|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SONCE študent
Pridružen/-a: 28.09. 2011, 18:56 Prispevkov: 2103 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 23 Jun 2014 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
SOL MALO DRUGAČE
O tem, ali je sol začimba ali osnovna sestavina hrane, kot denimo maščoba ali moka, si menda niso enotni niti strokovnjaki. Je pa res, da je sol prisotna tako rekoč v vsaki jedi. V našem organizmu pa ima posebno fiziološko vlogo pri večjih naporih ali v poletni vročini, ko se močneje potimo. Uživanje soli namreč pomaga ohranjati ravnovesje ionov v telesnih tekočinah. Sicer pa je imela sol v zgodovini zmeraj velik pomen. Predstavljala je namreč tudi moč in bogastvo. Seveda pa sol ni koristna samo v kulinariki, z njo si lahko pomagamo tudi drugače.
HLAJENJE PIJAČE
V vedro dajte pest soli in nekaj ledenih kock. Premešajte in vanj položite steklenice. Pijača bo hladna v nekaj minutah.
RDEČE VINO
V kozarec vina dodajte ščepec soli in tako bosta vonj in okus še bolj izrazita.
KAVA
Mleti kavi dodajte ščepec soli in njen okus bo bolj izrazit. Enako velja tudi za čaj in kakav. Ščepec soli dodajte tudi prekuhani kavi, saj bo to izboljšalo njen okus.
STEPANJE JAJC
Ko stepate beljak v sneg, mu dodajte majhen ščepec soli. To bo pospešilo stepanje, hkrati pa se bo med peko bolj utrdil in zgostil.
PREVERJANJE SVEŽOSTI JAJC
Kadar ste v dvomih, ali so jajca, ki jih imate, sveža, dajte v kozarec vode 2 žlički soli in vanj nežno položite jajce. Sveže jajce se bo potopilo, staro pa plavalo.
ZA LEPŠA JABOLKA
Ko jabolka postanejo nagubana, jih namočite v slano vodo (uporabite le nekaj ščepcev soli ) in jabolka bodo spet gladka.
Nekaj ščepcev soli priporočamo tudi pri kuhanju jabolk. Okus bo boljši in bolj izrazit.
SIR
Nastanek plesni na siru lahko preprečite, če ga zavijete v krpo, ki ste jo prej pomočili v slano vodo. Potem ga shranite v hladilniku.
ŽELATINA
Želatina se strdi hitreje, če ji dodate ščepec soli.
POMOČ PRI VNETEM GRLU
S soljo pa si lahko pomagate tudi pri vnetem grlu. V pol skodelice tople vode vmešate pol čajne žličke soli in četrt čajne žličke kurkume v prahu in potem to mešanico grgrate. Ko nehate z grgranjem, vsaj pol ure ničesar ne uživajte, ne jejte in ne pijte, da lahko sol in kurkuma uničita vse bakterije.. Po potrebi lahko grgrate tudi večkrat na dan.
ŠE NEKAJ DRUGIH NASVETOV
ZA BOLJ SOČNO MESO
K mesu, ki ga pečete v pekaču, položite tudi bananin olupek. Presenečeni boste nad dejstvom, da je meso bolj mehko in sočno kot običajno.
KEČAP ZA ČIŠČENJE MEDENINE
Medeninaste izdelke počistite s krpo, na katero ste stisnili nekaj kečapa. Nato predmet splaknete s toplo vodo in na koncu zbrišete z mehko, suho krpo.
MLEKO ZA ČIŠČENJE RADIATORJEV
Majhni otroci radi porišejo radiatorje z voščenkami ali drugimi barvicami. Počistite jih tako, da mehko bombažno krpo pomočite v mleko in zdrgnete radiator.
OMILITE SRBEČICO
Če je vaša koža suha, vam poka in vas zaradi tega tudi srbi, ali pa vas je pičila kakšna žuželka, v prizadeto mesto vtrite notranjo stran bananinega olupka. Srbečica in rdečica bi morali izginiti.
