Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




DROBNO PECIVO
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12, 13, 14  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Jan 2012 18:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Domače praline:

Sestavine:
125 g stopljenega masla
250 g mletih Albertovih keksov
4 žlice kokosove moke
4 žlice kakava
4 žlice medu
1/2 žličke cimeta

Priprava:
Vse sestavine dobro premešamo, nato pa maso razmažemo po pladnju kak cm visoko. Z nožem jo razrežemo v približno enake kvadratke, nato pa pladenj postavimo za nekaj ur v hladilnik. Končno kocke oblikujemo v kroglice in jih povaljamo bodisi v kokosovi moki, čokoladnih ali barvnih mrvicah ali mletih orehih

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2012 18:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Mehki bananini keksi

Sestavine:
2 banani
1,5 skodelice moke (graham ali integralna)
1/2 skodelice rjavega sladkorja
1/3 skodelice olja
1/4 žličke soli
1/2 zavitka pecilnega praška
nekaj žlic mleka (po potrebi)

Priprava:
Vse sestavine zmiksamo z mešalcem, razen banan, ki jih zmečkamo z vilicami in jih dodamo zmesi na koncu. Zmes naj bo mehka, a ne preredka (če je pregosta, jo razredčimo s kako žlico mleka), da jo lahko nanašamo z žlico po dnu pekača, obloženega s peki papirjem, ne da bi se razlezla. Kupčki testa naj bodo približno enako veliki. Pečemo jih pri 175°C kakih 25 – 35 minut, oziroma toliko časa, da dobijo keksi lepo zlatorumeno barvo.
Keksi so zelo mehki in nadvse primerni za zajtrk, skupaj s skodelico mleka.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2012 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Rafaelo kroglice

Sestavine:
1 velika kisla smetana (MILERAM)
150 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
300 g kokosove moke

lešniki

Priprava:
Vse sestavine dobro zmešamo in zmes damo za 1 uro v hladilnik. Nato naredimo kroglice, v vsako potisnemo lešnik in jih damo v papirnate modelčke. Hranimo jih še nekaj ur v hladilniku.

Variacija Maridi:
Namesto vanilijevega sladkorja uporabimo 2 vrečki limoninega sladkorja. Zmes razvaljamo na aluminijevi foliji, po sredini pa natrosimo lešnikov krokant. Zvijemo jo s pomočjo folije v rolado in jo damo v hladilnik za 24 ur.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 28 Apr 2012 15:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Kroglice Rebelde


Sestavine:
0,5 dl mleka
200 g čokolade v prahu
250 g mletih maslenih keksov
200 g sladkorja v prahu
250 g masla
3 žlice višnjevega likerja

čokoladne mrvice

Priprava:
Čokolado vmešamo v mleko in oboje med mešanjem segrevamo na majhnem ognju toliko časa, da se čokolada raztopi. Tej ohlajeni zmesi primešamo še ostale sestavine ter maso dobro pregnetemo. Postavimo jo za kako uro v hladilnik, da otrdi, nato pa iz nje naredimo primerno velike kroglice, ki jih povaljamo še v čokoladnih mrvicah. Kroglice nato še za nekaj ur postavimo v hladilnik.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Jun 2012 12:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



FIGOVE KROGLICE

Sestavine:
500 g suhih fig
200 g kokosove moke
1 žlica sladkorja v prahu
250 g masla
800 g mletih keksov
20 žlic sladkorja
20 žlic vode

Priprava:
Suhe fige za pol ure namočimo v toplo vodo, da nabreknejo. Medtem razmešamo maslo, dodamo kokosovo moko in sladkor v prahu, ter vse skupaj dobro premešamo.
Fige odcedimo, jim odrežemo vrhove in s prstom v notranjosti naredimo vdolbine, le-te pa napolnimo z masleno maso.
Kekse zdrobimo ali zmeljemo, zavremo 20 žlic vode skupaj s sladkorjem in s 50 g masla in to zmes dobro pomešamo s keksi. "Testo", ki ga dobimo, malo ohladimo, nato pa ga razvaljamo, narežemo na kvadratke, na katere položimo polnjene fige. Le-te zamotamo v testo in oblikujemo kroglice, ki jih nato povaljamo še v kokosovi moki.
Figove kroglice lahko tudi zamrznemo in jih po potrebi odmrznemo, pri tem pa ne bodo izgubile na kakovosti.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Jun 2012 13:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Marelični kolački

