Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




DROBNO PECIVO
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 12, 13, 14  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2011 00:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



SOČNA MINI ROLADA

Sestavine:
za testo:
75 g sladkorja
80 g mehke bele moke
3 jajca

za kremo:
100 g masla
30 g piškotnih drobtin
30 g zmletih orehov
100 g marmelade
70 g stopljene jedilne čokolade
1 žlica ruma
sladkorna voda z rumom za navlažitev biskvita

Priprava:
Iz beljakov stepemo sneg, ki mu dodajamo sladkor in mešamo, da postane zelo trd, nato dodajamo rumenjake, še malce premešamo in nato narahlo vmešamo še moko. Maso porazdelimo po peki papirju in pečemo 8 minut na 180°C. Ko vzamemo biskvit iz pekača, ga še po vrhnji strani pokrijemo s peki papirjem, nato pa še z mokro kuhinjsko krpo, da se ohladi in se ne izsuši.
Nadev: - Penasto vmešamo maslo, mu primešamo stopljeno skoraj ohlajeno čokolado, nato še marmelado, drobtine, orehe in rum.
Ohlajeni biskvit po dolžini prerežemo(naredimo dve roladi), ga poljubno navlažimo in ga namažemo s kremo ter s peki papirjem trdno zvijemo, damo v štirioglat model, obtežimo in pustimo čez noč, da se lepo oblikuje. Nato papir odstranimo, tanko premažemo rolado z vročo marelično marmelado in posujemo s sladkorjem v prahu.
Če želimo še lepši in boljši izgled, potem damo na začetek daljših robov biskvita marcipan ali pa naredimo belo črto s kremo iz 50g bele čokolade in 50 g smetane (to zavremo in ohladimo) in 50 g masla ter vse skupaj kremasto vmešamo, nadevamo v brizgo in naredimo željeno debelo črto na prejšnji nadev in vse skupaj tesno zavijemo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2011 00:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



OREHOVI ROGLJIČKI

Sestavine:
600 g moke
250 g zdrobljenega masla
300 g sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
2 jajci
250 g mletih orehov
par zrnc soli

Priprava:
Pečico predhodno ogrejemo na 180°C. Vse sestavine na hitro zgnetemo. Testo nato zavijemo v folijo in ga damo za eno uro v hladilnik.
Manjše kosce testa nato oblikujemo v svaljke, ki jih upognemo v rogljičke, ter jih zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo jih približno 15 minut pri 180°C.
Ko so pečeni, nekoliko ohlajene previdno poberimo s pekača z lopatko in jih zložimo na ravno površino, ker so zelo krhki.
Po želji lahko še tople potresemo s sladkorjem v prahu, ni pa nujno.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2011 00:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Pirini kolački z brusnicami

Sestavine:
300 - 350 g polnovredne pirine moke
4 zvrhane žlice zelo temnega rjavega sladkorja (melasa)
150 g masla
300 g zelo suhe skute (Pomurske mlekarne!)
4 cela jajca
150 g orehov
150 g suhih brusnic
2 vanilijeva sladkorja
1 pecilni prašek
1 - 2 žlici ruma
za noževo konico soli

Priprava:
Orehe zmeljemo v multipraktiku skupaj s polovico moke (na ta način se ne spacajo), nato pa zmeljemo še skuto skupaj z maslom. Oboje stresemo v skledo, dodamo še ostale sestavine in dobro zmešamo. Testo mora biti srednje gosto, sicer dodamo še malo moke.
Skledo s testom pokrijemo in jo za kako uro ali dve postavimo v hladilnik, da se sestavine dobro sprimejo med seboj in masa postane bolj čvrsta.
Pečico ogrejemo na 180°C, pekač obložimo s peki papirjem in nanj v presledkih pribl. 3 cm polagamo kroglice testa (v velikosti velikega oreha), ki jih blikujemo z mokrimi rokami.
Pečemo jih približno 15 -20 minut pri 180°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Dec 2011 00:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Čokoladno-kavni piškoti

Sestavine:
85 g zelo temne čokolade ( 70%-75% kakava)
240 g jedilne čokolade
100 g na majhne koščke narezane jedilne čokolade
115 g masla
3 jajca
200 g sladkorja
10 g drobno mlete kave za espresso
100 g moke
2 g pecilnega praška
120 g sesekljanih orehov