VIR: Revija Narava zdravi - maj 2014 (rubrika Nasveti za dom)
SONCE _________________ PRIJATELJ JE SONCE, KI NIKOLI NE ZAIDE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 26 Jun 2014 18:23 Naslov sporočila: |
|
|
Takle brusilec nožev se menda najde v vsaki kuhinji ...
http://www.youtube.com/watch?v=A8A_y4RpG7E
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 19 Jul 2014 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
Kako odstranimo peščevje iz lubenice
... v manj kot 2 minutah?
http://www.youtube.com/watch?v=-TqTCSWixi0
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
SONCE študent
Pridružen/-a: 28.09. 2011, 18:56 Prispevkov: 2103 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 20 Jul 2014 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
NEKAJ PRAKTIČNIH NASVETOV (če smo jih že brali, si bomo pa osvežili spomin)
S ČRNIM POPROM NAD UREZNINE
Malo nepazljivosti v kuhinji ali pri kakšnem drugem delu, kjer uporabljamo nož, in že se lahko urežemo. Za zaustavitev krvavitve lahko uporabimo kar mleti črni poper. Ta je zagotovo v vsakem gospodinjstvu. Po krvaveči ureznini tako pošteno potresemo mleti črni poper in kri se bo v trenutku ustavila. Poper namreč krči krvne žile. In mnogi, ki so uporabili ta recept, pravijo, da so po takšnem ustavljanju krvi oziroma celjenju ran brazgotine manjše oziroma so te manj vidne.
ČEBULA ZA PODPLUTBE
Podplutbe so silno neprijetna reč. Temni madeži na koži vzbujajo pozornost, pa čeprav smo se, da smo jih dobili, le po nerodnosti kam udarili. Če se nam to zgodi v kuhinji, oziroma če imamo pri roki čebulo, potem obstaja velika verjetnost, da udarec na koži ne bo pustil vidnih posledic. Torej, na mesto udarca oziroma podplutbe pritisnemo prerezano stran čebule in jo tam držimo dobrih 15 minut. Alicin, ki ga vsebuje čebula in zaradi katerega nas pri rezanju čebule pečejo oči, namreč pospešuje pretok limfe v organizmu in na ta način povzroči, da odvečna kri v poškodovanem tkivu, ki povzroči temni madež, odteče. In če se na mestu udarca ne zadržuje odvečna kri, tudi vidnega znaka podplutbe ni.
DA SE NITKA NE BO VOZLALA
Če si kdaj šivamo gumbe, in še posebej, če se nam pri tem mudi, nas nitka, ki se zapleta in vozla, zagotovo spravlja ob živce. Pogosto se zgodi, da moramo zaradi tega začeti na novo in s tem po nepotrebnem izgubljamo dragoceni čas. Da bi se vsem tem nevšečnostim izognili, in da bi nitka ves čas gladko tekla, jo, preden začnemo šivati, povlecimo po kosu trdega mila. Voskasta prevleka, ki se bo naredila, bo namreč preprečila zapletanje in vozlanje in gumb bo zašit, kot bi mignil.
HITRO ODSTRANJEVANJE OŽGANIH MADEŽEV
Skoraj vsakdo, ki je kdaj vzel v roke likalnik in se lotil likanja, se je že soočil s kakšnim kosom ožganega perila. Mala nepazljivost, na prevročo temperaturo nastavljen likalnik, slabo branje navodila na perilu, in že je ožganina na bluzi, srajci, majici.
Če se nam to zgodi na belem bombažu, mokro krpo namočimo v 3 % vodikov peroksid in s tem tapljamo po madežu, dokler ne izgine.
Če gre za obarvan bombaž, pa si izberemo krpo, ki ne pušča muck in ne kosmatí in jo prav tako namočimo v 3 % vodikov peroksid. Če pa ga nimamo, bo pomagal tudi beli kis. Namočeno krpo položimo na ožgani madež in čez likamo z likalnikom, ogretim na nizko temperaturo.
V veliko pomoč pa nam bo tudi tu čebula. Lahko jo uporabimo pri vsem pralnem bombažu, in sicer tako, da jo prerežemo na pol in ožgani madež drgnemo s tem prerezanim delom. Potem oblačilo pustimo čez noč v mrzli vodi, potem pa ga ponovno operemo. In naslednjič likamo bolj previdno!
Če se nam to zgodi pri volnenem oblačilu, ožgan madež zmočimo z vodo in ga posujemo s koruznim škrobom. Le-tega pustimo na madežu 20 - 30 minut, potem pa oblačilo skrtačimo.
