Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




Slastne sladice in slaščice
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 40, 41, 42  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04 Feb 2019 19:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Kakijeva sladica

Sestavine:
2 debela zrela kakija
125 g zmehčanega masla
4 rumenjaki
6 žlic rjavega sladkorja
6 žlic rožičeve moke
0,5 dl mleka
6 žlic mletih oreškov (po izbiri)
50 g suhih brusnic ali rozin/borovnic
2 žlici ruma
6 žlic moke + 1 pecilni prašek
sneg iz 4 beljakov + malo soli

stepena sladka smetana
ali sladkorna moka

Priprava:
Kakija olupimo in ju zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v mikserju. Maslo kremasto umešamo s sladkorjem, nato enega za drugim dodajamo rumenjake in mešamo, dokler zmes ni povsem rahla in kremasta. Dodamo zmiksane kakije in ostale sestavine, na koncu pa izmenično vmešavamo sneg iz beljakov, ki smo jih stepli s soljo, ter moko, pomešano s pecilnim praškom.
Pekač obložimo s peki papirjem, vanj nanesemo testo, ga poravnamo, nato pa ga pečemo približno 35 – 40 minut pri 185°C. Ohlajeno sladico okrasimo s stepeno sladko smetano ali potresemo s sladkorno moko.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2019 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Jaffa kolač

Sestavine:
za biskvitno testo:
6 rumenjakov
8 žlic sladkorja
6 žlic vode
6 žlic olja
10 - 12 žlic moke + 1 pecilni prašek
sneg iz 6 beljakov + malo soli

lupina in sok 3 pomaranč
6 žlic marelične marmelade

za premaz in preliv:
nekaj žlic marelične marmelade
100 g jedilne čokolade
75 g masla

Priprava:
Rumenjake in sladkor kremasto razmešamo, nato pa mešanici izmenično dodajamo oz. vmešavamo vodo, olje, moko s pecilnim praškom, ter beljake, stepene s soljo.
Maso za biskvit nadevamo v pravokoten pekač, obložen s peki papirjem, in jo pečemo približno 20 – 25 minut pri 185°C. Biskvit malo ohladimo, nato pa mu obrežemo stranice (približno 2 cm), odrezke zdrobimo in jih pomešamo s pomarančnim sokom, naribano pomarančno lupino in marmelado ter vse skupaj nanesemo/namažemo na biskvit in površino lepo zgladimo. Premažemo jo z nekaj žlicami marmelade in prevlečemo s čokoladno glazuro.
Čokoladna glazura: - Zdrobljeno čokolado in maslo segrevamo in do gladkega mešamo nad vodno paro.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2019 20:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Pecivo Mignon

Sestavine:
za testo:
6 rumenjakov
1 lonček sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
400 g zmehčanega masla
2 žlici ruma
2 lončka moke + 1 pecilni prašek
sneg iz 6 beljakov + malo soli

50 g kakava
50 g mletih orehov

marelična marmelada

za čokoladno glazuro:
100 g jedilne čokolade
50 - 75 g masla
2 - 3 žlice sladke smetane
(lonček = 2,5 dl)

Priprava:
Zmehčano maslo kremasto razmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato pa enega za drugim vmešavamo rumenjake. Dodamo rum, nato pa izmenično vmešamo še sneg iz beljakov in soli ter moko s pecilnim praškom.
Testo razdelimo na pol in v eno polovico vmešamo kakav, v drugo pa mlete orehe. Vsako ploščo nato spečemo posebej in sicer v predogreti pečici približno 20 – 25 minut pri 185°C. Obe plošči nato prerežemo vsako na 2 enaka dela, tako da dobimo 4 enake pravokotnike, ki jih sestavimo z marmelado. Barvi naj se menjata: svetla-temna-svetla-temna (ali obratno). Pecivo nato po vrhu premažemo z marmelado in prevlečemo s čokoladno glazuro (v skledi nad loncem z vrelo vodo razmešamo razlomljeno čokolado, maslo in smetano v gladko maso)

