 |
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 08 Avg 2018 10:38 Naslov sporočila: |
|
|
Avokadov namaz
Sestavine:
1 zrel avokado
1 trdo kuhano jajce
sol, poper, kajenski poper
sesekljan peteršilj
malo suhega drobnjaka
1 strok strtega česna
1 žlica kisle smetane
svež paradižnik
kisle kumarice
Priprava:
Avokado in trdo kuhano jajce dobro zmečkamo z vilicami in zmešamo z ostalimi sestavinami.
Namažemo ga na polnozrnati kruh ali krekerje, po vrhu ga obložimo s tanko narezanimi rezinami paradižnika in/ali kislih kumaric.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 22 Sep 2018 20:12; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Avg 2018 15:37 Naslov sporočila: |
|
|
Sirov biskvit
Sestavine:
3 jajca
sol po okusu (oz. pol žličke)
4 žlice olivnega olja
1 lonček jogurta
1 jog. lonček mleka
1 jog. lonček naribanega sira
poper, origano, muškat, kajenski poper
2 jog. lončka moke
1 pecilni prašek
sezamova semena za posip
Priprava:
Jajca stepemo z ročnim mešalnikom, dodamo sol in olivno olje ter stepamo še 2 minuti. Ročno počasi vmešamo najprej jogurt, nato mleko, za njim nariban sir in začimbe, nato pa v maso postopno vmešamo še moko, pomešano s pecilnim praškom. Testo naj bo gosto približno tako kot je gost navaden biskvit, če je pregosto, dodamo še kako žlico mleka, če pa je preredko, pa še malo moke.
Pekač (20 x 32) obložimo s peki papirjem, vanj nadevamo maso, jo poravnamo z lopatko in jo po vrhu posujemo s sezamovimi semeni
Sirov biskvit pečemo okoli 25 – 30 minut pri 185°C, oz. dokler se biskvit ne dvigne in se zlatorjavo zapeče.
Ohlajenega razrežemo na poljubne oblike.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 01 Sep 2018 18:00 Naslov sporočila: |
|
|
Sirovi kruhki
Sestavine:
350 g moke
120 g koruzne moke
1 pecilni prašek
1 žlička sode bikarbone
1 žlička soli
1 žlička kajenskega popra
150 g sira Cheddar
50 g masla
1 lonček kisle smetane
3 žlice drobnjaka
1 žlica medu
nekaj žlic mleka
Priprava:
V posodi električnega mešalca zmešamo obe moki, pecilni prašek, sodo, sol in kajenski poper. Nato v mešalec dodamo na majhne kocke narezan sir in na koščke narezano maslo in mešamo toliko časa, da bo zmes podobna debelejšim drobtinam. Vse skupaj stresemo v skledo in dodamo kislo smetano, drobnjak in med, na koncu pa še nekaj žlic mleka, toliko da bo masa homogena..
Delovno površino pomokamo, nanjo zvrnemo testo ter ga s pomokanimi prsti in dlanmi raztegnemo v 1,3 cm debel pravokotnik. Z nožem ga razrežemo v različne oblike : pravokotnike, kvadrate, trikotnike, polkroge, polmesce … Zložimo jih na pekač, obložen s peki papirjem in jih pečemo približno 15 – 20 minut pri 180°C.
Najbolj okusni so topli.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 22 Sep 2018 20:04 Naslov sporočila: |
|
|
Sirov narastek
Sestavine:
100 g masla (20 g + 80 g)
80 g moke
0,5 l mleka
6 rumenjakov
sol, poper, muškat
150 g naribanega sira (grojer)
10 beljakov
nekaj drobcev soli + žlička limoninega soka
nekaj rezin sira za okras
Priprava:
Model za narastke namastimo z 20 g zmehčanega masla in ga damo v hladilnik.
Pripravimo bešamel: - v kozici raztopimo 80 g masla, dodamo moko in mešamo z metlico, nato prilijemo mleko in začinimo s soljo, poprom in muškatom. Mešanico ves čas mešamo z metlico, dokler ne zavre.
Posodo z bešamelom odstavimo z ognja in mu enega za drugim vmešavamo 4 rumenjake, nato pa še nariban sir. Posodo znova postavimo na ogenj, da zavre, nato pa vmešamo še preostala 2 rumenjaka.
