Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




Slastne sladice in slaščice
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 40, 41, 42  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Dec 2018 23:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Puding s kvinojo

Sestavine:
2 vanilijeva pudinga
1 konzerva ananasa
100 - 150 g kuhane kvinoje
3 žlice kokosove moke

stepena sladka smetana za okras

Priprava:
Kvinojo namočimo za 10 – 15 minut, nato jo dobro speremo pod tekočo vodo, da odstranimo saponine, zatem pa jo skuhamo v zelo rahlo soljenem kropu ( 15 – 20 minut) in jo odcedimo.
Ananas iz konzerve odcedimo (sok uporabimo za kuhanje pudinga), nato pa ga narežemo na majhne kockice.
V lonec vlijemo 5 dl ananasovega soka (če ga je v konzervi premalo, dodamo pomarančni sok), vanj z mešanikom vmešamo pudingov prašek, nato pa s kuhalnico vmešamo še ostale sestavine: ananas, kvinojo in kokosovo moko. Lonec postavimo na štedilnik in ob stalnem mešanju skuhamo mešanico kot puding (ko zavre, mešamo 2 - 3 minute). Napolnimo modelčke s pudingom in ga ohladimo. Lahko ga okrasimo s stepeno sladko smetano.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2018 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Slivov kolač

Sestavine:
za kvašeno testo:
500 g moke
1 kocka kvasa
1 jajce
1 rumenjak
2,5 dl toplega mleka
3 – 4 žlice sladkorja
100 g stopljenega masla
1/2 žličke soli

za nadev:
1 kg sliv
3 - 4 žlice rjavega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
1 žlička cimeta
100 g grobo mletih orehov
75 g rozin

za preliv:
3 beljaki + malo soli
2 vanilijeva sladkorja
3 – 4 žlice sladkorja
400 g kisle smetane
2 rumenjaka

Priprava:
Ugnetemo kvašeno testo in ga pustimo pol ure vzhajati. Po tem času ga razvaljamo v obliko pekača (iz pečice), Pekač obložimo s peki papirjem, nanj s pomočjo valjarja prenesemo testo, po katerem potresemo izkoščičene slive (lahko tudi kako drugo sadje). Slive potresemo s cimetom, vanilijevim sladkorjem, rjavim sladkorjem, grobo mletimi orehi in rozinami. Čez enakomerno nanesemo preliv, nato pa kolač pečemo v predogreti pečici okoli 50 – 55 minut pri 175°C.
Preliv: - Kislo smetano dobro razmešamo z obema vrstama sladkorja in rumenjakoma, nazadnje previdno vmešamo še sneg iz beljakov, ki smo ga stepli z malo soli.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2018 19:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Sočen skutin kolač

Sestavine:

za testo:
1/2 kg skute
2 jogurta
3 jajca
3/4 jog. lončka olja
1 jog. lonček sladkorja
1,5 - 2 jog. lončka moke
1 pecilni prašek
2 vanilijeva sladkorja
malo soli
(rozine, nasekljane suhe marelice)

za preliv:

1 lonček kisle smetane
1 jajce

Priprava:
Sestavine za testo dobro razmešamo s kuhalnico in z njim nadevamo pekač, obložen s peki papirjem. Testo najprej pečemo v predogreti pečici 10 minut pri 200°C, nato ga vzamemo iz pečice, prelijemo s prelivom, vrnemo v pečico, zmanjšamo temperaturo na 185°C, nakar pecivo pečemo še približno 35 minut.
Preliv: - Kislo smetano in jajce razžvrkljamo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Dec 2018 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Hitra kokosova sladica

Sestavine:
za podlago:
3 lončki jogurta
3 jog. lončki moke
1 + 1/4 jog. lončka sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
3/4 jog. lončka olja
3 jajca
1 jog. lonček kokove moke
1 pecilni prašek + malo soli

za preliv:
200 g masla
100 g jedilne čokolade
1/2 jog. lončka sladkorja
1/2 – 1 jog. lonček mleka

za posip:
1 jog. lonček kokosove moke

Priprava:
Sestavine za podlago dobro razmešamo s kuhalnico, nadevamo zmes v pekač, obložen s peki papirjem, in jo pečemo pri 185°C približno 30 - 35 minut.
Medtem pripravimo preliv: - V posodo stresemo vse potrebne sestavine in jih nad paro mešamo toliko časa, dokler se maslo, čokolada in sladkor ne stopijo in se gladko povežjo z mlekom. Še vročo mešanico polijemo preko nekoliko ohlajenega peciva, jo poravnamo z lopatko, nato pa čeznjo potresemo še kokosovo moko.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Dec 2018 22:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Jogurtov kolač

