|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 14 Jan 2019 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
Kokosovi bučmani
Sestavine:
6 rumenjakov
6 žlic sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
naribana limonina lupinica
0,5 dl olja
0,5 dl mleka
sneg iz 6 beljakov + malo soli
8 žlic moke + 1 pecilni prašek
za čokoladni preliv:
250 g temne čokolade
150 g masla
4 dl mleka
kokosova moka za posip
Priprava:
Za biskvit: - Rumenjake kremasto razmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, dodamo limonino lupinico, olje in mleko, nato pa izmenično pazljivo dodajamo sneg, stepen s soljo, in moko s pecilnim praškom.
Pekač ( 18x25) prekrijemo s peki papirjem, po njem razporedimo testo, ga poravnamo in ga pečemo okoli 25 minut pri 185°C. Pečen biskvit ohladimo, nato pa ga narežemo na majhne kocke. Le-te s pomočjo zobotrebca ali vilic pomakamo v čokoladni preliv, nato pa jih povaljamo v kokosovi moki.
Čokoladni preliv: - Najbolje bi bilo uporabiti visok in ozek lonec, v katerega nalomimo čokolado, dodamo maslo in mleko, nato pa to vse skupaj mešamo nad vročo paro, dokler masa ne postane svilnata in gladka.
Na koncu nam bo ostalo nekaj čokoladnega preliva in kokosove moke, uporabimo ju lahko tako, da dodamo jajce ali dve, ovsene kosmiče, kako narezano suho sadje, nasekljane oreške, malo ruma, pol žličke pecilnega praška … naredimo kroglice in jih spečemo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Jan 2019 22:58 Naslov sporočila: |
|
|
Mascarpone keksi
Sestavine:
za testo:
500 g moke + 1 pecilni prašek
150 g mascarponeja
150 g masla
100 g rjavega sladkorja
2 jajci + 2 rumenjaka
2 vanilijeva sladkorja
malo soli
za polnilo:
100 g mascarponeja
100 g stopljene bele čokolade
2 vanilijeva sladkorja
sladkorna moka za posip
Priprava:
Vse sestavine za testo zgnetemo v kepo, jo zavijemo v folijo in jo damo za eno uro na hladno. Testo nato razvaljamo, s pomočjo kozarca ali z modelčkom izrežemo večje kroge (premer 5 cm), ki jih zlagamo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih v predogreti pečici kakih 12 – 14 minut pri 185°C. Pol piškotov premažemo s polnilom, z drugo polovico piškotov jih pokrijemo. Po vrhu jih lahko rahlo potresemo s sladkorno moko, ni pa nujno.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 10 Feb 2019 19:55; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Jan 2019 23:59 Naslov sporočila: |
|
|
Kavni keksi s suhim sadjem
Sestavine:
za testno zmes:
450 g moke + 1 pecilni prašek
175 g masla
150 g sladkorja
100 g mlete čokolade
2 jajci + 2 rumenjaka
1 žlica limonovega soka
1 dl kuhane močne prave kave
2 vanilijeva sladkorja
za zmes iz suhega sadja:
125 g suhih fig
125 g suhih sliv
125 g rozin/brusnic
150 g orehov
nekaj žlic ruma
Priprava:
Zmes iz suhega sadja pripravimo prejšnji zvečer, naslednji dan (zjutraj, dopoldne, popoldne …) pa zgnetemo še zmes za testo, nato pa obe zmesi združimo in ju dobro pregnetemo skupaj.
Zmes iz suhega sadja: - Suho sadje (razen rozin/brusnic) narežemo na manjše kose in jih skupaj z orehi in rumom streseno v mešalec, kjer naj se res dobro razdrobijo in premešajo. Vsebino mešalca nato damo v skledo, dodamo rozine/brusnice, premešamo, skledo pokrijemo s folijo in jo postavimo čez noč v hladilnik, da se suho sadje dobro prepoji z rumom.
Zmes za testo: - Vse sestavine za testno zmes naslednji dan zgnetemo v kepo in jo kar takoj združimo z zmesjo iz suhega sadja ter oboje skupaj dobro pregnetemo. Če je skupna zmes premokra, dodamo še malo moke.
Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice (ali z žlico nanašamo kupčke) in jih razporedimo v pekač, obložen s peki papirjem, ter jih pečemo v predogreti pečici 18 – 22 minut pri 180°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 04 Feb 2019 20:17; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 01 Feb 2019 22:33 Naslov sporočila: |
|
|
Cantunccini malo drugače
Sestavine:
350 g moke
150 g masla
1 jajce + 2 rumenjaka
100 g rjavega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
50 g čokolade v prahu
1 žlica kisle smetane
1 žlica ruma
2/3 pecilnega praška
malo soli
---------------------
150 g nalistanih mandljev/orehov/lešnikov
100 g suhih brusnic
100 g rozin
Priprava:
Iz sestavin za testo zgnetemo kepo, ki jo takoj razvaljamo 1/2 cm debelo. Po vrhu posujemo oreške, brusnice in rozine (lahko dodamo še kako drugo sesekljano suho sadje), vse dodatke pa z valjarjem potlačimo v testo. Le-tega nato zvijemo v zvitek, ga zavijemo v folijo in damo čez noč v hladilnik. Naslednji dan z ostrim nožem narežemo 1 cm debele rezine, jih polagamo v pekač, prekrit s peki papirjem, in jih pečemo približno 15 – 18 minut pri 180°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 04 Feb 2019 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
Trikotni makovi žepki
Sestavine:
za testo:
250 g moke
250 g skute
250 g masla
malo soli
za nadev:
100 g mletega maka
0,5 dl sladke smetane
3 žlice sladkorja
3 žlice marmelade
Priprava:
Iz danih sestavin na hitro zgnetemo testo ter ga damo za kako uro na hladno (v hladilnik). Nato ga na tanko razvaljamo, izrežemo kroge, na sredino vsakega damo kupček nadeva, nato pa 3 robove kroga zapognemo proti sredini (kot kaže slika), da nastanejo trikotniki.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj v primerni razdalji naložimo trikotnike, ki jih pečemo v predogreti pečici približno 15 - 18 minut pri 185°C. Ohlajene žepke rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.
Nadev: - Mleti mak prelijemo z vročo smetano, malo počakamo, dodamo sladkor in marmelado ter vse skupaj dobro premešamo.
Namesto maka lahko uporabimo poljubne mlete oreške ali kokosovo moko.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 07 Feb 2019 18:15 Naslov sporočila: |
|
|
Keksi z brusnicami
Sestavine:
300 g moke
150 g masla
6 – 7 žlic kokosovega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
2 jajci + 2 rumenjaka
2 žlici pomarančnega soka
1 žlica ruma
150 g nalistanih mandljev
150 g suhih brusnic
150 g nasekljane bele čokolade
1 pecilni prašek
malo soli
Priprava:
Vse sestavine zgnetemo v testo, ki ga damo počivat za 1 uro v hladilnik. Nato naredimo kroglice v velikosti večjega oreha in jih polagamo v primernih razmakih v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih v predogreti pečici približno 12 – 15 minut pri 180°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 08 Feb 2019 22:38 Naslov sporočila: |
|
|
Keksi z amaranthom
Sestavine:
200 g masla
150 - 200 g rjavega sladkorja
2 jajci + 2 rumenjaka
1 žlička vanilijevega ekstrakta
75 - 100 g drobno narezane čokolade
350 - 400 g moke + 1/2 pecilnega praška
200 g amarantha
malo soli
Priprava:
Vse sestavine dobro zgnetemo v testo, ga zavijemo v folijo in ga damo za 1 uro v hladilnik. Nato oblikujemo kroglice v velikosti večjega oreha, ki jih v primernih razmakih polagamo v pekač, obložen s peki papirjem. Malo jih sploščimo z vilicami ali s prsti, nato pa jih v predogreti pečici pečemo približno 15 – 20 minut pri 180°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 10 Feb 2019 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
Makovi piškotni zvitki
Sestavine:
za testo:
500 g moke + 1 pecilni prašek
250 g masla
3 žlice kokosovega sladkorja
4 žlice kisle smetane
1 dl mleka
malo soli
za nadev:
200 g mletega maka
2 žlici ruma
2 rumenjaka
3 žlice kokosovega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
sneg iz 2 beljakov + malo soli
sladkorna moka za posip
Priprava:
Sestavine za testo zgnetemo v kepo in jo damo za 1 uro počivat v hladilnik. Testo nato tanko (2 mm) razvaljamo v pravokotnik, ga premažemo z nadevom, nato pa ga narežemo na 4 do 5 cm široke trakove, le-te pa nato prerežemo tako, da bodo posamezni trakovi dolgi največ 10 cm (dobimo pravokotnike 4-5 cm x 10 cm). Vsak trak nato po širini zvijemo v zvitek (ki bo dolg 4-5 cm) in ga položimo v pekač, obložen s peki papirjem, in sicer v ležeč (vodoraven) položaj, tako da bo nadev viden z obeh strani - z leve in desne. Pečemo jih v predogreti pečici kakih 20 minut pri 180°C, oz. toliko časa, da dobijo lepo zlatorumeno barvo. Ohlajene lahko rahlo posujemo s sladkorno moko.
