 |
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 04 Feb 2019 19:16 Naslov sporočila: |
|
|
Kakijeva sladica
Sestavine:
2 debela zrela kakija
125 g zmehčanega masla
4 rumenjaki
6 žlic rjavega sladkorja
6 žlic rožičeve moke
0,5 dl mleka
6 žlic mletih oreškov (po izbiri)
50 g suhih brusnic ali rozin/borovnic
2 žlici ruma
6 žlic moke + 1 pecilni prašek
sneg iz 4 beljakov + malo soli
stepena sladka smetana
ali sladkorna moka
Priprava:
Kakija olupimo in ju zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v mikserju. Maslo kremasto umešamo s sladkorjem, nato enega za drugim dodajamo rumenjake in mešamo, dokler zmes ni povsem rahla in kremasta. Dodamo zmiksane kakije in ostale sestavine, na koncu pa izmenično vmešavamo sneg iz beljakov, ki smo jih stepli s soljo, ter moko, pomešano s pecilnim praškom.
Pekač obložimo s peki papirjem, vanj nanesemo testo, ga poravnamo, nato pa ga pečemo približno 35 – 40 minut pri 185°C. Ohlajeno sladico okrasimo s stepeno sladko smetano ali potresemo s sladkorno moko.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 08 Feb 2019 20:29 Naslov sporočila: |
|
|
Jaffa kolač
Sestavine:
za biskvitno testo:
6 rumenjakov
8 žlic sladkorja
6 žlic vode
6 žlic olja
10 - 12 žlic moke + 1 pecilni prašek
sneg iz 6 beljakov + malo soli
lupina in sok 3 pomaranč
6 žlic marelične marmelade
za premaz in preliv:
nekaj žlic marelične marmelade
100 g jedilne čokolade
75 g masla
Priprava:
Rumenjake in sladkor kremasto razmešamo, nato pa mešanici izmenično dodajamo oz. vmešavamo vodo, olje, moko s pecilnim praškom, ter beljake, stepene s soljo.
Maso za biskvit nadevamo v pravokoten pekač, obložen s peki papirjem, in jo pečemo približno 20 – 25 minut pri 185°C. Biskvit malo ohladimo, nato pa mu obrežemo stranice (približno 2 cm), odrezke zdrobimo in jih pomešamo s pomarančnim sokom, naribano pomarančno lupino in marmelado ter vse skupaj nanesemo/namažemo na biskvit in površino lepo zgladimo. Premažemo jo z nekaj žlicami marmelade in prevlečemo s čokoladno glazuro.
Čokoladna glazura: - Zdrobljeno čokolado in maslo segrevamo in do gladkega mešamo nad vodno paro.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 12 Feb 2019 20:44 Naslov sporočila: |
|
|
Pecivo Mignon
Sestavine:
za testo:
6 rumenjakov
1 lonček sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
400 g zmehčanega masla
2 žlici ruma
2 lončka moke + 1 pecilni prašek
sneg iz 6 beljakov + malo soli
50 g kakava
50 g mletih orehov
marelična marmelada
za čokoladno glazuro:
100 g jedilne čokolade
50 - 75 g masla
2 - 3 žlice sladke smetane
(lonček = 2,5 dl)
Priprava:
Zmehčano maslo kremasto razmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato pa enega za drugim vmešavamo rumenjake. Dodamo rum, nato pa izmenično vmešamo še sneg iz beljakov in soli ter moko s pecilnim praškom.
