Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




Mehiška kuhinja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 14:22    Naslov sporočila: Mehiška kuhinja Odgovori s citatom



Fajitas

Sestavine:
200g mesa (piščanec, pljučna, svinjina...)
70g čebule
70g paprike
70g fižola
olje
Fajita mix

Priloge:
50g guackamole
50g rdeče salse
50g zelene salse
50g nacho sira
50g pasiranega fižola
tortilje

Priprava:
Meso in zelenjavo spečemo na olju in začinimo s fajita mixom. Fajitas postrežemo v vroči litoželezni ponvi, s pšeničnimi tortiljami in s prilogami: guackamole, solata, rdeča salsa, zelena salsa, nacho sir in pasiranega fižola. Vse skupaj po svojem okusu zavijemo v tortiljo.


http://www.videojug.com/film/how-to-make-chicken-fajitas

http://www.videojug.com/film/how-to-make-lamb-fajitas

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 04 Okt 2011 16:16; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Taquitos

Con pollo:
Tortiljo 20 cm razrežemo na trikotnike (eno na 4 dele). Piščančji file narežemo na rezance (5x1x1cm), jih začinimo z mešanico mehiških začimb, dobro prepražimo v voku in jih damo na tortiljo. Vse skupaj zvijemo v tanko rolo in pritrdimo z zobotrebcem.

Con verduras:
Tortiljo 20 cm razrežemo na trikotnike (eno na 4 dele). Bučke narežemo na rezance (5x1x1cm), jih začinimo z mešanico mehiških začimb, jih nekoliko popečemo v voku in jih damo na tortiljo. Vse skupaj zvijemo v tanko rolo in pritrdimo z zobotrebcem.

Rancheros:
Tortiljo 20 cm razrežemo na trikotnike. Mleto meso prepražimo na čebuli z mešanico mehiških začimb. Nadev postavimo na sredino tortilje. Tortilji najprej zavihamo robove, da naredimo žepek, katerega nato zvijemo in pritrdimo z zobotrebcem.

Taqitose lahko nadevamo tudi z drugimi nadevi ter jih postrežemo z raznimi salsami (rdeča, zelena, nacho, bbq omaka, guackamole).


http://www.videojug.com/film/how-to-make-beef-taquitos-2

LP Bučka
Smile
_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 16:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Quesadillas


Sestavine (za 4 osebe):
4 tortilje premera 25 cm
400g mesa ( piščanec, govedina, mleto)
150g čebule
200g paprike (rdeče in zelene)
400g ribanega sira
taco mix

Priprava:
Čebulo in meso (zrezano na kocke ali mleto) prepražimo in začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev damo v tortiljo, dodamo nariban sir in jo prepognemo. Popečemo jo še na žaru, da dobi lepo barvo in hrustljav okus. Dekoriramo s solato in z različnimi salsami.
Nadeve lahko poljubno spreminjamo.

Chicken quesadillas
http://www.howcast.com/videos/28328-How-To-Make-Chicken-Quesadillas

Mini quesadillas
http://www.videojug.com/film/how-to-make-mini-quesadillas

Cheese quesadillas
http://www.videojug.com/film/how-to-make-chicken-and-cheese-quesadillas

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 16:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Chimichangas

Sestavine (za 4 osebe):
4 pšenične tortilje premera 25 cm
500g mesa (piščanca, govedine, tune)
300g čebule
300g paprike (rdeče in zelene)
300g salse (rdeče, zelene, bele: ½ nacho sir, ½ kisla smetana)
fajita mix

Chimichangas con pollo:
Čebulo, papriko, koruzo in piščanca prepražimo in začinimo z mešanico mehiških začimb. Vse skupaj naložimo v tortilje, jih zvijemo kot palačinke in jih namažemo z rdečo salso. Vse skupaj segrejemo v pečici ali v mikrovalovni pečici. Za prilogo ponudimo koruzni čips.

Chimichangas con verduras:
Čebulo, papriko, koruzo in bučke prepražimo in začinimo z mešanico mehiških začimb. Vse skupaj naložimo v tortilje, jih zvijemo kot palačinke in jih namažemo z belo salso. Vse skupaj segrejemo v pečici ali v mikrovalovni pečici. Za prilogo ponudimo koruzni čips.

Chimichangas con tuna:
Čebulo, papriko in bučke prepražimo, dodamo tuno in koruzo ter vse skupaj začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev naložimo v tortilje, jih zvijemo kot palačinke in jih namažemo z belo salso. Vse skupaj segrejemo v pečici ali v mikrovalovni pečici. Za prilogo ponudimo koruzni čips.

