Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




ZDRAVILNE RASTLINE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Rastlinski svet
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Apr 2012 13:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



8 rastlin, ki nam pomagajo shujšati


Pomlad je čas, ko vsi poskušamo čim prej izgubiti maščobne obloge, ki so se nam okoli pasu in stegen, pa tudi kje drugje, nabrale preko zime. Ne vemo, kako bi se čim enostavneje in s čim manj odrekanja lotili tega projekta?

Dobro je vedeti, da obstaja 8 rastlin, ki nam učinkovito in hitro pomagajo shujšati:

Regrat

Korenina regrata je bogat vir inulina, ki nam je v veliko pomoč pri hujšanju. Poleg tega ima regrat pozitiven učinek na jetra in trebušno slinavko, zaradi flavonoida pa deluje tudi protivnetno.

Kopriva

Listi in korenine so bistvena sestavina čaja iz koprive, ki je namenjen čiščenju krvi, poleg tega pa spodbuja tudi delovanje jeter, znižuje holesterol ter izboljša cirkulacijo. S koprivo olajšamo prebavo mastne hrane.

Koromač

Koromač pomaga pri želodčnih bolečinah, jetrih in žolču ter je zelo učinkovito pomagalo pri prebavi mastne hrane.

Bezeg

S svojim delovanje, pa tudi vonjem in okusom, se dlično poda k različnim čajnim mešanicam, ki pomagajo pri čiščenju telesa in hujšanju. Organizem dodatno čisti tudi skozi potenje.

Kamilica

Eterično olje kamilice pomaga pri gastritisu, spodbuja potenje, pomaga pri presnovi, spodbuja metabolizem in pomaga pri slabosti. Kamilica ima rahlo sedativni učinek - pomaga pri stresu, anksioznosti, lakoti, ter pomirja in lajša spanec.

Melisa

Pomirja in sprošča telo, blaži bolečine in krče ter lajša spanec.

Borovnica

Listi borovnice vsebujejo veliko količino mirtilina, snovi, ki uravnava raven sladkorja v krvi, pospešuje delovanje trebušne slinavke in metabolizma. Plodovi borovnice pospešujejo cirkulacijo, delovanje ledvic, jeter in žolča.

Hibiskus

Vsebuje veliko sadnih kislin in ogromno vitamina C, ki ga pri hujšanju nujno potrebujemo.




Vir: lifestyle.enaa.com

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2012 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Z naravnimi sredstvi nad glavobole in kronične bolečine


Na milijone ljudi po vsem svetu vsakodnevno jemlje zdravila proti bolečinam, ki blažijo posledice poškodb, glavobole in kronične bolečine. Da bi se izognili posledicam vsakodnevne uporabe zdravil, si bolečine lajšajmo z uporabo naravnih protibolečinskih sredstev.

Bolečino običajno čutimo zaradi vnetij, ki jih protibolečinska zdravila ustavljajo in odpravljajo. A na žalost za to plačamo tudi svoj davek, saj redna uporaba tovrstnih zdravil povzroča čir na želodcu, kapi, infarkte in poškodbe jeter. Na srečo je narava tudi tokrat poskrbela za nas in ustvarila odlična naravna protibolečinska sredstva.

Bosvelija - to zelišče odpravlja tako kronično kot trenutno bolečino, saj vsebuje bosvelično kislino, ki odpravlja vnetja, do katerih prihaja na primer pri revmatoidnem artritisu. Poiščimo tablete z vsaj 60 odstotki bosvelične kisline in 750 mg dnevnega odmerka, ki ga razdelimo na tri odmerke dnevno.

Arnika - ta rumena alpska roža vsebuje seskviterpen lakton, ki blaži vnetja in okrepi imunski sistem. Švicarska raziskava iz leta 2007 je dokazala, da je nanos gela iz arnike na sklepe prav tako učinkovit pri blaženju bolečine kot ibuprofen. Gel, ki je učinkovit tudi pri poškodbah, nanašamo tri do štirikrat dnevno.

Kurkuma - neverjetna začimba, ki ne le blaži vnetja, temveč tudi izboljša odpornost telesa na vnetne procese. Kurkuma odpravlja kronično bolečino pri revmatoidnem artritisu in drugih bolezenskih stanjih. Trikrat dnevno jemljemo 400 do 600 mg kurkumina, snovi, ki se nahaja v kurkumi.

Omega-3 maščobne kisline - so ključnega pomena za dolgoročno lajšanje bolečin, saj naše telo omega-3 maščobne kisline razgradi v protivnetne snovi. Ko se spopadamo s kronično bolečino, jemljimo 2000 do 4000 mg omega-3 maščobnih kislin dnevno.

Ingver - ta korenina vsebuje encime, ki izničijo delovanje snovi, ki povzročajo vnetja. Na žalost samo pitje ingverjevega čaja ni dovolj, ko govorimo o kroničnih bolečinah, saj moramo dnevno zaužiti 2 grama mletega ingverja v treh odmerkih, da se spopademo z akutno in 1 gram dnevno za kronično bolečino.

Bela vrba - bela vrba zaradi salicina, ki ga vsebuje, deluje podobno kot aspirin, saj odpravlja vnetja, a je pri tem nežnejša od farmacevtske različice. Za odpravljanje bolečin jemljemo izvleček s 120 do 240mg salicina vsake tri do štiri ure.

Vir: lifestyle.enaa.com

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2012 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Laneno seme za zdravljenje opeklin


Sama imam z opeklinami dragocene izkušnje, ki jih ob vsaki priložnosti širim naprej ... in že mnogim so pomagale. Tu je torej navodilo, kako ravnati, saj se prej ali slej vsak kdaj opeče, če ne zelo, pa vsaj malo!

Pred 22 leti mi je eksplodiral ekonom lonec. Pljusk vrele juhe mi je brizgnil preko glave na zatilje, se razlil okrog vratu in naredili so se mi krvavi mehurji. Najprej sem se ohladila z vodo, potem pa iskala rešitev v knjižici "Domača lekarna" patra Simona Ašiča. Med konkretnimi primeri je bil naveden primer vojaka, ki je odprl peč, vanj je bušnil plamen in ga močno opekel po vsem obrazu. Pater Ašič mu je svetoval uporabo lanenega semena in z njim je odpravil posledice brez vidnih sledov, kakršne navadno ostanejo za opeklinami! Zame je bilo navodilo kot naročeno! K zdravniku sploh nisem šla. V enem tednu mi je čudežno zrasla nova koža brez kakšnih brazgotin!

Sama imam odtlej doma vedno na zalogi laneno seme (vzamem ga tudi na morje, saj tam pride v poštev za sončne opekline, z njim pa smo že popolnoma odpravili tudi posledice opekline od meduze).

Vzamem zvrhano žlico lanenega semena in ga zavrem v 1-2 dl vode (količina je odvisna od obsega opekline). Vre par minut, toliko, da postane voda sluzasta. Vročo laneno zmes, dokler je še redka, precedim, potem z ohlajanjem postaja vse bolj viskozna oz. želatinasta. Ker se navadno mudi, jo dam za kratek čas kar v zmrzovalnik. Potem z zelo ohlajeno želatino obložim opeklino in jo prekrijem z gazo. Pri sebi sem pri odprtih ranah menjala oblogo vsakih nekaj ur, več dni, sicer pa se menja pogosteje, vsaj dokler peče.

Vir: elektronska pošta


Laneno seme za zdravljenje raka:

http://prirodni-lijek.blogspot.com/2013/02/lijecenje-tumorskih-oboljenja-pomocu.html

Tole je vredno prebrati, čeprav je tekst v hrvaščini!

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 24 Mar 2013 11:10; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2012 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



ŠE NEKAJ MALEGA O ČAJIH ...


Čaji so vedno bolj popularni. Za njih pravijo, da izboljšujejo zdravje in podaljšujejo življenje. Čaj je poznan kot naravno 'čudežno zdravilo'. Njegove prednosti za zdravje so že od nekdaj znane v mnogih delih sveta, posebej na Kitajskem, Japonskem, Indiji in Angliji. Čaj je napitek, ki se ga poleg vode največ spije. Je sestavni del vsakodnevnega družabnega življenja v mnogih delih sveta.

Po legendi je čaj odkril kitajski cesar Shen-Nung 2737 p.n.š. Bil je dober vladar, kreativen znanstvenik in ljubitelj umetnosti. Pazljiv, dalekoviden, zdravstveno podkovan (prvi je zahteval, da se vsa voda za pitje prej prekuha).