Testo razdelimo na pol in v eno polovico vmešamo kakav, v drugo pa mlete orehe. Vsako ploščo nato spečemo posebej in sicer v predogreti pečici približno 20 – 25 minut pri 185°C. Obe plošči nato prerežemo vsako na 2 enaka dela, tako da dobimo 4 enake pravokotnike, ki jih sestavimo z marmelado. Barvi naj se menjata: svetla-temna-svetla-temna (ali obratno). Pecivo nato po vrhu premažemo z marmelado in prevlečemo s čokoladno glazuro (v skledi nad loncem z vrelo vodo razmešamo razlomljeno čokolado, maslo in smetano v gladko maso)
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 15 Feb 2019 19:02 Naslov sporočila: |
|
|
Prosena kaša s suhimi slivami
Sestavine:
1 l mleka
0,5 kg prosene kaše
125 g masla
150 g suhih sliv + rum
100 g rjavega ali kokosovega sladkorja
4 rumenjaki
4 žlice kisle smetane
2 vanilijeva sladkorja
malo cimeta
sneg iz 4 beljakov + malo soli
Priprava:
Mleku dodamo 1/3 sladkorja, 1/3 masla in malo soli ter ga zavremo. Vanj nato stresemo oprano kašo in jo ob pogostem mešanju kuhamo približno 15 – 20 minut, oz. toliko časa, da vpije vse mleko.
Preostalo (zmehčano) maslo kremasto razmešamo z ostalim sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in rumenjaki, dodamo kislo smetano in na sobno temperaturo ohlajeno kuhano proseno kašo, nato vmešamo še razkoščičene suhe slive, namočene v rumu, cimet, ter čisto na koncu sneg iz beljakov, ki smo ga stepli z nekaj zrnci soli.
Srednje velik pekač obložimo s peki papirjem, vanj nadevamo maso, jo poravnamo (po vrhu jo lahko malo pokapljamo s stopljenim maslom) in jo pečemo približno 35 – 40 minut pri 185°C.
Namesto suhih sliv lahko dodamo kako drugo suho sadje: fige, marelice, rozine, brusnice, borovnice, datlje … in morda zraven še kako pest nasekljanih oreščkov.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 20 Feb 2019 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
Zdrava sladica
Sestavine:
500 g pasirane skute
1 lonček kisle smetane
1 skodelica ovsenih kosmičev
1 skodelica mletih oreščkov
2 - 3 žlice piškotnih drobtin
4 jajca
2 žlici kokosovega sladkorja
2 naribani jabolki
1 - 2 narezani banani
75 – 100 g koščkov temne čokolade
1 žlička cimeta
1 pecilni prašek
malo soli
(skodelica je 2,5 dl)
Priprava:
Vse sestavine ročno zmešamo (s kuhalnico). Pekač obložimo s peki papirjem, vanj nadevamo maso in jo pečemo v predogreti pečici 35 – 40 minut pri 175°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 25 Feb 2019 21:14 Naslov sporočila: |
|
|
Kokosova sladica
Sestavine:
3 žlice moke
3 žlice sladkorja
50 - 60 g kokosove moke
6 dl mleka
30 g masla
2 vanilijeva sladkorja
koščki ananasa
kokosova moka za posip
(stepena sladka smetana)
Priprava:
V mešalcu zmešamo mleko, sladkor, kokosovo moko in vanilijev sladkor, in ko je vse dobro spenjeno, dodamo še moko in jo nekaj sekund vmešavamo. Mešanico vlijemo v posodo, ki jo postavimo na štedilnik ter jo med stalnim mešanjem zavremo. Dodamo maslo in mešamo, dokler se le-to ne stopi, nato pa posodo odstavimo s štedilnika in zmes še nekaj časa mešamo. Maso nato porazdelimo v 4 skodelice za puding, prekrijemo jih s folijo in jih za nekaj ur postavimo v hladilnik. Pred serviranjem sladico okrasimo s koščki ananasa (ali kakega drugega sadja) in potresemo s kokosovo moko. Lahko dodamo tudi malo stepene sladke smetane.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 25 Feb 2019 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
Čokoladni kolač z avokadom
Sestavine:
4 rumenjaki
1 zrel avokado + 1 zrela banana
4 žlice sladke smetane
50 g stopljenega masla
4 žlice javorjevega sirupa
2 vanilijeva sladkorja
