Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




Slane poslastice
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Apr 2016 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Rogljički s sirovim nadevom

Sestavine:
Za testo:
700 g moke
250 g masla
2 jajci
5-6 žlic mleka
brizg kisa
pecilni prašek
sol

Za nadev:
300 g naribanega sira
2 jajci
2 žlici kisle smetane
sol, muškatni orešček, rdeča paprika

stepeno jajce za premaz

Priprava:
Testo: - Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom, dodamo sol, zdrobljeno maslo, jajci, mleko in kis ter vse skupaj dobro pregnetemo v testo, ki ga pustimo nekaj časa počivati. Medtem pripravimo nadev.
Nadev: - sir, rumenjaka, smetano in začimbe dobro zmešamo, nato pa v to maso vmešamo še beljakov sneg.
Testo razvaljamo (ne predebelo), ga narežemo na kvadrate, na sredino vsakega damo kupček nadeva, nato pa kvadrat zvijemo v rogljiček. Zložimo jim v s peki papirjem obložen pekač, vsak rogljiček po vrhu premažemo s stepenim jajcem, nato pa jih pečemo 30-35 minut pri 180°C, da dobijo zlatorumeno barvo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 12 Jul 2017 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Zelenjavni kolački


Sestavine:
zelenjava po izbiri
nariban sir (količina po želji)
malo soli

4 jajca + 2 beljaka
sesekljan peteršilj
malo soli

Priprava:
Drobno narezano zelenjavo zmešamo z naribanim sirom (količina po želji) in rahlo posolimo. Z zmesjo nato napolnimo vdolbine na blenderju, ki smo jih premazali s kokosovim oljem, in jih prelijemo z jajčnim prelivom (jajca, beljaka, peteršilj in malo soli stepemo z metlico).
V na 180°C ogreti pečici jih nato pečemo 10-12 minut, oz. dokler jajca ne izgledajo pečena.


Vir:
http://receptinabrzinu.blogspot.si/2015/01/slani-povrtni-kolacici.html

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2017 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Bučne polpetke

Sestavine:
4 neolupljene bučke
3-4 jajca
3-4 žlice drobtin
200 g naribanega sira
3-4 stroke strtega česna
2 žlici sesekljanega peteršilja
1 žlica narezanega drobnjaka
poper
sol

Priprava:
Oprane, osušene in grobo naribane bučke zmešamo z jajci, naribanim sirom, drobtinami, zelišči in začimbami.
Zmes pustimo stati 1 uro, vmes jo večkrat premešamo.
Odvečno tekočino lahko odlijemo, kar bi bilo škoda, zato rajši dodajmo še kako žlico drobtin ali polnovredne pirine moke.
Oblikujemo polpetke, ki jih bodisi ocvremo v vrelem olju, še boljše pa je, da jih zložimo v pekač, obložen s peki papirjem, jih premažemo z oljem in pečemo v predogreti pečici 20-25 minut pri 180°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Sep 2017 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Polpeti z bučo hokaido

Sestavine:
450 – 500 g grobo naribane buče hokaido
1 drobno nariban surov srednje velik krompir
3 - 4 razžvrkljana jajca
150 - 200 g naribanega sira (trapist, edamec)
3 žlice drobtin
šopek sesekljanega peteršilja
drobnjak, origano
poper, kajenski poper
nekaj strokov česna
sol

Priprava:
Vse sestavine dobro premešamo in zmes pustimo pokrito stati od pol do ene ure (med stanjem masa skoraj ne odda tekočine, zato ji ni potrebno dodajati drobtin).
Pekač pokrijemo s peki papirjem. Iz mase oblikujemo kroglice (pride jih kakih 8 ), ki jih polagamo v pekač v primernih razdaljah. Kroglice po vrhu sploščimo z vilicami v polpete, ki jih nato po vrhu premažemo z oljem ali s stopljeno kokosovo maščobo.
Pečico ogrejemo na 200°C, nato polpete pečemo pri tej temperaturi 10 minut, zmanjšamo temperaturo na 180°C in jih pečemo še 15 – 20 minut.
Zraven se prileže skleda zelene solate.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2017 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Pita s svežo papriko

Sestavine:
za testo:
400 g moke
žlička pecilnega praška
1,5 žličke paprike v prahu
200 g rastlinske maščobe
1 jajce
pol žličke soli
0,5 dl vode

za oblogo:
2 rdeči papriki
2 zeleni papriki
2 rumeni papriki
šopek peteršilja
1 žlica paradižnikove mezge
1 žlička paprike v prahu
2 žlički začimbe za pizzo
2 jajci
350 g skute
poper, sol
100 g naribanega sira