Sestavine:
za jogurtovo polnilo:
3 lončki sadnega jogurta (z gozdnimi sadeži)
1 + 1/2 vrečke pudingovega praška (z gozdnimi sadeži)
2 vanilijeva sladkorja
1 - 2 žlici pšeničnega zdroba

za testo:
3 - 4 rumenjaki
4 žlice rjavega sladkorja
50 g zmehčanega masla
1 jog. lonček mleka
150 g sladke smetane
naribana limonina lupinica
250 g moke + 1 pecilni prašek
sneg iz 3 – 4 beljakov + malo soli

Priprava:
Najprej pripravimo jogurtovo polnilo, da se med pripravo testa zdrob in pudingov prašek dobro napneta/nabrekneta.
Jogurtovo polnilo: - Vse sestavine dobro premešamo in mešanico pustimo nekaj časa stati na hladnem.
Testo: - Maslo, sladkor in rumenjake kremasto razmešamo, dodamo naribano limonino lupinico, nato pa izmenično dodajamo mleko, smetano, moko s pecilnim praškom ter sneg iz beljakov, stepen z malo soli.
Pekač (23 x 24 ali pravokotni) obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo polovico testa, ki ga pečemo v predogreti pečici okoli 10 – 12 minut pri 180°C. Preko testa pazljivo nanesemo jogurtovo polnilo, čezenj pa z žlico enakomerno pazljivo nanašamo drugo polovico testa. Pekač vrnemo v pečico, kjer kolač pečemo še 20 – 25 minut pri isti temperaturi – pazimo da se preveč ne zapeče, dobi naj nežno barvo.
Pečen kolač lahko potresemo s sladkorjem v prahu, ali dekoriramo s stepeno sladko smetano, ali prelijemo s sirupom z gozdnimi sadeži.

LP Bučka
Smile
_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 22 Dec 2018 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Korenčkovo-čokoladne rezine

Sestavine:
za testo:
6 rumenjakov
4 - 5 žlic rjavega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
200 g zmehčanega masla
2 žlici ruma
sok 1 pomaranče
200 g čokolade v prahu
500 g drobno naribanega korenja
350 g pirine moke
1 pecilni prašek
sneg iz 6 beljakov + malo soli

za okras:
stopljena bela čokolada (150 g)
( 2,5 - 3 dl sladke smetane)

Priprava:
Rumenjake kremasto razmešamo s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in maslom, dodamo rum, pomarančni sok in čokolado v prahu ter vse skupaj dobro razmešamo. Nato previdno izmenoma in postopno s kuhalnico vmešavamo naribano korenje, moko s pecilnim praškom ter s soljo stepene beljake.
Pekač obložimo s peki papirjem, pečico ogrejemo na 100°C in pri tej temparaturi nato pečemo maso 15 minut. Temperaturo povečamo na 150°C in pecivo pečemo še 15 minut, nato temperaturo povečamo še tretjič in sicer na 185°C ter pečemo pecivo še 10 – 15 minut. Da je resnično pečeno, preizkusimo z zobotrebcem – če ga zabodemo v testo in je zobotrebec še vlažen, ko ga izvlečemo, pecivo še ni pečeno, torej podaljšamo čas pečenja še za nekaj minut. Če je zobotrebec suh, je pecivo pečeno.
Pecivo v pekaču malo ohladimo, nato ga prevrnemo na pladenj in ga okrasimo s stopljeno belo čokolado ali s stepeno sladko smetano.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 22 Dec 2018 23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Lešnikovo-čokoladne rezine

Sestavine:
za testo:
200 g zmehčanega masla
150 g sladkorja v prahu
2 vanilijeva sladkorja
2 jajci
100 g čokolade v prahu
200 g mletih lešnikov
2 - 3 zvrhane žlice moke
sneg iz 4 beljakov + malo soli

