|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 25 Sep 2011 13:38 Naslov sporočila: Hrana kot zdravilo |
|
|
Z borovnicami nad pešanje spomina
Manjša študija je pokazala, da borovnice pozitivno vplivajo na človeški spomin. Strokovnjaki, ki so izvedli študijo s starostniki, so ugotovili, da že dva kozarčka borovničevega soka dnevno za kar 20% izboljšata spomin.
Že predhodne študije so pokazale, da borovnice pozitivno vplivajo na možgane živali, a je to prva študija, v kateri so znanstveniki vpliv borovnic proučevali na ljudeh. Kljub temu, da so rezultati študije še v zelo začetni fazi, nakazujejo na to, da bi lahko ljudje na zelo enostaven in poceni način zmanjševali težave s spominom.
Vir: svarog.org
Borovnice preprečujejo demenco, diabetes in bolezni srca
Staranje prinaša motnje spomina in še marsikatere druge neprijetnosti. Med starejšimi od 80 let se vsak četrti spopada s težavami, ki jih prinaša demenca. Zdravilo za to nepredvidljivo bolezen pa prihaja kar iz narave. Na podlagi študije, ki je zajela skupino sedemdesetletnikov s prvimi znaki izgube spomina, je jasno črno na belem: borovnice preprečujejo demenco.
Avtorji so na ljudeh preizkusili tisto, za kar že dolgo vedo, da deluje na živalih. Par decilitrov svežih borovnic ali soka iz njih na dan izboljša komunikacijo med nevroni, porabo glukoze v možganih ter pozitivno vpliva na ostale s spominom povezane procese. Glavna zasluga za to gre polifenolom, ki jih je v borovnicah v izobilju.
Borovnice poleg tega preprečujejo tudi diabetes in bolezni srca, saj antoksidanti v teh majhnih modrih sadežih spremenijo način, na katerega telo skladišči in metabolira glukozo, poleg tega vpliva na zmanjšanje holesterola v krvi in topi maščobno tkivo na trebuhu. Na ta način seveda borovnice tudi poskrbijo, da je naš trebuh plosek, pas pa vitek.
Vir: lifestyle.enaa.com
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 01 Dec 2011 19:03; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 25 Sep 2011 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
Preprosta in učinkovita naravna zdravila
Na spletni strani enaa.com pišejo, da že več kot sto let se ljudje v veliki večini zanašamo na zdravila, ki jih množično proizvaja farmacevtska industrija, pozabljamo pa na dobra stara naravna zdravila. To pa seveda ne pomeni, da so naravna zdravila zato kaj manj vredna ali manj učinkovita od sintetičnih.
Ravno nasprotno. naravna zdravila so bogastvo in v zadnjih letih se jih v moderni medicini tudi vsebolj spoštuje. Mnogi sodobni pripravki temeljijo na naravnih sestavinah. Seveda je odveč poudariti, da so naravna zdravila boljši za organizem, saj nimajo stranskih učinkov, kot jih ima večina sintetičnih zdravil.
Poglejte, kako si z enostavnimi plodovi narave lahko povrnete zdravje in dobro počutje:
Limona
V starih časih so verjeli, da limona odpravlja anksioznost, veča sposobnost pomnjenja ter izboljšuje kakovost spanja , koristila pa naj bi tudi prebavi. Kasnejše raziskave so dokazale, da ta prepričanja sploh niso zgrešena. Limona dokazano res pomirjujoče deluje na možgane in preprečuje anksioznost, blaži pa celo simptome demence. Najbolj se priporoča uživanje čaj iz limone, ki se ga lahko uživa vsak dan.
Čebula
V mnogih kulturah je čebula tradicionalno veljala za rastlino, ki rešuje veliko zdravstvenih težav. Uporabljali so jo v boju proti sladkorni bolezni, dihalnih težav, prehladov in prebavnih motenj. Ljudje so pili sok iz čebule, saj so verjeli, da jih bo to pozdravilo. Najnovejše raziskave so dokazale, da je čebula res zelo koristna v primeru različnih zdravstvenih problemov.
Res zmanjšuje simptome diabetesa in ščiti pred kardiovaskularnimi boleznimi. Preprečuje tudi vnetne procese v organizmu in prebavo ščiti pred kroničnimi obolenji, odlična pa je tudi kot preventiva pred rakom dojk. Skratka, čebulo je treba uživati čim pogosteje. Če je ne prenašate surove, jo skuhajte, saj s kuhanjem ne izgubi svojih zdravilnih učinkovin.