Sestavine:
1 skodelica drobno sesekljanih marelic
2 skodelici mletih orehov
2 skodelici kokosove moke
1 - 2 žlici medu
1/2 skodelice piškotnih drobtin

kokosova moka (piškotne drobtine) za posip

Priprava:
Sestavine dobro zmešamo, oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo še v kokosovi moki ali v piškotnih drobtinah. Kroglice nato med dlanmi nekoliko sploščimo, da nastanejo iz njih nekakšne "polpetke".

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 24 Jun 2012 16:10; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Jun 2012 14:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Orehovo-mandljevi kifeljčki

Sestavine:
za testo:
180 g moke
70 g sladkorja
100 g mletih orehov
100 g naribanih mandljev
1 jajce
1 rumenjak
100 g masla

za obliv:
80 g stopljenega masla
100 g čokolade
sesekljani mandlji

Priprava:
Sestavine za testo dobro premešamo in zgnetemo v gladko testo, ki ga damo za kako uro počivat v hladilnik, zavitega v folijo. Nato ga razdelimo na nekaj delov, vsak del pa svaljkamo toliko časa, da dobimo primerno debelino svaljka. Tega narežemo na primerno dolge trakove, ki jih še malo oblikujemo med dlanmi, dokler ne postaneta oba konca malo tanjša od sredine, vendar ne preveč. Na pekaču, obloženem s peki papirjem, jih polagamo enega pod drugega in vsakega še zapognemo v obliko kifeljčka. Pečemo jih kakih 12 – 15 minut pri 190°C, ohladimo pa jih kar v pekaču, ker so zelo krhki.
Obliv: - Čokolado skupaj z maslom raztopimo nad vodno paro, vanjo pomakamo konce kifeljčkov, ki jih posujemo še s sesekljanimi mandlji.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 21 Okt 2012 16:14; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Jun 2012 14:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



GOBICE

Sestavine:
za testo:
600 g moke
400 g masla
200 g sladkorja v prahu

za nadev:
200 g masla
100 g mlete čokolade
drobtinice od izdolbenih keksov

stopljena čokolada

Priprava:
Iz masla, sladkorja v prahu in moke zgnetemo testo, ga zavijemo v folijo in damo v hladilnik počivat za kako uro. Nato oblikujemo kroglice ... za klobučke malo večje, za bete pa malo manjše. Pekač obložimo s peki papirjem, razporedimo po njem kroglice, ki jih pečemo kakih 25 – 30 minut pri 180°C.
Klobučke nato spodaj v sredini malo izdolbemo in drobtine prihranimo za nadev. Te vdolbine nato nadevamo z maso, ki jo naredimo tako da zmehčanemu maslu dodamo mleto čokolado in drobtine keksov ter vse skupaj dobro premešamo. Z isto maso nato še spojimo skupaj klobučke in bete, klobučke pa nato potopimo še v stopljeno čokolado.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Jun 2012 18:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.

Dišavni ingverjevi keksi

Sestavine:
220 g masla
1/3 žličke soli
280 g sladkorja
3 vanilijevi sladkorji
2 jajci
115 g melase
360 g moke
2,5 žličke pecilnega praška
2,5 žličke cimeta
2,5 žličke ingverja v prahu
1/8 žličke mletega črnega popra

Priprava:
Zmehčano maslo, sol, sladkor in vanilijev sladkor kremasto razmešamo, eno za drugim dodamo obe jajci in ponovno mešamo, nato pa ob mešanju dodamo še melaso in vse skupaj dobro obdelamo. Dodamo še ostale sestavine in do konca zgnetemo testo.
Podolgovat škatlast in ozek model obložimo s prozorno folijo, nadevamo vanj testo, povlečemo čezenj folijo in ga dobro potlačimo, lahko s pomočjo drugega škatlastega modela, nato pa model s testom čez noč damo v zamrzovalnik, da postane masa resnično čvrsta.
Zjutraj s pomočjo folije testo stresemo iz modela in ga narežemo na tanke rezine ( 2 – 3 mm). Polagamo jih na dno pekača, obloženega s peki papirjem, in jih pečemo približno 12 – 15 minut pri 180°C, oz. toliko časa, da robovi keksov postanejo temno rjavi. Ohladimo jih na mreži (ne v pekaču).