Na poti po podeželju je v kipečo vodo padlo nekaj posušenih lističev iz sosednjega grma in jih rjavo obarvalo, poleg tega je tekočina še lepo zadišala. In ker je bil znanstvenik, se ni mogel upreti, da ne bi poskusil tudi okusa, ki ga je navdušil.

Zeleni čaj:
v 12. stoletju so rastlino Camellia Sinensis uvozili iz Kitajske na Japonsko ter pričeli s proizvodnjo zelenega čaja. Zeleni čaj se obdeluje le s paro, da se ne uniči encimov. Nato ga posušijo na zraku. S takšno metodo ne pride do oksidacije in fermentacije, čaj pa zadrži svojo zeleno barvo in dragocene sestavine. Na Japonskem se zeleni čaj pije prav vsak dan, zato morda ni nenavadno, da imajo najmanjši odstotek rakavih obolenj na svetu.

Zanimivo je, da Japonci svojih čajev ne fermentirajo. Zeleni čaj vsebuje vitamine A1, B2, B12, C in E kot tudi mnogo elementov v sledeh. Razstruplja telo, zmanjšuje bolečino pri težavah z želodcem in črevesje, zmanjšuje maščobo v krvi, dober je za srce, preprečuje arteriosklerozo, pomaga pri vnetjih, deluje proti depresiji…

Po najnovejših raziskavah zeleni čaj vsebuje EGCG (EpiGalloCatechin Gallate), ki zmanjšuje celice raka ter se uspešno bori proti raku in virusu hepatitisa. Športniki ga obožujejo, ker pospešuje telesno aktivnost, koncentracijo, motivacijo in vzdržljivost. Odkrili so tudi njegov učinek na izgubljanje maščobnih zalog: zeleni čaj pospešuje metabolizem in stimulira razgradnjo maščob - tako pa telo očisti toksinov.

Črni čaj:
Najbolj razširjena vrsta čaja je prav črni čaj. Vsebuje velik delež kofeina in je zato primeren kot zamenjava kavi. Po obiranju lističe sušijo na zraku 12 do 18 ur. Tako omehčani listi se zavijejo in s tem procesom membrane listnih celic popokajo, sokovi in eterična olja pa se pocedijo iz njih. Tako jih pustijo, da fermentirajo in s fermentacijo izgubijo svojo prvotno trpkost in razvijejo svojo karakteristično barvo in aromo.

Proces fermentacije se ustavi s praženjem. Tako sokove in eterična olja posušijo na površini lističev. Tam ostanejo, dokler jih ne potopimo v vrelo vodo. Na koncu čaj še sortirajo po kvaliteti in pakirajo. Osebe, ki pijejo črni čaj imajo 50% manjšo verjetnost, da zbolijo za srčnimi boleznimi.

Črni čaj je močan antioksidant, flavonoidi iz čaja pa povečujejo raztegljivost žilnega sistema. Z rednim uživanjem črnega čaja se zmanjšuje holesterol v krvi in verjetnost nastanka krvnih strdkov. Športniki ga s pridom uporabljajo, ker stimulira organizem.

Beli čaj:
Stoletja poznan kot čarobna sestavina mladosti. Smatra se celo kot ena izmed sestavin eliksirja mladosti, danes pa ga s pridom uporabljajo v kozmetični industriji. Za beli čaj se izbirajo le najboljši primerkih popkov in lističev, ki so prekriti z belimi dlačicami in vsebujejo večji odstotek eteričnih olj.

Ko se ti lističi posušijo, zaradi dlačic dobijo srebrno barvo in tako se je tega čaja prijelo ime 'Beli čaj'. Nežne lističe minimalno obdelujejo, jih le poparijo in osušijo - proces fermentacije pa izpustijo. Zaradi obdelave in kvalitete je beli čaj resnično bogat z antioksidanti, okus pa ima malenkost trpek. Dobljeni napitek ima rahlo zlato barvo in je zelo osvežujoč.

Rumeni čaj:
Zelo redek in eden izmed najdražjih kitajskih čajev. Ta čajevec je redek in zahteva specifično proizvodnjo in obdelavo. Zgodaj spomladi, ko čajevec prične brsteti, se poberejo le prvi listi in popki, ki jih obdelajo takoj po obiranju - zaradi tega pride do minimalne fermentacije. Nato ga sušijo, da izgubi travnat okus.

Sledi sušenje na visokih temperaturah, po nekaj minutah pa ga zavijejo v poseben papir, kjer se nato do konca posuši. Tako pridobljen zlati čaj je blagega oreščkasto-sladkega okusa. Rumeni čaj vsebuje obilje antioksidantov, ki ščitijo telo pred svobodnimi radikali in fluoridi, ki uničujejo bakterije.

Glede na čas fermentacije bi ta čaj lahko uvrstili med zelenega in Oolog čaj, ki ga priporočajo za hujšanje. Rumeni čaj vsebuje encim, ki pomaga pri prebavljanju hrane ter dodatnem izgorevanju maščobe v telesu.

Oolong čaj:
Nekje na pol poti med zelenim čajem in črnim čajem je Oolong čaj. Ta polfermentiran čaj se proizvaja v glavnem na Kitajskem in Tajvanu. Lističi čaja ne smejo biti premladi niti prestari in se takoj po obiranju izpostavijo sončni svetlobi, da ovenijo. Tako oveneli listi se denejo v posebne košare iz bambusa, da se deloma posušijo.

Nato se čaj suši v hladnem prostoru - temu sledi fermentacija, da čaj dobi svojo značilno barvo - centralni del lističev pa mora ohraniti zeleno barvo. Postopek ponavljajo dokler ne fermentira okoli 20% površine lističev. Nato ga hitro posušijo pri visokih temperaturah. Oolong čaj ima ugodne vplive na metabolizem in je znan pod imenom 'aromatičen ubijalec maščob'.

Rooibos čaj:
Rooibos čaj ali 'materino čudo' je že preko 300 let znan po južnem delu Afrike. Njegovo slavo je v svet poneslo dejstvo, da zelo ugodno vpliva na dojenčkov trebušček, preprečuje krče, pomaga pri normalni prebavi in pomirja.

Rooibos je rastlina, ki lahko raste le v Afriki, saj potrebuje temperaturo med 40 in 45 stopinjami Celzija, zahteva pa tudi čist zrak brez prahu in industrijskih delcev. Čaj vsebuje: kalij, natrij, kalcij, baker, cink, magnezij, fluor in mangan in posebej veliko železa - vse to so osnovni minerali, ki jih človeško telo potrebuje. Ne vsebuje pa taninov, kofeina ali teina.

Pomaga pri preprečevanju alergij, težavah pri spanju, stresu, napetosti, želodčnih težavah, slabostih. Dokazano deluje pri majhnih otrocih proti krčem in kolikam. Rooibos se uporablja tudi na koži proti mozoljem, ekcemom, sončnim opeklinam ter pri vnetju zob. Ker je Rooibos bogat z vitaminom C, je primeren pri prehladih in gripi. Denimo ga v vročo vodo za 10 minut in ga nato spijmo.

Pu erh čaj:
Pu erh čaj – čudežni čaj, pri katerem ne gre našteti vseh pozitivnih vplivov na zdravje. Uravnoveša in uravnava telesno presnovo, spodbuja razstrupljevalno delovanje jeter in izgorevanje maščob v telesu, čisti ožilje ter razbremenjuje srce. Pospešuje odvajanje vode, čisti sečila, preprečuje nastajanje ledvičnih kamnov. Odpravlja tudi menstrualne krče.

Kamilični čaj:
Kamilični čaj – vsebuje veliko antioksidantov, ki preprečijo zaplete zaradi diabetesa, kot so izguba vida ter poškodbe ledvic in živčnega sistema. Upočasnjuje rast rakavih celic. Odlično pomirja vnetne procese v telesu in uravnava prebavo.

Ameriški slamnik
Ameriški slamnik – odličen v boju proti prehladom.

Hibiskus čaj:
Hibiskus – tri skodelice hibiskusovega čaja dnevno učinkovito znižajo krvni pritisk.

Vir: lifestyle.enaa.com

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 02 Maj 2012 13:52; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2012 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



ZELENI ČAJ ...


... je lovec na proste radikale, ki povzročajo raka in infarkte, lajša sončne opekline, znižuje krvni tlak, krepi imunski sistem, blaži preobilje želodčne kisline, odpravlja zadah iz ust, varuje pred nastankom ledvičnih kamnov, obnavlja moči po telesnih naporih, prenavlja mladostnost kože, dviguje koncentracijo. Skratka, zdravilni napoj v vseh pogledih!