Paprika
Stoletja je paprika veljala za 'zdravilo za vse'. Ljudje so jo uporabljali kot zdravilo proti bolečinam pa tudi kot afrodiziak. Kasneje je bilo dokazano, da je paprika res dober analgetik. paprika vpliva na kemične procese v možganih, ki so zadolženi za bolečino in jo zmanjšuje.
Odlična je za odpravljanje bolečin v mišicah kot tudi tistih bolečin, ki so posledica artritisa in operacij. Poleg tega je paprika odlična za hujšanje, saj pospešuje izgorevanje maščob - predvsem tistih, ki se nabirajo na trebuhu. Skratka, ko se odločite za hujšanje, je dobro imeti vedno pri roki papriko.
Banana
Tradicionalno se je verjelo, da je banana pravi balzam za kožo. Uporabljali so jo za celjenje ran po pikih žuželk, poškodbah in opeklinah. Da je banana res odlična za kožo so potrdile tudi znanstvene raziskave. Banana deluje protivnetno, dobra pa je tako za zunanjo kot tudi notranjo uporabo.
Na kožo se ponavadi dajejo tiste starejše in mehkejše banane. Banana je dobra tudi za prebavo. Danes mnogi lepotni proizvodi temeljijo na banani, ta rumeni sadež pa naj bo tudi vse pogosteje na vašem jedilniku.
Peteršilj
Včasih so s peteršiljem reševali urološke probleme. Še danes je tako, saj je peteršilj temelj mnogih sodobnih zdravil za težave ledvic in mehurja. Peteršilj pospešuje odvajanje urina, zato se ga priporoča predvsem osebam, ki trpijo zaradi vnetja mehurja ali ledvičnih kamnov.
Posebno koristen je čaj iz peteršilja, dobro pa je uživati tudi svež peteršilj. Zato nikaz ne skoparite s peteršiljem, ko ga dodajate različnim kulinaričnim specialitetam, saj je zelo koristen za organizem.
Glog
V starih časih je bil glog nezamenljiv pri zdravljenju kardiovaskularnih bolezni. Uporabljali so ga v primeru visokega krvnega tlaka, oslabljene srčne mišice ter srčne aritmije. Čeprav je medicina naredila velik korak naprej v zdravljenju kardiovaskularnih bolezni, pa znanstveniki še danes priznavajo dobre lastnosti gloga.
Glog je poln antioksidantov, ki so zelo koristni za zdravje srca in regulirajo krvni tlak. Glog danes lahko uživate v obliki čaja ali v kapsulah. Če imate težave s krvožilnim sistemom, morate vsaj dvakrat na teden organizmu privoščiti glog. Kako ga boste konzumirali, je odvisno od vas, še pišejo pri enaa.com.
Vir: lifestyle.enaa.com
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 25 Sep 2011 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
Naj hrana postane vaš zdravnik
Primitivni človek je mislil, da bolezen prinašajo demoni, ki pridejo v telo. V bolj civiliziranem obdobju, v času Platona, so še vedno verjeli, da do bolezni pride zaradi "jeze bogov". Z magijo, praznoverjem in vero v demone so opravili šele, ko se je pojavil Hipokrat in jih povedel iz teme v svetlobo. Vedel je, da se ne sme spregledati večnih, nespremenljivih zakonov narave.
Danes ne živimo samo v atomski, temveč tudi v antibiotski dobi. Ljudje že od nekdaj iščejo vsemogočni eliksir, ki jih bo odrešil preteklih (prehrambnih) grehov in jim dovolil grešiti naprej. Na tržišču se pojavlja vse več čudežnih zdravil, pospremljenih z marketinškimi kampanjami, toda mnoga se pozneje izkažejo za nevarna in jih diskretno umaknejo iz prodaje oziroma zamenjajo z novimi, še močnejšimi, za katere zatrjujejo, da "so popolnoma varna in rezultat najsodobnejših raziskav".
Sama še vedno vztrajam pri tem, da začetni vzrok bolezni niso klice in da bolezen povzročajo zastrupitve, posledica katerih je okvara celic, to pa omogoča razmnoževanje in nasilno delovanje klic. Klice so preprosti, vedno prisotni spremljevalci, ki se razmnožujejo samo v bolnem organizmu. Bolezen ni kapitulacija pred mračnimi silami propadanja in smrti; je tudi in predvsem boj za zdravje. Bolečina, pa naj se je še tako branimo, ima koristno nalogo. Tako nas narava namreč opozarja na poškodbe organizma in na dejstvo, da moramo počivati ali pa se ustaviti in nekaj bistveno spremeniti.
