Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




Slastne sladice in slaščice
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 40, 41, 42  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2011 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



LADY JAM

Sestavine:
za testo:
90 g ostre moke (tip 400)
90 g mehke moke (tip 550)
1 žlička pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
1 vanilijev sladkor
45 g kakava
100 g sladkorja
60 g sladkorja v prahu
125 ml olja
100 g borovničevega džema
200 ml jogurta
40 ml mleka

za glazuro:
25 g masla
50 g čokolade
3 žlice sladke smetane

[size=15]Priprava:[/size]
V eni posodi zmešamo obe moki, pecilni, sodo, vanilijev sladkor in kakav, v drugi pa oba sladkorja, džem in olje, nato vsebini obeh posod združimo, nazadnje pa vmešamo še jogurt, ki smo ga prej razredčili z mlekom. Zmes vlijemo v podolgast škatlast pekač ( 26 x 12 cm), premazan z maslom in potresen z moko, ter jo pečemo okoli 40 minut pri 180°C. Ohlajen kolač prelijemo z glazuro in okrasimo po želji.
Glazura: - Nad paro raztopimo čokolado skupaj z maslom, dodamo smetano in dobro premešamo.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2011 19:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Makovo-smetanova torta

Sestavine:
za testo:
150 g moke
65 g sladkorja
65 g masla
1 jajce
1 žlička pecilnega praška

za nadev:
1/2 l mleka
120 g sladkorja
125 g maka
2 žlici zdroba
1 skodelica kisle smetane

za preliv:
1 žlica sladkorja
1 žlica mleka
2 rumenjaka
1 skodelica kisle smetane
sneg iz 2 beljakov

Priprava:
Iz navedenih sestavin zgnetemo testo. Kar na peki papirju ga razvaljamo v obliko modela in ga položimo v pekač. Nanj nanesemo nadev, nato pa pekač potisnemo v predogreto pečico in torto pečemo približno 30 minut pri 180°C. Pekač vzamemo iz pečice, torto prelijemo s prelivom, nato jo vrnemo v pečico in jo pečemo še 15 – 20 minut.
Nadev: - Sestavine za nadev zmešamo, zmes na kratko prevremo in jo nanesemo na testo.
Preliv: - Razmešamo sladkor, mleko, rumenjake in kislo smetano, na koncu pa rahlo primešamo še sneg iz beljakov.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2011 20:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Sočna jabolčna sladica

Sestavine:
1 lonček moke
1 lonček sladkorja
1 lonček belega zdroba
2 vanilina sladkorja
1 pecilni prašek
1 velika kisla smetana (400 g)
1 mala kisla smetana (180 g)
5 jajc
5-7 jabolk

maslo za premaz pekača

Priprava:
V skledi zmešamo moko, sladkor, zdrob, vanilijev sladkor in pecilni prašek. Jabolka olupimo in jih na grobo naribamo. Pekač premažemo z maslom, nato polovico zdrobove zmesi enakomerno posujemo po dnu pekača. Naribana jabolka porazdelimo po tej zmesi, čeznje pa posujemo še drugo polovico zdrobove zmesi.

Zmešamo obe kisli smetani in jajca, da nastane gladka masa, ki jo nato enakomerno polijemo po vrhu mešanice. Pekač potisnemo v na 200°C ogreto pečico, znižamo temperaturo na 185°C in pečemo sladico od 50 – 60 minut, toliko da se zgornja plast lepo zlatorjavo zapeče.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2011 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Zavitek s suhimi slivami

Sestavine:
10 listov vlečenega testa

5 jajc
8 žlic sladkorja
2 dl kisle smetane
malo ruma, muškata, cimeta
2 vanilijeva sladkorja