KROMPIR ZA LEPŠE USNJE
Če imamo usnjeno torbico, ki je že povsem izgubila sijaj, drugače pa je povsem cela in jo imamo zelo radi, je nikar ne vrzimo proč. Raje jo najprej zdrgnimo s prerezanim krompirjem, potem pa zloščimo s čisto in mehko krpo. Torbica bo videti kot nova, mi pa bomo lahko denar, ki smo ga nameravali porabiti za novo torbico, porabili za kaj drugega.
BEL IN RAHEL RIŽ
Če želimo, da bo riž rahel in bolj bel, dodajmo eno žličko limoninega soka na liter vode.
Če pa hočemo, da bo riž še bolj okusen in bolj hranljiv, ga skuhajmo v vodi, v kateri se je kuhala zelenjava.
TRD RJAVI SLADKOR
Če želimo zmehčati kot kamen trd rjav sladkor, mu dodajmo rezino svežega kruha in dobro zaprimo embalažo. V nekaj urah bo sladkor zmehčan.
PREŽGANA ENOLONČNICA
Če je enolončnica rahlo prežgana, lahko neprijeten okus preženemo tako, da ji dodamo mleko.
KUHANJE KROMPIRJA
Krompir zmeraj kuhamo v neslani vodi in ga solimo šele, ko je kuhan. Na ta način namreč obdržimo v njem kalij.
VIR: Revija Narava zdravi - julij 2014 (rubrika Nasveti za dom)
SONCE _________________ PRIJATELJ JE SONCE, KI NIKOLI NE ZAIDE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 26 Jul 2014 23:33 Naslov sporočila: |
|
|
Pikaste banane so le še preteklost
Super trik, kako ohranimo banane dlje časa sveže
https://www.youtube.com/watch?v=deDNZcGtF-I
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
SONCE študent
Pridružen/-a: 28.09. 2011, 18:56 Prispevkov: 2103 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 08 Avg 2014 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
PREPOVEDANA MILA
Če ste mislili, da so antibakterijska mila odlično orožje proti bakterijam, ste se zmotili. Pod vprašajem se je namreč znašlo antibakterijsko sredstvo, ki sestavlja več kot 75 odstotkov antibakterijskih mil, imenovano triklosan.
Ameriška agencija za hrano in zdravila je objavila poročilo, da izdelki, ki vsebujejo to sredstvo, niso nujno bolj učinkoviti kot navadna mila ali celo voda. Strokovnjaki poudarjajo, da lahko pretirana uporaba triklosana povzroči razvoj odpornih bakterij, med njimi stafilokoka.
VIR: Revija Vzajemna - julij/avgust 2014 (rubrika Zdravstvene drobtinice, izbrskala Sabina Kečanovič)
SONCE _________________ PRIJATELJ JE SONCE, KI NIKOLI NE ZAIDE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
SONCE študent
Pridružen/-a: 28.09. 2011, 18:56 Prispevkov: 2103 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 08 Avg 2014 16:36 Naslov sporočila: |
|
|
NOVA SEZONA - NOVA KREMA
Tako kot drugi izdelki, ima tudi krema za sončenje rok trajanja, zato pred njeno uporabo preverite veljavnost, še zlasti, če vam je ostala od prejšnjega leta. Stare kreme so lahko nevarne, saj vsebujejo strupene snovi, ki škodujejo koži, obstaja pa tudi nevarnost izpuščajev in alergij. Večina kakovostnih krem ima sicer rok trajanja 30 mesecev, a to velja samo za neodprte in neuporabljene kreme. Praviloma bi morali kreme uporabljati samo eno sezono. Pri stari kremi preverite vonj, teksturo in barvo. Če opazite kakšno odstopanje, jo zavrzite.
VIR: Revija Vzajemna - julij/avgust 2014 (rubrika Zdravstvene drobtinice, izbrskala Sabina Kečanovič)
SONCE _________________ PRIJATELJ JE SONCE, KI NIKOLI NE ZAIDE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
SONCE študent
Pridružen/-a: 28.09. 2011, 18:56 Prispevkov: 2103 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 18 Okt 2014 13:41 Naslov sporočila: |
|
|
NEKAJ NASVETOV ZA PRAVILNO NEGO LAS
DOMAČE ŠKARJE NISO PRIMERNE ZA STRIŽENJE LAS
"Ena od velikih napak oziroma zmot, ki se najpogosteje pojavljajo pri negovanju las," pravi lastnik frizerskega studila Z Stil iz Jadranske ceste 27 v Mariboru, Zoran Strnad," je gotovo povezano s cepljenjem las in striženjem lasnih konic.