Priprava:
Iz sestavin za testo zgnetemo testo, ga zavijemo v folijo in damo za 30 minut v hladilnik.
Paprike narežemo na debelejše rezine, ki jih 5-8 minut dušimo na vročem olju (2 žlički). V skledi zmešamo sesekljan peteršilj, paradižnikovo mezgo, papriko v prahu, začimbe za pizzo, skuto, jajci, sol in poper.
Pekač obložimo s peki papirjem. Dve tretjini testa razvaljamo in ga položimo na dno pekača. Obložimo ga z dušenimi rezinami paprik, vmesne prostorčke pa zapolnimo s skutino mešanico.
Tretjo tretjino testa natrgamo na drobne kosce in jih razporedimo pa vrhu pite, čez pa posujemo še nariban sir.
Pečico ogrejemo na 200°C, nato pa pito pečemo kakih 35 minut.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2017 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Krompirjev zavitek

Sestavine:
za testo:
800 g krompirjevega pireja
1 jajce
30 g masla
150 g pretlačene skute
sol
muškat
250 g moke (ali več)
75 g pšeničnega zdroba

za nadev:
2 čebuli (sesekljani, prepraženi)
2 jajci
1 kisla smetana
120 g naribanega sira
šopek peteršilja (sesekljan)
drobnjak, origano
poper, sol
2-3 stroki strtega česna
kajenski poper

Priprava:
Iz sestavin za testo zgnetemo testo, ga razvaljamo v pravokotnik, premažemo z nadevom in zvijemo. Zvitek položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Po vrhu ga premažemo z raztopljenim maslom.
Pečemo ga v pečici, ogreti na 200°C približno 45 – 50 minut. Prvih 15 minut naj bo na vrhu prekrit s peki papirjem, nato le-tega odstranimo in rolado pečemo do konca (zlatorjavo)
Nadev: - vse navedene sestavine dobro zmešamo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 31 Dec 2017 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Hrustljava pizza


https://www.tastemade.com/videos/cheesy-pop-crust-pizza

https://www.facebook.com/tastemade/videos/1648960011857826/

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 28 Jun 2018 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Poprove pogačice

Sestavine:
250 g moke
1 pecilni prašek
1/2 – 3/4 žličke soli
1/2 žličke mletega črnega popra
1/2 žličke sladkorja
75 g naribanega parmezana
1/2 žlice narezanega drobnjaka
2 dl jogurta
100 g hladnega masla
2 žlici smetane
grobo mleti črni poper

Priprava:
V skledo damo moko, pecilni prašek, sol, mlet črni poper, sladkor, parmezan in drobnjak ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo jogurt in zamesimo testo, ki naj bo čimbolj gladko.
Na pomokani deski testo razvaljamo, ga potresemo s koščki masla, nato pa ga nekajkrat prepognemo (kot pismo) in ga sproti spet razvaljamo. Večkrat ga bomo prepognili, bolj se bodo pogačice listale.
Na koncu testo razvaljamo 1 cm debelo, z obodom izrežemo kroge, ki jih položimo na dno s peki papirjem prekritega pekača. Vsakega na sredini rahlo pritisnemo in premažemo s sladko smetano, nato pa še potresemo z grobo mletim poprom (lahko pa poper tudi izpustimo).
Pogačice pečemo okrog 20 minut pri 200°C oz. dokler ne dobijo zlate barve.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 28 Jun 2018 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Bučkina pita

Sestavine:
750 g bučk
250 g feta sira
4 jajca
50 g ostre moke
100 g zdroba
30 g kopra
sol po okusu + poper
2 žlici sesekljanega peteršilja
75 g naribanega parmezana

Priprava:
Bučke drobno narežemo in jih pustimo malo stati, nato pa nekaj tekočine odlijemo (lahko jo uporabimo za juho ali omako).
Feta sir za 10 minut namočimo v toplo vodo, nato ga odcedimo, ga zdrobimo in dodamo narezanim bučkam. Dodamo še ostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo.
Pekač namastimo z maslom, vanj vsujemo bučkino mešanico, poravnamo jo z lopatko in po vrhu potresemo s parmezanom.
Pečemo okoli 45 minut pri 180°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Jul 2018 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Skutina ''gibanica''