2 žlici kakava
100 g mletih (pekan) orehov
50 g nasekljanih (pekan) orehov
50 g sesekljane temne čokolade
sneg iz 4 beljakov + malo soli
4 zvrhane žlice moke + 1 žlička pecilnega praška
sladkorna moka za posip
(mleta čokolada)
Priprava:
V mešalcu zmešamo rumenjake, avokado, banano, sladko smetano, stopljeno maslo, javorjev sirup in vanilijev sladkor. Zmes nato stresemo v skledo, vmešamo vanjo mlete in nasekljane pekan (ali navadne) orehe, kakav, sesekljano čokolado, sneg iz beljakov, ki smo ga stepli z malo soli, ter moko, pomešano s pecilnim praškom.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj nanesemo maso, jo poravnamo in jo pečemo približno 25 – 30 minut pri 185°C. Pečen in ohlajen kolač rahlo potresemo s sladkorno moko ali mleto čokolado.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 26 Feb 2019 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
Turški med
Sestavine:
2 oblata
5 beljakov
200 g sladkorja
200 g medu
100 g praženih lešnikov
100 g praženih mandljev
50 g pistacij
50 g sezamovega semena
150 g kandiranega sadja
Priprava:
Na štedilnik damo lonec z vodo, ki naj zavre, medtem pa v kovinski skledi z ročnim električnim mešalcem stepamo beljake, ki jim nekje sredi stepanja postopno dodajamo sladkor in jih še nekaj časa stepamo. Skledo nato damo na lonec z vrelo vodo in beljake še nekaj minut stepamo. Beljakovi masi nato dodamo med in maso stepamo toliko časa, da se le-ta zgosti, kar traja približno 20 - 25 minut. Nato med stalnim ročnim mešanjem (s kuhalnico) postopno vmešavamo ostale sestavine: lešnike, mandlje, pistacije, sezam in kandirano sadje, ki naj bo narezano na čim manjše koščke.
Primerno velik (škatlast) pekač obložimo s peki papirjem, nanj položimo oblat in po njem razmažemo zmes za turški med. Pazimo, da je masa enakomerno razporejena. Pokrijemo jo z drugim oblatom, po vrhu damo kos peki papirja, na katerega položimo primerno težko obtežilo (revijo, tanjšo knjigo ali kaj podobnega). Pekač nato damo v hladilnik, kjer naj ostane najmanj 24 ur, da se dodobra strdi, nato pa ga narežemo na poljubno velike koščke.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 10 Mar 2019 19:12 Naslov sporočila: |
|
|
Smuti, ki lahko nadomesti zajtrk, kosilo in večerjo
Gre za kombinacijo zdravja, kot je nismo vajeni. Napitek vsebuje namreč vse snovi, ki jih naše telo potrebuje, hkrati pa še pospešuje prebavo, čisti telo in nam pomaga pri kurjenju odvečne telesne maščobe.
Sestavine:
• 1 zmrznjena banana
• 1 žlica nesladkanega kakava v prahu
• 1/2 zrelega avokada
• 1/2 skodelice (zmrznjenih) malin ali borovnic
• 2 dcl kokosovega ali mandljevega mleka
Priprava:
Za pripravo tega napitka potrebujemo zmrznjene banane. Zelo pomembno je, da banan ne lupimo, ker bodo oksidirale. Če zamrznemo cele banane, jih lahko imamo v zamrzovalniku tudi nekaj mesecev.
Za en obrok potrebujemo eno banano. 10 minut jo pustimo na sobni temperaturi, da se malo odtali, nato jo olupimo. Banane je potrebno zamrzniti zaradi boljšega in kremastega okusa ter teksture, ki je podobna sladoledu. Ta nam daje občutek sitosti in po samo enem kozarcu se nam bo zdelo, kot da smo pojedli obilno kosilo.
Seveda lahko uporabimo tudi sveže banane, a vsekakor se splača primerjati okuse.
Banano razrežemo na manjše kose, dodamo žlico nesladkanega kakava v prahu, pol avokada, maline (lahko so tudi zamrznjene) in kokosovo/mandljevo mleko. Vse skupaj dobro zmešamo (vsaj 3 minute), da dobimo gladko snov. Po okusu lahko dodamo žlico medu, da bo napitek slajši (če si ne želimo zaužiti dodatnih kalorij, pa namesto medu uporabimo za noževo konico stevie).