1. Zeleni čaj in rak
Zeleni čaj pomaga zmanjšati tveganje za nastanek raka. Vsebuje 100-krat bolj učinkovit antioksidant kot je vitamin C, in 25- krat učinkovitejšega kot vitamin E. Telesu pomaga ščititi celice pred poškodbami, za katere menijo, da so povezane z nastankom raka.

2. Zeleni čaj in bolezni srca
Zeleni čaj preprečuje bolezni srca in kapi, saj znižuje nivo holesterola. Tudi po srčnem napadu preprečuje odmiranje celic in pospešuje njihovo obnavljanje.

3. Zeleni čaj in mladost
Zeleni čaj vsebuje antioksidante, poznane kot polifenole, ki se borijo proti prostim radikalom. Kar pomeni, da pomaga pri ohranjanju mladostnega videza in spodbuja vitalnost.

4. Zeleni čaj in hujšanje
Zeleni čaj pomaga pri izgub telesne teže. Topi maščobe in spodbuja metabolizem k naravnemu delovanju. S pitjem čaja bomo pokurili 70 kalorij dnevno, kar v enem letu pomeni kar 7 kg.

5. Zeleni čaj in zaščita kože
Zeleni čaj varuje kožo pred škodljivimi vplivi prostih radikalov, ki povzročajo gube in staranje kože. Pomaga pa tudi pri preprečevanju kožnega raka.

6. Zeleni čaj in artritis
Zeleni čaj pomaga preprečevati in zmanjšati tveganje za revmatoidni artritis. Je zelo koristen za zdravje, saj varuje hrustanec tako da blokira encim, ki ga uničuje.

7. Zeleni čaj in kosti
Ključnega pomena za korist kosti je visoka vsebnost fluorida, ki ga najdemo v zelenem čaju. Le ta pomaga ohranjati naše kosti močne. Če bomo zeleni čaj uživali vsak dan, nam bo pomagal ohraniti kostno gostoto.

8. Zeleni čaj in holesterol
Zeleni čaj nam lahko pomaga zmanjšati raven holesterola. Prav tako pa izboljšuje razmerje dobrega in slabega holesterola z nižanjem ravni slabega.

9. Zeleni čaj in debelost
Zeleni čaj preprečuje debelost z zaustavitvijo pretoka glukoze v maščobnih celicah. Če se bomo zdravo prehranjevali, redno telovadili in uživali zeleni čaj, je malo možnosti da bomo predebeli.

10. Zeleni čaj in diabetes
Zeleni čaj izboljša raven lipidov in glukoze v metabolizmu, preprečuje zvišanje ravni sladkorja v krvi in uravnava stanje metabolizma.

11. Zeleni čaj in Alzheimerjeva bolezen
Zeleni čaj pomaga pri utrjevanju in ohranjanju spomina. In čeprav za bolezen še ne obstajajo zdravila, pomaga zeleni čaj upočasniti proces delovanja acetilholina v možganih, kar povzroča Alzheimerjevo bolezen.

12. Zeleni čaj in Parkinsonova bolezen
Zeleni čaj pomaga preprečevati poškodbe celic v možganih, kar bi lahko povzročilo Parkinsonovo bolezen. S pitjem čaja znatno zmanjšamo možnost za nastanek te bolezni.

13. Zeleni čaj in jetrne bolezni
Zeleni čaj pomaga pri transplantaciji jeter in ljudem z jetrno odpovedjo. Raziskave so pokazale, da uničuje škodljive proste radikale v zamaščenih jetrih.

14. Zeleni čaj in visok krvni tlak
S pitjem zelenega čaja lahko preprečimo visok krvi pritisk. Pomaga ohranjati normalno raven krvnega pritiska.

15. Zeleni čaj in zastrupitev s hrano
Catechin, najden v zelenem čaju, uničuje bakterije, ki lahko povzročijo zastrupitev s hrano in ubija toksine, ki jih te bakterije proizvajajo.

16. Zeleni čaj in sladkor v krvi
Raven sladkorja v krvi se veča s starostjo. Polifenoli in polisaharidi v zelenem čaju pa pomagajo naš krvi sladkor zniževati.

17. Zeleni čaj in imunski sistem
Polifenoli in flavonoidi v zelenem čaju pomagajo h krepitvi imunskega sistema, zaradi česar je tudi naše zdravje močnejše v boju proti okužbam.

18. Zeleni čaj in prehlad ali gripa
Zeleni čaj preprečuje, da bi se nas lotila prehlad in/ali gripa. Vitamin C v čaju nam pomaga pri hitrem zdravljenju bolezni.

19. Zeleni čaj in astma
Zeleni čaj sprošča mišice, ki podpirajo bronhialne poti in zmanjšuje možnosti za nastanek astme.

20. Zeleni čaj in vnetje ušesa
Zeleni čaj pomaga pri problemu vnetega ušesa. Za naravno čiščenje ušes namakajmo bombažno palčko v zelenem čaju in z njo nato očistimo vneto uho.

21. Zeleni čaj in herpes
Zeleni čaj poveča učinkovitost zdravljenja herpesa. Nanašamo ga na prizadeto mesto in počakamo, da se posuši.

22. Zeleni čaj in zobna gniloba
Zeleni čaj uničuje bakterije in viruse, ki povzročajo številne zobne bolezni. Prav tako zavira rast bakterij, ki povzročajo slab zadah.

23. Zeleni čaj in stres
L - theanine, ki je vrsta aminokisline v zelenem čaju, pripomore k razbremenitvi organizma pod stresom.

24. Zeleni čaj in alergije
EGCG, najden v zelenem čaju, preverjeno lajša alergije in preprečuje nastanek le teh.

25. Zeleni čaj in HIV
Znanstveniki na Japonskem so odkrili, da EGCG v zelenem čaju preprečuje virusu HIV, da bi napadal zdrave imunske celice. Kar pomeni, da lahko zeleni čaj pomaga upočasniti širjenje virusa.

Vir: elektronska pošta

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2012 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Samopomoč pri vnetju mehurja

Zdravilne rastline in sadje

Ker imajo ženske krajšo sečnico kot moški, bakterije lažje pridejo do mehurja in pogosteje povzročijo vnetje. Občutimo ga kot bolečino in srbenje pri uriniranju, poleg moramo pogosteje odvajati vodo. Blažje vnetje lahko premagamo sami – z zdravilnimi rastlinami in sadjem.

• Telesu olajšamo delo z uživanjem zdravilnih rastlin, ki spodbujajo delovanje ledvic ali pa imajo protibakterijsko delovanje. Rastline, ki pomagajo izpirati bakterije in spodbujajo delovanje ledvic, vsebujejo flavonoide: to so kopriva, listi breze in ribeza ter njivska preslica.

• Čaj iz listov breze ali koprive pripravimo tako, da dve čajni žlički izbrane zdravilne rastline prelijemo s skodelico vroče vode, pustimo stati deset minut in nato precedimo. Spijemo do šest skodelic čaja na dan, ob vsaki skodelici pa spiti še kozarec vode. Čez dan lahko pijemo tudi druge zeliščne čaje.

• Tudi brusnični sok zavira nastajanje klic, saj poveča kislost okolja v sečilih, podobno pa deluje tudi ribezov sok.

• Sok si lahko pripravimo tudi iz sveže stisnjene korenine navadne vodne kreše ali iz korenine hrena, saj obe rastlini vsebujeta glikozide gorčičnega olja in zato zavirata klice. Po jedi zaužijemo po eno čajno žličko sveže stisnjenega soka, vendar ne več kot nekaj tednov zapored, saj gorčična semena dražijo.

• Bučna semena spodbujajo nastajanje urina in zavirajo vnetje. Odločimo se lahko za kuro z bučnimi semeni, ki jih uživamo zjutraj in zvečer s kozarcem vode. Prežvečimo dve jedilni žlici zmletih semen.

• Tudi navadni beluš in korenina luštreka nežno spodbujata delovanje ledvic.

Potek vnetja pospešimo s tem, da s pitjem velikih količin tekočine sprožimo nastajanje večjih količin urina; z izločanjem večjih količin seča namreč odplaknemo velik del bakterij. Tako se imunski sistem lažje bori proti preostalim bakterijam.