Priloga je lahko tudi: pečen pasiran fižol, mehiški riž, pečen krompirček ali solata.

Chimichanga
http://video.about.com/americanfood/How-to-Make-Chimichangas.htm

Chimichanga con pollo
http://www.videojug.com/film/how-to-make-a-chicken-chimichanga-2

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Enchiladas

Sestavine (za 4 osebe):
4 tortilje premera 20 cm
400g mesa
200g zelenjave
300g salse rdeče ali zelene
200g ribanega sira
taco mix

Enchiladas z mletim mesom:
Čebulo in meso prepražimo, dodamo črn fižol ter vse skupaj začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev naložimo v tortilje in jih zvijemo kot kanelone. Namažemo jih z rdečo salso, posujemo z ribanim sirom ter jih damo v pečico, da se sir zapeče.

Enchiladas s piščancem in šampinjoni:
Meso in šampinjone prepražimo ter začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev in kislo smetano naložimo v tortilje in jih zvijemo kot kanelone. Namažemo jih z rdečo salso in posujemo z ribanim sirom ter jih damo v pečico, da se sir zapeče.

Enchiladas z zelenjavo:
Čebulo, papriko, bučke in koruzo prepražimo in začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev naložimo v tortilje in jih zvijemo kot kanelone. Namažemo jih z zeleno salso in posujemo z ribanim sirom ter jih damo v pečico, da se sir zapeče.

Priloga je lahko: pečen pasiran fižol, mehiški riž, čips, pečen krompirček ali solata.

Cheese enchilladas
http://www.videojug.com/film/how-to-make-cheese-enchiladas-2

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Pšenična tortilja
... mehka, palačinkasta vrsta mehurjasto opečenega testa, ki ima v Mehiki vlogo kruha


Sestavine:
225 g moke
55 g svinjske masti
1 žlička soli
1,2 dl mlačne vode

Predpriprava:
- Moko presejemo v skledo. Dodamo na koščke zrezano mast, ki jo s prsti vtremo, da se dobro spoji z moko. Primešamo sol, prilijemo 1,2 dl mlačne vode in premešamo v gladko testo.
- Testo zvrnemo na pomokano delovno površino, na kateri ga gnetemo 2 do 3 minute. Pregneteno, gladko testo oblikujemo v hlebček, ovijemo ga v prozorno folijo in za 2 do 3 ure postavimo v hladilnik.

Priprava:
- Spočito testo razdelimo na 10 kosov, ki jih oblikujemo v hlebčke. Vsak hlebček na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo v lep, kot papir tenak krog s premerom približno 15 cm. Zvaljano testo nalagamo eno na drugo, vmes polagamo kose peki papirja.
- Litoželezno ponev počasi, a močno segrejemo. Tortilje – po 1 ali 2 hkrati, glede na velikost ponve – pečemo po vsaki strani 20 do 30 sekund, da se na površini naredijo svetlo rjavi mehurčki.
- Pečene tortilje nalagamo na krožnik, kjer jih hranimo pokrite s čistim kuhinjskim prtičem.

Serviranje:
Pšenična tortilja je vrsta mehiškega kruha, ki ga lahko ponudimo malodane k vsaki (mehiški) pikantni jedi. Postrežemo vroče, najbolje kar neposredno iz ponve, bodisi kot kruh ali namesto njega, z njimi pripravimo slastne sendviče, lahko jih nadevamo ali spečemo, potresene s sirom.

Koruzna tortilja - namesto navadne moke uporabimo koruzno!

Tortillas
http://www.videojug.com/film/how-to-make-naan-bread

http://uk.youtube.com/watch?v=O6jtCMXaw-I&feature=related

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 17:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




MEHIŠKA PIZZA

Sestavine za testo:
250 g pšenične bele moke
20 g svežega kvasa
1 čajna žlička sladkorja
sol
2 žlici olivnega olja

Sestavine za oblogo:
paradižnikova mezga
origano
150g koruze iz pločevinke
150g fižola iz pločevinke
1 kos paprike
sir gauda
slanina
nacho sir

Priprava:
Priprava testa:
V posodo stresemo moko in na sredini naredimo jamico.
Kvas zdrobimo, zmešamo z 2 žlicama mlačne vode in sladkorjem. Zlijemo ga v jamico in prekrijemo z malo moke.
Posodo pokrijemo in pustimo vzhajati nekaj minut, da se iz kvasa naredi kvasec.
Nato v posodo damo še sol in olivno olje. Prilijemo še toliko mlačne vode, da lahko zgnetemo lepo testo.
Pustimo ga vzhajati približno 1 uro.