Nadev: - Razen beljakov vse ostale sestavine zmešamo skupaj, na koncu pa rahlo vmešamo še sneg iz obeh beljakov, ki smo ju stepli z nekaj zrnci soli.
Namesto mletega maka lahko uporabimo kokosovo moko, rožičevo moko, skuto, mlete oreščke (mandlje, orehe, pistacije, arašide, lešnike, makadamije …)
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Feb 2019 16:38 Naslov sporočila: |
|
|
Marmorni piškoti s skuto
Sestavine:
za spodnjo plast:
200 g moke + 1/2 pecilnega praška
200 g masla
6 – 7 žlic javorjevega sirupa
2 jajci + 2 rumenjaka
3 - 4 žlice naribane temne čokolade
2 žlici ruma
za skutno zmes:
250 g pretlačene skute
3 žlice sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
sneg iz 2 beljakov + malo soli
Priprava:
Moko pomešamo s pol pecilnega praška, nato pa to zmes združimo z mešanico stopljenega masla, javorjevega sirupa, čokolade, ruma in razžvrkljanih jajc + rumenjakov. Srednje velik pekač obložimo s peki papirjem, po njem razmažemo zmes, čez to pa v majhnih kupčkih nanesemo skutno zmes, ki jo z vilicami malo premešamo sem in tja, da nastane marmornat vzorec.
Vse skupaj pečemo v predogreti pečici približno 30 – 35 minut pri 180°C. Ohlajeno piškotno ploščo nato razrežemo v poljubne oblike.
Skutna zmes: - skuto, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo, na koncu pa vmešamo še beljakov sneg, ki smo mu dodali malo soli.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Feb 2019 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
Orehove osmice z nadevom
Sestavine:
za testo:
300 g moke + 1/2 pecilnega praška
100 g mletih orehov
175 g masla
100 g rjavega sladkorja
2 vanilijevega sladkorja
2 jajci + 2 rumenjaka
malo soli
za nadev:
100 g temne čokolade
100 g kokosove moke
50 g nasekljanih orehov
2 – 3 žlice sladke smetane
2 žlici rjavega sladkorja
malo cejlonskega cimeta
sneg iz 2 beljakov + malo soli
Priprava:
Sestavine za testo zgnetemo v kepo, jo zavijemo v folijo in jo damo za 1 uro v hladilnik. Nato testo razvaljamo približno 3 mm debelo in izrežemo kroge s premerom 5 – 6 cm. Na vsakega damo žličko nadeva, nato pa oba stranska robova zavihamo proti sredini in jih malo pritisnemo na obeh straneh, da nastane nekakšna osmica (slika!). Pekač (iz pečice) obložimo s peki papirjem, po njem razporedimo osmice v primernih presledkih, nato pa jih pečemo v predogreti pečici približno 15 - 18 minut pri 180°C.
Nadev: - stopljeno čokolado in ostale sestavine zmešamo, nato pa maso pustimo nekaj časa stati v hladilniku, da kokosova moka vpije vlago in tako zmes postane čvrstejša.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Feb 2019 18:18 Naslov sporočila: |
|
|
Keksi z bučo hokaido
Sestavine:
300 g moke + 1 pecilni prašek
250 g rjavega sladkorja
150 g masla
50 g kakava
1 žlička cejlonskega cimeta
2 jajci + 2 rumenjaka
300 g pireja buče hokaido
100 g ovsenih kosmičev
malo soli
za nadev in posip:
stepen jajčni beljak
2 žlici kristalnega sladkorja
1 žlička cejlonskega cimeta
100 – 150 g jedilne čokolade
Priprava:
Koščke buče hokaido približno 10 minut pokrite dušimo na majhnem ognju v majhni količini kropa (1 dl), da se zmehčajo, nato odlijemo odvečno tekočino (uporabimo jo za juho, omako, rižoto … ) in jih zmečkamo s paličnim mešalnikom ali jih zmeljemo v multipraktiku. Pire ohladimo, dodamo mu ostale sestavine in zamesimo testo, ki ga damo za 1 uro počivat v hladilnik.