Medtem ko se zdi, da drugi ljudje dojemajo bolezen in telesno propadanje kot naravno posledico zrele dobe, jih imam jaz za posledico nenaravnih navad in prehrane, v kateri je preveč kalorij in poživljajočih pripravkov. Nikoli nisem svetovala pacientu, kako naj se navadi na artritis, astmo, čir ali migreno, ampak sem ponudila navodila, kako naj se teh neravnovesij reši za vedno. Menim namreč, da neustrezna prehrana izzove bolezni, ustrezna prehrana pa jih ozdravi, vendar uradna medicina tega stališča ne podpira. Kljub napredku tehničnega znanja in milijardah, porabljenih za medicinske programe in laboratorijske teste, človeški rod hira, bolnišnice in domovi so polni bolnikov; preučevanje tveganih zdravil je očitno še vedno nezadostno.
V praksi beležim ogromno izkušenj ljudi, ki potrjujejo škodljive učinke zdravil. Eno izmed takih razvpitih zdravil je penicilin, zelo močno in učinkovito sredstvo za zdravljenje infekcij, ki jih povzročijo stafilokoki. Kadar se ga kot zdravilo predpisuje pri vročini in infekcijah dihalnih poti, lahko učinkuje kot strup in izzove močne alergije. Velika nevarnost pri večini antibiotikov je prepogosta uporaba, saj je nanje občutljivih vse več ljudi; velike molekule v antibiotikih težijo k tvorjenju antigenov z beljakovinami, in ko se to zgodi, v telesu nastanejo protitelesa. Če v tem trenutku dobimo drugo injekcijo penicilina, sledi nesreča, ko pride penicilin v stik s protitelesi v celicah. Preobčutljiva oseba doživi alergično reakcijo v obliki razdražene kože, v hujših primerih pa je lahko smrtonosna zaradi anafilaktičnega šoka, saj penicilin energično stimulira endokrine žleze (navadno se najhitreje odzovejo nadledvične žleze). Zaradi nenaravnega zdravljenja se pojavijo neravnovesja tudi v ostalih telesnih sokovih.
Sorodno področje je človekovo navdušenje nad sintetičnimi vitamini, kot da bi lahko pilule obnovile zdravje, v resnici pa samo povečujejo dobiček proizvajalcev in pretvarjajo zdravniške ordinacije v trgovine za tovrstne izdelke.
Drugačen pristop k zdravju se je razvijal skozi dolgo obdobje, ki je vodilo od "hipnotiziranosti z zdravili" do naravnih postopkov in presoje, da je hrana najboljše zdravilo. Ljudje sami bi morali prevzeti svoj del odgovornosti pri zdravljenju. Vsak posameznik ima namreč svojo pot in niti dveh primerov ni, ki bila povsem enaka, zato vsakdo potrebuje individualni program, prilagojen samo njegovim potrebam. Prav zato rezultati diagnostike in zdravljenja po podobnosti niso optimalni.
Ne zavedamo se, da skoraj vse slabe navade pridobimo zaradi želje po stimulaciji. To pomeni, da telo avtomatsko zahteva to, kar mu lahko ponudi trenutno olajšanje ter tako za kratek čas zakrije znake utrujenosti in depresije. Nekateri v ta namen pojejo dosti soli, drugi velikanske količine mesa in zatem močno kavo, tretji pa sladkor in slaščice, kar je vse škodljivo za organizem. Kadar takšni osebi prepovem poživila, se počuti slabo in pobito, telo pa sprejme novo dieto in začne izločati strupene odpadne snovi. Mnogi ljudje ne računajo na to nujno obdobje navajanja in pridejo do sklepa, da jim sprememba prehrane ne ustreza. Do olajšanja želijo priti v trenutku, ob začetku procesa pa opazijo, da se počutijo še slabše kot prej, zato se vrnejo k starim navadam. Res je, da naš ubogljiv prebavni sistem lahko prenese čudne snovi, toda ne v nedogled. Slej ko prej popusti in napade ga tako imenovana bolezen.