Priprava:
V vodni kopeli stopimo temno čokolado, 240 g jedilne čokolade in maslo. Zmes občasno premešamo, dokler se ne stopi. V srednje veliki posodi stepemo jajca in sladkor, dokler ne dobimo lahke in svetle kreme. Stepamo približno 3 minute, nato vmešamo espresso. Dodamo čokoladno mešanico in dobro premešamo, v mešanico pa zatem dodamo še presejano moko s pecilnim praškom. Na koncu revidno vmešamo še sesekljane orehe in koščke čokolade.
Pekač obložimo s peki papirjem, nato pa naj nadevamo kupčke mase (za mero vzamemo jušno žlico), približno 2,5 cm narazen. Pečemo jih 10 - 12 minut pri 175°C. Ko so piškoti pečeni, imajo razpokano površino. Ohladimo jih na pekaču.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Dec 2011 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Dišeči božični piškoti


Sestavine:
180 g masla
150 g medu
naribana lupina 2 limon
3 jajca
400 g ostre moke
1 žlička pecilnega praška
pol žličke naribanega muškatnega oreščka
žlička zmletih nageljnovih žbic
2 žlički cimeta
250 g sladkorja

Priprava:
V večji posodi raztopimo maslo in med, dodamo limonino lupino, odstavimo in pustimo, da se ohladi, nato pa v zmes vmešamo jajca. V drugi skledi zmešamo vse ostale sestavine in jih dodamo medeni mešanici. Vse skupaj dobro pregnetemo, skledo pokrijemo in jo za 2 uri postavimo v hladilnik.
Testo nato razvaljamo, izrežemo poljubne oblike, jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem, in jih pečemo 10 - 12 minut pri 185°C. Lahko pa iz testa oblikujemo kroglice v velikosti večjega oreha in jih pečemo kako minuto dlje.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 16 Dec 2011 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



KROGLICE PRESENEČENJA

Sestavine:
za temno maso:
120 g zdrobljenih albert piškotov
150 g čokolade v prahu
150 g sladkorja v prahu
150 g mletih orehov (lahko tudi lešnikov)
sok ene pomaranče
1 dl razredčenega ruma

za svetlo maso:
100 g masla
100 g sladkorja v prahu
1 vanilin sladkor
1 trdo kuhan rumenjak

Priprava:
Temna masa: -V skledi zmešamo vse sestavine, da dobimo gosto, povezano maso in damo v hladilnik za približno 2 uri, da se sestavine prepojijo in zgostijo.
Svetla masa: - Penasto vmešamo maslo, sladkor in vanilin sladkor ter dodamo prepasiran trdo kuhan rumenjak in ponovno zmešamo. Maso nadevamo v brizgalko brez nastavka in na alu folijo nabrizgamo kupče premera približno 1 cm ter tudi damo v hladilnik za 2 uri, da kroglice postanejo trde.
Nato obe masi vzamemo iz hladilnika in temno razdelimo na toliko delov kot je svetlih kroglic (približno 40). V temno maso nato vtisnemo svetle kroglice in oblikujemo v kroglice, ki jih povaljamo v mlete lešnike (lahko tudi orehe, kokos ali podobno). Kroglice pustimo nekaj časa na hladnem nato pa jih lahko damo v okrasne košarice in škatlice.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 16 Dec 2011 23:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



KOKOSOVE ROLADICE

Sestavine:
za temno podlago:
250 g Albert piškotov (mletih)
100 g sladkorja v prahu
100 g mletih orehov
100 g stopljene čokolade
16 velikih žlic kuhane močne črne kave
2 veliki žlici ruma
1 veliko žlico kakava

za kremo:
200 g kokosove moke
200 g masla
200 g sladkorja v prahu
6 velikih žlic vroče vode
6 velikih žlic sladkorja

Priprava:
Za temno podlago oziroma testo skuhamo črno kavo in stopimo čokolado. Posebej stehtamo Albert piškote, sladkor v prahu, orehe, premešamo in dodamo ostale sestavine. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo, da se masa skoraj ohladi.

