Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




DROBNO PECIVO
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2011 17:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Mandljevi keksi

Sestavine:
450 g moke
1 jajce
2 rumenjaka
250 g zmehčanega masla
200 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
250 g mletih mandljev
1/2 pecilnega praška
nekaj zrnc soli

jagodova ali marelična marmelada
sladkor za posipanje

Priprava:
Vse sestavine zgnetemo v testo, ki ga zavijemo v folijo in ga postavimo za 1 uro v hladilnik. Nato ga razvaljamo pribl. 3 mm debelo, z okroglim modelčkom izrežemo oblike in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pekač za 15 - 20 minut postavimo v hladilnik, nato pa ga potisnemo v pečico, ogreto na 150°C, in pečemo kekse približno 8 - 10 minut. Ohladimo jih, nato pa po dva skupaj spojimo z marmelado ter potresemo s sladkorjem v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 21 Okt 2012 15:24; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2011 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Karamele

Sestavine:
250 g sladkorja
250 g sladke smetane
30 g masla
60 g medu
ekstrakt vanilije

Priprava:
Kalup velikosti 20 cm x 20 cm obložimo s peki papirjem in ga tanko premažemo z oljem.
V posodo stresemo sladkor, dodamo smetano, maslo, med in ekstrakt vanilije, nato pa zmes med stalnim mešanjem počasi segrevajmo, dokler se sladkor ne raztopi. Maso na majhnem ognju kuhajmo še toliko časa, dokler ne dobi karamelne barve in dokler se vidno ne zgosti.
Maso nato takoj vlijemo v model s peki papirjem in počakamo, da se ohladi. Še mlačno, vendar že precej trdo maso pazljivo odlepimo s papirja, nato pa jo vrnemo nazaj in jo z naoljenim nožem narežemo na kockice 2cm x 2cm. Spravimo jih v hladilnik, da popolnoma otrdijo.
Karamele nato vsako posebej oblečemo v pisane papirčke ali v celofan.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2011 17:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



HUZARSKI POLJUBČKI

Sestavine:
za testo:
300 g moke
140 g sladkorja v prahu
250 g masla
3 rumenjaki
100 g mletih orehov

30 g sladkorja v prahu

za nadev:
100 g marmelade

Priprava:
V moko narežemo maslo, dodamo še ostale sestavine in jih zgnetemo v testo, iz katerega nato oblikujemo primerno velike kroglice. Le-te povaljamo v sladkornem prahu, jih razporedimo po (s peki papirjem obloženem) pekaču in v sredini vanje z debelejšim držajem kuhalnice vtisnemo vdolbine.
Pečemo jih okoli 15 minut pri 200°C, ohlajene pa nato napolnimo s poljubno marmelado.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2011 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



BIO KEKSI

Sestavine:
200 - 250 g polnozrnate moke tipa 1250
250 g masla
5 jajc
200 g rjavega sladkorja
50 g rozin
150 g zdrobljenih koruznih kosmičev
100 g zmletih sončničnih semen
100 g sezama
1 žličko jedilne sode

Priprava:
Z rokami dobro pregnetemo vse naštete sestavine. Masa za kekse naj v hladilniku stoji en dan, zavita v folijo, da se vse sestavine lepo spojijo. Nato maso razvaljamo ter z modelčki izrezujemo oblike za kekse, ali pa iz mase naredimo kroglice. Pečemo jih 10 -12 minut pri 180°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2011 18:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Orehovi kifeljčki

