|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Okt 2011 20:40 Naslov sporočila: DROBNO PECIVO |
|
|
ALPSKE ROŽE
Sestavine:
za testo:
75 g masla ali margarine
75 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 jajce
1 rumenjak
ščep soli
1/2 zavitka suhe limonine lupine
300 g moke
2 žlici kisle smetane
1 beljak
marmelada
sladkorna moka
olje za cvrenje
Priprava:
Iz navedenih sestavin zamesimo testo, ga zavijemo v folijo in ga damo v hladilnik, kjer naj počiva eno uro. Tanko ga razvaljamo in izrežemo kroge premera 6 cm. Tri kroge po sredini premažemo z beljakom in jih zložimo enega na drugega ter v sredini stisnemo. Na 6 mestih okrog jih zarežemo tako, da se v sredini še drže skupaj (približno 2 cm proti sredini). Pazimo, da se listi ne zalepijo, da se bodo med peko lahko razcveteli. Ocvremo jih v vročem olju (175°C). Pečene odcedimo na papirnatem prtičku, sredino okrasimo z marmelado in posujemo s sladkorno moko.
Za vrtnice pa izrežemo kroge treh različnih velikosti.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Okt 2011 20:46 Naslov sporočila: |
|
|
DVOBARVNE KROGLICE
Sestavine:
temna masa:
230 g sladkorne moke
230 g mletih lešnikov
2 beljaka
100 g čokolade
1 žlica ruma
svetla masa:
120 g masla
120 g sladkorne moke
3 kuhani in pretlačeni rumenjaki
1 žlica ruma
mleti lešniki
Priprava:
Iz sladkorja, lešnikov, snega, raztopljene čokolade in ruma zgnetemo testo ter postavimo za kako uro v hladilnik .
Za rumeni nadev penasto zmešamo 12 dag masla z 12 dag sladkorne moke. Dodamo 3 kuhane in pretlačene rumenjake ter rum. Postavimo v hladilnik.
Iz temne mase oblikujemo kroglice in v sredino potisnemo malo kroglico iz rumene mase. Povaljamo v mletih lešnikih in sušimo na zraku.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Okt 2011 20:51 Naslov sporočila: |
|
|
ČOKOLADNI POLMESCI
Sestavine:
120 g masla ali margarine
120 g mlete čokolade
120 g moke
120 g sladkorja
3 jajca
1/2 pecilnega praška
bela glazura:
200 g sladkorne moke
sok ene limone
malo vroče vode
2 žlici ruma
Priprava:
Maslo penasto stepemo s sladkorjem in rumenjaki. Vmešamo moko presejano s pecilnim praškom in čokolado. Nazadnje vmešamo še trd sneg iz beljakov.
Pečemo 20 minut pri 200°C . Še vroče pecivo razrežemo z okroglim obodom v polmesce. Prelijemo z belo glazuro.
Glazura: - 20 dag sladkorne moke zmešamo s sokom ene limone, ustrezno količino vroče vode in dvema žlicama ruma. Glazura mora biti gosto tekoča. Pustimo stati, da se glazura posuši.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Okt 2011 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
OREHOVI POLMESCI
Sestavine:
testo:
150 g masla ali margarine
150 g sladkorja
150 g orehov
100 g moke
1 žlička pecilnega praška
4 beljaki
rumenjakov preliv:
4 rumenjaki
150 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
čokoladna krema:
1 dl mleka
100 g sladkorja
100 g mletih orehov
100 g masla ali margarine
100 g čokolade (s 40%kakava)
nasekljani orehi za potresanje
Priprava:
Maslo umešamo s sladkorjem, dodamo orehe, moko, pecilni in nazadnje sneg. Pečemo 15 minut pri 180°C, da je napol pečeno. Biskvit prelijemo z rumenjakovim prelivom in pečemo še 10 minut. Malo ohlajen biskvit nato prelijemo še s čokoladno kremo, povrhu pa potresemo nasekljane orehe. Ko se pecivo ohladi, z okroglim kovinskim obodom izrežemo polmesece.