Sestavine:
Nekaj lističev vlečenega testa

za nadev:
1 kg skute
2 kisli smetani
4 jajca
2-3 žlice zdroba
sol

za navlažitev testa:
1 dl mineralne vode
0,5 dl olja

za premaz:
1 jajce
2-3 žlice sladke smetane

Priprava:
Vlečeno testo (recept spodaj) razdelimo na 3 hlebčke -prvega razvaljamo nekoliko bolj debelo v obliko pekača (za podlago). Pekač obložimo s peki papirjem, vanj položimo prvi (debelejši) pravokotnik testa, ki ga navlažimo z mešanico olja in vode. Premažemo ga s polovico skutinega nadeva, prekrijemo ga z drugim pravokotnikom testa, nato pa isto še enkrat ponovimo. Po vrhu položimo tretji pravokotnik testa, ki ga premažemo z jajcem, ki smo ga stepli skupaj s sladko smetano.
Skutin nadev: - vse sestavine dobro premešamo.
Pečico ogrejemo na 200°C, damo vanjo pekač z gibanico, zmanjšamo temperaturo na 185°C, nato pa gibanico pečemo približno 45 - 50 minut.

---------------------------

Vlečeno testo

Sestavine:
500 g moke
0,5 dl olja
2 majhni jajci
sol
250 ml mlačne vode

Priprava:
Jajci razžvrkljamo skupaj s soljo. Zlijemo ju v moko, hkrati pa še vodo in olje. Zmešamo in dobro pregnetemo, da dobimo gladko osnovo za vlečeno testo. Oblikujemo hlebček, pokrijemo ga s prtičem in pustimo počivati 20 minut.

Še nekaj navodil:
- Dlani si med gnetenjem testa umivamo pod hladno vodo, da se nam ne lepi na dlani.
- Vlečeno testo najlepše obdelamo oziroma razvaljamo in razvlečemo na polivinilastem prtu ali na peki papirju, ki ne vpijata olja iz testa.
- Če se vlečeno testo med vlečenjem strga, luknjico preprosto s prsti stisnemo skupaj.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 25 Jul 2018 14:19; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Jul 2018 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Porova pita z rižem

Sestavine:
vlečeno testo
(glej predhodno objavo zgoraj!)

za nadev:
3 pori
1 lonček (2 dl) riža
2-3 jajca
3 žlice kisle smetane
sol, poper
nekaj žlic olja

za premaz in posip :
1 stepeno jajce
75 - 100 g naribanega sira

Priprava:
Riž na hitro napol skuhamo v 4 dl vrele vode, ki smo ji dodali sol in 2 žlici olja, vmes mešanico večkrat pomešamo. Ko riž vpije vso tekočino, ga odstavimo in ohladimo.
Opran por narežemo na drobne kosce, ki jih nekoliko popražimo v nekaj žlicah olja. Malo ohladimo, nato pa dodamo sol in poper, ohlajen riž, jajca in kislo smetano.
Testo razdelimo na 3 dele, vsak del posebej razvaljamo in razvlečemo v obliko pekača. Prvi del položimo na dno s peki papirjem prekritega pekača, ga pokapamo z oljem in nadevamo s polovico nadeva. Prekrijemo ga z drugo tretjino razvlečenega testa in ponovimo postopek, na vrhu pa naj bo tretji del testa, ki ga premažemo s stepenim jajcem in naribanim sirom.
Pito pečemo 20 - 25 minut pri 180°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 25 Jul 2018 14:13; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Jul 2018 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Bučkine palačinke

Sestavine:
za testo:
350 g bučk (ali zmrznjene špinače)
2,5 dl polnomastnega jogurta
2,5 dl mleka
3 jajca
žlička soli
3 žlice sladke smetane
8-10 žlic polnozrnate pirine moke

za nadev:
400 g skute
2 jajci
1 lonček kisle smetane
sol, poper, muškat
žlica sesekljanega peteršilja
žlička suhega drobnjaka
(nekaj origana, lahko tudi česen)
3 žlice prosene moke
(ali 2 žlici pšeničnega zdroba)