Sestavine:
2,5 dl mleka
kocka kvasa
500 g moke
125 g sladkorja
125 g masla
2 rumenjaka
1 jajce
malo soli

za orehov nadev:
225 g orehov
1 dl sladke smetane
cimet
2 žlici drobtin

1 jabolko
1 žlica limonovega soka
1 žlica ruma
3-4 žlice marelične marmelade

Priprava:
Kvas razmešamo z nekaj žlicami toplega mleka in 15 g sladkorja in mešanico pustimo vzhajati 15 minut nekje na toplem.
Moko stresemo v skledo, v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo kvasno mešanico. Dodamo preostalo mleko, 35 g sladkorja, maslo, sol, enega za drugim oba rumenjaka in jajce. Zamesimo testo in ga pustimo nekje na toplem vzhajati 45 minut.
Orehov nadev: - V ponvi popražimo orehe (brez maščobe), od dane količine jih vzamemo stran 200 g, jih zmeljemo in pomešamo s pol žličke cimeta, sladko smetano, drobtinami in 75 g sladkorja. Vse skupaj segrevamo in mešamo toliko časa, da postane masa homogena. Pustimo jo, da se ohladi, tačas pa olupimo jabolko in ga narežemo na kockice, prelijemo ga z limonovim sokom in rumom.

Pečico ogrejemo na 180°C. Pregnetemo testo, ga razvaljamo, nato pa ga razrežemo na trikotnike. Nanje v sredino razporedimo orehovo maso in jabolčne kockice. Trikotnike zvijemo v kifeljčke, ki jih polagamo v pekač, obložen s peki papirjem. Premažemo jih z razžvrkljanim beljakom in jih pečemo kakih 20 - 25 minut pri 180°C, nato pa jih vzamemo iz pečice in jih še vroče premažemo z marelično marmelado ter posujemo z ostankom orehov, ki smo jih prej drobno nasekljali.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 21 Okt 2012 15:25; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2011 18:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Pirini srčki

Sestavine:
500 g pirine moke
250 g masla
200 g sladkorja
3 cela jajca
1 rumenjak
naribana lupina ene pomaranče
malo cimeta
1 pecilni prašek
malo soli

Priprava:
Vse sestavine zgnetemo v testo, ki ga pustimo počivati v hladilniku dobro uro. Testo nato razvaljamo približno 5 mm debelo in iz njega z modelčki izrežemo srčke. Polagamo jih v pekač, obložen s peki papirjem, premažemo jih s stepenim beljakom (čez pa jih lahko potresemo tudi s kokosovo moko) in jih pečemo 12 – 15 minut pri 180°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 21 Okt 2012 15:25; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2011 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Mandljevi kolački

Sestavine:
za testo:
250 g moke
120 g masla
20 g sladkorja v prahu
2 žlici limonovega soka

za nadev:
2 jajci
180 g sladkorja v prahu
10 g kakava
100 g mletih mandljev

nekaj žlic marmelade
celi olupljeni mandlji
sladkor v prahu za posip

Priprava:
Iz sestavin zgnetemo gladko testo, ga razvaljamo med 2 plastema peki papirja približno 1,5 - 2 cm debeline. Iz testa nato izrežemo kroge, premera 7 cm
S krogi iz testa napolnimo kalupe za maffine (ali kake druge košarice za kekse) in jih pustimi stati v hladilniku okoli 20 minut.
Medtem naredimo nadev: - jajci dobro zmešamo s sladkorjem v prahu, dodamo kakav in zmlete mandlje.
V testene kalupe damo v sredino malo marmelade, le-to pa nato prekrijemo z mandeljnovo maso. Na vrh v sredino napol potunkamo cel mandelj.
V predhodno ogreti pečici pečemo kolačke pri 180°C okoli 15 minut. Ohlajene potresemo s sladkorjem v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2011 18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Sladki čokoladni srčki

Sestavine:
100 g čokolade v prahu
2 celi jajci
2 rumenjaka
1 kg moke
2 pecilna praška
2 vanilijeva sladkorja
1/2 kg sladkorja v prahu
1/2 kg masla
2 žlici mleka

marmelada za spajanje
rum
kristalni sladkor

Priprava:
Naštete sestavine zgnetemo v testo, ter ga zvaljamo na približno 3 mm debelo. Z modelčkom izrežemo srčke, ki jih pečemo približno 10 minut na 180°C. Srčke namažemo z marmelado, ter zlepimo po dva skupaj.
V plitek krožniček nalijemo rum, v katerega pomakamo zgornji del srčkov, le-te nato položimo še na kristalni sladkor.
S temi srčki je kar veliko dela, vendar pa so zelo okusni.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2011 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Vinski žepki