za jajčno kremo:
4 rumenjaki
100 g sladkorja

za preliv:
100 g jedilne čokolade
1 žlica sladkorja
50 g masla
2 – 3 žlice mleka

Priprava:
Testo: - Maslo kremasto razmešamo s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem in jajcema, dodamo čokolado v prahu ter vse skupaj dobro razmešamo. Nato previdno izmenoma in postopno s kuhalnico vmešavamo mlete lešnike, moko ter s soljo stepene beljake.
Pekač obložimo s peki papirjem, pečico ogrejemo na 185°C ter pečemo pecivo okoli 25 – 30 minut. Testo še vroče premažemo z jajčno kremo (rumenjake dobro razmešamo s sladkorjem) in ga vrnemo v še zelo vročo a ugasnjeno pečico za 15 – 20 minut. Ohlajeno pecivo nato oblijemo še s čokoladnim prelivom in počakamo da se le-ta popolnoma ohladi in strdi.
Preliv: - Vse 4 sestavine skupaj stopimo in dobro razmešamo v posodi, ki jo položimo na/v lonec z vrelo vodo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 01 Jan 2019 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Kruhov narastek s skuto
(sladka različica)

Sestavine:
4 – 6 starih žemelj ali kosov kruha
7,5 dl mleka
1 lonček sladke smetane
1/2 kg skute
4 – 5 rumenjakov
4 - 5 žlic sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
50 - 100 g rozin
sneg iz 4 - 5 beljakov + malo soli

Priprava:
Star kruh/žemlje zrežemo na majhne kockice in jih prelijemo z vročim mlekom. Mešanico pustimo nekaj časa, da se kruh dobro prepoji z mlekom. Medtem naredimo maso iz razžvrkljanih rumenjakov, sladkorja, vanilijevega sladkorja, smetane, rozin in skute ter jo previdno zmešamo s kruhovo-mlečno mešanico, na koncu pa primešamo še sneg iz beljakov, ki smo ga stepli z malo soli.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj enakomerno nanesemo skutno-kruhovo maso, jo poravnamo in jo pečemo 25 – 30 minut pri 185°C, oz. toliko časa, da na vrhu lepo porumeni.
Lahko pa naredimo tudi slano različico – enostavno opustimo sladkor, vanilijev sladkor in rozine in namesto njih uporabimo suha ali sveža zelišča, nekaj več soli in začimbe po želji.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Jan 2019 22:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Bellevue kocke

Sestavine:
za testo:
400 g mletih orehov
150 g sladkorja
2 žlici moke
3 - 4 beljaki

za kremo:
6 dl mleka
2 jajci
2 vanilijeva pudinga
3 - 4 žlice sladkorja
100 g mletih orehov
250 g zmehčanega masla
2 žlici ruma

za preliv:
100 g temne čokolade
75 g masla

Priprava:
Testo: - Beljake nekoliko stepemo z vilicami, dodamo mlete orehe, sladkor in moko in ročno zgnetemo testo. Damo ga vsaj za 1 uro na hladno.
Testo razvaljamo kar na peki papirju v obliko in velikost pekača (iz pečice - 36 x 39), nato ga s peki papirjem vred damo v pekač. Vzporedno s krajšo stranico ga 2 x z ostrim nožem zarežemo tako, da dobimo 3 enako velike pravokotnike (vsak pravokotnik je zdaj visok 36 cm in širok 13 cm). Z vilicami jih na gosto napikamo, nato pa jih pečemo 10 – 15 minut pri 200°C. Vse tri plošče nato dobro ohladimo.
Temeljito ohlajeno kremo razdelimo na 2 dela, z enim premažemo eno ploščo, preko kreme položimo drugo ploščo in ponovimo postopek s kremo, tretja plošča je na vrhu, le-to pa prelijemo s čokoladnim oblivom. Preden sladico razrežemo, jo prej dobro ohladimo, zato naj v hladilniku počaka nekaj ur.
Krema: - Od mleka odvzamemo 1 dl vsebine, nato pa vanj z ročnim mešalcem vmešamo jajci, sladkor in pudingov prašek. Ostalo mleko zavremo, vlijemo vanj pudingovo mešanico in jo ob stalnem mešanju kuhamo kot puding. Ko se kuhana zmes dobro ohladi, ročno vmešamo vanjo še rum, mlete orehe in dobro razmešano zmehčano maslo.
Preden s kremo nadevamo plošče, jo je potrebno zares dobro ohladiti, da se pošteno strdi.
Preliv: - Čokolado in maslo stopimo in dobro razmešamo nad paro.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 05 Jan 2019 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Rožičeve kocke s kvinojo

Sestavine:
200 g kvinoje
100 g rožičeve moke
4 rumenjaki
4 žlice rjavega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
150 g zmehčanega masla
100 g mletih lešnikov/mandljev
2 večji naribani jabolki
1 lonček sladke smetane
4 – 5 žlic moke + 1 pecilni prašek
sneg iz 4 beljakov + malo soli