Vir:
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5390
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Mar 2019 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
Skutina sladica z jabolki
Sestavine:
5 rumenjakov
5 žlic kokosovega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
1 lonček kisle smetane
500 g skute
6 - 7 zvrhanih žlic pšeničnega/koruznega zdroba
1 pecilni prašek
sneg iz 5 beljakov + malo soli
4 – 5 jabolk
Priprava:
Rumenjake, kokosov sladkor in vanilijev sladkor kremasto razmešamo, dodamo kislo smetano, skuto, pecilni prašek, pšenični (ali koruzni) zdrob, nato pa previdno vmešamo še sneg iz beljakov, ki smo jih stepli z malo soli.
Pekač obložimo s peki papirjem, po dnu razporedimo polovico mase, nanjo enakomerno položimo krhlje jabolk, le-te pa prekrijemo z drugo polovico mase. Sladico nato pečemo v predogreti pečici pri 180°C približno 35 – 40 minut, oz. toliko časa, da na vrhu dobi lepo zlatorjavo barvo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 15 Mar 2019 19:38 Naslov sporočila: |
|
|
Skutina sladica s proseno kašo
Sestavine:
za testo:
400 - 500 g moke
1 kocka kvasa
3,5 dl mleka
košček masla (50 g)
1 žlička soli
za nadev:
500 g skute
2 jajci
6,5 dl mleka
malo soli
4 – 6 žlic sladkorja
1 skodelica prosene kaše
za preliv:
2 lončka kisle smetane
2 jajci
200 - 250 g mletih orehov
sladkor v prahu za posip
(skodelica = 2,5 dl)
Priprava:
Najprej skuhamo kašo – 6,5 dl mleka malo osolimo, dodamo sladkor, zavremo, nato pa v mleko stresemo kašo in jo kuhamo 12 – 15 minut, oz. toliko časa, da kaša popije vso tekočino. Kašo nato popolnoma ohladimo.
Testo: - naredimo kvasno mešanico iz zdrobljenega kvasa, žličke sladkorja, žličke moke in 4 žlic toplega mleka. Vlijemo jo v jamico v moki in 5 minut počakamo da vzhaja. V moko nato vlijemo mleko, v katerem smo raztopili sol in maslo, ter zamesimo testo. Pustimo ga vzhajati okoli 35 – 40 minut, nato ga razvaljamo in ga položimo v pekač (iz pečice), obložen s peki papirjem. Po testu razmažemo nadev, pekač damo v predogreto pečico, kjer pečemo sladico kakih 20 – 25 minut pri 180°C, nato pekač vzamemo iz pečice, sladico prelijemo s prelivom, potresemo z mletimi orehi, nato pa pekač vrnemo v pečico, kjer naj se sladica peče še nadaljnih 20 – 25 minut pri isti temperaturi. Ohlajeno sladico rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.
Nadev: - skuto zmešamo z jajcema in ohlajeno kašo.
Preliv: - kislo smetano in jajci dobro razžvrkljamo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 21 Mar 2019 22:12 Naslov sporočila: |
|
|
Skutin marmorni kolač
Sestavine:
200 g masla
200 g sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
6 rumenjakov
sok 1 limone + limonina lupina
1 kg skute
2 vanilijeva pudinga
3 – 4 žlice pšeničnega zdroba
1,5 pecilnega praška
sneg iz 6 beljakov + malo soli
2 – 3 žlice kakava
sladkor v prahu za posip
Priprava:
Maslo kremasto razmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato pa postopno enega za drugim vmešavamo rumenjake. Kremasti zmesi dodamo naribano lumonino lupino in limonin sok ter skuto in dobro premešamo. Nato izmenično po žlicah dodajamo mešanico pudingovega praška, zdroba in pecilnega praška, ter sneg iz beljakov, ki smo jih stepli z malo soli. Zmes razdelimo na dva dela in v enega vmešamo še kakav.
