|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 14 Dec 2023 14:20 Naslov sporočila: |
|
|
Makovi razpokančki
Sestavine:
za testo:
350 g mletega maka
6 – 7 žlic kokosovega sladkorja
3 – 4 žlice eritritola (ali ksilitola)
3 žlice naribane jedilne čokolade
3 žlice psylicuma
3 žlice pirinih otrobov
1,5 žličke mešanice jedilne sode in vinskega kamna
125 g naribanega hladnega masla
6 – 7 rahlo stepenih beljakov
3 zamaške ruma
---------------
za polnilo:
suhe brusnice ali rozine
Priprava:
Vse suhe sestavine dobro premešamo, dodamo stepene beljake, naribano maslo in rum, nato pa s kuhalnico vse dobro premešamo, da se temeljito povežejo med seboj. Skledo z maso prekrijemo s folijo in jo damo za 2 uri v hladilnik.
Oblikujemo kroglice v velikosti zelo velikega oreha, v sredino vsake potisnemo nekaj brusnic ali rozin, nato pa kroglice enakomerno razporedimo po s peki papirjem obloženem pekaču (iz pečice - kroglic pride približno 25).
Pečemo jih približno 15 – 17 minut pri 175°C. Ko pečico ugasnemo, kroglice pustimo v njej še kakih 10 minut.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Dec 2023 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
Ajdovi rombi
Sestavine:
6 zvrhanih žlic ajdove moke
6 zvrhanih žlic mandljeve moke
pirina PZ moka za pognetenje
1 vrečka pomarančne lupine
1,5 žličke mešanice jedilne sode in vinskega kamna
50 – 75 g mletih suhih goji jagod
150 g mešanih mletih oreškov po izbiri
4 - žlic javorjevega sirupa (ali medu)
3 žlice ksilitola (brezov sladkor)
2 jajci + 3 rumenjaki
125 g masla
2 žlici ruma
--------------------------
džem/marmelada, čokoladni premaz - po izbiri
Priprava:
V skledi dobro premešamo suhe sestavine: obe moki, pomarančno lupino, sodo bikarbono, ksilitol, mlete jagode in oreške (goji jagode in oreške zmeljemo skupaj v multipraktiku). Dodamo javorjev sirup, naribano hladno maslo, rum, jajca in rumenjake ter na hitro zgnetemo testo, ki ga pognetemo s pirino polnozrnato moko.
Testo zavijemo v folijo in ga damo za najmanj 1 uro v hladilnik, nato ga zvaljamo na približno 2 mm debeline, izrežemo like z modelčkom, jih položimo v pekač, obložen s peki papirjem, in jih pečemo v predogreti pečici 8 – 9 minut pri 175°C.
Ohlajene piškote po 2 skupaj spojimo z izbranim polnilom (džemom, marmelado, čokoladnim premazom itd.)
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Dec 2023 13:11 Naslov sporočila: |
|
|
Kokosovi hlebčki
Sestavine:
6 - 7 zvrhanih žlic prosene moke
6 - 7 zvrhanih žlic kokosove moke
1 vrečka limonine lupine
1,5 žličke mešanice jedilne sode in vinskega kamna
200 g stopljene bele čokolade
4 žlice agavinega sirupa (ali medu)
5 - 6 stepenih beljakov
150 g masla
2 žlici limoninega soka
--------------------------
džem/marmelada, čokoladni premaz - po izbiri
Priprava:
V skledi dobro premešamo suhe sestavine: obe moki, limonino lupino in sodo bikarbono.
Dodamo agavin sirup, stopljeno belo čokolado, naribano hladno maslo, limonin sok in stepene beljake, ter na hitro zgnetemo testo.
Testo zavijemo v folijo in ga damo za najmanj 1 uro v hladilnik, nato pa naredimo za velik oreh velike kroglice.
Položimo jih v pekač, obložen s peki papirjem in jih pečemo v predogreti pečici približno 10 minut pri 175°C.
Ohlajene hlebčke lahko potresemo s sladkorno moko, ali jih okrasimo s stopljeno jedilno čokolado, ni pa nujno.
LP Bučka
_________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 27 Apr 2024 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Medenjaki s pistacijami
Sestavine:
150 g medu
4 cela jajca
150 g naribanega masla
200 g mletih pistacij
7 – 8 žlic ovsene moke
4 žlice pirinih otrobov
4 žlice psylicuma
½ žličke zelene stevie v prahu
½ žličke mletih klinčkov
½ žličke cejlonskega cimeta
2 zamaška ruma
1 žlička mešanice sode bikarbone + vinskega kamna
150 g suhih brusnic
Priprava:
Vse sestavine dobro premešamo, da nastane dovolj gosto testo za oblikovanje kroglic v velikosti velikega oreha.