ČOKOLADNA KREMA: 1 dl mleka zavremo z 100 g sladkorja, dodamo 100 g mletih orehov, 100 g masla in 100 g čokolade ter mešamo, da se čokolada stopi.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Okt 2011 21:00 Naslov sporočila: |
|
|
DOMAČI SMETANOVI PIŠKOTI
Sestavine:
250 g masla
5 rumenjakov
1 jajce
400 g sladkorne moke
1 kg moke
2 žlički sode
12 žlic kisle smetane
200 g slivove marmelade
Priprava:
Maslo umešamo z rumenjaki, ki jih postopno dodajamo, nato pa še z jajcem in s sladkorjem. Ko masa naraste, dodamo moko s sodo bikarbono in kislo smetano. Dobro pognetemo in ohladimo v hladilniku. Testo razvaljamo 2-3 mm debelo in izrezujemo poljubne oblike v paru. Pečemo pri 200°C 10 - 12 minut . Pečene piškote spojimo skupaj z marmelado. Lahko jih potresemo tudi s sladkorno moko.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 14 Okt 2011 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
IŠLER TORTICE
Sestavine:
Testo :
140 g masla
200 dag moke
70 g sladkorne moke
1 rumenjak
3 žlice kakava
Krema :
3 jajca
150 g sladkorja
100 g masla
1 vanilijev sladkor
Čokoladna glazura:
100 g čokolade
80 g masla ( sestavini stopimo nad soparo)
Priprava:
Vse sestavine za testo pognetemo. Tanko ga razvaljamo in izrezujemo z okroglim obodom premera 3 – 5 cm. Pečemo 15 minut pri 160°C. Ohlajene nadevamo s kremo in oblijemo s čokoladno glazuro. Ostanke kreme nabrizgamo tudi po vrhu tortic.
Kakav lahko zamenjamo s 70 g zmletih mandeljnov ali orehov!
Krema: - Jajca, sladkor in vanilijev sladkor mešamo nad v skledi, posajeno na lonec z vrelo vodo, dokler se vse sestavine dobro ne povežejo med seboj in masa ne postane kompaktna. Ohladimo jo, nato pa vanjo vmešamo še razmehčano maslo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 14 Okt 2011 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
KOKOSOVA "SALAMA"
Sestavine:
300 g kokosove moke
150 g sladkorja v prahu
150 g mleka v prahu
100 g masla ali margarine
6 – 7 žlic vrelega mleka
barvni ekstrakti za živila
Priprava:
Kokosovo moko, sladkor in mleko v prahu zmešamo na suho in zalijemo z vrelim mlekom ter zamesimo. Dodamo zmehčano maslo ali margarino in dobro pregnetemo, da se vse dobro poveže. Razdelimo na tri dele in vsak del obarvamo z različnimi ekstrakti. Vsak del razvaljamo posebej v ozek trak. Vse tri trake spojimo, zvijemo v salamo in skupaj valjamo, da se dobro spoji. Zavijemo v folijo, da se ohladi, nato režemo na rezine.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 14 Okt 2011 18:44 Naslov sporočila: |
|
|
KRALJEVE ROŽE
Sestavine za testo:
200 g moke
1 dag kvasa
1 žlička sladkorja
100 g masla
2 rumenjaka
Nadev:
2 beljaka
150 g sladkorja
100 g orehov
Priprava:
Iz sestavin zgnetemo testo, ga razvaljamo in namažemo z nadevom. Za nadev stepemo beljake s sladkorjem in dodamo mlete orehe. Namazano testo zvijemo v klobaso. Razrežemo na rezine in zlagamo na pekač. Pečemo do svetlorumene barve pri 180°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 14 Okt 2011 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
JAFFA TRIKOTNIKI
Sestavine za testo:
3 jajca
500 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1/4 l mleka
1/4 l olja
500 g moke
1 pecilni prašek
Polnilo:
1/3 zgornje plasti biskvita
5 žlic marelične marmelade
sok 2 pomaranč
2 žlici kakava
1 žlica ruma
čokoladni preliv:
100 g temne čokolade
80 g masla
(stopimo nad soparo)
Priprava:
Jajca, sladkor in vanili umešamo, dodamo mleko in olje ter moko (pol mehke, pol ostre) s pecilnim praškom. Pečemo 30 minut pri 190°C.
Še vroče pecivo po notranjosti prerežemo tako, da ostane v spodnji plasti približno 2/3 biskvita, zgornjo plast (1/3) pa zmeljemo v multipraktiku skupaj z marmelado, pomarančnim sokom, kakavom in rumom. To zmes nato nanesemo na spodnjo plast preostalega biskvita in prelijemo s čokoladno glazuro. Ko je ohlajeno, pecivo narežemo na trikotnike. Pecivo hranimo na hladnem.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 14 Okt 2011 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
RUMENI POLMESCI
Sestavine za testo:
150 g moke
150 g sladkorja v prahu
125 g masla
150 g mletih orehov
premaz:
2 rumenjaka
70 g sladkorne moke
marmelada za spajanje
Priprava:
Zamesimo testo in ga razvaljamo. Izrežemo polmesece, zložimo na pomaščen pekač in spečemo. Pečene premažemo s kremo, za katero zmešamo 2 rumenjaka s 70 g sladkorja v prahu, nato jih v topli pečici osušimo. Po dva spojimo z marelično marmelado.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 15 Okt 2011 21:51 Naslov sporočila: |
|
|
MANDELJNOVE KROGLICE
iz polnozrnatih piškotov
Sestavine:
za mandeljnovo kremo:
100 g blanširanih mandeljnov
60 g sladkorja
50 g Rama margarine
1 žlico pomarančnega soka in lupinice
Mandeljne skupaj s polovico kristalnega sladkorja zmeljemo, nato pa zmešamo s pomarančnim sokom. Ostalo polovico sladkorja tudi zmeljemo in skupaj z margarino penasto vmešamo in dodamo mandeljne. Pripravljeno maso damo v hladilnik za nekaj časa, da postane bolj trda, da lahko oblikujemo kroglice približno 1 cm premera ter jih ponovno damo v hladilnik na podlagi iz alu folije.