10 beljakov stepemo v trd sneg, ki smo mu dodali nekaj drobcev soli + žličko limoninega soka. Sneg previdno vmešamo v mlačno sirovo omako, najprej ga dodamo samo tri žlice, nato pa postopoma še ostalega.
Sirovo zmes vlijemo v ohlajen model, po vrhu jo okrasimo z rezinami sira, nato pa narastek pečemo v predogreti pečici okoli 25 minut pri 200°C
Pečice med peko ne smemo odpirati, sicer narastek lahko uplahne.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 07 Okt 2018 19:33 Naslov sporočila: |
|
|
Hitra sirova pita
Sestavine:
500 g nadrobljenega slanega sira
500 g jogurta
500 g svežega kremnega sira
1 vrečka pecilnega praška
2 kavni skodelici olja
8 zvrhanih žlic moke
4 zvrhane žlice koruzne moke
sol po okusu
5 jajc
Priprava:
Pečico segrejemo na 200°C. Pekač, v katerem bomo pito pekli, namastimo z oljem. Preden vanj vlijemo zmes, ga za 3 do 4 minute potisnemo v ogreto pečico, da se olje dobro segreje.
Nadrobljen sir v veliki skledi zmešamo z jogurtom in kremnim sirom. Zmes poskusimo in po potrebi dodatno solimo. Dodamo olje, mešanico moke in pecilnega praška ter vse skupaj dobro premešamo. V zmes na koncu vmešamo še jajca.
Zmes vlijemo v vroč namaščen pekač. S hrbtno stranjo žlico jo razporedimo po celotni površini in po vrhu lepo pogladimo. Pito pečemo pri 200°C približno 30 - 35 minut, oziroma toliko časa, da se po vrhu lepo zlato rjavo obarva in zapeče.
Preden jo razrežemo, jo nekoliko ohladimo.
Video – sirova pita na hitro
https://www.youtube.com/watch?v=5grsMW6keow
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 23 Okt 2018 17:08 Naslov sporočila: |
|
|
Testo za široke rezance
Na 100 g moke potrebujemo eno jajce in ščepec soli.
Moko presejemo na delovno površino, nato na sredino naredimo jamico, posolimo in dodamo jajce oz. jajca. Jajce z vilico razžvrkljamo, počasi dodajamo moko, nato pa z rokami zamesimo testo. Slednje mora biti prožno in se ne sme lepiti na površino. Če je uporabljeno jajce večje, bomo morda morali dodati malce več moke.
V testo lahko vgnetemo tudi razna zelišča, kajenski poper, rdečo papriko, kurkumo itd. …
Testo oblikujemo v štručko, ga shranimo v pvc vrečko, ali pa ga prekrijemo s prozorno folijo. Počiva naj eno uro, nato ga razvaljamo na poljubno debelino.
Uporabimo ga kot želimo – za lazanjo, kot krpice ali rezance za jušno zakuho, kot široke rezance, raviole itd. …
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 25 Okt 2018 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
Proseno-zelenjavna pita
Sestavine:
za kašino zmes:
1,5 jog. lončka prosene kaše
7,5 dl soljenega kropa
50 g kokosove maščobe
suh peteršilj, drobnjak, origano
4 razžvrkljana jajca
za zelenjavno zmes:
1 skodelica graha
1 skodelica korenja
2 narezani sveži papriki
250 g na kocke narezane buče hokaido
1 rdeča čebula
3 – 5 strokov strtega česna
črni poper, kajenski poper
1 lonček kisle smetane
300 g naribanega sira
Priprava:
Kašina zmes: -V osoljen krop stresemo kašo in suha zelišča, dodamo kokosovo maščobo in na zmernem ognju kuhamo 10 – 12 minut, vmes mešanico večkrat premešamo.
Malo jo ohladimo, dodamo jajca in dobro premešamo.