Vir: www.viva.si

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Maj 2012 00:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Z gobo nad raka

(ganoderma lucidum)
Narava zna zelo dobro poskrbeti za nas. Najdemo lahko najrazličnejše zdravilne rastline in celo gobe, s katerimi si pomagamo, ko z našim zdravjem ni vse tako, kot bi moralo biti. Medicinske gobe so postale silno popularne po vsem svetu in v Sloveniji. V Aziji že dolga desetletja uporabljajo gobe pri zdravljenju različnih oblik raka. V zadnjem desetletju, so klinične študije pripeljale celo do tega, da jih na Japonskem uvrščajo na uradno listo zdravil, spremljajočih pri kemoterapiji. V sistem zdravljenja raka jih je vključil tudi Onkološki inštitut.

Po svetu in pri nas je med medicinskimi gobami dobro poznana drevesna goba. Gre za SVETLIKAVO POLOŠČENKO (Ganoderma lucidum), znano tudi pod kitajskim imenom ling zhi in japonskim REIŠI. Je ena izmed najpomembnejših zdravilnih gob. Informacije o njej so prišle z daljnega Vzhoda. Te gobe je mogoče najti tudi pri nas, in sicer v Beli krajini in na Primorskem.

Njeno kitajsko ime ling zhi pomeni »duhovno moč« in »goba nesmrtnosti« Pri Kitajcih je cenjena kot »zdravilo kraljev«, imenujejo tudi "čudežni kralj med zelišči". Prva kitajska knjiga o zeliščih, ki je bila napisana pred približno 2400 leti, jo opredeljuje kot vrhunsko zelišče, ki s svojim delovanjem krepi zdravje in ohranja vitalnost. Tudi po dolgotrajnem jemanju ne povzroča neželenih učinkov. Na Kitajskem že od nekdaj velja za pravi nacionalni zaklad. Že več kot 4000 let se namreč goba reishi uporablja v tradicionalni kitajski medicini v medicinske namene.

Japonska knjiga Shinnoh Honzohkyo, ki je izvorni učbenik orientalske medicine, vsebuje opise in razvrstitev 365 različnih vrst zelišč. Podrobno opisuje tudi šest vrst gobe reishi (modro, rdečo, rumeno, belo, črno in škrlatno). Najbolj cenjena med njimi je rdeča reiši.
Slovensko ime svetlikava pološčenka je dobila zaradi svetleče površine klobuka.

Znanstveniki so v gobi odkrili številne zdravilne substance. Klinične študije so pokazale, da reiši učinkuje na srčno-žilni sistem. Dobri učinki so se pokazali tudi pri pacientih s hepatitisom B ter pri akutnem in kroničnem hepatitisu.

Opredeljujejo jo kot vrhunsko zelišče:

Deluje v petih ključnih organih – izboljša srce, pljuča, jetra, vranico in ledvice.
Pomaga pri boleznih v različnih človeških organskih sistemih vključno z respiratornim, obtočilnim, prebavnim, živčnim, endokrinim, lokomotornim itd.
Harmonizira telesne funkcije.
Vidni so uspehi pri lajšanju bolečin, diabetesu, kroničnem bronhitisu s spodbujanjem regeneracije bronhialnega epitelija in bronhialne astme, alergijah, proti bakterijam in virusom.
Pomaga uravnavati previsok krvni tlak.
Učinkuje pri vnetnih spremembah.
Učinkuje na vse organe.
Ima številne učinke na imunski sistem.
Zavira vnetne procese in staranje.
Znižuje nivo holesterola.
Izboljša delovanje srca.
Blaži krče gladkih mišic.
Zmanjšuje nivo škodljivega holesterola v krvi.
Pomaga pri terapijah pri bolnikih, kateri imajo AIDS.
Zavira nastajanje rakavih tvorb.
Izredne učinke ima pri jemanju ob kemoterapiji.
Nima nezaželenih učinkov.

Neodvisno od tega, kdaj gobo zaužijete, pred ali po kemoterapiji, se število levkocitov, eritrocitov in trombocitov izredno hitro povrne v prvotno stanje, zato jo že zelo dolgo uporabljajo kot alternativno zdravilo proti raku in za zdravljenje raka, saj učinkovito vzpodbuja in krepi imunski sistem in ker delujejo proti rakavim celicam.

Vsebuje polisaharide, triterpene, organski germanij, adenozin, manitol, vitamine, nenasičene maščobne kisline in beljakovine, mineralne (železo, magnezij, cink, baker, mangan, germanij ...) in vitamine (A, B2, B3, B6, biotin, folno kislino …).

Tudi, če nismo zboleli, nam uživanje te gobe lahko koristi zaradi tega, ker:

- oskrbuje telo s kisikom,
- zagotavlja več energije in moči,
- razstruplja organizem,
- pomaga pri spanju,
- pospešuje cirkulacijo,
- podpira in izboljšuje imunski sistem,
- spodbuja zdravje in vitalnost,
- vsebuje številne vitamine A, B2, B3, B6, biotin, folno kislino, mineralne snovi, železo, magnezij, cink, baker, mangan in germanij.

Uživamo jo lahko v obliki več vrst kave, praška, vroče čokolade ali čaja in kapsul. Olje pridobljeno iz spor gobe reshi vsebuje 20 krat več učinkovin kot kapsula iste teže gobe reishi v prahu. Kapsule lahko kupite v lekarnah.

Gobo pa si lahko pridelate tudi doma. Pri proizvajalcih kupite kozarce s substratom za gojenje. Po šestih mesecih je goba zrela in primerna za sušenje, saj jo zelo redko uživamo svežo.

Dobre rezultate daje tudi kot pomoč otrokom, ko imajo oslabljen imunski sistem, kašljajo ali so pod stresom. Res, ta goba je čudežna!

Piše: Tanja Tomšič v novi Hani www.revija-hana.com

Pa še en link:

http://24ur.com/specialno/vizita/ganoderma-lucidum-kraljica-med-zelisci.html

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MArJeticA
sredinček


Pridružen/-a: 23.03. 2012, 14:48
Prispevkov: 149

PrispevekObjavljeno: 14 Maj 2012 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ČESEN

No, jaz pa imam zelooo rada česen. Zato sem iz radovednosti že nekaj časa nazaj malo raziskovala po internetu, da sem videla, za kaj vse je dober...

Danes so redke rastline, ki so vsesplošno poznane in tako zelo uporabne kot česen, ki se že tisočletja uporablja v zdravilne namene. Dolgo so ga namreč uporabljali le kot zdravilo in ne kot začimbo. Tako česen že od pradavnine velja za eno najučinkovitejših naravnih zdravil za odpravljanje črevesnih zajedavcev ter lajšanje težav z dihanjem in prebavo.

Česen je značilnega vonja, sladkastega in pekočega okusa. Njegov širok spekter delovanja pripisujejo več kot 200 biološko aktivnim učinkovinam, med katerimi sta najpomembnejši alicin in eterično olje. Zaradi žveplovih sestavin v eteričnem olju ima neprijeten vonj, a brez njih ni zdravilen. Pripravki brez vonja so zelo učinkoviti, saj je vonj le prikrit, kar se doseže z ustrezno tehnološko obliko. Česen, med drugim, vsebuje še kalij, kalcij, fosfor, selen, precej velike količine vitaminov B in C ter beljakovine.
Česen je bolj učinkovit kot tavžentroža

Česen je diaforetik, ekspektorans, spazmolitik, antiseptik, bakteriostatik, antimikotik, antivirotik, hipotenziv in antihelmintik.

Znanstveniki so v številnih raziskavah ugotovili, da so sestavine v česnu koristne za srce, ker znižujejo krvni tlak, preprečujejo nastajanje holesterola v jetrih, znižujejo raven škodljivega holesterola in dvigujejo ravni koristnih lipoproteinov velike gostote krvi. Česen znižuje povišan krvni tlak, saj kot diuretik spodbuja izločanje urina in širi krvne žile. Visok holesterol pa znižuje približno tako uspešno kot zdravila na recept. Že polovica česnovega stroka na dan lahko zniža visok holesterol za 9%. Glede holesterola strokovnjaki domnevajo, da je ob uživanju česna zavrto njegovo nastajanje v telesu, hkrati pa naj bi bilo pospešeno tudi njegovo izločanje z žolčem. Česen zavira nastajanje krvnih strdkov in povečuje hitrost, s katero se le-ti razkrajajo. Ker česen pripomore k redkejši krvi, lahko prepreči težave s krvnim obtokom, kap, bolezni srca in trombozo.