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Feb 2019 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Prosena kaša s suhimi slivami

Sestavine:
1 l mleka
0,5 kg prosene kaše
125 g masla
150 g suhih sliv + rum
100 g rjavega ali kokosovega sladkorja
4 rumenjaki
4 žlice kisle smetane
2 vanilijeva sladkorja
malo cimeta
sneg iz 4 beljakov + malo soli

Priprava:
Mleku dodamo 1/3 sladkorja, 1/3 masla in malo soli ter ga zavremo. Vanj nato stresemo oprano kašo in jo ob pogostem mešanju kuhamo približno 15 – 20 minut, oz. toliko časa, da vpije vse mleko.
Preostalo (zmehčano) maslo kremasto razmešamo z ostalim sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in rumenjaki, dodamo kislo smetano in na sobno temperaturo ohlajeno kuhano proseno kašo, nato vmešamo še razkoščičene suhe slive, namočene v rumu, cimet, ter čisto na koncu sneg iz beljakov, ki smo ga stepli z nekaj zrnci soli.
Srednje velik pekač obložimo s peki papirjem, vanj nadevamo maso, jo poravnamo (po vrhu jo lahko malo pokapljamo s stopljenim maslom) in jo pečemo približno 35 – 40 minut pri 185°C.
Namesto suhih sliv lahko dodamo kako drugo suho sadje: fige, marelice, rozine, brusnice, borovnice, datlje … in morda zraven še kako pest nasekljanih oreščkov.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Feb 2019 19:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Zdrava sladica

Sestavine:
500 g pasirane skute
1 lonček kisle smetane
1 skodelica ovsenih kosmičev
1 skodelica mletih oreščkov
2 - 3 žlice piškotnih drobtin
4 jajca
2 žlici kokosovega sladkorja
2 naribani jabolki
1 - 2 narezani banani
75 – 100 g koščkov temne čokolade
1 žlička cimeta
1 pecilni prašek
malo soli
(skodelica je 2,5 dl)

Priprava:
Vse sestavine ročno zmešamo (s kuhalnico). Pekač obložimo s peki papirjem, vanj nadevamo maso in jo pečemo v predogreti pečici 35 – 40 minut pri 175°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 25 Feb 2019 21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Kokosova sladica

Sestavine:
3 žlice moke
3 žlice sladkorja
50 - 60 g kokosove moke
6 dl mleka
30 g masla
2 vanilijeva sladkorja

koščki ananasa
kokosova moka za posip
(stepena sladka smetana)

Priprava:
V mešalcu zmešamo mleko, sladkor, kokosovo moko in vanilijev sladkor, in ko je vse dobro spenjeno, dodamo še moko in jo nekaj sekund vmešavamo. Mešanico vlijemo v posodo, ki jo postavimo na štedilnik ter jo med stalnim mešanjem zavremo. Dodamo maslo in mešamo, dokler se le-to ne stopi, nato pa posodo odstavimo s štedilnika in zmes še nekaj časa mešamo. Maso nato porazdelimo v 4 skodelice za puding, prekrijemo jih s folijo in jih za nekaj ur postavimo v hladilnik. Pred serviranjem sladico okrasimo s koščki ananasa (ali kakega drugega sadja) in potresemo s kokosovo moko. Lahko dodamo tudi malo stepene sladke smetane.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 25 Feb 2019 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Čokoladni kolač z avokadom

Sestavine:
4 rumenjaki
1 zrel avokado + 1 zrela banana
4 žlice sladke smetane
50 g stopljenega masla
4 žlice javorjevega sirupa
2 vanilijeva sladkorja
2 žlici kakava
100 g mletih (pekan) orehov
50 g nasekljanih (pekan) orehov
50 g sesekljane temne čokolade
sneg iz 4 beljakov + malo soli
4 zvrhane žlice moke + 1 žlička pecilnega praška

sladkorna moka za posip
(mleta čokolada)