Za kremo najprej skuhamo 6 velikih žlic sladkorja in vode ter vmešamo kokosovo moko in pustimo, da se skoraj ohladi. Medtem penasto vmešamo sladkor v prahu in surovo maslo in dodamo prepojeno kokosovo moko ter vse skupaj dobro premešamo.
Nato sledi naslednji postopek: Pripravimo si dva para folij velikosti približno 40 x 50 cm.
Obe masi razdelimo na polovico, ker bomo zaradi lažje izdelave valjali dvakrat. Najprej med folijama razvaljamo temno maso približno 3 mm na debelo, in oblikujemo pravokotno obliko. Nato nanjo namažemo kokosovo maso, še enkrat malo pritisnemo z valjarjem na folijo, vrhnjo folijo odstranimo in z nožem prerežemo na polovico ter z vsake strani zavijemo ne preveč debelo rulado. Da jo laže povaljamo v kristalni sladkor, jo še razpolovimo. Tako zavite rulade povaljamo v kristalni sladkor ter damo na pladenj, da se nekaj časa sušijo na hladnem (na zraku približno 4 dni).
Ko so se rulade na zraku osušile, jih posamično zavijemo v folijo, damo za približno 20 minut v skrinjo in nato narežemo na poljubne dimenzije (0,5 do 1cm široke). Tudi te že narezane ruladice naj se malo osušijo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 17 Dec 2011 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



ROLADICE TUTTI FRUTTI

Sestavine:
200 g bele čokolade
125 g masla
6-8 keksov (baby piškoti)
30 g suhih brusnic
10 g svetlih in temnih rozin
10 g suhih marelic
10 g suhih sliv brez koščic
kremne "banane"

Priprava:
Belo čokolado stopimo nad soparo. V stopljeno čokolado vmešamo maslo, dokler se ne raztopi. Suho sadje narežemo na drobne kocke, kekse zdrobimo z valjarjem in vse skupaj primešamo stopljeni čokoladi. Zmes nekoliko ohladimo, da se čokolada začne nekoliko trditi. Maso kao razvaljamo na pvc foliji, vzporedno z robom, ki ga bomo pričeli zvijati v rolado, pa eno za drugo polagamo kremne bananice, nato pa s pomočjo folije maso zvijemo v rolo. Zavijemo jo v aluminijasto folijo in jo čez noč shranimo v hladilniku. Ohlajeno odvijemo in razrežemo na kolute.
Rolado lahko v hladilniku hranimo tri dni, v zamrzovalniku pa dva meseca.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2011 00:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



FIGOVE KOCKE

Sestavine:
250 g suhih fig
250 g sladkorja
250 g mletih orehov
1 kozarec vode
malo ruma
3 - 4 oblati

Priprava:
Fige zmeljemo. V kozico damo sladkor in vodo ter zavremo. Primešamo figovo zmes in orehe. Dobro premešamo in odstavimo z ognja. Dodamo še malo ruma, nato pa s tem nadevom namažemo oblate (oblat + nadev+ oblat + nadev + oblat). Zloženo sladico enakomerno obtežimo in jo postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in da se oblati sprimejo z nadevom, nato pa jo narežemo na majhne kocke.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2011 19:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



KAVNE KROGLICE

Sestavine:
3 žličke instant kave v prahu
3 žlice vroče vode
250 g jedilne čokolade
250 g sladkorja v prahu
250 g mletih mandljev
100 g masla
5 cl ruma

sladkor za posip
čokolada v prahu

Priprava:
V vodi razpustimo instant kavo. Čokolado sesekljamo in razpustimo (v skledi nad kozico z vročo vodo). Čokoladi primešamo presejan sladkor v prahu, mandlje in zmehčano maslo. Zmes segrevamo toliko časa, da se sestavine vežejo. Primešamo kavo in rum ter še nekoliko segrejemo.
Kozico odstavimo s štedilnika. Zmes naj se strdi. Ko je hladna, jo premešamo. Z mrzlimi rokami oblikujemo iz zmesi kroglice in jih povaljamo v sladkorju ali v mleti čokoladi. Hranimo jih na hladnem.

