Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




Slastne sladice in slaščice
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 38, 39, 40, 41, 42  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Jul 2019 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Jogurtov kolač z bananami

Sestavine:
450 g grškega jogurta
200 g kokosovega olja
3 žlice kokosovega sladkorja
6 žlic eritritola
6 jajc
1/4 žličke himalajske soli
400 - 450 g moke
100 g sesekljanih orehov/lešnikov/mandljev
1,5 pecilnega praška
1 - 2 žlički cejlonskega cimeta
4 zrele banane

Priprava:
V eni skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sesekljane orehe in cimet, v drugi z metlico dobro razžvrkljamo jogurt, jajca, kokosovo olje, obe vrsti sladkorja in sol, v tretji pa z vilicami zmečkamo banane. Vsebine vseh treh skled nato združimo in vse skupaj (ročno) dobro razmešamo.
Zmes nadevamo v pekač, prekrit s peki papirjem, jo poravnamo s hrbtno stranjo žlice in jo pečemo v predogreti pečici približno 45 – 55 minut pri 185°C. Ko vzamemo kolač iz pečice, ga še kakih 10 – 15 minut pustimo v pekaču.
Masa je primerna tudi za peko muffinov - v tem primeru skrajšamo čas peke za približno 15 - 20 minut.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 21 Jul 2019 17:41; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Jul 2019 19:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Bučkin kolač z brusnicami

Sestavine:
5 – 6 jajc
8 žlic kokosovega sladkorja
100 g stopljenega masla
2 srednje veliki bučki
100 g suhih brusnic
300 g moke + 1 pecilni prašek
200 g nasekljanih oreškov (po izbiri)
1/4 žličke himalajske soli

sladkorna moka za posip

Priprava:
Jajca in sladkor dobro stepemo z metlico, nato postopno vmešavamo stopljeno maslo in še nekaj časa stepamo. V jajčno zmes nato previdno izmenično (po žlicah) dodajamo naribane bučke in brusnice.
V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek, mlete oreščke in sol. Mešanico postopno in v majhnih količinah (z žlico) previdno vmešavamo v jajčno zmes.
Srednje velik pekač (ali tortni model – 26 cm) obložimo s peki papirjem, po njem razmažemo maso, jo poravnamo s hrbtno stranjo žlice in jo pečemo v predogreti pečici približno 35 – 40 minut pri 185°C. Ohlajen kolač rahlo potresemo s sladkorno moko.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Jul 2019 22:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Temni kolač z belo oblogo

Sestavine:
6 rumenjakov
4 žlice kokosovega sladkorja
2,5 dl jogurta
1 žlica ruma
malo soli
150 – 200 g moke + 1 pecilni prašek
2 – 3 žlice kakava

za belo oblogo:
sneg iz 6 beljakov
2 vanilijeva sladkorja
6 žlic kokosovega sladkorja
2 - 3 žlice kokosove moke

za čokoladno glazuro:
150 g jedilne čokolade
50 g masla
2- 3 žlice sladke smetane

Priprava:
Rumenjake kremasto razmešamo s sladkorjem, postopno vmešavamo jogurt in rum, nato pa po žlicah dodajamo mešanico moke, pecilnega praška, kakava in soli.
Manjši do srednje velik pekač obložimo s peki papirjem, po njem razmažemo maso, jo poravnamo s hrbtno stranjo žlice in jo pečemo v predogreti pečici približno 20 – 25 minut pri 185°C. Pečice po peki ne ugašamo.
Bela obloga: - Iz beljakov stepemo sneg, sredi stepanja mu dodajamo sladkor in vanilijev sladkor, na koncu pa previdno vmešamo še kokosovo moko. S to maso (ki je še razmeroma tekoča) na debelo premažemo pečeno testo, pekač vrnemo v pečico, jo ugasnemo in pustimo v njej kolač še kakih 15 – 20 minut.
Pečen in ohlajen kolač na koncu prevlečemo še s čokoladno glazuro (čokolado, maslo in smetano razmešamo do gladkega nad vročo vodno paro). Damo ga za uro ali dve v hladilnik, da se dodobra ohladi.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 22 Jul 2019 19:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Skutin kolač z breskvami

Sestavine:
za testno podlago:
250 g moke
1 pecilni prašek
1 - 2 žlici sladkorja
100 g skute
3 - 4 žlice mleka
75 g masla
malo soli

za skutin nadev:
400 g skute
1 dl sladke/kisle smetane
4 rumenjaki
2 – 3 žlice sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
1 vanilijev puding
2 žlici pšeničnega zdroba
sneg iz 4 beljakov + malo soli

