°C.
-Mandljevo mleko, jajca, agavin sirup, jedilni škrob, sol in kvinojo združimo v eni posodi in premešajmo.
-V drugi posodi združimo in premešajmo moko, pecilni prašek, chia semena in spirulino.
-Suho in gladko zmes združimo ter dobro pregnetimo/premešajmo.
-Pekač obložimo z peki papirjem in nato vanj ulijmo pripravljeno zmes.
-Pečemo 40 – 50 minut pri 170°C. Da je kruh pečen, preverimo tako, da vanj zabodemo zobotrebec ki mora ven priti čist.
-Po peki naj počiva 5 – 10 minut, da se malce ohladi.
-Da bi kruh ostal svež, ga lahko zavitega v folijo hranimo v hladilniku.
Vir: Nutrisslim Zdrava Prehrana
www.nutrisslim.com
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 18 Okt 2014 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
Jogurtov kruh s semeni
Sestavine:
200 g drobno sesekljanega korenja
500 g polnozrnate pirine moke
2 žlici mletega prosa
1 vrečka pecilnega praška
1 ščepec sladkorja
1,5 čajne žličke soli
50 g sezama
50 g lanenega semena
50 g sončničnih semen
3 dl jogurta
1 stepen beljak
Priprava:
Nekaj semen prihranimo za posip,
V skledi zmešamo vse suhe sestavine, nato vmešamo korenje in jogurt ter vse skupaj z ročnim mešalcem obdelujemo nekaj minut.
24 cm dolg škatlast pekač obložimo s peki papirjem, vanj nadevamo testo, ki ga po vrhu premažemo s stepenim beljakom in posujemo s prihranjenimi semeni.
Pekač damo v mrzlo pečico, ki jo naravnamo na 150°C, nato pa pri tej temperaturi pečemo kruh 1 uro.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 11 Jan 2015 18:26 Naslov sporočila: |
|
|
Če se komu da igrati s testom ... evo idej
Mlečno pecivo/kruh
Sestavine:
kocka kvasa
250 ml toplega mleka
60 g stopljenega masla
2 žlici sladkorja
560 g ostre moke
2 jajci
sol
za premaz:
1 rumenjak
1 žlica mleka
Priprava:
Kvas razmešamo z nekaj žlicami toplega mleka, žličko moke in žličko sladkorja in pustimo 10 - 15 minut vzhajati.
Preostalo mleko zžvrkljamo s stopljenim maslom, sladkorjem in jajcema.
Moko in sol damo v skledo, v sredino naredimo vdolbino, v katero vlijemo kvasno in mlečno mešanico. S kuhalnico premešamo, nato pa zgnetemo mehko testo. Položimo ga na pomokano delovno površino in ga gnetemo kakih 10 minut, dokler ne postane povsem gladko in elastično. Kepo testa nato položimo v pomokano skledo, pokrijemo s prtičem in pustimo vzhajati toliko časa, da naraste v dvojno prostornino.. Testo nato razdelimo na kose, ki jih poljubno oblikujemo (poglejte video)
Oblike polagamo na pekač, obložen s peki papirjem, vmes naj bo 5 cm prostora. Pokrite pustimo 30 minut, nato pa jih po vrhu premažemo z mešanico rumenjaka in mleka ter jih pečemo 15 – 20 minut pri 220°C.
Video: oblikovanje testa
https://www.facebook.com/video.php?v=866443860034223&pnref=story [/size]
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Sep 2015 22:53 Naslov sporočila: |
|
|
Zvitki s sezamom
Sestavine:
testo
850 g moke
0,5 l mleka
40 g svežega kvasa
1 žlička sladkorja
1,5 žličke soli
1 dcl olja
premaz
125 g masla
2 jajci
1 jajce za vrhnji premaz
sezam
Priprava:
Kvas razmešamo skupaj z eno žličko sladkorja in 1 žličko moke v 3-4 žlicah toplega mleka in zmes 5 minut pustimo vzhajati.
Moki dodamo olje, sol in kvasno mešanico ter s toplim mlekom vse skupaj zamesimo v gladko testo. Razdelimo ga na 4 dele, iz katerih oblikujemo hlebčke. Pokrijemo jih s prtom in jih na toplem pustimo vzhajati toliko časa, da podvojijo prostornino.
Jajca dobro razmešamo z zmehčanim maslom. Hlebčke razvaljamo v pravokotnike (35x50 cm) in vsakega premažemo s četrtino masleno-jajčne zmesi. Pravokotnike nato zvijemo v role (začnemo s krajše stranice) in jih položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Povrhu vsake role z nožem zarežemo cikcakast vzorec, nato pa jih pustimo vzhajati 20 minut.
Premažemo jih s stepenim jajcem in posujemo s sezamom ter jih pečemo 20-25 minut pri 180°C.
Vir:
http://vasirecepti.com/pecivo-koje-ce-vas-oduseviti-svojom-mekocomukusomizgledom-i-jednostavnom-pripremom/
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
Bucka Administrator foruma
![](images/avatars/buckinkotek/2.gif)
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 19 Jun 2016 21:42 Naslov sporočila: |
|
|
Kruh s pivom
Sestavine:
1 kg polbele moke
70 g kvasa
1 dl mlačne vode
500 ml piva
2 žlički soli
2 žlički (mlete) kumine
2 žlički kisa in 0,5 dl mlačne vode za premaz
Priprava:
Kvas nadrobimo v 1 dl tople vode in to mešanico vlijemo v jamico v moki, zato pa dodamo še rahlo pogreto pivo, sol in kumino ter vse skupaj pognetemo v gladko kepo testa.
Testo naj vzhaja 20-30 minut, nato ga ponovno pregnetemo in ga v pekaču, pbloženem s peki papirjem, pustimi vzhajati še 20-30 minut. Po tem času pekač damo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 220°C, kruh pečemo 20-25 minut, temperatuto znižamo na 180°C in pečemo še kakih 50-60 minut.
Med peko ga večkrat po vrhu navlažimo z mešanico vode in kisa.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Lavish/images/spacer.gif) |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|