Sestavine:
4 kavne skodelice olja
2 kavni skodelici belega vina
1 kavna skodelica sladkorja
150 g ostre moke
300 g mehke moke
1 pecilni prašek
malo soli

za nadev:
marmelada
mleti orehi

sladkor v prahu za posip

Priprava:
Olje, vino in sladkor premešamo, dodamo obe moki, ki smo ju presejali skupaj s pecilnim praškom, ter sol, in zgnetemo gladko testo. Razvaljamo ga 4-5 mmm debelo in iz njega s kozarcem ali kovinskim obodcem izrežemo kvadrate s stranico 4-6 cm. V sredino vsakega damo žličko marmelade, ki jo potresemo z mletimi orehi. Kvadrate zapognemo na polovico po diagonali, robove pa nato stisnemo skupaj z vilicami. Pečemo jih na 180°C približno 15-20 minut oz. toliko časa, da dobijo zlato rumeno barvo. Ohlajene še povaljamo v sladkornem prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2011 16:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Rožičevi kolački

Sestavine:
100 g mletih rožičev
1 žlička pecilnega praška
100 g integralne moke
1 žlica medu
ščepec mletega pimenta
1 žlička vanilijeve arome
1 jajce
50 ml olja
50 g masla

za čokoladno glazuro:
100 g jedilne čokolade
3 žlice mleka
2 žlici sladkorja
košček masla

Priprava:
Z ročnim mešalnikom v posodi dobro zmiksamo jajce, med in vanilijevo aromo. Dodamo moko, rožiče, olje, na lističe narezano maslo in pecilni prašek, ter gnetemo toliko časa, dokler ne dobimo gladkega testa. Razvaljamo ga na 8-10 mm debelo ter izrežemo iz njega okrogle oblike. Polagamo jih v pekač, obložen s peki papirjem in jih pečemo okoli 10-12 minut pri 180°C.
Premažemo jih še s čokoladno glazuro: - Vse sestavine mešamo v posodi, postavljeno nad kipečo vodno kopel, dokler masa ne postane gladka in svetleča.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2011 17:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Padalci z Beverly Hills-a

Sestavine:
za testo:
3 beljaki
300 g sladkorja
3 žlice limonovega soka
300 g mletih orehov

za kremo:
3 rumenjaki
3 žlice sladkorja v prahu
125 g masla
1 vanilijev sladkor
100 g temne čokolade (70% kakava)
1 žlica ruma

Priprava:
Testo: - Beljake stepemo z ročnim mešalcem, med stepanjem postopno dodajamo sladkor, nato pa še limonov sok in nadaljujemo s stepanjem. Zatem dodamo mlete orehe in stepamo z najmanjšo brzino. (Opomba: Testo mora biti zelo gosto, sicer mu dodamo še malo orehov ali belih drobtin)
Pekač obložimo s peki papirjem, nato pa nanj u žličko nanašamo kupčke testa, ki ga malo razmažemo. Kolačke nato pečemo/sušimo kakih 30 minut pri 150°C, oz. dokler se ne posušijo. Pečene kolačke po dva skupaj spojimo s kremo.
Krema: - Dobro umešamo rumenjake in sladkor v prahu, dodamo razmehčano maslo in vse skupaj temeljito razmešamo. V maso vlijemo še stopljeno čokolado in rum ter mešamo toliko časa, da zmes postane gladka in enakomerna.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Nov 2011 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali

Skutni žepki ali palčke s sezamom?