Priprava obloge:
Testo razvaljamo in ga oblikujemo. Nanj damo malo paradižnikove mezge in jo potresemo z origanom. Dodamo koruzo, fižol in narezano papriko. Potresemo z naribanim sirom. Na sir položimo še nekaj rezin slanine.
Pizzo pečemo približno 15 - 20 minut pri 200°C, toliko da se lepo zlato rjavo obarva.
Na pečeno pizzo damo še nacho sir in postrežemo.

http://www.genspot.com/ShowVideo.aspx?video_id=60079

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 17:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Guacamole
(omaka)

Sestavine:
2 avokada
1/2 srednje velike čebule (še boljše 1 drobno šalotka)
sok 1/2 limete (ali limone)
1 paradižnik (v sili tudi 1-2 paradižnika iz pelatov)
1 pekočo papriko (ali 1 srednje močan feferon, ali četrt manjše zelene paprike + čili v prahu)
koriander (5 - 10 semenk, zdrobite jih med dvema žlicama)
sol, poper

Priprava:
Vso zelenjavo (razen avokada, ki ga zmečkate z vilico) drobno razrežite. Pekoči papriki oz. feferonu odstranite semena in preverite kako pekoča je, dodajte po okusu.

NASVET: Avokado postane hitro rjav, zato, če želite guacamole narediti vnaprej, dajte v pripravljeno omako avokadovo koščico in pokrijte s folijo.

Guacamole
http://www.videojug.com/film/how-to-make-guacamole-11

http://active-h.net/2007/05/01/guacamole-originalni-recept-njami%E2%80%A6/

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Nachos

Sestavine:
200 g okrogli čips Nach - ole
450 g pasiranega fižola
300 ml salse
150 ml sirove omake
225 g čilija jalapenos

Priprava:
Pečico ogrejemo na 180°C
V ponvi pogrejemo pasiran fižol in salso
Na čipse posebej položimo žličko salse in pol žličke sirove omake. Čipse damo v pečico za 3 minute.
Dodamo obroček čilija jalapenos in jed postrežemo.

Nachos
http://www.videojug.com/film/how-to-make-nachos-supreme-2

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 17:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




BURRITOS DE POLLO

Sestavine (za 4 osebe):
8 mehkih pšeničnih tortilj
150 g piščančevih prsi, narezanih na trakove
1 žlica oljčnega olja
200 ml omake taco (pekoče ali rahlo pekoče)
75 g sladkih koruznih zrn
150 g sirove omake
1 kisla smetana
1 žlica čilija jalepenos

Priprava:
Piščančevo meso popečemo na oljčnem olju.
Dodamo omako taco in pražimo pri nizki temperaturi 3-4 minute.
V segreti ponvi 5 sekund popečemo tortilje na vsaki strani.
Tortilje namažemo s sirovo omako, dodamo piščančevo meso in kislo smetano.
Tortilje zvijemo v sendvič burrito ali v tradicionalni burrito in jih okrasimo s čilijem jelapenos.

Burritos de pollo
http://www.videojug.com/film/how-to-make-a-chicken-burrito-2

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 18:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Chili con carne:

Sestavine:
2 - 3 čebule
3 stroki česna
2 - 3 korenjčki
1 kos zeleninega gomolja
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
1 velika konzerva olupljenih paradižnikov
4 žlice olivnega olja
500 g pustega govejega mletega mesa
5 dl mesne juhe
1 dl rdečega močnega vina
1 žlica svežih lističev timijana
0,5 žličke chili paste
sol, sveže mlet poper
1 konzerva fižola

Priprava:
Česen in čebulo sesekljamo. Korenje in zeleno olupimo, papriko razpolovimo, odstranimo semenje in na drobno narežemo.
Paradižnike grobo nasekljamo.
Velik lonec postavimo na štedilnik, v njem segrejemo olje. Najprej prepražimo meso, nato dodamo čebulo in česen, premešamo in pražimo dalje. Nadaljujemo s korenjem, zeleno
in papriko, čisto na koncu dodamo paradižnike
s sokom vred.
Prilijemo juho in vino in močno začinimo s timijanom, čilijem, soljo in poprom. Pokuhamo, pokrijemo in pri srednji temperaturi 1 uro in pol dušimo v lastnem soku.
Fižol iz konzerve na cedilu na hitro oplaknemo, stresemo v lonec in 15 minut skupaj z mesom počasi dušimo. Dodatno
močno začinimo s čilijem ( po poskušanju!!!)