Med znanimi rastlinskimi antibiotiki sodi česen zagotovo med najučinkovitejše, saj pomaga proti streptokokom, tifusu in paratifusu ter proti različnim glivicam in virusom. Primerjalne raziskave z antibiotiki so pokazale, da česen bolje učinkuje proti bacilom in stafilokokom. Tako ima antibiotično delovanje in učinkovanje proti bakterijam, virusnim ter glivičnim okužbam, kot so na primer vse vrste vnetij v prsnem košu, nahod, gripa, vnetje ušes, vnetja ustne votline, ter blaži tudi katar in herpes.

Lahko ga uživamo presnega, da odmašimo zamašen nos in ublažimo druge simptome prehlada. Učinkovito blaži tudi vnetja prebavil, kot so vnetje želodčne in črevesne sluznice ter griža. Česen v črevesju preprečuje gnitje, tako da olajša razmnoževanje mlečnokislinskih bakterij, to pa pripomore k ravnotežju črevesne flore. Takšno delovanje česna preprečuje nastajanje črevesnih plinov, raznih krčev, drisk in širjenje škodljivih sestavin, ker preprečuje, da bi se absorbirale in s tem prodrle v kri, prek katere bi lahko povzročile motnje v organizmu.

Znanstveniki so dokazali vpliv česna na črevesne parazite, zato ga lahko uporabljamo proti njim, ima pa tudi učinek detoksifikacije in čisti kri. Opazili so, da pri rudarjih, ki so uživali večje količine česna, ni prišlo do zastrupitve s svincem. Česen je zelo učinkovit pri slabokrvnosti, utrujenosti in onesnaženem okolju. Pomlajuje možgane in imunski sistem. Najnovejše japonske raziskave na živalih kažejo, da uživanje česna lahko obnavlja možganske in imunske funkcije pri starih podganah, torej tiste funkcije, ki slabijo s staranjem. Česen lahko celo pomaga preprečevati in zmanjševati Alzheimerjevo “senilnost”. Zavira tudi splošno propadanje telesa, ki ga pospešujejo napadi prostih radikalov na celice.

Ker ima česen antioksidativno lastnost, pomeni, da deluje tudi kot zaščita pred rakom. To potrjuje tudi mnenje Ameriškega inštituta za raziskavo raka, kjer postavljajo česen na prvo mesto seznama tistih prehrambenih proizvodov, ki lahko preprečujejo nastanek nekaterih vrst raka. Na Kitajskem so statistike potrdile, da se na področjih, kjer zaužijejo velike količine česna, rak na želodcu najmanj pojavlja, z raziskavami med ljudmi v Shandongu na Kitajskem, kjer je največ primerov želodčnega raka na svetu, pa so ugotovili, da redno uživanje česna deloma varuje pred to boleznijo. Danes raziskave na živalih kažejo, da sestavina česna, imenovana alidisulfid, preprečuje rast malignih tumorjev.
Česen tudi uravnava sladkor v krvi in tako blaži starostno sladkorno bolezen. Pri težavah z aknami ali blagim kožnim vnetjem pa lahko sveže stroke česna neposredno vtiramo v kožo.

Včasih tudi kakšna težavica …

Splošni stranski učinki, ki se pojavijo ob uporabi česna, so lahko pri ljudeh goreč občutek v ustih in želodcu, driska ter bruhanje. Pri nekaterih ljudeh izzove tudi alergije, pri občutljivih pa migrene. Lahko moti zdravljenje s hipoglikemiki, zdravili za znižanje sladkorja v krvi in antikoagulansi ter zdravili zoper strjevanje krvi, stopnjuje protistrjevalni učinek protivnetnih zdravil ter zveča delovanje nenasičenih maščobnih kislin omega-3.

V korist našega zdravja je česen priporočeno uživati predvsem v obliki raznih pripravkov, ki vsebujejo dragocena česnova olja, po zaužitju pa za seboj ne puščajo neprijetnega zadaha po česnu. Tako je proti okužbam črevesja in dihal ter za preprečevanje težav z ožiljem priporočeno zaužiti 40 do 50 kapljic tinkture na osnovi česna ali pa 1 do 3 tablete ali kapsule s česnom (300 mg, na voljo v obliki brez vonja) na dan. Proti črevesnim zajedavcem pa je priporočljivo zaužiti 100 do 250 mg suhega izvlečka česna na dan. V primeru zdravljenja s česnom je namreč potrebno zaužiti velike količine le-tega (deset ali več strokov dnevno), in ker žveplove spojine v česnu hitro izhlapevajo, nastane neprijeten zadah, ki ga sicer lahko preženemo z žvečenjem peteršilja. Da se torej izognemo nezaželenim posledicam česna in žvečenju peteršilja, ga raje uživajmo v obliki prehranskih dopolnil, vseeno pa vsak dan pojejmo vsaj en strok česna.

Zgodovina uporabe česna:

Ostanki česna so najdeni že v pečinah izpred 10.000 let, sumerske ploščice iz leta 3.000 pred našim štetjem pa že priporočajo njegovo uporabo.
Zanimivo je, da so Egipčane imenovali “smrdljivi narod”, ker so v velikih količinah uporabljali česen. Bil je tako zelo cenjen, da je služil kot denarna valuta. Takrat so celo sužnje vrednotili s česnom in tako je en zdrav suženj veljal 5 kg česna. Egipčani so česen dobesedno častili, saj so glinene modele česnovih gomoljev postavili v Tutankamonovo grobnico. Sužnji, ki so gradili piramide, so dobivali velike količine česna, ker so njihovi lastniki ugotovili, da če jih hranijo s česnom, delajo več in so bolj vzdržljivi, hkrati pa jih zaščitijo pred raznimi nalezljivimi boleznimi, ki so takrat terjale smrt množice ljudi.
Najstarejši znani medicinski zapisi, Ebersovi papirusi, poudarjajo, da je “česen dober proti glavobolu, pikom mrčesa, menstrualnim težavam, črevesnim glistam, tumorjem in srčnim težavam” ter navajajo 22 receptov za zdravljenje s česnom.
Grki so česen uporabljali v času priprav na olimpijske igre, da bi si zagotovili dovolj moči. Tako so ga borci, tik pred končno borbo, zaužili, da bi z njegovim vonjem prestrašili svoje sovražnike. Celo v Odiseji je navedeno, da je Odisej užival česen. Grški zdravnik Hipokrat pa predpisuje “česen proti zaprtju, kopičenju vode v organizmu, vnetju, raku, gobavosti, za celjenje ran in proti težavam s prebavo ter raku na maternici”.
Rimski zgodovinar Plinij starejši (1. st.) svetuje uživanje česna celo proti 61 različnim boleznim, medtem ko ga Diskorides priporoča le proti poapnenju žil in srčnim težavam.
Indijanci so česen uporabljali proti raku in gobavosti, v srednjem veku pa je menihom služil kot zaščita pred kugo.
V času prve svetovne vojne, ko še niso poznali penicilina, so ruski vojaki uporabljali česen za celjenje ran. V drugi svetovni vojni, ko je bil penicilin že v uporabi, vendar ga ni bilo dovolj, pa so česen masovno uporabljali proti infekcijam in zastrupitvi. Zato ga imenujejo tudi “ruski penicilin”. Sicer pa je česen skozi zgodovino dobil še mnogo drugih imen, kot na primer “madžarska limona”.
Ljudje so kmalu spoznali, da je česen izredno učinkovito sredstvo proti infekcijam, katerih izzivalci so amebe in paraziti, ki se lahko najdejo v vodah iz okuženih vodnjakov.
Do leta 1940 česna v Ameriki niso sprejemali, našel se je le v poganskih jedeh delavskega razreda. Kasneje so spoznali njegove vrednote in ga umestili v svoje recepte kot pomembno sestavino, ne le kot manjšo začimbo. Danes pa se Italijani trudijo, da bi ga umaknili iz mediteranskih jedi.


Vir: http://www.bodieko.si/cesen-za-dobro-zdravje (revija zdravje in prehrana)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 16 Maj 2012 12:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



ŠČETICA ... RASTLINA , KI ZDRAVI BORELIJO

Nabiramo korenino in to v mesecih od srede oktobra do srede marca (dokler ni rasti). Rastlina ima eno glavno korenino in veliko manjših, ki pa so še bolj zdravilne kot glavna korenina. Uporabimo seveda vse korenine. Korenino izkopljemo v času padajoče lune, nežno izkopljemo in operemo. Narežemo na tanko in na korenine nalijemo žganje – pustimo stati 28 dni.
Bakterija BORELIJE se razmnožuje na 28 dni in to 3 dni pred polno luno.