Pekač (23x23, ali tortni model s premerom 24 cm) obložimo s peki papirjem, nato pa z žlico izmenično nanašamo po dnu svetlo in temno maso. Ko je vsa masa v pekaču, jo po vrhu nekajkrat potegnemo z vilicami v več smeri, da se barvi nekoliko zmešata in tako ustvarita marmorni vzorec.
Sladico pečemo v predogreti pečici približno 1 uro pri 180°C. Ohladimo jo v pekaču, nato pa jo prevrnemo na pladenj, odstranimo peki papir in jo rahlo posipamo s sladkorjem v prahu.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 21 Mar 2019 22:56 Naslov sporočila: |
|
|
Rižev narastek s skuto in jabolki
Sestavine:
2 jog. lončka riža (4 dl)
1 l mleka
1 - 2 žlici sladkorja
malo soli
50 g masla
500 g skute
2 vanilijeva sladkorja
4 rumenjaki
1 lonček kisle smetane
2 – 3 naribana jabolka
cimet po okusu
sneg iz 4 beljakov + 2 žlici sladkorja v prahu
(sladkor v prahu
javorjev sirup)
Priprava:
Riž skuhamo v mleku (20 minut), ki smo mu dodali sol, maslo in sladkor. Malo ga ohladimo, nato pa mu dodamo skuto, vanilijev sladkor, rumenjake, kislo smetano, naribana jabolka in cimet, ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu vmešamo še sneg iz beljakov, ki smo jih stepli s sladkorjem v prahu.
Srednje velik pekač obložimo s peki papirjem, nanj nanesemo zmes, jo poravnamo in jo pečemo približno 1 uro pri 180°C. Narastek pustimo nekaj časa stati v pekaču, šele nato ga razrežemo. Po vrhu ga lahko posipamo s sladkorjem v prahu ali prelijemo z javorjevim sirupom.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 23 Mar 2019 21:42 Naslov sporočila: |
|
|
Skutin kolač z brusnicami
Sestavine:
500 g skute
5 rumenjakov
250 g kisle smetane
2 žlički vanilijeve arome
---------------
5 zvrhanih žlic kokosovega sladkorja
5 zvrhanih žlic rožičeve moke
5 zvrhanih žlic mletih mandljev
5 zvrhanih žlic piškotnih drobtin
5 zvrhanih žlic suhih brusnic
1 + 1/2 vrečke praška za puding
1 žlica kakava
1,5 vrečke pecilnega praška
-------------------
sneg iz 5 beljakov + malo soli
(sladkor v prahu
stepena sladka smetana)
Priprava:
Sestavine, ki so navedene nad črtkano črto, damo v mešalec, jih dobro zmiksamo, nato pa jih preložimo v večjo skledo. Drugi del sestavin (med obema črtkanima črtama) zmešamo v drugi posodi, nato pa jih izmenoma s snegom iz beljakov in soli združimo v skupno zmes, ki naj bo srednje gosta (če je pregosta, vmešamo vanjo še malo smetane, če je preredka, pa dodamo še malo piškotnih drobtin).
Srednje velik pekač obložimo s peki papirjem, po njem razmažemo maso in jo pečemo v predogreti pečici od 20 – 25 minut pri 180°C. Ohladi naj se kar v pekaču. Ohlajenega lahko potresemo s sladkorjem v prahu ali/in okrasimo s stepeno sladko smetano.
Maso lahko uporabimo tudi za pripravo muffinov.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Mar 2019 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakov kolač z brusnicami
Sestavine:
7 – 8 beljakov + malo soli
5 – 6 žlic sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
sok in lupina 1 limone
100 g stopljenega masla
150 g moke + 1 pecilni prašek
100 g suhih brusnic/250 g svežih malin
100 g nasekljane bele čokolade
Priprava:
Beljake stepemo skupaj s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in soljo v trd sneg, dodamo še ostale sestavine in vse skupaj previdno premešamo. Zmes nadevamo v primernov velik pekač (odvisno, kako visoko pecivo želimo), ki ga obložimo s peki papirjem. Pečemo jo približno 25 – 30 minut pri 180°C.
Brusnice lahko zamenjamo s svežimi malinami ali borovnicami.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|