500 g izkoščičenih suhih sliv

malo olja in masla
sladkor v prahu za posip

Priprava:
Na desko položimo list testa, ga malo poškropimo z oljem in ga pokrijemo z drugim listom, katerega nato premažemo s petino zmesi jajc, smetane, sladkorja, dišav in vanilijevega sladkorja. Po sredini (vzporedno z dolgo stranico) eno za drugo razporedimo 100 g suhih sliv, nato pa testo zvijemo v rolico in jo položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Enako pripravimo še ostale 4 rolice, ki jih nato zlagamo v pekač eno poleg druge. Vse skupaj premažemo z malo raztopljenega masla in pečemo približno 15 – 20 minut pri 200°C. Ohlajene zavitke nekoliko posipamo s sladkorjem v prahu.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2011 20:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



LEDENA TORTA

Sestavine:
za beljakov oblat:
12 beljakov
400 g sladkorja
1 žlica kisa

za kremo:
12 rumenjakov
12 žlic sladkorja
5 zvrhanih žlic moke
8 dl mleka
250 g masla
150 g sladkorja v prahu
6 dl sladke smetane
3 kremfixi
200 g praženih mletih lešnikov

Priprava:
Iz beljakov in sladkorja stepemo trd sneg, čisto na koncu mu dodamo kis in stepamo še kakšno minuto. To maso poravnamo po dnu pekača ( 33 cm X 48 cm), obloženega s peki papirjem in jo bolj sušimo kot pečemo približno 1 uro pri 150°C. Ko je oblat pečen, ga po sredini (vzporedno s krajšo stranico) prerežemo, da dobimo dva pravokotnika. Spodnji oblat premažemo z lešnikovo kremo, čeznjo pa nanesemo polovico s kremfixom stepene smetane. Pokrijemo z drugim oblatom, ki ga premažemo z rumeno kremo, čeznjo pa nanesemo drugo polovico stepene smetane. Okrasimo po svojem okusu.
Krema: - Zavremo 6 dl mleka s sladkorjem, v ostalih dveh decilitrih mleka pa z ročnim mešalcem razmešamo rumenjake in moko ter to zmes med stalnim mešanjem vlivamo v vrelo mleko. Na majhnem ognju zmes ob nenehnem mešanju kuhamo, dokler se ne zgosti. Kremo ohladimo, nato pa ji postopoma vmešavamo razmehčano maslo, ki smo ga prej dobro razmešali s sladkorjem v prahu. Kremo nato razdelimo v 2 dela – prvemu delu primešamo olupljene, nekoliko popražene mlete lešnike, drugi del kreme ostane nespremenjen (rumena krema).


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2011 21:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



KOCKE KATARINA

[size=15]Sestavine:[/size]
za temno testo:
8 rumenjakov
7 žlic sladkorja
7 žlic mletih orehov
7 žlic moke
1 pecilni prašek
sneg 8 beljakov
1 žlica ruma

za svetlo testo:
5 beljakov
100 g nasekljanih orehov
50 g rozin
4 žlice olja
150 g sladkorja
4 žlice moke
1 pecilni prašek
1 žlica limoninegaga soka

za kremo:
5 rumenjakov
250 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
250 g zmehčanega masla
sok 1 pomaranče

za preliv:
100 g temne čokolade
30 g masla

Priprava:
Temno testo: - Rumenjake in sladkor penasto razmešamo, dodamo orehe, sneg ter moko s pecilnim praškom in rum. Iz te mase spečemo dva oblata, vsakega pečemo 15 – 20 minut pri 175°C, pekač obložimo s peki papirjem.
Svetlo testo: - Stepemo sneg iz beljakov skupaj s sladkorjem, nato pa tej masi dodamo še ostale sestavine. Testo pečemo enako kot temnega!
Krema: - Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor ob stalnem mešanju kuhamo nad paro, da postane gladka in kremasta. Ohlajeni vmešamo še znehčano maslo in pomarančni sok.
Čokoladna glazura: - Čokolado in maslo stopimo in mešamo nad vodno paro.
Temni oblat premažemo s polovico kreme, nanjo položimo svetlega, ga premažemo z drugo polovico kreme, ki jo pokrijemo z drugim temnim oblatom, tega pa po vrhu prevlečemo še s čokoladno glazuro.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2011 21:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