čokoladna glazura
(sladkorna moka)

Priprava:
Kvinojo za 15 minut namočimo v vodo, nato jo odcedimo na gostem cedilu in jo dobro speremo z vročo vodo, da odstranimo škodljive saponine, nato pa jo kuhamo na majhnem ognju v 4,5 dl rahlo soljene vroče vode toliko časa, da popije vso tekočino ( 15 – 20 minut). Kvinojo ohladimo, tačas pa pripravimo ostale sestavine:
- Maslo in sladkor ter oba vanilijeva sladkorja dobro razmešamo, dodamo enega za drugim vse 4 rumenjake in zmes toliko časa mešamo, da postane kremasta. Dodamo naribani jabolki, sladko smetano, sneg iz beljakov, ki smo ga stepli z malo soli, moko s pecilnim praškom, kuhano kvinojo, mlete lešnike (ali mandlje) in rožičevo moko ter previdno premešamo.
- Zmes nadevamo v pekač, prekrit s peki papirjem, in jo pečemo v predogreti pečici 35 – 40 minut pri 185°C. Pecivo ohladimo, lahko ga prevlečemo s čokoladno glazuro ali samo rahlo potresemo s sladkorno moko.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 05 Jan 2019 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Pomarančne ploščice

Sestavine:
za testo:
5 beljakov + malo soli
5 žlic sladkorja
200 g mletih orehov
2 – 3 žlice piškotnih drobtin
1 žlica ostre moke
naribana pomarančna lupina

za kremno oblogo:
5 rumenjakov
5 žlic sladkorja
sok + lupina 1 pomaranče
1 žlica ostre moke
200 g masla

stepena sladka smetana za okras

Priprava:
Beljake skupaj z nekaj drobci soli in sladkorjem stepemo v čvrst sneg, nato mu izmenično dodajamo mlete orehe, piškotne drobtine, moko in naribano pomarančno lupino.
Pekač (20x35) obložimo s peki papirjem, po njem enakomerno razmažemo testo, ki ga pečemo v predogreti pečici približno 20 minut pri 185°C. Ohlajeno biskvitno podlago obložimo s kremo, jo poravnamo s hrbtno stranjo žlice in okrasimo s smetano ter narezanimi koščki pomarančnih krhljev.
Kremna obloga: - V loncu zavremo vodo, nanj poveznemo posodo, v katero stresemo sladkor, moko, pomarančni sok, pomarančno lupino in rumenjake. Sestavine ves čas mešamo nad paro, dokler se ne povežejo med sabo in se zgostijo. Zmes ohladimo, nato pa vanjo vmešamo zmehčano maslo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 06 Jan 2019 21:40; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 06 Jan 2019 19:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Gerbeaud (žerbo) rezine

Sestavine:
za testo:
500 g moke
250 g masla
2,5 dl mleka
3 žlice sladkorja
1 jajce
3 rumenjaki
malo soli
1/2 kocke kvasa

za nadev:
marmelada (po izbiri)
300 g mletih orehov
sneg iz 3 beljakov
2 vanilijeva sladkorja
3 žlice sladkorja v prahu
(rum)

za preliv:
100 g temne čokolade
75 g masla

Priprava:
Kvas zdrobimo v skodelico, dodamo žličko moke, žličko sladkorja ter 2-3 žlice toplega mleka ter dobro razmešamo. Jajce in rumenjake skupaj s sladkorjem in soljo razžvrkljamo v toplem mleku, nato pa to zmes vlijemo v moko, dodamo kvasno mešanico in zmehčano maslo ter zgnetemo testo.
Testo kar takoj razvaljamo v dolg in ozek pravokotnik (dolg naj bo za 4 širine pekača in visok za 1 dolžino pekača – pekač naj bo velik približno 20x30 cm). Iz testa nato izrežemo 4 enako velike pravokotnike (v obliki oz. velikosti pekača. Če nam ostane kak odrezek testa, ga pregnetemo in iz njega oblikujemo žemljice ali bombetke, ki naj malo vzhajajo, preden jih damo peči.)
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj položimo prvi pravokotnik testa, ki ga premažemo z marmelado, nato pa čez nanesemo 1/3 orehovega nadeva. Postopek še 2 x ponovimo, na vrhu naj bo četrti pravokotnik testa. Pečico ogrejemo na 160°C, nato pa pecivo pri tej temperaturi pečemo kakih 50 – 60 minut, oz. toliko časa, da se zgornja plošča testa zlatorumeno zapeče.
Ohlajeno pecivo po vrhu premažemo z marmelado in prevlečemo s čokoladno glazuro (čokolado in maslo stopimo in dobro razmešamo nad paro).
Orehov nadev: - Beljake stepemo skupaj s sladkorjem v prahu in z vanilijevima sladkorjema v trd sneg, v katerega nato vmešamo mlete orehe. Lahko dodamo tudi kanček ruma.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 06 Jan 2019 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Dvobarvne kocke