ZDRAVLJENJE
Prvi mesec zdravilo jemljemo 3 x na dan, po eno žlico ½ ure pred jedjo in to vsak dan. Potem z zdravilom prenehamo.
Tretji mesec zdravilo vzamemo samo en dan in to samo tretji dan pred polno luno, 3 x na dan po eno žlico, ½ ure pred jedjo. Druge dni zdravila ne jemljemo in to do devetega meseca.
Deveti mesec zdravilo vzamemo enako kot tretji mesec, samo tretji dan pred polno luno in to 3 x na dan, ½ ure pred jedjo. Če se držite zdravljenja in je uspešno, glava ne boli več tako močno.
Dvanajsti mesec se zaključi zdravljenje, tinktura se jemlje samo en dan enako kot tretji in deveti mesec in to samo tretji dan pred polno luno, 3 x na dan po eno žlico.

Če se je borelija že razvila in nimaš časa za zdravljenje čakati, lahko žvečiš korenine in jih po žvečenju izpljuneš.

Vir: elektronska pošta

Hm, ne vem ... nekam čudno dolgo se vleče to zdravljenje Question . Ima morda kdo v zvezi s to rastlino kakšne izkušnje Rolling Eyes?

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
LORBER
prvošolček


Pridružen/-a: 05.11. 2011, 11:48
Prispevkov: 328
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Maj 2012 13:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very Happy Ali je to tista zadeva, ki ima nekakšne krempeljce ali kaveljčke? Če to zaženeš komu v lase, se tega za boga milega ne reši? Na travniku nedaleč od naše hiše raste tega kar precej, pa nisem vedu, da je tak zdravilna ta reč. Question

LORBER
Wink

_________________
GLAVNO JE ZDRAVJE,
VSE DRUGO ŠE PRIDE!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Maj 2012 15:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bi skoraj imel prav, samo tudi jaz ne vem, kako se ta rastlina imenuje po domače Question. Bom malo pobrskala po priročniku za zdravilne rastline, mogoče mi bo uspelo kaj najti, upam ... Smile

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Maj 2012 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Marelična jedrca


Grenka marelična jedrca iz Himalaje ... izjemna grenka jedrca marelic, ki rastejo med 1800 m in 3000 m nadmorske višine, so po okusu podobna mandeljnom in marcipanu. So eden najboljših virov vitamina B17, zato jih plemena, kot so Hunzi, Hopi in Karakorum, redno dodajajo svoji prehrani in ne poznajo običajnih zahodnjaških bolezni.

Marelična jedrca lahko odstranijo iz telesa mutirane celice z majhnimi vrednostmi cianida, zdrave celice pa vsebujejo encime, ki cianid nevtralizirajo in zato ostanejo nedotaknjene. Imajo prijetno aromo po mandeljnih, a so zelo grenke. Lahko jih uživate skupaj z Goji jagodami, da se grenkoba porazgubi.

Vitamin B17

Učinek vitamina B17 na raka je še vedno opisan samo teoretično, čeprav so rezultati njegovega jemanja precej temeljito raziskani. Že leta 1902 je John Beard, profesor embriologije na Univerzi v Edinburghu, predlagal zdravstveni javnosti, da bi maligne tumorje in raka zdravili z učinkovito uporabo navadnih encimov in ne z operacijami, kemoterapijo in obsevanji.
Vitamin B17 najdemo v naravni hrani, ki vsebuje nitroloside (zlasti v koščicah marelic, breskev, jabolk, češenj ...). Čeprav so ga izolirali šele pred petdesetimi leti, so ga na Zahodu v naravni obliki prvič uporabili za zdravljenje raka že vsaj leta 1843. Na Kitajskem naj bi že pred tri tisoč leti zdravili tumorje z grenkimi mandlji, ki imajo precej visoko vsebnost tega vitamina.
Kot rečeno, to je naravna sestavina koščic sadežev iz rodu Prunus rosacea, najbolj bogata z vitaminom B17 pa so jedrca koščic marelic (vsebujejo ga od 2 do 3 odstotke), sledijo grenki mandeljni, jedrca koščic breskev, nektarin, češenj, sliv in jabolk.
Vitamin B17 je sestavljen iz dveh molekul glukoze, močno vezanih z molekulama benzaldehida in hidrogencianida. Zaradi vsebnosti dveh zelo strupenih sestavin ga ima uradna medicina za strupenega in je v obliki tablet marsikje po svetu prepovedan. Poleg tega uradna medicina trdi, da mu je zmotno reči vitamin, saj nima enakih lastnosti kot drugi vitamini.
S trditvijo, da B17 nima enakih lastnosti kot drugi vitamini, bi se tehnično strinjala tudi dr. Krebs in njegov sin, toda na drugi strani imata zelo tehten argument, zakaj si laetril vseeno zasluži ime vitamin. Dr. Krebs ugotavlja, da je rak bolezen presnove in ne nastane zaradi virusa, bakterije ali zastrupitve, poleg tega ni nalezljiv; takšne bolezni so vedno povezane s prehrano, ali bolje rečeno, z določenim prehrambnim primanjkljajem. Po Dr. Krebsu "v zgodovini medicine ni bilo nobene kronične ali presnovne bolezni, ki bi jo lahko preprečili ali ozdravili drugače kot s snovmi, ki jih najdemo v prehrani ali nastanejo pri presnovi". Snovem, ki zdravijo bolezni ali napake v presnovi oziroma skrbijo za njegovo brezhibno delovanje, pravimo vitamini.

Učinek vitamina B17

Zakaj človek dobi raka? Zaradi cigaretnega dima, različnih sevanj, toksičnih dodatkov k prehrani, izpostavljenosti soncu ali morda zaradi neštetih drugih dejavnikov tveganja?
Dr. Krebs meni, da je dejanski vzrok preprosto pomanjkanje vitamina B17, ki ga v rafinirani zahodnjaški prehrani ni že veliko let. Kancerogeni dejavniki naj bi samo sprožili bolezen, ki se je sicer že dolgo razvijala zaradi pomanjkanja vitamina B17.
V rakastih celicah je encim beta-glukozidaza, ki deluje tako, da sprosti trdno vez dveh molekul glukoze, benzaldehida in hidrogencianida. Sproščeni strupeni sestavini uničita rakasto celico. Beta-glukozidaze je v rakastih celicah tudi do stokrat več kot v normalnih celicah, ki jo obdajajo, zato vitamin B17 sprosti strupene sestavine samo v rakastih celicah.
Drug zelo pomemben encim, rhodanese, pa je prisoten izključno v zdravih celicah, kjer deaktivira cianid in benzaldehid ter ju v trenutku spremeni v zdrave in koristne stranske produkte (tiocianat in benzojevo kislino). Mehanizem omenjenih encimov naj bi skrbel za to, da vitamin B17 selektivno uničuje rakaste celice. Tej razlagi nekateri zdravniki nasprotujejo, češ da je nezadostno dokazana in neutemeljena.

Prednosti vitamina B17

Vitamin B17 ni čarobna paličica, s katero bi lahko z malo truda ozdravili vse vrste raka. Koristil ne bo prav veliko, če bolnik ne spremeni načina življenja, zlasti ko gre za prehrano, telesno dejavnost in življenjsko okolje, če ne zmanjša stresa in pesimizma ter če ne poveča volje do življenja. Najučinkovitejši je kot preventivno sredstvo, za kar je dovolj, če čimveč sadja užijemo skupaj z jedrci iz razbitih koščic, peške jabolk pa lahko kar zgrizemo.
Priporočeno je zaužiti do sedem jedrc mareličnih koščic na dan ali ustrezno količino vitamina B17 iz koščic drugega sadja. Ker vitamin B17 v zmernih količinah nima stranskih učinkov, velja poskusiti. Po mnenju neodvisnih raziskovalcev lahko na dan zaužijemo približno 6-10 jederc, po mnenju FSA (Food Standards Agency) pa največ 2 na dan.

Te informacije so namenjene samo izobraževanju in jih ne priporočamo za ugotavljanje ali zdravljenje bolezni. Ne svetujemo, da bi kdorkoli zamenjal tradicionalno zdravniško oskrbo s katerim koli izdelkom.