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 05 Avg 2012 09:53; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 28 Jul 2012 16:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Višnjeve princeske

Sestavine:
za testo:
3 dl vode
125 g masla
malo soli
150 g moke
4 cela jajca

za višnjev nadev:
6 žlic vloženih višenj
150 ml višnjevega kompota
3 žlice jedilnega škroba
2-3 žlice sladkorja

1,5 dl sladke smetane
2 žlici sladkorja
1 vanilijev sladkor
malo nastrgane lim. lupine
2 utrjevalca za smetano

sladkor v prahu za posip

Priprava:
Testo: - V loncu zavremo vodo, sol in maslo, nato pa vanj naenkrat vsujemo vso moko, ki smo jo prej presejali. To zmes na štedilniku toliko časa mešamo z leseno kuhalnico, da se oblikuje krogla, ki se loči od sten lonca. Testo odstavimo in pustimo stati kakih 10 minut, medtem pa rahlo stepemo jajca in jih nato postopno vlivamo v nekoliko ohlajeno testo. Vse skupaj mešamo toliko časa, dokler se masa ne prične svetiti (testo ne sme biti prečvrsto, ne sme pa tudi padati s kuhalnice). Lonec s testom prekrijemo s folijo in ga za 30 minut položimo v hladilnik.
Medtem priravimo višnjev nadev: - Višnje nekoliko narežemo ali nasekljamo. Od kompota vzamemo stran kake 3 žlice vsebine in jo spravimo, ostanek pa prevremo skupaj z višnjami in sladkorjem. Škrob razmešamo s shranjenim kompotom in vlijemo k višnjam ter še malo pokuhamo. Maso, ki naj bo precej čvrsta, ohladimo.
Smetano stepemo skupaj s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, lupinico in utrjevalcem.
Pekač premažemo z maslom, ki ga nekoliko poškropimo s hladno vodo, da se oblikujejo kaplje. Z dvema žličkam nanašamo nanj kupčke testa, ki jih nato kakih 20 minut pečemo pri 200°C, dokler ne postanejo zlatorjave. "Princeske" ohladimo na žičnati mreži, jih prej še malo napikamo, da gre lahko iz njih vroč zrak, nato pa jih po sredini vzdolžno prerežemo. Na dno vsakega spodnjega dela nanesemo nekaj višnjeve mase, čeznjo pa s pomočjo brizgalke nabrizgamo stepeno sladko smetano. Pokrijemo jih s pokrovčki, ki jih (po želji) po vrhu še malo posipamo s sladkorjem v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 05 Avg 2012 09:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Kavni muffini
(recept od Maridi)

Sestavine:
250 g moke
2 žlički pecilnega praška
4 žličke kakava
150 ml mleka
2 žlički mlete kave (prah)
100 ml stopljenega masla
100 g rjavega sladkorja
2 jajci
150 g sladke (ali kisle) smetane
(100 g zmrznjene nakockane čokolade)

Priprava:
Posebej zmešamo suhe sestavine in posebej mokre, nato pa obojne skupaj stresemo v skledo in jih dobro obdelamo še z ročnim mešalcem. (Testu na koncu lahko vmešamo še koščke čokolade, ki smo jih predhodno za nekaj časa zamrznili.)
Testo nadevamo v pomaščen pekač za muffine (ali uporabimo papirnate modelčke, ki jih damo po 2 skupaj) in jih pečemo približno 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180 °C. Pečene muffine nato posujemo s kakavom ali mleto kavo.
Ti muffini se odlično podajo k pravi kavi!