Sestavine:
za kremo iz polnozrnatih piškotov:
250 g polnozrnatih piškotov
100 g jedilne čokolade
80 g masla ali margarine
60 g sladkorja
0,5 dl sladkorne vode (skuhamo 0,5 dl vode in 1 žlico sladkorja)
Polnozrnate piškote zmeljemo in zmešamo s sladkorno vodo (ne čisto hladno) ter pustimo, da se piškoti malo napojijo. Nad soparo stopimo čokolado, jo ohladimo, mora biti še čisto tekoča. Zmeljemo sladkor in ga penasto vmešamo z margarino ter dodamo stopljeno čokolado in še naprej mešamo, da je zmes kremasta. Nazadnje primešamo še napojene piškote. Lahko dodamo tudi žlico ruma. Zmes najprej premešamo z mešalnikom, nato pa še ročno. Iz hladilnika vzamemo kroglice in jih oblečemo s pripravljeno maso, in sicer tako, da v roki naredim kroglico s približno 2 cm premera, jo sploščimo in s tem oblečemo mandeljnove kroglice ter jih lepo oblikujemo v kroglice.
Za obliv in okras:
200 g temne čokolade
50 g bele čokolade
neoluščene in oluščene mandeljnove polovice
Nad soparo stopimo temno čokolado in vanjo pomočimo kroglice ter jih odlagamo na rešetko, nato pa na folijo, da se strdijo. Belo čokolado prav tako stopimo nad soparo, jo primerno ohladimo, nadevamo v majhno vrečko za zamrzovanje, odstrižemo majhno konico in okrašujemo kroglice. Lahko rišemo rožice, delamo črte, kroge, skratka čisto po navdihu. Na vrh damo mandeljnove polovičke tudi čisto po navdihu.
Še nekaj nasvetov, da bo priprava teh zelo okusnih in lepih kroglic prijetna. Mandeljnove kroglice imejmo čim dalj časa v hladilniku, da bodo čim bolj trde, temno kremo pa uporabimo takoj, ko je še zelo mehka ... in kroglice bomo zlahka oblikovali. Nato jih dajmo za nekaj časa v hladilnik in oblikovali bomo lahko zares lepe kroglice, ki se ne bojo prijemale na rešetko, ko pa jih bomo prerezali, bodo čudovite. Pa še nekaj. Če imamo rajši lešnike, potem namesto mandeljnov uporabimo olupljene, pražene lešnike.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 15 Okt 2011 22:00 Naslov sporočila: |
|
|
KOKOSOVE SOLZE
Sestavine:
za testo:
200 g moke
140 g masla
70 g sladkorja v prahu
1 rumenjak
1 žlico kakava
za nadev:
150 g bele čokolade
50 g kokosove moke
za obliv:
100 g bele čokolade
kokosova moka za posip
Priprava:
Iz navedenih sestavin zamesimo gladko testo, ga zavijemo v folijo in damo za pol ure v hladilnik. Nato ga razvaljamo 3 mm debelo in izrežemo z modelčki v obliki solze. Pekač obložimo z peki papirjem in pečemo piškote 15 minut na 180°C.
Nad soparo stopimo čokolado in ji dodamo kokosovo moko. Še toplo zmes damo v vrečko za zamrzovanje, odrežemo večjo konico in nadevamo polovico piškotov. Sproti jih pokrivamo, da se čokolada ne strdi, ker se drugače piškoti ne bi sprijeli.