LP Bučka
Smile
_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2011 20:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



SALAMA IZ SUHEGA SADJA

Sestavine:
250 g sladkorja
1,5 dl vode
300 g suhih sliv
200 g suhih fig
100 g suhih marelic
50 g suhih brusnic
80 g temne naribane čokolade
150 g narezanih orehov
nekaj raznobarvnih žele bonbonov

2 žlici cimeta
sladkor v prahu za posip

Priprava:
Razkoščičene suhe slive, fige in marelice zmeljemo. V vodo damo sladkor in oboje zavremo. V tako dobljeni sirup vmešamo čokolado, zmleto suho sadje, brusnice, bonbone in narezane orehe. Maso odstavimo z ognja in ohladimo. Na desko položimo folijo za živila, ki jo posipamo z mešanico sladkorja v prahu in cimeta. Pripravljeno maso damo na folijo in jo trikotno oblikujemo. Zavijemo jo v folijo, položimo jo na pladenj in jo spravimo za nekaj časa v hladilnik, kjer naj se temeljito ohladi. Nato jo odvijemo, jo po vrhu še malo posipamo z mešanico sladkorja v prahu in cimeta, nato pa jo narežemo na trikotnike.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 22 Dec 2011 12:58; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2011 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



RAFAELLO

Sestavine:
250 g masla
2 dl hladne vode
400 g mleka v prahu
450 g sladkorja
240 g kokosove moke

olupljeni in prepraženi celi lešniki ali mandlji

kokosova moka za posip

Priprava:
Zavremo vodo, maslo in sladkor, odstavimo posodo s štedilnika, nato pa zmesi dodamo mleko v prahu in kokosovo moko ter vse skupaj dobro premešamo. Maso ohladimo v hladilniku. Iz ohlajene mase oblikujemo kroglice, v sredino pa potisnemo po en lešnik ali mandelj. Kroglice nato povaljamo v kokosovi moki.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 23 Dec 2011 02:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Makovi kolački

Sestavine:
100 g mletega maka
175 g masla
100 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1/2 pecilnega praška
1 jajce
150 g moke
100 g jedilnega škroba
malo soli
5 žlic mleka

stopljena bela čokolada za obliv
(sladkor v prahu)

Priprava:
Zmehčano maslo razmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, dodamo jajce in ga dobro vmešamo v maso. Nato dodamo še ostale sestavine in vse skupaj dobro razmešamo v gladko testo. Vmes vmešamo toliko mleka, da je testo primerno gosto za v brizgalko za kekse. Po pekaču, obloženem s peki papirjem, nabrizgamo obročke premera 3 - 4 cm, ki jih nato pečemo 10 - 15 minut pri 180°C. Ohlajene kolačke bodisi potresemo s sladkorjem v prahu, ali pa jih napol potopimo v stopljeno belo čokolado in damo sušit.

LP Bučka
Smile
_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 08 Jan 2012 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Keksi z jajčnim likerjem

Sestavine:
za krhko testo:
200 g moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
1 žlica jajčnega likerja
2 rumenjaka
80 g sladkorja v prahu
100 g zmehčanega masla

za kremo:
1/4 l mleka
1/2 vanilijevega pudinga
1 dl jajčnega likerja
100 g zmehčanega masla
50 g sladkorja v prahu

sladkor v prahu za posipanje

Priprava:
Vse sestavine za testo zgnetemo v gladko testo, ki ga damo za pol ure počivat v hladilnik.
Medtem pripravimo kremo: - Puding skuhamo po navodilu na vrečki, nato pa ga toliko časa mešamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Vanj vmešamo jajčni liker, to maso pa nato vmešamo med zmes masla in sladkorja v prahu.
Testo za kekse razvaljamo in iz njega izrežemo oblike. Polovici v sredini z majhnim modelčkim izrežemo še delček testa v obliki kroga ali srčka ali kvadratka, pač po želji, nato pa obojne oblike pečemo približno 10 – 12 minut pri 180°C. Ohlajene kekse nato združimo s kremo in rahlo posujemo s sladkorjem v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 11 Jan 2012 15:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Hišni prijateljčki

Sestavine:
3 jajca
140 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
100 g moke
1/2 pecilnega praška
100 g nasekljanih orehov
100 g rozin ali suhih brusnic
30 g drobno narezanega citronata
50 g drobno narezanega arancina
30 g narezanih vloženih višenj

Priprava:
Jajca dobro stepemo, nato pa med stalnim mešanjem postopoma dodajamo sladkor in vanilijev sladkor ter mešamo, da zmes postane kremasta. Počasi dodajamo moko, presejano s pecilnim praškom, ter ostale sestavine.
Pekač obložimo s peki papirjem, nato pa manj 1 cm debelo razmažemo maso. Pečemo približno 20 – 25 minut pri 165°C. Še toplo pecivo narežemo na ozke pavokotnike.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 12, 13, 14  Naslednja
Stran 4 od 14

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group