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2012 14:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Princeskini krofki

Sestavine:
za kremo:
3 rumenjaki
1 vanilijev puding
4 žlice sladkorja
4 žlice ostre moke
1 vanilijev sladkor
1 žlica ruma
3/4 l mleka
sneg iz 3 beljakov

za testo:
2,5 dl vode
100 g masla
175 g moke
malo soli
4 jajca

2 sladki smetani
2 kremfixa

sladkor v prahu za posip

Priprava:
Krema: - V 2,5 dl mleka z ročnim mešalcem vmešamo vse sestavine in jih vlijemo v 0,5 l vrelega mleka. Kremo kuhamo na majhnem ognju 15 minut in jo nenehno mešamo. Na koncu stepemo beljake v trd sneg in jih počasi vmešamo v še vročo kremo. Kuhamo jo še 5 minut, nato pa jo prekrijemo s folijo in ohladimo.
Testo: - Vodo, maslo in sol zavremo. Moko naenkrat vsujemo v lonec in mešamo, da se kepa testa loči od dna. Lonec odstavimo in takoj vmešamo 1 jajce. Malce ohladimo in nato eno za drugim primešamo preostala jajca in mešamo še toliko časa, da se začne testo svetiti. Napolnimo z njim dresirno vrečico in na pomaščen (ali s peki papirjem obložen) pekač nabrizgamo kupčke. Na začetku jih pečemo pri 220°C, ko porumenijo pa temperaturo znižamo na 180°C, čez nadaljnih deset minut pa na 150°C. Med peko pečice ne odpirajmo, sicer krofki padejo skupaj. Še vroče krofke nato z ostrim nožem malo pod vrhom vodoravno prerežemo.
Spodnji del vsakega krofka napolnimo s kremo (po vrhu lahko tudi s stepeno smetano) in ga pokrijemo s pokrovčkom. Hladne krofke lahko po vrhu še rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Okt 2012 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Brusnični keksi

Sestavine:
300 g zmehčanega masla
500 g moke
150 g suhih brusnic
200 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
malo soli

Priprava:
Maslo, sol in vanilijev sladkor gladko razmešamo, nato pa postopno dodajamo sladkor in mešamo toliko časa, da se sladkorni kristali povsem stopijo. Zdaj lahko dodamo moko in sesekljane brusnice ter vse skupaj zgnetemo v voljno testo. Oblikujemo ga najprej v kroglo, nato pa v dolg valj, od katerega nato z ostrim nožem režemo nekaj mm debele rezinice, ki jih polagamo na s peki papirjem obložen pekač. Pečemo jih približno 15 minut pri 180°C.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 25 Okt 2012 19:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



TULUMBE

Sestavine:
½ l mleka
½ l vode
6 žlic olja
malo soli
1 pecilni prašek
450 – 500 g moke
4 jajca

za preliv:
700 g sladkorja
½ l vode
sok 2 – 3 limon

Priprava:
Zavremo mleko skupaj z vodo, oljem in soljo, odmaknemo posodo s štedilnika, nato pa v to tekočino vsujemo moko, zmešano s pecilnim praškom, ter mešamo toliko časa, da nastane srednje trdo testo. Počakamo, da se ohladi, nato pa mu dodamo zmiksana jajca (najprej zmiksamo beljake, nato pa jim dodamo rumenjake in zmešamo).
S testom napolnimo brizgalko, iz katere iztiskamo tulumbe, ki jih polagamo v vrelo olje in jih zlatorumeno ocvremo. Polagamo jih v primerno posodo, jih ohladimo, nato pa jih prelijemo z vročim prelivom.
Preliv: - Zavremo vodo skupaj s sladkorjem, nato pa v to zmes vlijemo limonin sok, premešamo in vse skupaj takoj prelijemo preko ohlajenih tulumb. Počakamo, da se tulumbe prepojijo s sirupom.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25615
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2012 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Ovseni keksi

Sestavine:
200 g zmehčanega masla
200 g sladkorja
2 jajci
250 g ovsenih kosmičev
125 g moke
250 g mletih mandljev
1/2 žličke pecilnega praška
malo mleka (če je testo prečvrsto)

Priprava:
Kremasto razmešamo maslo, sladkor in jajci, nato pa masi dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom, nazadnje pa vmešamo še mandlje in ovsene kosmiče.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj s pomočjo dveh žličk razporejamo kupčke mase, ki jih nato pečemo pri 200°C kakih 12 – 15 minut.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12, 13, 14  Naslednja
Stran 5 od 14

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group