za preliv:
2 jajci
1,5 dl mleka
malo soli

Priprava:
Bučke narežemo na majhne kocke, jih damo v blender za smutije, dodamo jogurt, mleko, jajca, smetano in sol ter vse skupaj zmiksamo pri prvi hitrosti. Tekočino prelijemo v posodo, dodamo pirino moko, nato pa z ročnim mešalcem zmes dobro zmešamo.
Mešanico pustimo stati v posodi uro ali dve, da se moka nekoliko napne, vmes jo večkrat premešamo s kuhalnico.
Spečemo palačinke (so bolj mehke, zato jih je treba previdno obračati … prepričajmo se prej, če so spodaj dovolj pečene, preden jih obrnemo. Če se prva palačinka scefra, jo preprosto raztrgamo na majcene koščke in jih vmešamo med skutin nadev).
Palačinke nadevamo s skutinim nadevom, zvijemo in polagamo eno poleg druge v pekač (n.pr. 32 cm x 20 cm), ki smo ga obložili s peki papirjem. Po vrhu jih prelijemo s polivko iz dveh stepenih jajc, mleka in ščepca soli.
Pečemo jih kakih 20 – 25 minut pri 185°C.
Skutin nadev: - sestavine za nadev dobro premešamo in pustimo stari kako uro ali dve, da se prosena moka napne in maso nekoliko zgosti (proseno moko naredimo tako, da v kavnem mlinčku zmeljemo 3 žlice prosene kaše, lahko pa uporabimo pšenični zdrob namesto prosene moke).
Količina zadošča za 3 – 4 osebe … ali več, odvisno od apetita.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 25 Jul 2018 12:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Sataraš z bučkami

(za 2 osebi)

Sestavine:
1 majhna čebula
25 g kokosovega masla
2 bučki
1 sveža paprika
3 - 4 paradižniki
nekaj žlic vode
poper, sol, bazilika, česen, paprika v prahu
4 – 5 jajc
nekaj žlic sladke smetane

sesekljan peteršilj

Priprava:
Nasekljano čebulo prepražimo na maščobi, dodamo na tanke rezine narezani bučki ter na trakove narezano papriko ter vse skupaj še malo popražimo. Dodamo narezane paradižnike, vodo, sol in ostale začimbe ter pokrito jed na zmernem ognju dušimo kakih 10 minut. Odkrijemo posodo in počakamo, da tekočina izpari, povečamo plamen, nato pa vsebino prelijemo z mešanico razžvrkljanih jajc in smetane. Jed le sem ter tja malo rahlo pomešamo, dokler jajca povsem ne zakrknejo.
Jed bo polnovrednejša, če jo bomo po končani pripravi posuli s sesekljanim svežim peteršiljem.
Zraven lahko ponudimo polento, krompir, testenine, riž ali kar kruh ... ter seveda solato.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2018 12:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Grahovi polpeti

Sestavine:
400 g kuhanega in pretlačenega graha
sol in poper
2 - 3 jajca
1 skodelica prosene moke
svež peteršilj, origano, suh drobnjak
1 glavica čebule
nekaj strokov česna
150 g naribanega sira

Priprava:
Zamrznjen grah dušimo v pokriti posodi v majhni količini vode in na zmernem ognju toliko časa, da se popolnoma zmehča. Odlijemo odvečno tekočino (ki jo lahko uporabimo za zelenjavno juho, omako, rižoto … ), nato pa grah spasiramo ali ga zmeljemo v mešalcu. Dodamo ostale sestavine, oblikujemo polpete, ki jih nato pečemo 25 - 30 minut pri 185°C (pekač obložimo s peki papirjem).
Namesto graha lahko uporabimo kuhan in pretlačen fižol.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25614
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 03 Avg 2018 16:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Proseni polpeti s skuto

Sestavine:
150 g prosene kaše
1,5 skodelice osoljene vode
1 čebula, prepražena na kokosovi maščobi
200 g skute
75 g sveže naribanega sira
2 jajci
1 žlička drobnjaka
1 žlica sesekljanega peteršilja
1 žlička origana
sol, poper, strt česen

Priprava:
Kašo kuhamo v 1,5 skodelice osoljene vode toliko časa, da le-ta vsrka vso tekočino. Ohladimo jo, nato pa jo zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami. Če se nam zdi masa premehka, dodamo še kako žlico prosene moke in pustimo zmes nekaj časa stati, da se moka še malo napne.
Pekač prekrijemo s peki papirjem, nanj razporedimo 12 - 15 enako velikih kroglic mase, ki jih nato z vilicami malo sploščimo in oblikujemo robove.
Pečemo jih 30 - 35 minut pri 180°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Naslednja
Stran 3 od 14

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group