500 g breskev

sladkor v prahu za posip

Priprava:
Navedene sestavine zgnetemo v testo, ga kar na peki papirju razvaljamo v obliko modela (dodamo kak cm za rob) ter ga položimo v model. Po dnu ga malo prepikamo z vilicami.
Po testu nadevamo polovico skutinega nadeva, po njej razporedimo koščke breskev, ki jih prekrijemo z drugo polovico nadeva.
Kolač pečemo v predogreti pečici približno 50 minut do1 ure pri 175°C. Ko pečico ugasnemo, pustimo v njej kolač še 10 – 15 minut. Ohlajenega rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.
Skutin nadev: - Rumenjake razmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, dodamo smetano, skuto, vanilijev puding in pšenični zdrob, na koncu pa vmešamo še sneg iz beljakov, ki smo ga stepli z malo soli. Zmes previdno premešamo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 23 Jul 2019 12:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Skutina torta z mandlji

Sestavine:
4 rumenjaki
125 g zmehčanega masla
3 žlice mletega kokosovega sladkorja
4 žlice eritritola
125 g mletih mandljev
2 - 3 žlice piškotnih drobtin
2 žlici ruma
sneg iz 4 beljakov + malo soli

za nadev:
500 g skute
4 jajca
5 žlic eritritola
1 žlička vanilijevega ekstrakta
1 lonček kisle/sladke smetane
3 žlice polnovredne pirine moke
naribana limonina lupina
malo soli

kokosovi kosmiči za posip
(nalistani mandlji)

Priprava:
Piškotne drobtine poškropimo z rumom. Rumenjake kremasto razmešamo z zmehčanim maslom, nato pa vmešavamo še kokosov sladkor in eritritol. Masi postopno dodajamo mlete mandlje, v rumu namočene piškotne drobtine in beljakov sneg s soljo.
Tortni pekač prekrijemo s peki papirjem, po dnu razmažemo testo, ki ga nato pečemo v predogreti pečici 15 – 20 minut pri 180°C.
Medtem naredimo nadev: - jajca dobro razžvrkljamo z metlico, nato pa dodamo ostale sestavine in vse skupaj (ročno) dobro premešamo.
Napol pečeno testo na debelo premažemo z nadevom, potresemo ga s kokosovimi kosmiči (ali nalistanimi mandlji) pekač vrnemo v pečico, kjer torto pečemo še približno 50 – 55 minut pri 170°C -175°C, oz. toliko časa, da površina postane lepo zlatorumena.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2019 17:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Sladica z ringloji

Sestavine:
5 - 6 žlic kokosovega sladkorja
1/2 skodelice kokosovega olja
5 - 6 rumenjakov
2 žlici kakava
1 – 2 žlici ruma
3/4 skodelice mandljeve moke
2 skodelici piškotnih drobtin
1 pecilni prašek
sneg iz 5 - 6 beljakov + malo himalajske soli

500 g ringlojev
3 - 4 vanilijevi sladkorji
(mlet kokosov sladkor)
(skodelica = 2,5 dl)

Priprava:
Sladkor razmešamo s kokosovim oljem, nato postopno vmešavamo rumenjake enega za drugim, dodamo kakav in rum, ter še nekaj časa mešamo, da masa postane gladka in rahla. Nato izmenično vmešavamo sneg iz beljakov, ki smo jih stepli z malo mlete himalajske soli, piškotne drobtine, mandljevo moko in pecilni prašek.
Maso nadevamo v pekač (33x21), obložen s peki papirjem, po vrhu razporedimo izkoščičene ringloje, ki jih rahlo potisnemo v testo in jih potresemo z vanilijevim sladkorjem. Sladico pečemo v predogreti pečici 30 – 35 minut pri 180°C. Ohlajeno lahko rahlo potresemo z mletim kokosovim sladkorjem, ni pa nujno.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 09 Avg 2019 19:18; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2019 23:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Biskvit s kislo smetano

Sestavine:
5 – 6 žlic kokosovega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
5 – 6 žlic kokosovega olja
5 rumenjakov
2 žlici ruma
2 polni žlici kakava
6 - 7 polnih žlic moke + 1 pecilni prašek
sneg iz 5 beljakov + malo soli

za navlaženje biskvita:
3 dl vročega mleka

za oblogo:
marmelada
400 g kisle smetane
4 žlice kokosove moke
2 – 3 žlice eritritola

za posip:
kokosovi kosmiči
(nasekljani oreški)

