|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 04 Okt 2011 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
Huevos rancheros
Sestavine:
1 žlica maščobe
1 rdeča sesekljana čebula
2 stroka strtega česna
1 rdeča narezana paprika
1 rdeč sesekljan čili
1 žlička origana
mleta kumina
sol, poper
2 nakockana paradižnika
750 g paradižnikove mezge
60 ml zelenjavne juhe
4 jajca, malo soli
mlet koriander, poper
tortilje
Priprava:
Na vroči maščobi popražimo čebulo, papriko, čili in česen, dodamo origano, kumino, sol, juho in poper ter zmes še pribl 2 - 3 minute dušimo. Dodamo narezana paradižnika, paradižnikovo mezgo ter kuhamo toliko časa, da se omaka zgosti.
Medtem pečico ogrejemo na 180°C. Omako stresemo v z maslom namazan nepregoren pekač in vanjo po vrhu s kuhalnico vtisnemo toliko vdolbin, kolikor imamo jajc. Vanje nato ubijemo cela jajca, jih malce posolimo, nato pekač potisnemo v pečico in vse skupaj pečemo kakih 10 – 12 minut, dokler jajca dobro ne zakrknejo.
Serviramo s poprom, zmletim koriandrom in toplimi tortiljami.
Huevos rancheros
http://www.videojug.com/film/how-to-make-huevos-rancheros
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 04 Okt 2011 23:40 Naslov sporočila: |
|
|
FRIJOLES REFRITOS
Sestavine:
5 nasekljanih strokov česna
1 nasekljana srednje velika čebula
3 jedilne žlice olja
1/4 čajne žličke semen kumine
200 g fižola pinto ( kuhanega, ali rdeč fižol iz pločevinke)
1 jedilna žlica paradižnikove mezge
1 na kocke narezan paradižnik
Priprava:
V voku na srednje močnem ognju segrejemo olje in na njem prepražimo česen in čebulo, dokler se ne zmehčata. Dodamo semena kumine, fižol, paradižnikovo mezgo, paradižnik in sol ter premešamo. Če je zmes pregosta, dodamo še malo fižolove vode od kuhanja ali iz pločevinke. Vse to kuhamo 10 minut, nato pa zmes znečkamo z vilicami, da postane napol pire.
Postrežemo skupaj s hrustljavim koruznim čipsom.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 04 Okt 2011 23:45 Naslov sporočila: |
|
|
MEHIŠKI TACO
Sestavine:
12 taco tortilj v obliki školjke
1 žlica olja
450 g mešanega mletega mesa
1 srednje velika nasekljana čebula
1 strok česna
4 žlice koruze
5 žlic rdečega fižola
1 čajna žlička mlete kumine
1 čajna žlička čilija
ščepec rdeče paprike
sol in poper
narezana zelena solata
nariban sir
paradižnik
kisla smetana
kupljena omaka za taco ali nacho sir
Priprava:
Na olju prepražimo čebulo in meso. Dodamo začimbe (sol, poper, čili, papriko, kumino, česen), koruzo, fižol in pražimo še okoli 20 minut.
Taco tortilje lahko pripravimo na dva načina:
- S pripravljenim nadevom napolnimo taco tortilje (ne čisto do vrha), jih posujemo z naribanim sirom, po želji prelijemo z nacho sirom, in jih za pet minut postavimo v pečico, ogreto na 180°C. Tako pripravljene taco tortilje obložimo še s solato in paradižnikom.
- Lahko pa jih pripravimo tako, da preden jih nadevamo, tortilje za tri minute postavimo v pečico, ogreto na 180°C ... in nato, enako kot pri prejšnjem postopku, nadevamo tortilje.
K tortiljam postrežemo taco omako, kislo smetano z zelišči po želji in nacho sir.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MArJeticA sredinček
Pridružen/-a: 23.03. 2012, 14:48 Prispevkov: 149
|
Objavljeno: 23 Mar 2012 15:30 Naslov sporočila: |
|
|
Joj joj fino, tile recepti Sama namreč mehiško hrano jem samo v mehiških restavracijah. Najbolj od vseh omak pa mi je všeč BBQ omaka njam njam.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 23 Mar 2012 18:58 Naslov sporočila: |
|
|
Se pridružujem tvojemu okusu ... vse je njami, zato teh slik raje ne gledam, ker mi začne kar nam čudno kruliti po želodcu , potem si moram pa hitro it nekaj nardit za pojest, tako da imam nazadnje zaradi tega še slabo vest , ker mi tega res ne bi bilo treba storiti. Navadno si grem palačinke pečt, so še najbolj podobne mehiškim specialitetam
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MArJeticA sredinček
Pridružen/-a: 23.03. 2012, 14:48 Prispevkov: 149
|
Objavljeno: 23 Mar 2012 19:09 Naslov sporočila: |
|
|
Ja poznam ta močan vpliv slik Čeprav ima pri meni katera druga hrana večji vpliv kot mehiška hrana Vsake toliko pa zapaše ...
Potem še nisi preizkusila receptov?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 23 Mar 2012 19:19 Naslov sporočila: |
|
|
Ne, nisem jih preizkusila, ker živim sama, pa bi se potem preveč nažirala, kam pa to vodi, je pa jasno
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|