Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




Slastne sladice in slaščice
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 40, 41, 42  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Okt 2011 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Velikonočne rezine

Sestavine:
za testo:
175 g masla
175 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
ščepec soli
3 jajca
200 g moke
1 žlička pecilnega praška
50 g grobo naribane temne čokolade

za obliv:
1 beljak
175 g sladkorja v prahu
1-2 žlici limoninega soka

za piščančke:
120 g marcipana
rumena in rdeča barva za živila

Priprava:
Zmehčano maslo, sladkor, vanilijev sladkor in sol dobro razmešamo, nato pa v maso enega za drugim vmešamo jajca. Dodamo moko s pecilnim praškom, in na koncu še grobo naribano čokolado. Testo nadevamo v z maslom pomazan in z moko potresen model za srnin hrbet in ga prečemo približno 45 – 55 minut pri 175°C. Kolač nato ohladimo in ga prevlečemo z oblivom (vse sestavine zanj dobro zmešamo!) in pustimo sušiti na zraku 2-3 ure.
Od marcipana odvzamemo delček mase za kljunčke (vanj vmešamo rdečo barvo), ostalega pa pregnetemo z rumeno barvo za živila in iz njega oblikujemo piščančke.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Okt 2011 15:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Bučkino pecivo

Sestavine:
3 - 4 jajca
300 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
200 g masla
350 g moke
1 pecilni prašek
1 čajna žlička cimeta
1 čajna žlička ingverja v prahu
50-100 g nasekljanih (ali mletih) orehov
350 g mladih bučk

sladkor za posipanje

Priprava:
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor dobro razmešamo, dodamo zmehčano maslo in nadaljujemo z mešanjem, dokler masa nekoliko ne naraste. Postopno primešamo moko s pecilnim praškom, cimet, ingver, orehe in (kot jabolka) naribane bučke.
Zmes enakomerno porazdelimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, in jo pečemo približno 30 minut pri 200°C. Ohlajen kolač nato po vrhu posipamo s sladkorjem v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Okt 2011 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Bananin biskvit s kislo smetano

Sestavine:
za biskvit:
200 g sladkorja
4 rumenjaki
1 vanilijev sladkor
1 dcl vode
300 g moke
1 pecilni prašek
3 - 4 zmečkane banane
1 dcl olja
5 žl ruma

za nadev:
1 kisla smetana
4 žlice sladkorja

Priprava:
Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo z električnim mešalcem. Rumenjake razmešamo s sladkorjem, ki mu dodamo vanilijev sladkor in vodo, nato pa primešamo še moko s pecilnim praškom, banane, olje in rum. Nazadnje dodamo še trd sneg beljakov.
V pekač obložimo s peki papirjem in nanj zlijemo pripravljeno maso. Biskvit nato pečemo 25 - 30 minut pri 180°C. Ko je pečen, počakamo, da se ohladi, medtem pa naredimo nadev: zmešamo 1 kislo smetano s 4 žlicami sladkorja v prahu. Biskvit prerežemo po sredini (vzporedno z dolgo ali s kratko stranico) in spodnji del namažemo z nadevom ter ga pokrijemo z zgornjim. Sladico postavimo čez noč v hladilnik, da se plasti dobro spojijo med seboj, nato pa jo razrežemo na poljubno velike kvadratke ali pravokotnike.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Okt 2011 16:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



BELI KOLAČ

Sestavine:
za testo:
175 g masla
250 g moke
4 rumenjaki
100 g sladkorja
1 pecilni prašek
ščepec soli

za kremo:
4 navadni jogurti
1 kisla smetana
150 g sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
6 žlic moke
2 žlici zdroba
sneg iz 4 beljakov

(sladkor v prahu za posip)