Priprava:
Kokosovo olje dobro razmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato pa v to zmes posamično vmešavamo rumenjake. Mešamo, da masa postane rahla in gladka, nato vmešamo kakav, rum, nazadnje pa izmenično dodajamo še moko s pecilnim praškom ter beljakov sneg s soljo.
Testo nadevamo v pekač (33x21), prekrit s peki papirjem, ter ga pečemo kakih 20 – 25 minut pri 175°C. Še vročega prelijemo z vročim mlekom in počakamo, da se ohladi.
Premažemo ga z marmelado, preko nje pa razmažemo oblogo iz kisle smetane (kislo smetano zmešamo s kokosovo moko in eritritolom, ter počakamo 10 minut, da se masa zgosti). Po vrhu jo potresemo s kokosovimi kosmiči ali z nasekljanimi oreški.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 29 Jul 2019 19:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Biskvit s čokoladno kremo in oblati

Sestavine:
za biskvit:
7 beljakov + malo soli
7 polnih žlic sladkorja
300 g mletih orehov
3 - 4 žlice moke + žlička pecilnega praška
1 - 2 žlici ruma

za kremo:
7 rumenjakov
7 žlic sladkorja
150 g jedilne čokolade
250 g masla
sok 2 limon

2 oblata v velikosti pekača

Priprava:
Beljake stepemo skupaj s soljo in sladkorjem, nato pa postopno izmenično vmešavamo mlete orehe, moko s pecilnim praškom in rum.
Pekač (30x22) obložimo s peki papirjem, po njem razporedimo maso, jo poravnamo in jo pečemo v predogreti pečici približno 20 – 25 minut pri 175°C. Biskvit ohladimo.
Nad lonec s kipečim kropom poveznemo skledo in v njej mešamo sladkor, naribano čokolado in rumenjake toliko časa, da zmes postane gosta, gladka in kremasta. V mlačno zmes nato vmešamo sok 2 limon in zmehčano maslo ter vse skupaj dobro premešamo ter ohladimo.
Sestavimo sladico: na dno pladnja ali pekača položimo 1 oblat, ki ga premažemo s polovico kreme, na to plast položimo biskvitno ploščo, ki jo premažemo z drugo polovico kreme, čeznjo pa položimo drugi oblat. Sladico po vrhu malo obtežimo s kakim ne pretežkim pladnjem, da se bodo plasti lepo sprijele med seboj, pladenj/pekač pa nato damo v hladilnik, kjer naj ostane čimdlje, najbolje čez noč.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 31 Jul 2019 14:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Temni biskvit z orehovo kremo

Sestavine:
za biskvitno testo:
5 – 6 jajc + malo soli
6 žlic mletega kokosovega sladkorja
6 polnih žlic moke + 1/2 pecilnega praška
2 žlici kakava
1 žlica ruma
(nekaj na grobo nasekljanih orehov)

za kremo:
125 g zmehčanega masla
6 žlic mletega kokosovega sladkorja
200 g mletih orehov
1/2 skodelice vrelega mleka
1 žlica ruma
(skodelica=2,5 dl)

Priprava:
Cela jajca in sladkor kremasto razmešamo z ročnim mešalcem, nato postopno in previdno ročno (s kuhalnico) vmešavamo ostale sestavine. Lahko dodamo tudi nekaj grobo nasekljanih orehov, ni pa nujno.
Maso nadevamo v pekač, obložen s peki papirjem, in jo pečemo v predogreti pečici 25 – 30 minut pri 180°C. Ploščo ohladimo, nato jo po sredini (lahko vzporedno s krajšo ali z daljšo stranico pekača) prerežemo, da dobimo 2 enako veliki plošči. Spodnjo na debelo premažemo s kremo in jo pokrijemo z drugo ploščo. Po vrhu jo lahko rahlo posujemo z mletim kokosovim sladkorjem.
Dobro je, da biskvit, preden ga razrežemo, nekaj časa počaka v hladilniku, da se plasti sprimejo in razvijejo aromo.
Krema: - Sladkor kremasto razmešamo z zmehčanim maslom, in ko je masa dovolj rahla, vmešamo mlete orehe, ki smo jih predhodno poparili z vrelim mlekom in ohladili, ter rum. Kremo za kake pol ure damo v hladilnik, da se stabilizira in ohladi.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 31 Jul 2019 18:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Tribarvne kocke