Priprava:
V mešalcu zmešamo rumenjake, avokado, banano, sladko smetano, stopljeno maslo, javorjev sirup in vanilijev sladkor. Zmes nato stresemo v skledo, vmešamo vanjo mlete in nasekljane pekan (ali navadne) orehe, kakav, sesekljano čokolado, sneg iz beljakov, ki smo ga stepli z malo soli, ter moko, pomešano s pecilnim praškom.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj nanesemo maso, jo poravnamo in jo pečemo približno 25 – 30 minut pri 185°C. Pečen in ohlajen kolač rahlo potresemo s sladkorno moko ali mleto čokolado.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2019 20:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Turški med

Sestavine:
2 oblata

5 beljakov
200 g sladkorja
200 g medu
100 g praženih lešnikov
100 g praženih mandljev
50 g pistacij
50 g sezamovega semena
150 g kandiranega sadja

Priprava:
Na štedilnik damo lonec z vodo, ki naj zavre, medtem pa v kovinski skledi z ročnim električnim mešalcem stepamo beljake, ki jim nekje sredi stepanja postopno dodajamo sladkor in jih še nekaj časa stepamo. Skledo nato damo na lonec z vrelo vodo in beljake še nekaj minut stepamo. Beljakovi masi nato dodamo med in maso stepamo toliko časa, da se le-ta zgosti, kar traja približno 20 - 25 minut. Nato med stalnim ročnim mešanjem (s kuhalnico) postopno vmešavamo ostale sestavine: lešnike, mandlje, pistacije, sezam in kandirano sadje, ki naj bo narezano na čim manjše koščke.
Primerno velik (škatlast) pekač obložimo s peki papirjem, nanj položimo oblat in po njem razmažemo zmes za turški med. Pazimo, da je masa enakomerno razporejena. Pokrijemo jo z drugim oblatom, po vrhu damo kos peki papirja, na katerega položimo primerno težko obtežilo (revijo, tanjšo knjigo ali kaj podobnega). Pekač nato damo v hladilnik, kjer naj ostane najmanj 24 ur, da se dodobra strdi, nato pa ga narežemo na poljubno velike koščke.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 10 Mar 2019 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Smuti, ki lahko nadomesti zajtrk, kosilo in večerjo


Gre za kombinacijo zdravja, kot je nismo vajeni. Napitek vsebuje namreč vse snovi, ki jih naše telo potrebuje, hkrati pa še pospešuje prebavo, čisti telo in nam pomaga pri kurjenju odvečne telesne maščobe.

Sestavine:
• 1 zmrznjena banana
• 1 žlica nesladkanega kakava v prahu
• 1/2 zrelega avokada
• 1/2 skodelice (zmrznjenih) malin ali borovnic
• 2 dcl kokosovega ali mandljevega mleka

Priprava:
Za pripravo tega napitka potrebujemo zmrznjene banane. Zelo pomembno je, da banan ne lupimo, ker bodo oksidirale. Če zamrznemo cele banane, jih lahko imamo v zamrzovalniku tudi nekaj mesecev.
Za en obrok potrebujemo eno banano. 10 minut jo pustimo na sobni temperaturi, da se malo odtali, nato jo olupimo. Banane je potrebno zamrzniti zaradi boljšega in kremastega okusa ter teksture, ki je podobna sladoledu. Ta nam daje občutek sitosti in po samo enem kozarcu se nam bo zdelo, kot da smo pojedli obilno kosilo.
Seveda lahko uporabimo tudi sveže banane, a vsekakor se splača primerjati okuse.
Banano razrežemo na manjše kose, dodamo žlico nesladkanega kakava v prahu, pol avokada, maline (lahko so tudi zamrznjene) in kokosovo/mandljevo mleko. Vse skupaj dobro zmešamo (vsaj 3 minute), da dobimo gladko snov. Po okusu lahko dodamo žlico medu, da bo napitek slajši (če si ne želimo zaužiti dodatnih kalorij, pa namesto medu uporabimo za noževo konico stevie).