Nad soparo stopimo čokolado, vanjo pomakamo konice piškotov in jih posujemo z kokosovo moko, ko je čokolada še mehka, da se kokos lepo prime.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 15 Okt 2011 22:07 Naslov sporočila: |
|
|
BRESKVICE
Sestavine:
za testo:
3 jajca
210 g sladkorja
1 vanilin sladkor
12 velikih žlic olja
1 velika žlica ruma
500 g ostre moke
Za nadev:
zdrobljene izdolbene drobtine kroglic
5 žlic pomarančnega sirupa
5 žlic marelične marmelade
0,5 dcl ruma
100 g mletih orehov
2 žlici mlete čokolade
50 g mletega sladkorja
Za okras:
jagodni in hruškov ekstrat
kristalni sladkor
Priprava:
Penasto vmešamo jajca, sladkor in vanilin sladkor, nato pa počasi dolivamo olje in rum. Ko je masa penasto vmešana, dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Na deski še malo pregnetemo, da dobimo nelepljivo testo, zavijemo ga v folijo in ga damo za 1 uro v hladilnik.
Nato testo razdelimo na več delov, naredimo svaljke, debeline 1,5 cm in oblikujemo kroglice premera približno 1,5 cm. Pečico segrejemo na 170°C in svetlo zapečemo. Spodaj morajo biti še svetle, ne rjave. Ko so kroglice pečene, jih takoj izdolbemo, še vroče, drugače je delo zelo zamudno. (Svetujem vam, da pečete vsak pekač posebej, ker se prehitro ohladijo in potem imamo težave)
Počakamo, da se izdolbene drobtine in kroglice ohladijo, nato pripravimo nadev ... in sicer zmeljemo drobtine (v multipraktiku) in dodamo vse ostale sestavine. Malo počakamo, da se drobtine prepojijo, nato pa nadevamo kroglice, oziroma polovičke in jih pritisnemo skupaj. Odvečni nadev odstranimo, da so breskvice lepe. Posebej pripravimo ekstrata, ki ju zmešamo z 2 dcl hladne vode, seveda vsakega posebej, in kristalni sladkor, ki smo ga stresli na krožnik. Najbolje je, če naslednji postopek delamo z rokavicami. In sicer pomakamo eno polovico breskvic v hruškov, eno polovici pa v jagodni ekstrat. Ker se breskvice zelo napijejo tekočine, jih najprej damo na krožnih z vpojnim papirjem in šele nato povaljamo v kristalnem sladkorju. Kljub temu je dobro, da jih še nekajkrat obrnemo na pladnju, kamor smo jih zlagali. Dobro je, da se breskvice še kakšen dan sušijo na zraku.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 15 Okt 2011 22:11 Naslov sporočila: |
|
|
MEDENI ROGLJIČKI
Sestavine:
240 g medu
2 jajci
250 g bele moke
2 zavitka pecilnega praška
100 g mletih praženih lešnikov
mlete klinčke
mleti cimet
mleti ingver
limonino lupinico
mleti sladkor za posip.
Priprava:
Iz medu, jajc, moke, pecilnega praška, mletih praženih lešnikov in dišav zgnetemo testo. Pustimo ga počivati eno uro, nato iz njega oblikujemo 1 cm debele in 7 cm dolge svaljke in jih oblikujemo v rogljičke. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 10 - 12 minut pri 160°C. Še tople povaljamo v mletem sladkorju.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 15 Okt 2011 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
KROMPIRJEVI KEKSI
Sestavine:
250 g krompirja
100 g masla
100 g sladkorja
1 jajce
nastrgana limonina lupinica
150 g krompirjeve moke
100 g koruzne moke
½ zavitka pecilnega praška
krompirjeva moka za valjanje
50 g marelične marmelade
Beli (limonov) obliv:
100 g sladkorja v prahu
sok 1 limone
Priprava:
Neolupljen krompir skuhamo dan prej. Na dan peke krompir olupimo in drobno naribamo. Zmešamo maslo, sladkor in jajce. Naribamo limonino lupino in stisnimo sok. Limonino lupino vmešajmo, sok pa prihranimo. V suhem stanju zmešamo krompirjevo moko, koruzno moko in pecilni prašek. Skupaj s krompirjem dodajmo k masi iz masla, sladkorja in jajca, in zgnetimo gladko testo. Testo zavijemo v folijo in ga postavimo na hladno za eno uro.
Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico vključimo na 175 °C. Delovno površino potresimo s krompirjevo moko.
Testo po mirovanju zvaljamo na 2 do 4 mm debelo in izrežemo majhne piškotke. Položimo jih na pekač in jih v vroči pečici pečemo 15 minut pri 175°C. Nato jih ohladimo na mreži.
Sestavimo po dva piškotka tako, da mednju namažemo marelično marmelado.
Iz limoninega soka in sladkorja v prahu pripravimo gost preliv in z njim premažemo ali okrasimo pecivo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|