Pravilna prehrana torej ni samo nujna za zdravje, temveč je tudi način življenja, kajti narava zdravi, zdravilec oziroma zdravnik pa je samo njen pomočnik; človek ni stroj, ki mu je treba premakniti dva koleščka in bo spet deloval. Osnova mojega sistema zdravljenja je uporaba zdravega razuma in sodobnih znanstvenih raziskovanj. Pacientom vedno govorim: "Vaša bolečina, vaše težave ali bolezni izvirajo iz napak v prehrani in neustrezne uporabe zdravil. Polni ste škodljivih odpadnih snovi zaradi sintetičnih, steriliziranih živil, okrepljenih z umetnimi dišavami in podobno. Toksini v vaši krvi so zaprli filtre, organe za izločanje, med katerimi so glavni ledvice, jetra, črevesje in koža." Dandanes zdravniki ne posvečajo dosti pozornosti naravni modrosti človeškega telesa in pozabljajo, da ima telo svoja mojstra kemika – ledvice –, katerih naloge so bolj zapletene od kateregakoli računalnika ali naprave. Kljub zdravilom, ki jih je izumil človek, ostaja mati narava najstarejši in največji lekarnar, vir velikih in majhnih zdravstvenih čudežev. Drugih stvari, ki se tičejo zdravja, ne moremo vedno nadzorovati (kakovost zraka, hrup, čustveno ozračje), vedno pa se lahko odločamo o tem, kaj bomo jedli.
Če zdravniku rečete, da sta morda prehrana in huda bolezen, kot je rak, povezani, bo verjetno pomiloval vaše duševno stanje. Mnogi so namreč tako zaslepljeni s sintetičnimi kemičnimi izdelki, da so pozabili na dejstvo, da so prav ti kemični elementi v organski obliki v naši prehrani prisotni že tisoče let.
Na koncu bom pustila zdravnike razburjene ob vprašanju "kaj povzroča bolezen?" Je prodor zunanjih elementov – virusov in bakterij – v tkivo edini možni vzrok bolezni ali so za propadanje tkiva lahko tudi drugi vzroki? Ali ne bi bilo dobro pri zdravljenju upoštevati tudi človekove fiziološke zgradbe in okolja, v katerem živi? Ali ni napočil čas, da se pojmovanje bolezni razširi in se zdravljenje zastavi na podlagi teorije, ki je širša od Pasteurjeve?
Tudi jaz imam svojo teorijo in zdravila, toda to niso samo moje teorije in moja zdravila. To so sadovi, zbrani skozi stoletja, ki se prenašajo skozi generacije, v našem času pa so neupravičeno zanemarjeni. Zaslužna sem torej kvečjemu za to, da sem z njih obrisala prah in preizkusila njihovo učinkovitost.
Piše: Tanja Kašlik-Taisha v reviji Karma plus
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 25 Sep 2011 14:01 Naslov sporočila: |
|
|
FOLNA KISLINA in B-VITAMIN
Folna kislina lahko zniža tveganje srčne kapi in ostalih srčnih bolezni, so povedali raziskovalci. Dopolnila, ki jih ponavadi jemljejo noseče ženske, so pokazala, da zmanjšujejo stopnjo aminokislin, ki so povezane s kardiovaskularnimi boleznimi.
Homocistein je amino kislina v krvi. Epidemiološke raziskave so potrdile, da se prevelika količina homocisteina v krvi (plazmi) navezuje na povečano tveganje za koronarno bolezen srca, možgansko kap in bolezen perifernega ožilja.
Na ravni homocisteina v krvni plazmi močno vpliva prehrana, kot tudi genetski dejavniki. Prehrambene učinkovine z najmočnejšim vplivom so folna kislina in vitamina B6 in B12.
Folna kislina in drugi vitamini skupine B pomagajo pri razgradnji homocisteina v telesu. Več študij je potrdilo, da so višje ravni vitaminov skupine B povezane, vsaj deloma, z nižjimi koncentracijami homocisteina. Folno kislino najdemo v zeleni listnati zelenjavi, kot so špinača in zelje. Ogromno ga je v surovem krompirju. S pitjem svežega soka iz surovega krompirja dobi naše telo veliko folne kisline. Pri tem je potrebno paziti, da iz soka obvezno odstranimo škrob. V kolikor nimamo ustreznega sokovnika, ki nam sok samodejno prefiltrira in pri tem odstrani škrob, si lahko pomagamo tako, da sok vsaj 2 x spustimo in stisnemo skozi gazo ali krpo. Pomembno pri tem je, da sok popijemo takoj oz. v nekaj minutah, ko smo si ga pripravili, ker nam izredno hitro oksidira.