Sestavine:
za biskvitno testo:
6 rumenjakov
6 žlic mletega kokosovega sladkorja
2 žlici kakava + 2 vanilijeva sladkorja
1 žlica ruma
6 polnih žlic moke + 1pecilni prašek
sneg iz 6 beljakov + malo soli
(mandljevi lističi)

za belo in zeleno kremo:
1,25 l mleka
4 - 6 žlic sladkorja
4 vanilijevi pudingi
malo soli
125 g zmehčanega masla
-----------
1 dl kivijevega sirupa
4 – 6 kremfixov
3 - 4 zmečkani zreli kiviji

Priprava:
Rumenjake kremasto razmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, postopno vmešavamo kakav in rum, nato pa po žlicah dodajamo moko s pecilnim praškom ter beljakov sneg s soljo. V testo lahko vmešamo tudi nekaj mandljevih, ni pa nujno.
Pekač (33x22) obložimo s peki papirjem, po njem razmažemo maso, jo poravnamo s hrbtno stranjo žlice in jo pečemo v predogreti pečici približno 25 – 30 minut pri 180°C. Pečen biskvit ohladimo v pekaču..
Medtem skuhamo puding - v 2 dl mleka razmešamo pudingov prašek in sladkor, ostalo mleko zavremo, nato pa vanj med stalnim mešanjem zakuhavamo mešanico mleka, pudingovega praška in sladkorja (po okusu lahko dodamo več sladkorja). Vso pudingovo maso ohladimo, nato pa vmešamo vanjo zmehčano maslo.
Maso nato razdelimo na 2 dela – prvega (rumenega) naj bo malo več kot pol, v drugi (zeleni) del pa vmešamo kivijev sirup, kremfixe in dobro zmečkane kivije. Obe kremi damo za nekaj časa v hladilnik.
Sestavimo sladico: biskvit na debelo premažemo z rumeno kremo, preko te pa nanesemo zeleno kremo. Sladico še za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se dobro strdi, stabilizira in razvije aromo.
Namesto kivija lahko uporabimo maline + malinov sirup!

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 31 Jul 2019 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Rožičev kolač z bananami in orehi

Sestavine:
100 g masla
125 g eritritola/100 g sladkorja
4 jajca
2 žlici kakava
1 lonček kisle smetane
2 zreli banani
naribana limonina lupina
sok 1 limone
100 g rožičeve moke
100 g mandljeve moke
100 g nasekljanih orehov
1 pecilni prašek
malo soli

orehove polovičke
100 g stopljene čokolade

Priprava:
V eni skledi zmešamo suhe sestavine: rožičevo moko, mandljevo moko, nasekljane orehe, sol in pecilni prašek.
V drugi skledi eritritol (sladilo ali sladkor) razmešamo z zmehčanim maslom, nato enega za drugim vmešavamo cela jajca, dodamo kakav, naribano limonino lupinico, limonov sok ter z vilicami zmečkani banani. Maso dobro premešamo, nato pa jo združimo z mešanico iz prve sklede.
Dolg škatlast pekač obložimo s peki papirjem, vanj nadevamo maso, jo poravnamo, in jo pečemo v predogreti pečici 35 – 40 minut pri 185°C. Pečen kolač ohladimo, nato pa ga po vrhu prevlečemo s stopljeno čokolado in okrasimo z orehovimi polovičkami.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Avg 2019 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Čokoladno-kokosova rolada
(brez pečenja)

Sestavine:
za temno oblogo:
300 – 350 g mletih keksov
125 g mletega kokosovega sladkorja
100 g stopljene čokolade
50 g kakava
1 dl močne črne kave (kuhane)

za kokosovo sredico:
125 g zmehčanega masla
125 g mletega kokosovega sladkorja
100 - 120 g kokosove moke
2 – 3 žlice malinovega sirupa

Priprava:
V kozici nad paro stopimo čokolado, primešamo kakav, sladkor in nekaj vroče kave, ter mešamo, da se sladkor raztopi. Dodamo mlete kekse, in če je masa pregosta, dolijemo še ostalo kavo. Zmes pustimo nekaj časa stati, da se zgosti.
Maso razvaljamo med dvema listoma peki papirja, robovi naj bodo ravni, odrezke od robov razvaljamo in jih položimo v sredimo mase in jih malo potisnemo vanjo, da se sprimejo s podlago.
Naredimo roza maso tako, da vse sestavine dobro razmešamo. Nekaj časa jo pustimo stati, da kokosova moka vsrka vlago, nato pa iz nje oblikujemo klobaso, dolgo kot je čokoladno-piškotna plošča. Klobaso položimo v sredino plošče, nato pa z mokrimi rokami z obeh strani ovijemo ploščo okoli klobase, da nastane temna cev z rožnatim valjem v sredimi. Rolado zavijemo v peki papir in jo za nekaj ur damo v hladilnik, da se obe masi dobro sprimeta med seboj.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 03 Avg 2019 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Figova pita