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 18:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



PAELLA

Sestavine:
2 čebuli
4 - 5 strokov česna
1 lovorov list
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
2 - 3 paradižniki
1 kg riža (ki se ne razkuha, n.pr parboleid)
piščančje meso (1 večji kos mesa po osebi)
1 kg svežih dagenj
300 g lignjev
400 g škampov (celih)
chorizo (pikantna salama s pekočo papriko)
4 - 5 Knorr kock (za govejo ali piščančjo juho)
žafran ali žafranika
sol, poper
limone

Priprava:
Najprej vse kose mesa začinimo in opečemo, da dobijo lepo rjavo barvo in da je meso do konca pečeno. Dagnje očistimo in v loncu s strokom česna in lovorjevim listom kuhamo, da se školjke odprejo. Zaprte zavržemo, tekočino odlijemo. Polovico dagenj izluščimo, ostanek pustimo v školjkah.

V veliki ploski ponvi ali velikem voku segrejemo olivno olje in prepražimo čebulo, dodamo narezano papriko in česen. Ko čebula postekleni, dodamo paradižnike narezane na kocke katerim smo odstranili koščice in vso tekočino. Pripravimo si juho iz kock (cca 2 - 3 litre) in dodamo žafraniko, da se tekočina lepo obarva.
Ko je zelenjava že malo mehka, dodamo riž in pražimo nekaj minut. Počasi zalivamo z juho in nič ne mešamo, samo potresamo ponev. Ko je riž že na 3/4 kuhan vmešamo lignje, škampe, dagnje in kose mesa in kuhamo do konca. Chorizo narežemo na kolobarčke, ki smo jih prepražili v ponvi, da spustijo maščobo. Porazdelimo po vrhu paelle in serviramo s krhlji limone.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 18:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Mehiška salsa

Sestavine:
1 pločevinka paradižnika
origano
1 žlička soli
2 stroka strgega česna
3 žlice sesekljane rdeče čebule
2 žlici sesekljanega peteršilja
zeleni čili
1 narezana zelena paprika
1 žlica kisa
malo sesekljanega feferona
sok pol limone

Priprava:
Vse sestavine na drobno nasekljamo, jih stresemo v stekleno posodo ter jih dobro premešamo. Sol in pekoče začimbe dodamo po okusu. Zmes pustimo stati v hladilniku 3 ure.
Serviranje: Omaka je odlična priloga za tacose in tortilje.

Salsa
http://www.videojug.com/film/how-to-make-tomato-salsa

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 19:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Salsa palačinke

Sestavine:
2 - 3 jajca
4,5 dl mleka
8 – 10 žlic moke
ščep soli

za nadev:
1 piščančje prsi (file)
2 paradižnika
4 žlice koruze
4 žlice kuhanega fižola
1 paprika
3 žlice salse
sol
kajenski poper
kurkuma
kisla smetana

200 g naribanega sira
paradižnikova mezga (po želji)

Priprava:
V mešalcu zmešamo sestavine za palačinkino zmes in spečemo 8 palačink.
Palačinke ali tortilje (te prej pogrejemo v ponvi, da se zmehčajo) nadevamo v nadevom, na vsak nadev posebej pa damo še žlico kisle smetane. Palačinke (tortilje) nato zvijemo, vsako pritrdimo z zobotrebcem in jih zložimo v pekač, obložen s peki papirjem. Premažemo jih s paradižnikovo mezgo in potresemo s polovico naribanega sira.
Pečemo jih v predogreti pečici približno 10 minut pri 185°C, toliko da se sir raztopi.

Nadev: - Meso narežemo na trakove, ki jih popečemo na malo maščobe v voku, dodamo vso narezano zelenjavo, sol, kajenski poper, kurkumo ... nakar vse skupaj pražimo oz. dušimo nekaj minut. Prelijemo s salso in dodamo pol naribanega sira ter mešamo, dokler se sir ne raztopi.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2011 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Barbecue omaka (bbq)
... odlično dopolnjuje mehiške jedi


Sestavine:
60 g masla
1 rdeča sesekljana čebula
3 stroki strtega česna
0,5 dl viskija
0,5 dl jabolčnega kisa
2,5 dl kečapa
0,8 dl javorjevega (ali agavinega) sirupa
70 g rjavega sladkorja
1 jedilna žlica Worcestershire omake
1 jedilna žlica gorčice
dve jedilni žlici melase

Čebulo in česen malo popražimo na maslu, dodamo ostale sestavine, nato pa omako kuhamo na nizki temperaturi približno 20 minut, da se zgosti. Vmes mešamo, da se ne prime.

Bbq song
http://www.youtube.com/watch?v=6ubTQfr_tyY

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group