Sestavine:
250 g skute
250 g masla
250 g moke

1 vanilijev sladkor
naribana limonina lupina
marmelada
rumenjak za premaz
sladkor v prahu za posipanje

(sol, začimbe, beljak za premaz, sezam)

Priprava:
Iz zgornjih sestavin zgnetemo testo, nato pa se odločimo, ali želimo sladke žepke ali slane palčke.
Za žepke lahko v testo vgnetemo še 1 vanilijev sladkor in malo naribane limonine lupinice. Testo razvaljamo nekaj mm debelo, izrežemo kroge, jih nadevamo z marelično marmelado, prepognemo, robove utrdimo z vilicami, zložimo v pekač, obložen s peki papirjem, pred pečenjem pa jih premažemo še z razmešanim rumenjakom.
V testo za žepke pa damo par zrnc soli, kurkume in/ali muškata, oblikujemo palčke, jih premažemo z raztepenim beljakom in posujemo s sezamom.
Oboje pečemo približno 10 minut na 180°C. Ohlajene žepke nato še povaljamo v sladkornem prahu.

LP Bučka
Smile
_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 22 Nov 2011 23:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



BEATLESI

Sestavine:
za testo:
12 žlic moke
12 žlic sladkorja
12 žlic mleka
3 jajca
2 vanilijeva pudinga
6 žlic olja
2 vanilijeva sladkorja
1 pecilni prašek
nekaj zrnc soli

300 g kokosove moke za posip

za preliv:
300 g čokolade v prahu
100 g sladkorja
100 g masla
10 – 15 žlic mleka

Priprava:
V mešalcu zmešamo moko, sladkor, mleko, jajca, puding, olje, vanili, pecilni in sol. Gosto tekoče testo razmažemo po s peki papirjem obloženem pekaču. Pečemo ga 30 – 35 minut pri 180°C. Nekoliko ohlajeno pecivo razrežemo na manjše kocke, ki jih, nabodene na zobotrebec, pomakamo v čokoladni obliv in povaljamo v kokosovi moki.
Preliv: - Sestavine za preliv mešamo nad paro, da se raztopijo. Mešamo toliko časa, da masa postane gladka in svetleča.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2011 00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



NOVOLETNI SRČKI

Sestavine:
za testo:
200 g moke
60 g mletih orehov
150 g kakava v prahu
75 g sladkorja
vanilin sladkor
pomarančna lupinica
1 jajce
150 g masla

za nadev:
75 g bele čokolade
75 g sladke smetane
75 g masla
pomarančna lupinica

200 g stopljene bele čokolade za obliv
rdeče mrvice za okras

Priprava:
Zamesimo gladko testo, ga tanko razvaljamo, izrežemo srčke in jih pečemo 10 - 12 minut v ogreti pečici na 180°C.
Nadev: - V pogreti sladki smetani stopimo belo čokolado in jo ohladimo. Dodamo maslo in lupinico in z mešalcem mešamo v gladko kremo.
Srčke sestavimo po dva skupaj z nadevom, oblijemo z belim prelivom ali z belo čokolado in okrasimo z rdečimi mrvicami.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2011 00:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



MARCIPANOVE ROŽICE

Sestavine:
za testo:
250 g moke
100 g masla
100 g mletega sladkorja
1 jajce
1/2 pecilnega praška
1 vanilijev sladkor

200 g temne čokolade za obliv

ostale sestavine:
marelična marmelada za sestavljanje piškotov
200 g marcipana
sladkor v prahu

mandeljnove palčke za dekoracijo

Priprava:
Iz navedenih sestavin zamesimo gladko testo in ga razvaljamo 3 mm debelo, ter izrežemo z modelčki oblike rožic. Lahko si izberemo tudi druge modelčke, kar nam je pač všeč. Pečico segrejemo na 180° in pečemo piškote približno 10 - 12 minut, da postanejo svetlo rjave barve. Ohlajene razdelimo na dva dela in prvo polovico vseh piškotov pomočimo v stopljeno temno čokolado in okrasimo z mandeljnovimi palčkami.

Surovi marcipan malo obdelamo s sladkorjem v prahu, da postane bolj mehak. Nato ga tanko razvaljamo med dvema plastema folije (vrečke za zamrzovanje) in izrežemo z enakimi modelčki rožice (pol manj kot piškotov). Neoblite piškote tanko premažemo z marelično marmelado in nanje pritisnemo marcipanove rožice, jih zopet tanko premažemo in pritisnemo skupaj z čokoladnimi polovicami.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Naslednja
Stran 3 od 14

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group