Zelenjavna zmes: - V posodo vlijemo pol skodelice vode in jo zavremo, nato pa vanjo stresemo grah in na kocje narezan korenček, ki ju po vrhu rahlo posolimo, ter oboje približno 10 minut pokrito dušimo na zmernem ognju. Nato dodamo na rezance narezano svežo papriko in na kocke narezano bučo hokaido, ki ju tudi malo posolimo, nato pa vse skupaj dušimo še 12 – 15 minut. Po potrebi dodamo še nekaj vroče vode, da se spodnja plast ne prismodi. Zelenjavo nato malo ohladimo in odlijemo odvečno tekočino (to lahko uporabimo za zelenjavno juho ali omako ali rižoto … ). Vanjo nato vmešamo kislo smetano, nasekljano čebulo, strt česen, poper in kajenski poper. Zmes lahko še malo posolimo in morda dodamo žlico nasekljanega svežega peteršilja.
Pekač prekrijemo s peki papirjem, nanj razmažemo polovico kašine mešanice, po njej pa razporedimo vso zelenjavno mešanico, ki jo po vrhu posujemo s polovico naribanega sira. Zelenjavo enakomerno prekrijemo z drugo polovico kašine zmesi in le-to nato potresemo z drugo polovico naribanega sira.
Pito nato pečemo približno 25 – 30 minut pri 180°C oz. toliko časa, da se sir lepo zapeče.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 25 Okt 2018 20:51 Naslov sporočila: |
|
|
Francoska solata
Sestavine (za 6 oseb):
6 trdo kuhanih jajc
1 skodelica graha (2,5 dl)
6 srednje velikih korenčkov
6 srednje velikih krompirjev
8 - 12 kislih kumaric (odvisno od velikosti)
4 - 5 žlic kisle smetane
2 žlici olivnega olja
1 - 2 žlici gorčice
sol, poper, kajenski poper
Priprava:
V večjo kozico vlijemo za 1 jogurtov lonček vode, jo malo solimo in zavremo. Vanjo stresemo zmrznjen grah in ga pokritega dušimo 5 – 7 minut. Nanj nato stresemo na kocke narezan korenček, ga malo posolimo, po vrhu korenčka pa razporedimo še olupljen in na kocke narezan krompir, ki ga tudi malo posolimo, nato pa vse skupaj dobro pokrito dušimo na zmernem ognju 20 – 25 minut, oz. toliko časa, da se krompir povsem zmehča. Med dušenjem lahko dolijemo še kako žlico vroče vode, da se spodnja plast ne bi prismodila.
Medtem na grobo sesekljamo trdo kuhana jajca in kumarice ter oboje stresemo v večjo skledo. Dodamo malo ohlajeno dušeno mešanico graha, korenja in krompirja, kislo smetano, olje, gorčico in začimbe. Vse sestavine previdno in dobro premešamo z dvema kuhalnicama.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 29 Okt 2018 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
Koruzni narastek
Sestavine:
za paradižnikovo mešanico:
2 žlici olja
1 čebula + 3-4 stroki česna
poper, kajenski poper, sol
2 žlici koruzne moke
1 konzerva paradižnika
3 konzerve fižola
za koruzno mešanico:
2 stepeni jajci
pol skodelice mleka
2 žlici olja
1 skodelica koruznega zdroba
1 žlička soli
1 žlička sode bikarbone
2 konzervi koruze
suha zelišča po izbiri
300 g naribanega sira
olje za pekač
Priprava:
Sesekljano čebulo prepražimo na olju, toliko da postekleni, dodamo strt česen, koruzno moko, ki jo malo popražimo, začimbe, paradižnik, na koncu pa še fižol iz konzerve (tekočino odlijemo - uporabimo jo lahko za juhe, omake, rižoto ...). Mešanico pustimo na majhnem ognju vreti nekaj minut, občasno jo premešamo. Medtem pripravimo koruzno mešanico:
- Z ročnim mešalcem zmešamo jajca, mleko in olje, dodamo koruzni zdrob, suha zelišča, sol in sodo bikarbono. Na koncu dodamo še koruzo, vse skupaj dobro premešamo in pustimo nekaj časa stati, da se zdrob malo napne.
Nepregorno posodo (20 cm x 30 cm) naoljimo, na dno vlijemo 1/2 koruzne mešanice, ki jo potresemo s polovico naribanega sira. Čeznjo enakomerno nanesemo paradižnikovo mešanico, nato pa z žlico po vrhu nanašamo še drugo polovico koruzne mešanice, ki jo potresemo z drugo polovico sira.