Pekač obložimo s peki papirjem, iz testa naredimo kroglice v velikosti velikega oreha in jih v primernih razmakih razporedimo po pekaču. V sredino vsake kroglice z ročajem od kuhalnice naredimo globoko jamico. Kekse premažemo s stepenim beljakom in rahlo potresemo z mešanico kristalnega sladkorja in cimeta, nato pa v vsako jamico vtaknemo primerno velik košček čokolade. Kekse nato pečemo v predogreti pečici približno 15 – 18 minut pri 185°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 26 Feb 2019 19:58 Naslov sporočila: |
|
|
V pečici pečeni pustni flancati/krofi
Sestavine:
350 g moke za krofe
125 g zmehčanega masla
25 g kvasa
1,5 dl toplega mleka
5 rumenjakov + 1 jajce
1 žlička soli
2 vanilijeva sladkorja
1 žlica ruma
naribana limonina lupina
stepeno jajce za premaz
sladkor v prahu za posip
Priprava:
Iz zdrobljenega kvasa, žličke sladkorja, žličke moke in 4 žlic toplega mleka naredimo mešanico, ki jo vlijemo v vdolbino v moki. Počakamo da kvasna mešanica malo naraste, nato dodamo ostale sestavine in zgnetemo testo. Damo ga vzhajati, in ko testo doseže dvojni volumen, ga pregnetemo in razvaljamo na 1,5 – 2 cm debeline. Iz njega izrežemo pravokotnike ali rombe, ki jih po sredini enkrat ali dvakrat zarežemo, ali kroge, iz katerih lahko s kozarčkom v sredini izrežemo manjše krogce, ni pa nujno. Zložimo jih v pekač, obložen s peki papirjem, jih premažemo s stepenim jajcem in jih pečemo v predogreti pečici 15 – 20 minut pri 180°C.
Beljake, ki nam ostanejo, lahko uporabimo za kako drugo pecivo oz. sladico, na pr. turški med (glej rubriko ''Kam z beljaki'' - http://buckinkotek.mojforum.si/buckinkotek-post-28192.html#28192 ).
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 10 Apr 2019 18:54 Naslov sporočila: |
|
|
Krompirjevi keksi
Sestavine:
1 večji sladek krompir (200 g)
100 g mletih mandljev
50 g kokosove moke
50 g masla
2 jajci + 2 rumenjaka
1 - 2 žlici medu
1 žlička cimeta
2 vanilijeva sladkorja
50 g na kockice narezane temne čokolade
1 žlička pecilnega praška
Priprava:
Krompir čim tanjše olupimo, ga narežemo na kose, ki jih v pokriti posodi v malo osoljenega kropa in na zmernem ognju dušimo do mehkega (20 minut), nato pa odlijemo tekočino (uporabimo jo za druge jedi) in krompir dobro spasiramo z vilicami. Dodamo vse ostale sestavine, razen čokolade, in zgnetemo testo, ga ohladimo, nato pa vanj vgnetemo še koščke čokolade. Iz testa oblikujemo primerno velike kroglice, ki jih polagamo na dno pekača (iz pečice), prekritega s peki papirjem. Pečemo jih približno 15 minut pri 180°C.
Namesto sladkega krompirja lahko uporabimo običajen krompir.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 10 Apr 2019 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
Kroglice s sladkim krompirjem
Sestavine:
200 - 250 g sladkega krompirja
100 g kokosove moke
100 g masla
2 žlici javorjevega sirupa
sok 1 pomaranče/limone
200 g nasekljanega suhega sadja (po izbiri)
2 vanilijeva sladkorja
2 žlici piškotnih drobtin
1 žlička cimeta
kokosova moka za oblogo
Priprava:
Krompir čim tanjše olupimo, ga narežemo na kose, ki jih v pokriti posodi v malo rahlo soljenega kropa in na zmernem ognju dušimo do mehkega (20 minut), nato pa odlijemo tekočino (uporabimo jo za druge jedi) in krompir dobro spasiramo z vilicami. Nekoliko ga ohladimo, nato pa dodamo ostale sestavine in maso dobro pregnetemo. Oblikujemo kroglice, jih povaljamo v kokosovi moki, jih zložimo na pladenj in jih damo za nekaj ur v hladilnik, da se dobro ohladijo in strdijo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 14 Jun 2019 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
Skutini keksi
Sestavine:
250 g skute
100 g masla
2 jajci
3 - 4 žlice kokosovega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
100 g kokosove moke
150 g koruzne moke
1 pecilni prašek
malo soli
sladkorna moka
Priprava:
Vse sestavine zgnetemo v testo, ga zavijemo v folijo in damo počivat v hladilnik za 1 uro. Pekač obložimo s peki papirjem, iz testa naredimo kroglice v velikosti večjega oreha in jih polagamo v primernih razmakih po pekaču.
Pečemo jih v predogreti pečici približno 13 – 15 minut pri 185°C.
Ohlajene rahlo poprašimo s sladkorno moko.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|