Priprava:
Na hitro zgnetemo krhko testo iz zgornjih sestavin in ga damo za kako uro počivat v hladilnik. Tri četrtine testa nato razvaljamo v obliko modela z malo ograjice, četrtino pa ga prihranimo. Pečico ogrejemo na 180°C, vanj potisnemo model s testom, ki smo ga malo napikali z vilicami, in ga napol spečemo (kakih 10 minut). Nato ga vzamemo iz pečice in ga namažemo s kremo, preko katere enakomerno naribamo prihranjeno četrtino testa. Sladico nato vrnemo v pečico in jo pečemo še kakih 30 minut. Ohlajeno pecivo lahko po želji potresemo s sladkorjem v prahu.
Krema: - Zmešamo jogurt, smetano, sladkor in vanilijev sladkor, dodamo moko in čvrsto stepen sneg beljakov.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Okt 2011 16:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



OREHOVE SANJE

Sestavine:
za orehov biskvit
5 beljakov
5 žlic sladkorja sladkorja
150 g mletih orehov
80 g stopljene čokolade
3 žlice moke
1/2 pecilnega praška

za beli biskvit:
5 beljakov
5 žlic sladkorja
5 žlic moke
1/2 pecilnega praška

za kremo:
10 rumenjakov
200 g sladkorja
1 vanilijev puding
3 dl mleka
250 g masla
100 g orehov

Priprava:
Za biskvit (posebej spečemo belega in posebej orehovega) stepemo beljake s sladkorjem, nato pa dodamo še ostale sestavine. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj nadevamo zmes za biskvit, ki jo nato pečemo 15 – 20 minut pri 180°C.
S polovico kreme najprej namažemo beli biskvit, to pokrijemo z rjavim, nanj pa nanesemo drugo polovico kreme.
Krema: - Dobro razmešamo rumenjake, sladkor in pudingov prašek, nato pa to zmes ob stalnem mešanju skuhamo v mleku. V ohlajeno maso gladko vmešamo še zmehčano maslo in nasekljane orehe.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Okt 2011 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



MRAVLJINČNI KOLAČ

Sestavine:
250 g masla
200 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
4 jajca
125 g kisle smetane
250 g moke
1 vanilijev puding
1/2 pecilnega praška
125 g čokoladnih mrvic

sladkor v prahu za posip

Priprava:
Zmehčano maslo, sladkor in vanilijev sladkor razmešamo, dodamo enega za drugim vse štiri rumenjake in mešamo toliko časa, da zmes naraste. Dodamo kislo smetano, sneg iz beljakov, moko s pecilnim in pudingovim praškom ter čokoladne mrvice. Zmes nadevamo v pekač, obložen s peki papirjem, in jo pečemo približno 40 minut pri 175°C. Ohlajen kolač posipamo s sladkorjem v prahu, lahko pa ga prevlečemo s čokoladno glazuro!
Pecivo je nadvse primerno za otroške zabave!

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2011 13:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Kolač z črnim vinom

Sestavine:
250 g zmehčanega masla
200 g sladkorja
3 vanilijevi sladkorji
1 žlička cimeta
ščepec soli
4 jajca
250 g moke
1 pecilni prašek
1 žlica kakava v prahu
125 ml črnega vina
80 - 100 g nakockane jedilne čokolade
50 g suhih brusnic

za glazuro:
200 g sladkorja v prahu
nekaj žlic črnega vina
2 - 3 žlice brusnic za okras

Priprava:
V skledo damo maslo, sladkor, vanilijev sladkor, cimet in sol … nato pa vse te sestavine dobro zmiksamo z ročnim mešalcem. Dodajamo jajca enega za drugim in jih penasto vtepemo v maso. Nato dodamo moko s pecilnim praškom, kakav in vino ter vse skupaj dobro premešamo. Nazadnje dodamo še čokolado, narezano na majhne koščke, ter brusnice, in oboje vmešamo v zmes.
Visok, ozek, kvadrat model namažemo z maslom in potresemo z drobtinami, ali obložimo v peki papirjem, vanj nadevamo zmes, ki jo pečemo približno 50 – 55 minut pri 175°C. Ko je kolač pečen, ga vzamemo iz pečice, ga še 10 minut pustimo v modelu, nato pa ga zvrnemo na rešetko in ga do konca ohladimo. Ohlajenega nato prevlečemo z vinsko glazuro in po vrhu posujemo z brusnicami.
Vinska glazura: - 200 g sladkorja v prahu dobro razmešamo z nekaj žlicami vina, odvisno pač, koliko gosto glazuro si želimo!