Sestavine:
za krhko testo:
250 g moke
150 g masla
4 žlice kokosovega sladkorja
1 jajce + 3 rumenjaki
1 žlica ruma
malo soli

za nadev:
8 – 12 svežih srednje velikih fig
(okoli 750 g)

za biskvitno testo:
3 rumenjaki
3 - 4 žlice kokosovega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
250 g grškega jogurta
3 - 4 žlice moke + žlička pecilnega praška
sneg iz 6 beljakov + malo soli

Priprava:
Sestavine za krhko testo zgnetemo v kepo, jo zavijemo v folijo in jo damo za 1 uro v hladilnik.
Nato testo kar na peki papirju razvaljamo v obliko modela, dodamo kak cm za rob, ga s papirjem vred položimo v pekač, ga napikamo z vilicami in ga pečemo v predogreti pečici 12 – 14 minut pri 185°C. Malo ga ohladimo, nato ga obložimo s figami, narezane na četrtine, le-te pa prelijemo z biskvitnim testom. Pekač vrnemo v pečico, kjer pito pečemo še približno 25 – 30 minut pri 175°C. Ohlajeno pito rahlo posujemo z mletim kokosovim sladkorjem.
Biskvitno testo: - rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor kremasto razmešamo, vmešamo grški jogurt, nato pa postopoma izmenično previdno vmešavamo moko s pecilnim praškom in stepene beljake s soljo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 06 Avg 2019 19:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Jogurtov kolač

Sestavine:
za testo:
150 g zmehčanega masla
5 žlic kokosovega sladkorja
5 rumenjakov
250 – 300 g moke + 1 pecilni prašek
malo soli

za nadev:
500 g grškega jogurta
400 g kisle smetane
7 – 8 žlic kokosovega sladkorja
6 žlic ostre moke
1- 2 žlički vanilijeve arome
sneg iz 5 beljakov + malo soli

Priprava:
Testo: - maslo razmešamo s sladkorjem, nato vmešamo rumenjake in moko s pecilnim praškom ter soljo.
Polovico testa shranimo za 1 – 2 uri v hladilnik, drugo polovico pa v zamrzovalnik, da postane trdo.
Medtem naredimo nadev tako, da zmešamo jogurt, kislo smetano, sladkor, moko in vanilijevo aromo (ali 3 vanilijeve sladkorje), na koncu pa vmešamo še sneg iz beljakov, ki smo ga stepli z malo soli.
Pekač obložimo s peki papirjem, po njem namestimo prvo polovico testa (iz hladilnika), ki ga napol spečemo v predogreti pečici 10 – 12 minut pri 185°C. Malo ga ohladimo, nato ga premažemo z nadevom, čez pa na grobo naribamo drugo polovico testa (iz zamrzovalnika).
Temperaturo znižamo na 175°C, pekač vrnemo v pečico in kolač pečemo pri tej temperaturi še okoli 30 - 35minut, oz. toliko časa, da postane na vrhu lepe zlatorjave barve.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 08 Avg 2019 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





''Atomska'' sladica

Sestavine
2 - 2,5 jog. lončka črne/pirine moke
1 pecilni prašek + malo soli
1 - 1,5 jog. lončka kokosovega sladkorja
3 žlice eritritola
-----
250 - 350 g skute + 2 vanilijeva sladkorja + 2 jajci
750 g naribanih jabolk + cimet + sesekljani orehi
400 g kisle smetane + 2,5 dl mleka + 3 jajca

maslo za premaz pekača

Priprava:
Srednje velik pekač premažemo z zmehčanim maslom, nato pa po dnu potresemo polovico mešanice moke, pecilnega praška, soli, kokosovega sladkorja in eritritola.
Na to plast z žlico po kupčkih nanesemo zmes iz skute, vanilijevega sladkorja in dveh jajc, jo poravnamo s hrbtno stranjo žlice, čez potresemo naribana jabolka, pomešana s cimetom in sesekljanimi orehi (količina po želji), po jabolkih pa potresemo drugo polovico mešanice moke, pecilnega praška in sladkorja.
V posodi razžvrkljamo jajca, kislo smetano in mleko, s to mešanico pa nato prelijemo površino vsebine pekača.
Sladico pečemo v predogreti pečici približno 45 – 50 minut pri 190°C. Ohlajeno rahlo posipamo s sladkorno moko.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 38, 39, 40, 41, 42  Naslednja
Stran 39 od 42

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group