SMETANOV BISKVIT

Sestavine:
za biskvitno testo:
8 rumenjakov
150 g sladkorja
250 g masla
200 g jedilne čokolade
4 - 5 žlic moke
1 pecilni prašek
sneg 8 beljakov

za preliv:
1 liter sladke smetane
400 g jedilne čokolade

Priprava:
Rumenjake in sladkor kremasto razmešamo, dodamo maslo, razmešano s stopljeno čokolado, sneg iz beljakov ter moko s pecilnim praškom. Zmes nadevamo v pekač, obložen s peki papirjem in jo pečemo 20 – 25 minut pri 180°C. Pečen biskvit na gosto prepikamo z debelo pletilko in po njem polijemo preliv. Biskvit za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se preliv dobro vpije v testo.
Preliv: - Smetano segrejemo, vanjo nalomimo čokolado, nato pa vse skupaj mešamo toliko časa, da zavre. Odstavimo in polijemo po (napikanem) biskvitu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2011 21:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Višnjeva sladica

Sestavine:
za testo:
6 jajc
250 g sladkorja
160 g mehke moke (tip 550)
160 g ostre moke (tip 400)
250 g masla
1 pecilni prašek
100 ml mleka
2-3 žlice kakava v prahu
malo cimeta
500 g višenj iz kompota ali svežih

za kremo:
750 ml mleka
2 vrečki vanilijevega pudinga
2 vanilijeva sladkorja
2-3 žlice sladkorja
200 g masla
2 žlici sladkorja v prahu
za glazuro:
100 g čokolade
30 g masla
2-3 žlice sladke smetane

Priprava:
Maslo in sladkor penasto razmešamo, nato enega za drugim vmešavamo rumenjake, dodamo mleko, obe moki s pecilnim praškom, nazadnje pa rahlo vmešamo še trd beljakov sneg.
Polovico mase vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem (35 x 22 cm), v drugo polovico vmešamo kakav in jo vlijemo preko rumene mase v pekaču. Po njej razporedimo odcejene višnje (brez koščic), nato pa vse skupaj pečemo okoli 35 - 40 minut pri 180°C.
Medtem pripravimo kremo tako, da najprej skuhamo puding (navodilo na vrečki), v katerega dodamo še vanilijev sladkor, puding malo ohladimo, nato pa vmešamo vanj zmehčano in s sladkorjem v prahu razmešano maslo. Ohlajeno kremo razporedimo po višnjah, po vrhu pa jo prevlečemo še s čokoladno glazuro.
Glazura: - Maslo, smetano in čokolado raztopimo in razmešamo nad vodno paro, dokler zmes ne postane gladka in sijoča.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2011 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



BOEM KOCKE

Sestavine:
za testo:
10 beljakov
400 g sladkorja
100 g čokolade v prahu
150 g moke
150 g mletih orehov

za kremo:
10 rumenjakov
300 g sladkorja
100 g moke
5 dl mleka
125 g masla

za glazuro:
100 g čokolade , 4 žlice olja

Priprava:
Beljake stepemo v trd sneg, ki mu postopoma dodajamo sladkor. V gosto beljakovo zmes nato umešamo čokolado, moko in mlete orehe. Zmes nekajkrat (4 – 6 x) na tanko razmažemo po dnu pekača, obloženega s peki papirjem, tako da dobimo 4 – 6 oblatov, od katerih vsakega pečemo približno 10 minut pri 175°C. Oblate nato sestavimo skupaj s kremo, nekaj kreme pa prihranimo za premaz zadnjega oblata, preko kreme pa nato nanesemo še čokoladno glazuro.
Krema: - Rumenjake, sladkor in moko razmešamo v malo mleka, ostalo mleko pa zavremo in v njem ob stalnem mešanju skuhamo rumenjakovo zmes. Kuhamo jo okoli 10 minut, nato pa v ohlajeno maso vmešamo še zmehčano in razmešano maslo.
Glazura: - Čokolado in olje mešamo nad parno kopeljo, dokler zmes ne postane gladka in svetleča.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2011 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Sestavljena hladna sladica

Sestavine:
400 g maslenih (čokoladnih) keksov
1 kg dušenega sadja
cimet
2 vanilijeva sladkorja
nekaj žlic rjavega sladkorja
2 vrečki vanilijevega pudinga
5 žlic sladkorja
1 l mleka
rum ali malinov sirup