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2011 13:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



BAILEYEVA SLADICA S KROKANTOM

Sestavine:
150 g zmehčanega masla
150 g sladkorja
2 jajci
150 g moke
pol žličke pecilnega praška
pol žličke vanilijevega sladkorja
1 dl likerja Baileys
2 žlici krokanta
1 žlica kakava v prahu

za glazuro:
100 g jedilne čokolade
2,5 žlice sladke smetane

Priprava:
Maslo dobro razmešamo skupaj s sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem, nato eno za drugo vmešamo obe jajci.
Moko zmešamo s pecilnim praškom, nato pa jo po majhnih porcijah dodajamo zmesi, menjaje z dodajanjem likerja, se pravi … malo moke, nato brizg likerja, pa spet moko, nato liker, kar ponovimo kakih 4 X. Na koncu vmešamo še krokant in kakav in mešamo toliko časa, da nastane enakomerna zmes. Nadevamo jo v dolg, ozek in visok kvadratast pekač, ki ga premažemo z maslom in posujemo z moko. Pečemo jo 45 – 50 minut pri 175°C. Ko je sladica pečena, jo 15 minut še pustimo v modelu, šele po tem času jo prevrnemo na rešetko in ohladimo do konca. Ko je sladica ohlajena, jo prevlečemo še s čokoladno glazuro.
Čokoladna glazura: - Nad vodno paro raztopimo čokolado in jo zmešamo s smetano. Mešamo jo toliko časa, da postane povsem gladka, nato pa jo malo ohladimo in jo še tekočo premažemo preko sladice. Odlika te glazure je, da pri rezanju površina ne razpoka.

----------------

Baileys = irski liker,
ki ga lahko pripravimo tudi sami

Sestavine:
8 dl mleka
6 žlic sladkorja
1 vrečka karamelnega pudiga
1 vrečka praška za smetano
2 dl mleka
100 g bele (ali mlečne) čokolade
2 dl viskija ali brendija

Priprava:
8 dl mleka zavremo, pudingov prašek, prašek za smetano in sladkor vsujemo v 2 dl mleka in vse skupaj dobro stepemo z metlico. Vlijemo v vrelo mleko in ob nenehnem mešanju kuhamo, dokler se ne začne zgoščevati, zmanjšamo temperaturo in ob stalnem mešanju zmes kuhamo še 2 – 3 minute. V to zmes vlijemo belo čokolado, ki smo jo predhodno raztopili nad paro. Pustimo, da se vse skupaj ohladi, vmes večkrat pomešamo, da se na vrhu ne naredi kožica. Dodamo viski oz. brendi, dobro premešamo, nato pa baileys vlijemo v steklenico, ki jo postavimo v hladilnik, kjer naj počiva 1 teden.

Krokant:
(lahko ga tudi kupimo v večjih trgovskih središčih)

Sestavine:
25 g masla
125 g sesekljanih mandljev
(ali lešnikov, orehov)
50 g sladkorja

Priprava:
Maslo segrejemo, dodamo mandlje in sladkor, ter vse skupaj mešamo, da karamelizira. Še vročo zmes zvrnemo na desko in jo po eni minuti z valjarjem zdrobimo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2011 13:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Jabolčna sladica

Sestavine:
za testo:
125 g masla
125 g sladkorja
200 g moke
3 jajca
1 pecilni prašek
malo nastrgane limonine lupine
malo soli

3 žlice mleka
50 g masla

za nadev:
6 - 7 debelih jabolk
mešanica cimeta in klinčkov
2 žlici rjavega sladkorja
1 vanilijev sladkor

(sladkor v prahu za posip)