Vir: elektronska pošta

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Maj 2012 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



ARONIJA

Aronija je zašla v Evropo v 17. stol. iz vzhodnega dela S Amerike. Zaradi visoke stopnje odpornosti na mraz se je aronija naselila tudi v Rusiji, na Finskem in Švedskem. Pred približno 20 leti so jo precej nasadili tudi v Sloveniji, vendar se očitno ni kaj prida prijela, predvsem zaradi nepoznavanja zdravilnih lastnosti, ki nam jih ponuja.
Raste v vsaki zemlji, seveda če ni kamnita, preplitva ali močvirna. Vendar velja, čim boljši so pogoji za rast, bolje bo uspevala in septembra bo bogato obrodila črne plodove, nekoliko podobne črnemu ribezu, vendar bolj kislega in trpkega okusa. Nasprotno od trpkega ploda pa je sok tudi brez vsakega dodanega sladkorja osvežilnega in prijetnega okusa.
A v rdečih sadežih se skriva pravo bogastvo! Rdeče-črne jagode so polne vitaminov (A, C, P, iz skupine B - B9, B6, B2, vitamin E in beta karoteni, antocijani, barvila, tanini in čreslovina), mineralnih snovi, kot sta železo in jod, kalij, kalcij, mangan, molibden, jod in fosfor, predvsem pa flavonoidov.
Vendar nam je bolj razumljiv napotek, da sok iz aronije priporočajo vsem, ki imajo težave z ožiljem in krvnim pritiskom. Posebno priporočljiv je tudi pri vnetju ledvic, čiru na želodcu, sladkorni bolezni, migrenah, notranjih krvavitvah in slabokrvnosti. Snovi, vsebovane v plodu aronije, izpirajo težke snovi in kovine iz telesa in so zato zelo priporočljive za bolnike, ki obolevajo za rakom, in tiste, ki so prestali težjo operacijo ali bolezen.
Vsekakor je sok iz aronije zelo zdravilna in krepčilna pijača, nima stranskih učinkov, vsekakor pa ugodno vpliva na imunski sistem, na odpornost organizma in izboljšanje krvne slike ter nas varujejo pred nastankom rakavih obolenj, zavirajo procese staranja, izboljšujejo dolgoročni spomin in pomagajo pri srčno-žilnih obolenjih.

Zdravilni učinki aronije:

Glava: - izboljšuje cirkulacijo krvi v krvnih žilah glave in pomaga pri glavobolu in migreni.
Ščitnica: - pospešuje delo ščitnice izboljšuje in regulira izločanje njenih hormonov in pomaga pri bolezni ščitnice in golšavosti, preprečuje rakasta obolenja.
Kri in krvne žile: - čisti kri pospešuje cirkulacijo krvi, zmanjšuje krvni tlak, zmanjšuje količino sladkorja v krvi, pomaga pri aterosklerozi, vnetjih ven in razširjenih venah.
Želodec: - zmanjšuje krče in bolečine v želodcu, umirja vnetje sluznice črevesja in pomaga pri čiru na želodcu.
Črevesje: - umirja krče in bolečine črevesja, umirja vnetje sluznice in zaustavlja drisko.
Jetra in žolč: - pospešuje boljše delovanje jeter in izločanje žolčne tekočine, pomaga pri bolezni in poškodbah jeter, vnetju žolčnega mehurja in žolčnih kanalov, zlatenice in žolčnih kamnih.

Te informacije so namenjene samo izobraževanju in jih ne priporočamo za ugotavljanje ali zdravljenje bolezni. Ne svetujemo, da bi kdorkoli zamenjal tradicionalno zdravniško oskrbo s katerim koli izdelkom.

Vir: elektronska pošta

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Maj 2012 18:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Camu Camu

... izvira iz področij amazonskega deževnega gozda, kjer se ta živahno zeleno-rdeča jagoda že tisočletja uporablja v prehrani in medicini. Camu Camu v prahu je bogat z antioksidanti, aminokislinami, fitokemikalijami, vitamini in minerali, kar naredi to zanimivo jagodo odlično hrano za izboljšanje imunskega sistema.
Na vrhu deževne sezone se prebivalci amazonskega deževnega gozda po rekah in močvirjih prevažajo s kanuji, polnimi (za nas) nenavadnih sadežev. Kot oliva velike jagode, obarvane zelenkasto-rdeče, se že tisočletja uporabljajo v medicini domorodcev porečja Amazonke. Grmičasta drevesa, ki rastejo tik ob in v vodi, obrodijo šele po več letih rasti.
Ker je bila zdravilna moč njihovih plodov dolgo skrita, razen tamkajšnjim prebivalcem, je število dreves v naravi zadostovalo za potrebe ljudi. Z novodobnimi raziskavami, ki so razkrile neverjetne hranilne lastnosti camu camu sadežev tudi ostalemu svetu, pa so mnogi divji predeli s temi drevesi postali ogroženi. Na srečo se čedalje bolj spodbujajo umetni nasadi te zanimive rastline, ki hkrati ne zahtevajo umetnega gnojenja in škropljenja, poleg tega pa omogočajo domačinom, da živijo od dela z rastlino, ki jo poznajo mnogo bolje kot mi. Nikakor torej ni vseeno, za kateri izdelek se odločimo – izbirajmo tiste, ki prihajajo z biološko certificiranih nasadov in po možnosti nosijo “fair trade” oznako!

Vitamin C …

In zakaj je camu camu vzbudil tako pozornost po vsem svetu? Predvsem zaradi svoje neverjetno visoke vsebnosti vitamina C. Nekateri viri navajajo, da ga vsebujejo kar 30-krat več kot pomaranče, vsekakor pa je camu camu nedvomni zmagovalec po vsebnosti tega vitamina. Čeprav se po obiranju in sušenju del količine vitamina C izgubi, ga je v plodovih in prahu, ki se iz njih pridobiva, še vedno veliko več kot v katerikoli drugi rastlini. Vitamin C deluje kot močan antioksidant in kot tak varuje naše celice pred škodljivimi prostimi radikali. Je vitamin, ki ga najpogosteje povezujemo s prehladi in ostalimi zimskimi tegobami, oziroma z njihovim preprečevanjem. In vitamin C pri tem v resnici pomaga, saj krepi imunski sistem in tako zagotavlja obrambo pred neugodnimi zunanjimi vplivi. Aktivira tudi levkocite, ki so odgovorni za obrambo v primeru infekcij, in spodbuja tvorbo limfocitov, ki proizvajajo protitelesa. Vitamin C sodeluje še pri tvorbi kolagena, ki gradi vezivno tkivo v našem telesu. Zaradi tega so zadostne količine vitamina C nujno potrebne za zdravo kožo, hitro celjenje ran in drugih poškodb kateregakoli tkiva, ter za ustrezno regeneracijo mišic po fizični aktivnosti. Pomemben je tudi zato, ker izboljša absorbcijo železa v tankem črevesju za kar 85 odstotkov in lahko tako pozitivno vpliva proti slabokrvnosti.

Raziskave kažejo, da Slovenci ne zaužijemo dovolj vitamina C, poleg tega pa predoziranje praktično ni mogoče, saj se presežek izloči skupaj z urinom. Čeprav umetno sintetizirane tablete vitamina C vsebujejo večje količine vitamina kot naraven prah iz camu camu sadežev, pa o izbiri ne bi smelo biti dvoma. Le naravni viri hranil so tisti, ki jih naše telo najbolj učinkovito absorbira, predvsem pa ima v kombinaciji s še drugimi hranili veliko dolgotrajnejše in boljše učinke.

… in ostali

Praktično vse sodobne raziskave camu camu sadežev se osredotočajo le na njihovo vsebnost vitamina C. A v teh kiselkastih sadežih najdemo še vitamine B1, B2 in B3, kalcij, fosfor, kalij in železo. Bogati so tudi z barvnimi antocianini, ki deluje antioksidativno, bioflavonoidi in aminokislinami.

Vsestranski sadež

S svojo bogato hranilno sestavo krepijo možganske funkcije, oči in vid, srce, jetra in kožo. V obsežni raziskavi, ki je primerjala zdravilno uporabnost in efektivnost različnih rastlinskih virov, je bil camu camu označen kot sadež, ki blaži vsa sledeča stanja:

- Astma,
- Arterioskleroza
- Prehlad,
- virusna obolenja
- depresija
- paradontoza
- hepatitis
- neplodnost
- migrena in glavoboli
- bolečine v glavi in zobobol
- Parkinsova bolezen
- bolezni, ki so posledica delovanja prostih radikalov


Uporaba

Ker so sveži sadeži precej kiselkastega okusa, jih domačini niso pogosto uporabljali v prehrani, temveč so iz njih v zdravilne namene delali predvsem različne napitke ali pa so jih posušili in mleli v prah. Prav uporaba v obliki prahu je najbolj priročna in učinkovita, saj se izgubi del trpkega okusa, pa tudi hranilne sestavine so bolj koncentrirane.
Prah lahko vmešamo v sadne in zelenjavne sokove ter smoothije in jim tako, poleg dodatne hranilne vrednosti, dodamo osvežilen sadni okus. Najbolje se camu camu obnese v sadnih napitkih, sicer pa je njegova uporaba neomejena.