2,5 dl stepene sladke smetane
2 kremfixa
čokoladne mrvice za posip
(stopljena čokolada
sadje za okras)

Priprava:
V tortni model ali v pekač (22 x 34cm) naložimo plast keksov, nato plast dušenega sadja, ki ga postresemo s cimetom, rjavim sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem, nanj vlijemo polovico vanilijevega pudinga, na puding spet naložimo kekse, na le-te sadje z vsemi tremi posipi, po njem pa spet polijemo drugo polovico pudinga. Vse skupaj postavimo v hladilnik, najbolje preko noči, da se strdi. Ohlajeno in na kose narezano sladico okrasimo še s stepeno smetano ali tekočo čokolado in potresemo s čokoladnimi mrvicami ali okrasimo s sadjem.
Puding: - Puding skuhamo po navodilu na vrečki in mu na koncu vmešamo še malo ruma ali malinovega sirupa.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 16 Okt 2011 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



LIMONINE REZINE

Sestavine:
za testo:
500 g moke
1 pecilni prašek
150 g masla
150 g sladkorja v prahu
1 jajce
1 rumenjak
1/8 l mleka
malo soli

za kremo:
1/2 l mleka
150 g sladkorja
250 g masla
3 žlice moke
1 vanilijev sladkor
sok 3 limon

za prevleko:
150 g sladkorja v prahu ,
2 – 3 žlice limoninega soka

Priprava:
Iz sestavin zgnetemo testo in ga razdelimo na 4 dele. Vsak del posebej kar na peki papirju razvaljamo 2 – 3 mm debelo v obliko pekača in ga pri 180°C pečemo 15 – 20 minut. Pečene oblate sestavimo skupaj s kremo, pecivo na vrhu rahlo obtežimo in postavimo čez noč v hladilnik. Naslednji dan sladico prevlečemo z limoninim ledom (sladkor v prahu in limonin sok zmešamo), ali premažemo z ostankom kreme. Narežemo jo na rezine in okrasimo z rezinicami limone.
Krema: - V nekaj žlicah mrzlega mleka razžvrkljamo moko, preostalo mleko pa skupaj s sladkorjem zavremo, dodamo razžvrkljano moko in vse skupaj med stalnim mešanjem kuhamo kake 3 – 4 minute. Odstavimo s štedilnika in dodamo vanilijev sladkor in limonin sok. Med ohlajanjem zmes velikokrat premešamo, da se ne naredijo grudicel. Razmehčano maslo dobro razmešamo in mu dodamo mlečno zmes, nato pa vse skupaj še enkrat temeljito premešamo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 16 Okt 2011 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Bananin biskvit s pudingom

Sestavine:
za biskvit:
10 žlic moke
1 pecilni prašek
6 jajc
6 žlic sladkorja
4 žlice tople vode
1 vanilijev sladkor
2 žlici mleka
2 žlici olja

za oblogo:
2 vanilijeva pudinga
7,5 dl mleka
3 - 4 žlice kisle smetane
malo ruma
4 dl stepene sladke smetane

čokolada za posip

Priprava:
Rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor in toplo vodo razmešamo v penasto maso, dodamo trd beljakov sneg, mleko in olje, nazadnje pa rahlo vmešamo še moko s pecilnim praškom. Zmes nadevamo v s peki obložen pekač in jo v predogreti pečici pečemo 20 – 30 minut pri 180°C.
Ko se biskvit ohladi, ga po vrhu obložimo z na polovice (podolžno) narezanimi bananami, ki jih premažemo s pudingom (skuhamo ga po navodilu na vrečki), v katerega (že ohlajenega) smo predhodno zamešali kislo smetano in rum. Puding po bananah poravnamo z lopatko, po vrhu pa nanesemo še plast stepene sladke smetane, ki jo rahlo potresemo z naribano čokolado ali s čokolado v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 16 Okt 2011 20:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