Priprava:
Iz masla, sladkorja, jajc, moke, praška, lupinice in soli na hitro zgnetemo mehko testo. Dve tretjini testa vtisnemo na dno tortnega modela (vtiskamo lahko tudi manjše kose testa enega poleg drugega), obloženega s peki papirjem, tretjino testa pa prihranimo. Testo v modelu nato v obliki koncentričnih krogih obložimo z osminami olupljenih in (na 8 delov) razrezanih jabolk, ki jih posujemo z rjavim sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in mešanico cimeta in klinčkov.
V preostalo tretjino testa vmešamo mleko, ga nato natrgamo na majhne kosce, ki jih razporedimo po vrhu jabolčnih osmin, vmes pa enakomerno razporedimo še majhne kosce masla. Sladico pečemo približno 45 minut pri 180°C. Ko se ohladi, jo lahko posipamo še z nekaj sladkorja v prahu, ni pa nujno.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2011 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



LEDENI VETER

Sestavine:
za beljakov biskvit:
9 – 10 beljakov
300 g sladkorja
1 žlica alkoholnega kisa

za kremo:
9 – 10 rumenjakov
9 – 10 žlic sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
6 žlic ostre moke ali gustina
1/2 l mleka
250 g masla

1/2 l stepene rastlinske smetane
kislo sadje po izbiri (kivi, jagode, maline, ribez, ananas …)

Priprava:
Beljake skupaj s sladkorjem stepemo v trd sneg, tik prek koncem mu dodamo še kis.
Pekač obložimo s peki papirjem in po njem enakomerno razmažemo beljakovo maso. Pečemo jo približno 1 uro pri 180°C. Ko je pečena, še vročo prerežemo na tri enake trakove. Enega položimo na podolgovat pladenj in ga premažemo s polovico kreme, čezno razporedimo sadje, na tega pa nanesemo tretjino smetane. To še enkrat ponovimo z drugim trakom, na vrh pa položimo tretji trak, ga okrasimo s preostalo smetano, ki jo razbrazdamo z vilicami, in kosci sadja. Sladico postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Krema: - Rumenjake penasto razmešamo s sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem, dodamo moko in mleko, damo na štedilnik in med stalnim stepanjem z metlico skuhamo kremo. V ohlajeno kremo temeljito vmešamo še razmehčano maslo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2011 13:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Danski kruhki

Sestavine:
4 jajca
250 g sladkorja
2,5 dl mleka
600 g moke
1 vrečka pecilnega praška
1 vanilijev sladkor
ščepec soli
3 žlice kakava v prahu
300 g stopljenega masla
1 žlica ruma

za prevleko:
150 g sladkorja v prahu
150 g kokosove moke
120 g masla
1,5 žličke vanilijevega sladkorja
2,5 žlic kakava v prahu
malo kuhane prave kave

Priprava:
Vse sestavine po vrsti (eno za drugo) dobro zmešamo, zmes pa vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem, ter jo pečemo približno 20 – 25 minut pri 200°C.
Še vročo sladico premažemo s prevleko, ki jo naredimo tako, da vse sestavine eno za drugo zmešamo z nekaj žlicami kuhane prave kave.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2011 13:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Desert s pekan orehi

Sestavine:
200 g pekan orehov
1 žlica masla
100 g sladkorja
3 - 4 kosi prepečenca
3 - 4 jajca
žlička pecilnega praška

rumova (limonova glazura):
200 g sladkorja v prahu
6 žlic ruma ( ali limonovega soka)

(smetana, stepena s kremfixem)

Priprava:
50 g pekan orehov na drobno nasekljamo, jih na hitro popražimo v razbeljenem maslu, jih posujemo z 1 žlico sladkorja in vse skupaj nato mešamo toliko časa, da sladkor karamelizira. To zmes nato ohladimo, preostale orehe pa skupaj s prepečencem zmeljemo v multipraktiku. Jajca penasto razmešamo s preostalim sladkorjem, dodamo orehovo-prepečenčevo mešanico in pecilni prašek, nazadnje pa še karamelizirane orehe.
Model namastimo z maslom in potresemo z drobtinami, vanj stresemo zmes, ki jo nato pečemo v predogreti pečici 20 – 25 minut pri 175°C. Ohlajeno sladico po vrhu prevlečemo s poljubno glazuro. Lahko pa desert premažemo s stepeno smetano, ki jo po vrhu dekoriramo z linijami iz rumove ali limonove glazure
Rumova (limonova) glazura: - sladkor razmešamo z rumom ( z limonovim sokom).