Narastek pečemo v predogreti pečici približno 40 – 45 minut pri 180°C.
Preden ga postrežemo, počakamo da se nekoliko ohladi.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 31 Okt 2018 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
Krompirjevi polpeti
Sestavine:
500 - 600 g kuhanega in pretlačenega krompirja
2 - 3 jajca
2 žlici mlade čebule
3 stroke strtega česna
2 žlici sesekljanega peteršilja
nekaj sesekljanih kislih kumaric
200 g naribanega sira
4 - 5 žlic prosene/pirine moke
sol, poper, kajenski poper
Priprava:
Dobro zmešamo vse navedene sestavine, oblikujemo za otroško pest velike kroglice, ki jih v enakomernih razmakih polagamo v pekač, prekrit s peki papirjem. Vsako kroglico po vrhu sploščimo z vilicami, da nastane polpet. Po vrhu jih premažemo z oljem, nato pa jih pečemo 30 – 35 minut pri 185°C, oz. dokler ne postanejo zlatorjavi.
Namesto prosene oz. pirine moke lahko uporabimo kuskus ali kvinojine kosmiče.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 26 Maj 2019 20:27; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 31 Okt 2018 16:26 Naslov sporočila: |
|
|
Zelenjavna pita s polžki
Sestavine:
500 g drobnih polžkov
1 žlica olja
4 jajca
2 lončka kisle smetane
200 g na kocke narezanega sira
200 g na kocke narezanih bučk
4 večji (na kocke narezani) korenčki
1 skodelica zmrznjenega graha
2 večji zeleni papriki
4 - 5 žlic prosene moke
1 pecilni prašek
sol, poper, suha zelišča, kajenski poper, česen …
nariban sir za posip
Priprava:
Polžke skuhamo v slanem kropu, jih stresemo v večje cedilo, prelijemo s hladno vodo, stresemo v skledo, jih poškropimo z žlico olja in premešamo.
Grah, na kvadratke narezano papriko in korenje podušimo v malo vode, da se zmehčajo. Jajca stepemo skupaj s smetano in jih dodamo polžkom in ohlajeni dušeni zelenjavi (lahko uporabimo tudi kako drugo–dušeno–zelenjavo: brokoli, brstični ohrovt, stročji fižol, cvetačo, por ...). Dodamo še ostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo.
Pekač obložimo s peki papirjem in vanj nadevamo zelenjavno maso, ki jo potresemo z naribanim sirom in jo pečemo (v predogreti pečici) približno 25 – 30 minut pri 185°C, oz. toliko časa, da se sir zlatorumeno zapeče.
Namesto polžkov lahko uporabimo kake druge testenine.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 01 Nov 2018 13:25 Naslov sporočila: |
|
|
Brokoli/cvetača s skuto
(za 2 osebi)
Sestavine:
500 g brokolija/cvetače
malo soli, žlica olja + žlica limoninega soka
za skutino zmes:
150 g skute
2 v trdo kuhani jajci
polovica zrelega avokada
1 dl kisle smetane
sok 1 limone
suha ali sveža zelišča
sol, poper, kajenski poper
(koščki šunke ali salame)
dve skodelici kuhanih testenin
za posip:
sesekljan peteršilj/drobnjak
Priprava:
V majhni količini osoljene vode kakih 10 – 15 minut na majhnem ognju dušimo cvetke in olupljena stebla brokolija (ali cvetačo, brstični ohrovt, stročji fižol …). Dušen brokoli preložimo v skledo za solato, ga malo ohladimo, nato pa ga rahlo posolimo, pokapljamo z oljem in z limoninim sokom.
Na brokoli stresemo kuhane testenine in jih previdno pomešamo z brokolijem, nato pa preko te mešanice z žlico nanesemo še skutino zmes. Z dvema kuhalnicama skutino zmes previdno vmešamo v spodnjo mešanico, po vrhu pa posujemo še malo sesekljanega peteršilja ali drobnjaka.