JAGODOV KOLAČ

Sestavine:
za testo:
300 g moke
200 g masla
70 g sladkorja
5 rumenjakov
1 vanilijev puding (prašek)
1/2 pecilnega praška
malo soli

nadev:
5 beljakov
150 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
500 g svežih jagod

Priprava:
Iz navedenih sestavin zgnetemo testo, ki ga damo za kako uro počivat v hladilnik. Razvaljamo ga kar na peki papirju v obliki pekača in ga nato s papirjem vred položimo vanj. Napikamo ga z vilicami in ga svetlorumeno spečemo v predogreti pečici 15 - 20 minut pri 185°C.
Nadev: -Beljake skupaj s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem stepemo v čvrst sneg, nato pa vanj rahlo vmešamo oprane, posušene in na polovice razrezane jagode. Beljakovo-jagodno zmes previdno razporedimo po pečenem testu, jo po vrhu posujemo 2 - 3 žlicami kokosove moke (ni pa nujno), nato pa pekač vrnemo v pečico, kjer kolač pečemo pri 160°C še toliko časa, da beljakova masa po vrhu postane zlato rumena (20 - 25 minut). Ohlajeni kolač nato razrežemo na kvadrate, od katerih vsakega okrasimo s svežimi jagodami.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 16 Okt 2011 21:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Velikonočna skutina torta

Sestavine:
za podlago:
200 g čokoladnih keksov
100 g masla

za nadev:
4 jajca
160 g sladkorja
800 – 1000 g pretlačene skute
1 lonček kisle smetane
2 dl jajčnega likerja
5 žlic jedilnega škroba

za premaz:
2,5 dl sladke smetane
2 kremfixa
2 žlici jajčnega likerja

za okras:
200 g marcipanove mase
barva za živila

Priprava:
Čokoladne kekse zdrobimo in jih pomešamo s stopljenim maslom. Tortni model obložimo s peki papirjem in nanj po dnu enakomerno z dlanmi sploščimo piškotno zmes. Model nato za kake pol ure postavimo v hladilnik, da se masa strdi. Nanjo nato naložimo skutin nadev, zatem pa torto pečemo (na spodnji rešetki kakih 40 – 45 minut pri 170°C. Pečeno ohladimo, jo po vrhu valovito nadevamo s (s kremfixom) stepeno smetano, nabrizgamo sem ter tja nekaj tenkih curkov jajčnega likerja (2 žlici) in okrasimo z marcipanovimi jajčki (ali z barvnimi jajčki-bonbončki, vendar je pri teh treba upoštevati, da bodo v smetani puščali barvo).
Skutin nadev: - Jajca kremasto umešamo s sladkorjem, dodamo pretlačeno skuto, kislo smetano, jajčni liker in jedilni škrob ter previdno premešamo.

Lp Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 16 Okt 2011 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Velikonočni korenčkov kolač

Sestavine:
za testo:
8 jajc
300 g sladkorja
250 g mehkega masla
1 vanilijev sladkor
ščepec soli
300 g moke
1 pecilni prašek
200 g olupljenih mletih mandljev
450 g naribanega korenja
3 žlice limonovega soka
100 g nasekljanih mandljev

za obliv:
200 - 250 g sladkorja v prahu
4-6 žlic žlic limonovega soka

300 g marcipanove mase
barva za živila

Priprava:
Korenje ostrgamo, operemo in drobno naribamo, nato pa ga poškropimo s 3 žlicami limonovega soka in premešamo.
Maslo, sladkor, vanilijev sladkor in sol kremasto umešamo, nato med stalnim mešanjem enega za drugim dodajamo jajca. Dodamo še moko s pecilnim praškom in mlete mandlje. Nazadnje v zmes rahlo vmešamo še naribano korenje in nasekljane mandlje.
Zmes nadevamo v pekač, obložen s peki papirjem, in jo pečemo 35 – 45 minut pri 180°C. Ohlajen kolač po vrhu premažemo z limonovim ledom in okrasimo z marcipanovimi korenčki (ali zajčki/ pirhi/ piščančki)

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 40, 41, 42  Naslednja
Stran 3 od 42

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group