Te informacije so namenjene samo izobraževanju in jih ne priporočamo za ugotavljanje ali zdravljenje bolezni. Ne svetujemo, da bi kdorkoli zamenjal tradicionalno zdravniško oskrbo s katerim koli izdelkom.

Vir: elektronska pošta

LP Bučka
Smile
_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Maj 2012 19:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



NONI sok - čudežno zdravilo

MORINDO CITRIFOLIO in iz tega sadeža ustvarjen naraven sok imenovan Noni sok. Noni (latinsko Morinda Citrifolija), ki je med primitivnimi ljudstvi Polinezije, Azije in Avstralije že od pradavnine bila smatrana za čudežno rastlino, celo sveto, pridobiva vse večjo kredibilnost kot izvor lajšanja bolezni moderne dobe.
Že pred 2000 leti se je Noni uporabljal v Polineziji, na Kitajskem in v Indiji ter tudi drugod kot sredstvo za barvanje, hrano ter zdravilo. Uporabljeni so bili vsi deli rastline, od cveta, sadeža, pečk, listja, lubja do korenin. Z njimi so zdravili vsakršne težave od motenj reproduktivnega organa do preloma kosti, od infekcij do vnetij, od težav s težo do težav z lasmi in kožo.
Na Tahitiju je bil poznan za čiščenje črevesja, skupaj z listi in lubjem pa za diabetes, srčne težave, visok pritisk (v odvisnosti od tipa bolezni tudi v različnem razmerju in različni deli rastline)
V Indiji so ga v sanskrtu imenovali Ach in ga prav tako uporabljali v medicinske namene. Več stoletij je bil pomemben del indijske medicine imenovane Ayurveda. To medicinsko tradicijo naj bi razvili tako imenovani Aryani v severozahodnem delu Indije, kateri so bili smatrani za nekakšno kozmično civilizacijo.
Na Filipinih sadež uporabljen za čiščenje prebavnega trakta, posebno proti parazitom, saj vsebuje Antraquinone, ki imajo antiseptične (antibakterijske) učinke na bolezni prebavnega trakta povzročenih s strani bakterij (npr. salmonele).
V Maleziji proti prehladu, motnjah v menstruacijskih ciklih in bolečinam, diabetesu in želodčnim težavam.
Na Havajih kot poglaviten sestavni del sestavin v boju proti rakastim obolenjem, težavam pri dihanju, tudi pri opeklinah. In-vitro študija zelo uglednega japonskega laboratorija v Yokohami na Kao univerzi je leta 1993 pokazala, da določena substanca Nonija - Damnacantal - učinkuje na celice tumorja tako, da izklopi signal reproduciranja teh celic. (Japonci so na podlagi tega spoznali, da od vseh rastlin Noni vsebuje največjo količino Damnacantala.)
V soku je najdenih preko 150 elementov - noben drug naravni sok ne vsebuje take količine različnih snovi. Poleg kopice vitaminov prav tako najdemo vitamin B12, ki sicer obstaja v zelo redkih rastlinah.
Nekaj pomembnejših aktivnih snovi; Scopoletin - anti histaminiski in anti bakterijski učinek, sprošča krvne žile, jih naredi bolj elastične (zato deluje kot pomožno sredstvo proti visokemu pritisku), skupaj s serotoninom pomaga uravnavati spanje, apetit in temperaturo; damnacantal zaustavlja razvoj nekaterih rakastih celic; olje eugenol pomaga lajšati bolečine; Pro-Xeronin pomaga pri revitalizaciji celega telesa, ohranja elastične stene celic, deluje protivnetno in krepi imunski sistem organizma; Terpeni skrbijo, da se telesne celice obnovijo; Antraquinoni imajo antiseptične (antibakterijske) učinke na bolezni prebavnega trakta povzročenih s strani bakterij; 17 aminokislin od 20 znanih (od tega vsebuje vseh 9 esencialnih aminokislin); Tu so še Caratenoidi, Rastlinski Steroli, Sitisterol, Glokozidi, Alizorin, Glukopiranoza PA, Encimi, Multireceptorji aktivatorji, Metionin, Isoleucin, Litin, Fenilalanin, Threonin, Triptofan, Valin, Histadin,Olja Morindadov, Rubiadin, Magnezij, Karbonati, Proteini, Železo, Morindon, Soranjidol, Fosfati, Rubiadnin MME, Acetin GlucoP, MM-MA-R GlucoP, Koprilne kisline, Asperulozidi, Alkaloidi, Klororubin, Alenin, Arginin, Aspartati, Cistein, Glicin, Glutamati, Tirozin, Prolin, Serin ...

PROXERONIN in PROXERONASA so pomembni, ker se v jetrih spremenijo v XERONIN, ki ga celice nujno potrebujejo za rast, delitev in jačanje odpornosti. Teh encimov je v naravi zelo malo. Za primer povejmo, da je v 0,3 dcl noni soka iz Tahitija toliko Proxeronina kot v 12 kg ananasa ali 32 kg banan!
Če noni sok vsebuje vse te za telo potrebne sestavine in vpliva na izboljšanje počutja pri mnogih boleznih, zakaj je tako pozno prišel na svetovni trg?
Kot že rečeno, prebivalci krajev, kjer noni uspeva, so ga uporabljali že stoletja in ga uporabljajo tudi danes. Problem je, ker sadež sam smrdi in tudi okus ima močan, zato so ga lokalni vrači in zdravilci dajali po večini obolelim, za prehrano pa je služil, ko je zmanjkalo druge vsakodnevne hrane. Pripomniti velja, da ko sadež dozori, kmalu pade na tla in zgnije v dveh dneh (pri čemer zadeva širi močanj vonj), zato ga je nemogoče dobiti na trgu v obliki sadeža.

Prvi kontakt s 'civilizacijo' je noni dobil med drugo svetovno vojno, ko so se ameriški vojaki srečali s tem sadežem. Analize ameriške vojske so uvrstile noni sadež kot varen za uporabo.
Šele leta 1993 sta John Wadsworth in Stephen Story, ugledna prehrambena strokovnjaka, preko prijatelja izvedela za sadež Noni. Da sta izpopolnila celoten postopek obiranja sadeža, procesiranja in ustekleničenja, brez uničenja naravnih elementov, sta potrebovala kar tri leta.
Tako šele novejša tehnologija, ki je bila razvita samo v namen raziskave in proizvodnje Noni soka, omogoča, da se vsi encimi, ki v naravi zelo hitro razpadejo, ohranijo brez kemičnih dodatkov in konzervansov! S temi postopki se tudi okus, ki je sicer zelo močan, drastično popravi.

Na kratko, noni je čudovito preventivno sredstvo, ki ga lahko uživa skoraj vsakdo in pomaga pri večini tegob moderne dobe. Vendar pa obstojajo trije tipi bolezni, pri katerih nonija NE smemo dajati:

1. ljudem, ki imajo v sebi tuj organ (transplantacija), saj zaradi povečanja odpornosti organizma lahko pride do zavrnitve organa
2. ljudem, ki so alergični na citruse (torej tisti, ki ne smejo uživati limon, pomaranč, grenivk ...)
3. Ljudem, ki hodijo na dializo

Pijemo ga na tešče, najbolje takoj zjutraj, če ga pijemo čez dan potem 2 uri pred pitjem ne jemo. Po pitju ne jemo cca 20 minut, da se vsrka v telo. Če bi jedli takoj, potem v želodec pridejo prebavni sokovi, ki lahko izničijo delovanje soka.
Normalno pijemo 0.3 dcl na dan, to znese skupno 1 liter na mesec. Obvezno je pitje tekočine čez dan, najbolje vode, saj voda očisti telo in dobesedno spere strupe iz telesa.

Kakšna količina vode se priporoča piti čez dan?
Odvisno od vaše teže, cca 2 litra. To se na prvi pogled sliši veliko, toda ob pitju nonija sčasoma postanete žejni in 2 litra ni noben problem, četudi ste do sedaj pili samo en kozarec na dan.

Te informacije so namenjene samo izobraževanju in jih ne priporočamo za ugotavljanje ali zdravljenje bolezni. Ne svetujemo, da bi kdorkoli zamenjal tradicionalno zdravniško oskrbo s katerim koli izdelkom.

Vir: elektronska pošta

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Rastlinski svet Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 3 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group