Vir:
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5390

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Mar 2019 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Skutina sladica z jabolki

Sestavine:
5 rumenjakov
5 žlic kokosovega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
1 lonček kisle smetane
500 g skute
6 - 7 zvrhanih žlic pšeničnega/koruznega zdroba
1 pecilni prašek
sneg iz 5 beljakov + malo soli
4 – 5 jabolk

Priprava:
Rumenjake, kokosov sladkor in vanilijev sladkor kremasto razmešamo, dodamo kislo smetano, skuto, pecilni prašek, pšenični (ali koruzni) zdrob, nato pa previdno vmešamo še sneg iz beljakov, ki smo jih stepli z malo soli.
Pekač obložimo s peki papirjem, po dnu razporedimo polovico mase, nanjo enakomerno položimo krhlje jabolk, le-te pa prekrijemo z drugo polovico mase. Sladico nato pečemo v predogreti pečici pri 180°C približno 35 – 40 minut, oz. toliko časa, da na vrhu dobi lepo zlatorjavo barvo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Mar 2019 19:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Skutina sladica s proseno kašo

Sestavine:
za testo:
400 - 500 g moke
1 kocka kvasa
3,5 dl mleka
košček masla (50 g)
1 žlička soli

za nadev:
500 g skute
2 jajci
6,5 dl mleka
malo soli
4 – 6 žlic sladkorja
1 skodelica prosene kaše

za preliv:
2 lončka kisle smetane
2 jajci
200 - 250 g mletih orehov

sladkor v prahu za posip
(skodelica = 2,5 dl)

Priprava:
Najprej skuhamo kašo – 6,5 dl mleka malo osolimo, dodamo sladkor, zavremo, nato pa v mleko stresemo kašo in jo kuhamo 12 – 15 minut, oz. toliko časa, da kaša popije vso tekočino. Kašo nato popolnoma ohladimo.
Testo: - naredimo kvasno mešanico iz zdrobljenega kvasa, žličke sladkorja, žličke moke in 4 žlic toplega mleka. Vlijemo jo v jamico v moki in 5 minut počakamo da vzhaja. V moko nato vlijemo mleko, v katerem smo raztopili sol in maslo, ter zamesimo testo. Pustimo ga vzhajati okoli 35 – 40 minut, nato ga razvaljamo in ga položimo v pekač (iz pečice), obložen s peki papirjem. Po testu razmažemo nadev, pekač damo v predogreto pečico, kjer pečemo sladico kakih 20 – 25 minut pri 180°C, nato pekač vzamemo iz pečice, sladico prelijemo s prelivom, potresemo z mletimi orehi, nato pa pekač vrnemo v pečico, kjer naj se sladica peče še nadaljnih 20 – 25 minut pri isti temperaturi. Ohlajeno sladico rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.
Nadev: - skuto zmešamo z jajcema in ohlajeno kašo.
Preliv: - kislo smetano in jajci dobro razžvrkljamo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2019 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Skutin marmorni kolač

Sestavine:
200 g masla
200 g sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
6 rumenjakov
sok 1 limone + limonina lupina
1 kg skute
2 vanilijeva pudinga
3 – 4 žlice pšeničnega zdroba
1,5 pecilnega praška
sneg iz 6 beljakov + malo soli

2 – 3 žlice kakava

sladkor v prahu za posip

Priprava:
Maslo kremasto razmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato pa postopno enega za drugim vmešavamo rumenjake. Kremasti zmesi dodamo naribano lumonino lupino in limonin sok ter skuto in dobro premešamo. Nato izmenično po žlicah dodajamo mešanico pudingovega praška, zdroba in pecilnega praška, ter sneg iz beljakov, ki smo jih stepli z malo soli. Zmes razdelimo na dva dela in v enega vmešamo še kakav.
Pekač (23x23, ali tortni model s premerom 24 cm) obložimo s peki papirjem, nato pa z žlico izmenično nanašamo po dnu svetlo in temno maso. Ko je vsa masa v pekaču, jo po vrhu nekajkrat potegnemo z vilicami v več smeri, da se barvi nekoliko zmešata in tako ustvarita marmorni vzorec.
Sladico pečemo v predogreti pečici približno 1 uro pri 180°C. Ohladimo jo v pekaču, nato pa jo prevrnemo na pladenj, odstranimo peki papir in jo rahlo posipamo s sladkorjem v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2019 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Rižev narastek s skuto in jabolki