Veliko žensk se namreč, ko ugotovijo, da se jim lasje cepijo, zanaša le na produkte, ki da jim bodo razcepljene konice čudežno obnovili. Žal se to ne bo zgodilo, ne glede na reklame, ki govorijo drugače, in edina rešitev je, če želimo ohraniti lepe lase, da tisti del, ki se cepi, odrežemo. Vendar ne doma in ne z navadnimi, domačimi škarjami. S tem si lahko naredimo več škode kot koristi.
Frizerske škarje se namreč razlikujejo od teh, ki jih uporabljamo doma, po svojem posebej oblikovanem oziroma nabrušenem rezilu. Rezilo je brušeno s pomočjo laserja in prav zaradi tega so frizerske škarje tudi tako drage. Ta poseben način brušenja jim namreč omogoča, da las potem, ko ga odrežemo, tudi zapremo.
Če bi las, odrezan z navadnimi škarjami, pogledali pod mikroskopom, bi videli, da je podoben hlodu, ki ga je sekal drvar, ki ne obvlada svojega posla. Tak hlod oziroma las je namreč nacefran in takšno rezanje v bistvu pospeši oziroma povzroči novo cepljenje las. Razcepljene lase je treba namreč rezati tako, da lase zapremo, da onemogočimo, da bi se še naprej cepili, oziroma da bi iz las izhajala vlaga in jih sušila. Če pa so lasje suhi, se cepijo in lomijo. In namesto, da bi se lasna struktura izboljšala, da bi se konice zaprle in lasje nehali cepiti, se cepijo naprej," pravi Zoran in dodaja, da se ženskam, pa tudi moškim, ki imajo dolge lase in se ti cepijo, ni treba bati striženja.
"Ženske, pa tudi fantje, pogosto rečejo, da če si bodo strigli konice, bodo njihovi lasje vedno krajši. Res je, da eni frizerji radi pretiravajo v striženju in jih morda preveč porežejo, a če ti porežeš oziroma postrižeš res samo cepljeni del lasu, s tem preprečiš ponovno cepljenje, lasje pa zato ne bodo bistveno krajši.
Rekli smo že, da je las sestavljen tudi iz vode in pri cepljenju lasu, kjer lasne luske niso zaprte, iz njega uhaja naravna vlaga in zato na površini lasu lahko opazimo tudi belo pikico, tam je las še posebej krhek. Če cepljeni lasje niso pravilno ostriženi, se cepljenje vse bolj pospešeno nadaljuje proti korenu lasu in lasje so potem res vedno krajši.
Čim torej opazite, da se lasje cepijo, čim prej k frizerju, da tisti del ostriže. Puščanje in odlašanje tega je nesmiselno, ker bodo lasje zaradi tega vedno krajši."
ZAKAJ PRIHAJA DO CEPLJENJA LAS?
"Razlogov je lahko veliko. Pogosto pride do cepljenja pri svetlenju las, še posebej, če je to preveč agresivno. S tem namreč uničimo površino las. Poleg tega na poškodbo las vplivajo tudi preparati za trajno, svetlenje, nepravilno feniranje in nepravilno krtačenje. Pri krtačenju je treba biti pozoren na to, s kakšno krtačo krtačimo lase. Le-ta mora biti iz naravnih ščetin, na konicah pa ne sme imeti nekih črnih bunkic. Lase je treba krtačiti od konic proti korenu oziroma lasišču. Samo česanje ne povzroča cepljenja temveč to, da nimamo razčesanih las.
Ko gladimo lase, češemo proti konici, če pa las ne razčešemo, če si jih hočemo razrahljati z rokami, pa jih pogosto na silo potegnemo narazen. In na ta način, ne da bi se zavedali, trgamo lase. Ker so lasje zelo tanki in jih je na glavi veliko, nimamo občutka, da smo katerega pretrgali. Ko pa je pretrgan, poškodovan, se začne cepiti."
KAKO PA JE PRI UMIVANJU IN SUŠENJU LAS? JE TREBA LASIŠČE TAKOJ POSUŠITI ALI NE?
"Ja, lasišče je treba takoj posušiti. Mokro lasišče sicer ne vpliva na cepljenje las, vpliva pa na prhljaj. Ena od velikih napak, ki jih delajo ženske, je, da hodijo spat z mokrimi lasmi oziroma navijalkami v njih. To ni priporočljivo predvsem zato, ker ta vlaga, ki ostane v laseh, škodi lasišču. Samim lasem sicer ne, ker so lasje v bistvu mrtvi, škodi pa lasišču. Lahko pa si tudi, ko jemljemo navijalke iz las, le-te natrgamo in pogoji za cepljenje las so dani.