Sestavine:
za testo:
6 rumenjakov
6 žlic sladkorja
6 (ali več) žlic piškotnih drobtin
200 g mletih orehov/lešnikov/mandljev
75 g zmehčanega masla
1 - 2 žlici kakava
sneg iz 6 beljakov + malo soli

za oblogo:
1 lonček sladke smetane
2 kremfixa
400 g marmelade

stepena smetana za okras

Priprava:
Rumenjake kremasto razmešamo z zmehčanim maslom in sladkorjem, dodamo kakav, sneg iz beljakov, ki smo jih stepli z malo soli, nato pa postopno in previdno izmenično vmešavamo mlete orehe ( ali lešnike ali mandlje) in piškotne drobtine.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj enakomerno nanesemo zmes, jo poravnamo, nato pa jo pečemo v predogreti pečici približno 20 minut pri 180°C.
Ko se biskvitna podlaga ohladi, na debelo razmažemo po njej še smetanovo-marmeladno oblogo, ki jo naredimo tako, da najprej stepemo sladko smetano skupaj s kremfixom, nato pa vanjo vmešamo marmelado (šipkovo, marelično, malinovo, jagodno … po želji). Sladico nato damo na hladno, da se dodobra strdi in razvije aromo, iz hladilnika jo vzamemo šele, ko jo nameravamo postreči. Pred serviranjem jo še okrasimo s stepeno sladko smetano.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2019 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Vinski kolač

Sestavine:
za testo:
200 g masla
200 g sladkorja v prahu
2 vanilijeva sladkorja
4 rumenjaki
1,5 dl črnega vina
1 žlica kakava
100 g čokolade
1 žlička cimeta
sneg iz 4 beljakov + malo soli
200 g moke + 1 pecilni prašek

za čokoladno glazuro:
100 g temne čokolade
75 g masla

Priprava:
Maslo, sladkor in vanilijev sladkor kremasto razmešamo, nato pa enega za drugim vmešavamo rumenjake. Ko zmes nekoliko naraste, vmešamo še kakav, čokolado, cimet, nato pa izmenično vmešavamo sneg iz beljakov, stepenimi s soljo, moko s pecilnim praškom in vino. Testo nanesemo v pekač, prekrit s peki papirjem, in ga pečemo 30 – 35 minut pri 185°C.
Ohlajeni kolač premažemo z marmelado in prevlečemo s čokoladno glazuro (čokolado in maslo stopimo in razmešamo nad paro).

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2019 20:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Rjavčki s kikirikijem

Sestavine:
za testo:
150 g kikirikijevega masla
2 - 3 žlice sesekljanih kikirikijev
150 g temnega sladkorja
150 g temne čokolade
4 jajca
150 g moke
1/2 pecilnega praška

za preliv in okras:
50 g stopljenega kikirikijevega masla
1 – 2 žlici sesekljanih kikirikijev
50 g stopljene čokolade

Priprava:
Nad lonec v vročo paro damo skledo, vanjo nalomimo čokolado, vsujemo sladkor, dodamo kikirikijevo maslo in sesekljane kikirikije ter vse skupaj mešamo toliko časa, da se čokolada in kikirikijevo maslo stopita in se povežetaz ostalima sestavinama. Zmes malo ohladimo, nato pa enega za drugim vmešamo vanjo jajca ter moko s pecilnim praškom.
Pekač (20x25 cm) obložimo s peki papirjem, vanj nadevamo zmes, jo poravnamo, nato pa jo po vrhu premažemo z raztopljenim kikirikijevim maslom in potresemo z nasekljanimi kikirikiji. Pecivo pečemo v predogreti pečici okoli 30 – 35 minut pri 180°C, oz. toliko časa, da skorjica postane hrustljava. Še toplo pecivo nato kar v pekaču okrasimo s stopljeno čokolado, nato pa ga popolnoma ohladimo v hladilniku.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 40, 41, 42  Naslednja
Stran 34 od 42

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group