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2011 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



SOČNE REZINE

Sestavine:
za testo:
375 g moke
1 zavitek suhega kvasa
100 g sladkorja
200 ml mlačnega mleka
100 g stopljenega in ohlajenega masla
ščepec soli

za nadev:
1 vrečka vanilijevega pudinga
100 g sladkorja
1/2 l mleka
4 rumenjaki
750 g lahke skute
50 g jedilnega škroba
4 beljaki
100 g olupljenih, napalčkanih mandljev

sladkor v prahu za posip

Priprava:
Moko pomešamo s suhim kvasom, dodamo sladkor, sol, mleko in maslo, nato pa ročno ali s pomočjo ročnega mešalca (z nastavkom za gnetenje testa) zamesimo testo. Pokrijemo ga s prtičkom in ga damo na toplo za toliko časa, da opazno poveča prostornino. Še enkrat ga pregnetemo, nato pa ga razvaljamo v obliko pekača. Pekač obložimo s peki papirjem in po dnu razporedimo testo.
Nadev: - Puding skuhamo po navodilu na vrečki in ga nekoliko ohladimo. Nato vanj vmešamo rumenjake, jedilni škrob in skuto, na koncu pa še čvrst sneg iz beljakov. Maso nadevamo na testo v pekaču, po vrhu pa razporedimo mandeljnove paličice. Pekač potisnemo v predogreto pečico in pecivo pečemo približno 50 minut pri 175°C. Ohlajenega posipamo s sladkorjem v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2011 12:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Kolač BOUNTY

Sestavine:
250 g zmehčanega masla
200 g sladkorja
5 jajc
375 g moke
6 žlic mleka
1 vrečka pecilnega praška
1 vanilijev sladkor
malo soli
10 - 12 čokoladk bounty

za premaz in posip:
100 g temne čokolade
20 g kokosovega masla
75 – 100 g kokosove moke

Priprava:
Z ročnim mešalcem gladko razmešamo maslo, nato pa postopoma vmešavamo sladkor skupaj z vanilijevim sladkorjem in soljo, dokler masa ne postane čvrsta. Zatem eno za drugim vmešamo jajca, vsako naslednje šele kake pol minute za predhodnim. Dodamo še mleko, nato pa postopno potresavamo v masleno maso še moko, presejano skupaj s pecilmim praškom, in mešamo pri srednji hitrosti še kako minuto.
Model za srnin hrbet obložimo s peki papirjem, nato pa vanj nadevamo polovico testa. Le-tega po vrhu obložimo s čokoladkami Bounty, te pa prekrijemo z drugo polovico testa.
Kolač pečemo približno 1 uro pri 175°C. Ohladimo ga na rešetki, nato pa ga premažemo s čokoladno glazuro (čokolado in kokosovo maslo razmešamo in stopimo nad vodno kopeljo) ter potresemo s kokosovo moko.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2011 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Španska jabolčna pogača

Sestavine:
4 jabolka
1 vanilijev sladkor
6 žlic ruma
200 g masla
200 g sladkorja
4 jajca
120 g mletih mandljev
2 žlici kakava
1 žlička cimeta
200 g moke
1 vrečka pecilnega praška

mandljevi lističi

sladkor v prahu za posip

Priprava:
Jabolka olupimo in narežemo na majhne kocke, jih prelijemo z rumom in potresemo z vanilijevim sladkorjem ter jih pustimo kako uro stati v tej “marinadi”.
Masla, sladkor in jajca penasto razmešamo, nato pa v to maso vmešamo še mlete mandlje, kakav in cimet. Nazadnje postopno vmešamo še moko, pomešano s pecilnim praškom, ter čisto na koncu jabolka s tekočino vred.
Model za torte (premer 28 cm) namažemo z maslom, potresemo z moko in vanj nadevamo jabolčno maso. Po vrhu posujemo mandljeve lističe, nato pa pogačo pečemo približno 45 – 50 minut pri 175°C. Ohlajeno potresemo še s sladkorjem v prahu.
Pogača ostane sočna in sveža nekaj dni.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 40, 41, 42  Naslednja
Stran 4 od 42

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group