Skutina zmes: - Jajci skuhamo v trdo, ju zmečkamo z vilicami in zmešamo med skuto, ki smo ji dodali z vilicami zmečkano polovico avokada, kislo smetano, limonin sok, suha ali sveža (sesekljana) zelišča (peteršilj, drobnjak, luštrek, bazilika, strt česen … ) ter začimbe (mesojedci lahko vanjo vmešajo tudi nekaj koščkov šunke ali salame).
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 01 Nov 2018 15:23 Naslov sporočila: |
|
|
Kruhov narastek z zelenjavo
(za 4 osebe)
Sestavine:
6 – 8 rezin starega kruha ali žemelj
4 dl vročega mleka
1 lonček sladke smetane
4 jajca
sol, poper, muškat, strt česen
2 žlici sesekljanega peteršilja
suh drobnjak, origano
800 g različne dušene zelenjave
2 žlici prosene moke
200 g naribanega sira
za posip:
nariban sir
sesekljan peteršilj
Priprava:
Kruh/žemlje narežemo na kocke, velike približno 1cm3, in jih prelijemo z vročim mlekom, nato pa še s smetano.. Pustimo da se tekočina dobro vpije v kruh, nato pa dodamo razžvrkljana jajca in ostale sestavine.
Pekač obložimo s peki papirjem, nadevamo vanj zmes, jo poravnamo in posujemo z naribanim sirom.
Narastek pečemo v predogreti pečici okoli 40 - 45 minut pri 175°C. Ko je pečen in malo ohlajen, ga posipamo s še nekaj ščepci sesekljanega peteršilja.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 02 Nov 2018 17:34 Naslov sporočila: |
|
|
Quiche z grahom in šparglji
(za 4 osebe)
Sestavine:
za testo:
200 g moke
100 g masla
ščepec soli
4 žlice hladne vode
za nadev:
4 stepena jajca
100 g špargljev
100 g češnjevega paradižnika
100 g zmrznjenega graha
100 g dušene sesekljane špinače
150 g sira
1 lonček kisle smetane
1,5 dl mleka
sol, koper, poper, drobnjak, česen
Priprava:
Iz sestavin za testo zgnetemo kepo, jo zavijemo v folijo in jo damo počivat v hladilnik za 1 uro. Po tem času ga razvaljamo v obliko pekača + 2 cm za rob, ter ga položimo v pekač, premazan z maslom in poprašen z moko. Malo ga napikamo z vilicami, nato pa ga napol spečemo (12 – 15 minut) v predogreti pečici pri 180°C.
Medtem pripravimo nadev:
- Grah v zelo majhni količini vode na majhnem ognju dušimo kakih 10 minut (pazimo da se ne prismodi), po tem času grahu dodamo še šparglje, cele ali narezane, in oboje dušimo še 10 minut, da se zmehčata. Obe vrsti zelenjave nato malo ohladimo.
- Jajca stepemo, dodamo na kocke narezan sir, dušen grah, kislo smetano, mleko, suha zelišča, sol in strt česen ter dobro premešamo.
Mešanico vlijemo preko napol pečenega in malo ohlajenega testa, po vrhu razporedimo na kolute narezan češnjev paradižnik in šparglje (če so celi, sicer jih že prej vmešamo v jajčno mešanico).
- Quiche nato pečemo še kakih 30 – 35 minut pri 180°C.
(Za quiche lahko izberemo tudi kako drugo zelenjavo: cvetačo, brokoli, stročji fižol, svežo papriko, korenje, brstični ohrovt, hokaido bučo, bučke, melancane, por … itd.)
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 02 Nov 2018 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
Jajčna solata z avokadom
(za 4 – 6 oseb)
Sestavine:
6 sesekljanih v trdo kuhanih jajc
2 zrela avokada, narezana na kockice
2 – 3 na kockice narezane kisle kumarice
1/ 2 drobno sesekljane rdeče čebule
1 lonček kisle smetane
1 žlica gorčice
sok 1/2 limone
sol, poper, kajenski poper
Priprava:
V trdo skuhana jajca drobno sesekljamo, avokado narežemo na kockice, enako kumarice, vse skupaj stresemo v skledo in dodamo še ostale sestavine ter nežno premešamo.
Jajčno solato na debelo namažemo na polnozrnate kruhke, po vrhu jo lahko potresemo s sesekljanimi svežimi zelišči in jo obložimo z rezinami svežega paradižnika.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|