Tudi moški bi si morali po pranju glave oziroma umivanju las lasišče posušiti. Najbolje s sušilcem za lase. Veliko moških ima prhljaj in večina misli, da ga bodo odstranili s šamponom. Vendar, če ne negujejo pravilno lasišča, ne pomaga noben šampon. Ne glede na privlačne reklame. Bistveno je torej, da lasišče posušimo in s tem se bomo izognili marsikateri težavi z njim," pravi Zoran Strnad.
VIR: Revija Narava zdravi - oktober 2014 (rubrika: Naravna kozmetika)
SONCE _________________ PRIJATELJ JE SONCE, KI NIKOLI NE ZAIDE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 11 Jan 2015 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
Testo za palačinke laho zmešamo kar v 1,5 l plastenki ...
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 20 Mar 2015 21:26 Naslov sporočila: |
|
|
Če zaklenemo ključ od avtomobila v avto
... rezervni ključ pa imamo doma, naredimo sledeče:
- pokličimo nekoga, ki je doma, na njegov gsm aparat.
- mobilnik držimo 30 cm od vrat svojega avtomobila.
- Oseba, ki je doma, naj da ključ blizu telefona in pritisne
gumb za odklepanje. Avto se bo odprl.
Razdalja sploh ni važna, glavno da na mobilni telefon pokličemo osebo, ki lahko pride do našega rezervnega ključa.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 08 Feb 2017 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
TRIKI Z MEHČALCEM
Osvežite prostore
V plastenko z razpršilcem zlijte mehčalec in vodo v razmerju 1 : 3, dobro premešajte ter poškropite zavese, kavč, preproge in notranjost avtomobila. Presenečeni boste nad prijetnim dolgotrajnim vonjem.
Znebite se prahu
Nekaj kapljic mehčalca kanite na krpo za brisanje prahu in z njo prebrišite površine in predmete v hiši. Krpa z mehčalcem bo delovala po principu statične elektrike, poleg tega bo prostor lepo dišal.
Gladkim površinam povrnite sijaj
Sredstvo za poliranje naredite tako, da zmešajte vodo in mehčalec v razmerju 4 : 1. Tudi v tem primeru uporabite plastenko z razpršilcem, mešanico pa poškropite po gladkih površinah in dobro prebrišite s suho krpo. Pripravek je odličen predvsem za steklene površine in tuš kabine.
Odstranite stare tapete
V posodi premešajte poln zamašek mehčalca in dober liter tople vode. Mešanico z gobico nanesite na tapete; namesto gobe lahko uporabite tudi razpršilec. Zelo pomembno je, da je voda ves čas topla. Mešanico nanesite najprej na en del tapet, nato jih odstranite in ponavljajte postopek, dokler ne končate.
Zmehčajte čopiče za barvanje
Po uporabi in osnovnemu pranju čopiče za slikanje in barvanje zidov dobro operite še z vodo, kateri ste dodali nekaj kapljic mehčalca. Dobro jih posušite in do naslednje uporabe bodo ostali mehki.
Očistite zažgane posode
Kljub vrhunskim posodam se velikokrat zgodi, da se hrana prime dna ali se posoda zažge. V tem primeru pozabite na čistilno žico, ampak raje uporabite mehčalec. Posodo, na katero se je ''prijela'' hrana, napolnite z vodo in dodajte malce mehčalca, pustite stati eno uro in operite kot po navadi. Šlo bo kot po maslu.
Očistite okna
Zasušeno umazanijo na oknih premažite z mehčalcem, počakajte deset minut in obrišite z vlažno krpo. Zatem okna operite kot običajno in verjemite – bleščala se bodo ...
Vir:
http://www.dominvrt.si/clanek/dobro-je-vedeti/mehcalec.html
---------------
Pripis/Bučka:
Upoštevajte, da so mehčalci proizvedeni na kemični osnovi, da niso naravni, in zato občutljivim ljudem lahko povzročijo tudi neprijetnosti, škodujejo njihovemu zdravju, še posebno alergikom, astmatikom, majhnim otrokom, bolehnim starejšim osebam, nosečnicam ... itd.!
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|