Sestavine:
2 jog. lončka riža (4 dl)
1 l mleka
1 - 2 žlici sladkorja
malo soli
50 g masla

500 g skute
2 vanilijeva sladkorja
4 rumenjaki
1 lonček kisle smetane
2 – 3 naribana jabolka
cimet po okusu
sneg iz 4 beljakov + 2 žlici sladkorja v prahu

(sladkor v prahu
javorjev sirup)

Priprava:
Riž skuhamo v mleku (20 minut), ki smo mu dodali sol, maslo in sladkor. Malo ga ohladimo, nato pa mu dodamo skuto, vanilijev sladkor, rumenjake, kislo smetano, naribana jabolka in cimet, ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu vmešamo še sneg iz beljakov, ki smo jih stepli s sladkorjem v prahu.
Srednje velik pekač obložimo s peki papirjem, nanj nanesemo zmes, jo poravnamo in jo pečemo približno 1 uro pri 180°C. Narastek pustimo nekaj časa stati v pekaču, šele nato ga razrežemo. Po vrhu ga lahko posipamo s sladkorjem v prahu ali prelijemo z javorjevim sirupom.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 23 Mar 2019 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Skutin kolač z brusnicami

Sestavine:
500 g skute
5 rumenjakov
250 g kisle smetane
2 žlički vanilijeve arome
---------------
5 zvrhanih žlic kokosovega sladkorja
5 zvrhanih žlic rožičeve moke
5 zvrhanih žlic mletih mandljev
5 zvrhanih žlic piškotnih drobtin
5 zvrhanih žlic suhih brusnic
1 + 1/2 vrečke praška za puding
1 žlica kakava
1,5 vrečke pecilnega praška
-------------------
sneg iz 5 beljakov + malo soli

(sladkor v prahu
stepena sladka smetana)

Priprava:
Sestavine, ki so navedene nad črtkano črto, damo v mešalec, jih dobro zmiksamo, nato pa jih preložimo v večjo skledo. Drugi del sestavin (med obema črtkanima črtama) zmešamo v drugi posodi, nato pa jih izmenoma s snegom iz beljakov in soli združimo v skupno zmes, ki naj bo srednje gosta (če je pregosta, vmešamo vanjo še malo smetane, če je preredka, pa dodamo še malo piškotnih drobtin).
Srednje velik pekač obložimo s peki papirjem, po njem razmažemo maso in jo pečemo v predogreti pečici od 20 – 25 minut pri 180°C. Ohladi naj se kar v pekaču. Ohlajenega lahko potresemo s sladkorjem v prahu ali/in okrasimo s stepeno sladko smetano.
Maso lahko uporabimo tudi za pripravo muffinov.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25616
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 30 Mar 2019 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Beljakov kolač z brusnicami

Sestavine:
7 – 8 beljakov + malo soli
5 – 6 žlic sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
sok in lupina 1 limone
100 g stopljenega masla
150 g moke + 1 pecilni prašek
100 g suhih brusnic/250 g svežih malin
100 g nasekljane bele čokolade

Priprava:
Beljake stepemo skupaj s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in soljo v trd sneg, dodamo še ostale sestavine in vse skupaj previdno premešamo. Zmes nadevamo v primernov velik pekač (odvisno, kako visoko pecivo želimo), ki ga obložimo s peki papirjem. Pečemo jo približno 25 – 30 minut pri 180°C.
Brusnice lahko zamenjamo s svežimi malinami ali borovnicami.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 40, 41, 42  Naslednja
Stran 36 od 42

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group