Pekač obložimo s peki papirjem, po njem razporedimo kroglice z dovolj vmesnimi prostorčki, ker se nekoliko razlezejo, nato pa jih pečemo 12 – 14 minut pri 175°C.
LP Bučka
_________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 03 Jun 2024 15:03 Naslov sporočila: |
|
|
Makovi sendvič piškoti
Sestavine:
250 - 300 g mletega maka
6 žlic javorjevega sirupa
6 žlic kokosovega sladkorja
2 jajci + 4 rumenjaki
125 g naribanega masla
3 žlice kakava
4 žlice pirinih otrobov
2 žlici psylicuma
6 - 8 žlic ovsene moke
2 zamaška ruma
2 vrečki mandarinine lupine v prahu
1,5 žličke mešanice sode bikarbone in vinskega kamna
----------------
Borovničev (ali kak drug) džem za spajanje
(ali mešanica džema in stopljene čokolade)
Priprava:
Vse (nad črto) navedene sestavine zgnetemo v primerno trdo testo, ga zavijemo v folijo in ga damo za nekaj ur v hladilnik.
Nato ga razvaljamo 2 – 3 m debelo, izrežemo like poljubnih oblik, ki jih polagamo v primernih razdaljah po dnu pekača, obloženem s peki papirjem.
Pečemo jih 9 – 11 minut pri 180°C. Ohlajene po dva skupaj spojimi z džemom ali (skupaj z maslom) stopljeno čokolado.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 23 Avg 2024 13:15 Naslov sporočila: |
|
|
Orehovi smeški
Sestavine:
200 g mletih orehov
1 celo jajce + 4 rumenjaki
125 g nastrganega masla
4 žlice brezovega sladkorja
4 žlice kokosovega sladkorja
6 – 7 zvrhanih žlic kamutove moke
6 – 7 zvrhanih žlic prosene moke
1 zvrhana žlička mešanice sode bikarbone in vinskega kamna
1 žlica ruma
1 vrečka mlete pomarančne lupine
Za polnilo:
150 g jedilne čokolade
50 g masla
1 žlica ruma
Priprava:
Iz vseh navedenih sestavin za piškote zgnetemo srednje trdo testo, ki ga zavijemo v polivinilno vrečko in ga damo za najmanj 2 uri v hladilnik.
Testo nato razvaljamo kakih 2 mm debelo, nato pa iz njega izrezujemo oblike z modelčki, od katerih je eden brez izrezov za oči in usta, drugi pa z njimi.
Pečemo jih v pekaču, obloženem s peki papirjem, približno 10 minut pri 175°C. Po dva piškota skupaj nato združimo s polnilom.
Ko so piškoti spečeni, pripravimo polnilo: čokolado stopimo skupaj z maslom in dobro razmešamo, ko se nekoliko ohladi, dodamo rum in ponovno dobro premešamo.
Nato pa damo posodo z maso v korito z mrzlo vodo, kjer maso večkrat premešamo, da se hitreje ohladi in tako postane primerno gosta za mazanje na debelo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
KatkaMarmeladka dojenček
Pridružen/-a: 15.06. 2021, 09:33 Prispevkov: 39
|
Objavljeno: 03 Nov 2024 12:56 Naslov sporočila: |
|
|
Bucka je napisal/a: |
Ajdovi rombi
Sestavine:
6 zvrhanih žlic ajdove moke
6 zvrhanih žlic mandljeve moke
pirina PZ moka za pognetenje
1 vrečka pomarančne lupine
1,5 žličke mešanice jedilne sode in vinskega kamna
50 – 75 g mletih suhih goji jagod
150 g mešanih mletih oreškov po izbiri
4 - žlic javorjevega sirupa (ali medu)
3 žlice ksilitola (brezov sladkor)
2 jajci + 3 rumenjaki
125 g masla
2 žlici ruma
--------------------------
džem/marmelada, čokoladni premaz - po izbiri
Priprava:
V skledi dobro premešamo suhe sestavine: obe moki, pomarančno lupino, sodo bikarbono, ksilitol, mlete jagode in oreške (goji jagode in oreške zmeljemo skupaj v multipraktiku). Dodamo javorjev sirup, naribano hladno maslo, rum, jajca in rumenjake ter na hitro zgnetemo testo, ki ga pognetemo s pirino polnozrnato moko.
Testo zavijemo v folijo in ga damo za najmanj 1 uro v hladilnik, nato ga zvaljamo na približno 2 mm debeline, izrežemo like z modelčkom, jih položimo v pekač, obložen s peki papirjem, in jih pečemo v predogreti pečici 8 – 9 minut pri 175°C.
Ohlajene piškote po 2 skupaj spojimo z izbranim polnilom (džemom, marmelado, čokoladnim premazom itd.)
LP Bučka | Tole zveni čudovito! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|