Nova raziskava, ki jo je vodil dr David Wald in je bila objavljena v British Medical Jourbal, je slonela na dokazih prejšnjih študij. Skupina je zaključila, da so večje koncentracije folne kisline v krvi povezane z zmanjšanim tveganjem za pogubno bolezen koronarne arterije in možgansko kapjo.
Zelo pomembno je odkritje, da sta v nosečnosti od folne kisline odvisna razvoj zarodka in rast ploda. Že četrti teden po spočetju se v zarodku razvije hrbtenični kanal (nevralna cev), ki pa se ob njenem primanjkljaju ne zapre pravilno. Okvare nastanejo v predelu glave in hrbtenice. Mnoge so nezdružljive z življenjem. Če pa se otroci z njimi rodijo, največkrat niso sposobni normalno živeti, ali pa so tudi telesno ali duševno prizadeti.
Nesreča ne pride le po neobvladljivem naključju. Dokazano je, da lahko jemanje 400 mikrogramov folne kisline na dan od časa zanositve do tretjega meseca nosečnosti značilno zmanjša možnost nastanka omenjene nepravilnosti. Raziskave pa so pokazale, da je potrebna dvakratna doza 800 mikrogramov, da bi se preprečile bolezni srca. Torej na dan moramo pojesti kar precej zelja ali špinače ali pa popiti vsaj 2 – 3 kozarce svežega krompirjevega soka.
Povzeto po Alternative Medicine
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 25 Sep 2011 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
HRANA, KI UBIJA RAKA
Rak je civilizacijska bolezen, ki je hkrati tudi zelo stara; strokovnjaki ocenjujejo, da kar nekaj milijonov let. Rak je ime za skupino bolezni, za katere sta značilna nenadzorovana celična delitev in rast spremenjenih celic, ki napadajo druga tkiva. Te rakave celice sosednja tkiva napadejo, tako da se vanje vrastejo, ali pa se rakave celice kopičijo v organu.
Večina telesne strukture je sestavljena iz tkiv, različnih vrst celic, in vsaka izmed teh celic lahko postane rakava, če živimo nezdrav način življenja. Večina znanstvenikov se strinja, da je velika večina primerov raka neposredno povezana s prehrano.
1. KAPUSNICE
Najučinkovitejše kapusnice v boju proti raku so brokoli, zelje, cvetača in brstični ohrovt.
Brokoli je zelenjava z najmočnejšim preventivnim delovanjem proti raku širokega črevesa. Posebne snovi, ki delujejo proti raku, so fitokemikalije - sulforafani in indoli. Sulforafan je izredno močna snov, ki učinkuje preventivno proti številnim vrstam raka. Sulforafan povečuje količino encimov, ki telesu pomagajo, da se znebi rakotvornih snovi, uničuje nenormalne celice in telesu pomaga omejiti oksidacijo - proces, ki povzroča številne kronične bolezni- na ravni celic. Indoli se proti raku borijo tako, da vplivajo na hormon estrogen. Blokirajo receptorje estrogena v rakastih prsnih celicah in tako ovirajo na estrogen občutljivega raka dojke.
2. ČESEN
Sveže stisnjen česen je do sedaj najboljši vir za protirakave mešanice.
3. ZELENI ČAJ
Zeleni čaj vsebuje veliko količino katehinov, ki se ponašajo z mnogimi protirakastimi lastnostmi.
4. RIBE
Za povečanje omega-3 maščobne kisline je potrebno jesti "mastne" ribe (sardine, losos in skuša) enkrat ali dvakrat tedensko.
5. LANENO SEME
Laneno seme je v zadnjem obdobju postalo zelo popularno, saj predstavlja bogat vir Omega-3 esencialnih maščobnih kislin, poznanih tudi kot Alfa Linoleične (ALA). Raziskave so pokazale, da laneno seme deluje preventivno pred obolelostjo pred rakom.
6. PARADIŽNIK
Jejte dvakrat tedensko paradižnikovo omako (bolj učinkovita kot surov paradižnik) in tveganje za obolenjem raka na prostati se bo zmanjšalo za 25 odstotkov.
7. CITRUSI, BRUSNICE
Citrusi in brusnice so bistvena hrana v boju proti raku, kajti delujejo direktno na rakaste celice. Topna prehranska vlaknina pektin, ki je tako učinkovit pri ohranjanju zdravega srca, deluje tudi kot snov, ki preprečuje raka. Vsebuje namreč zaviralce (antagoniste) rasti, ki se bodo mogoče celo še izkazali kot zaviralci tumorjev.
8. SOJA
Dnevno bi bilo potrebno zaužiti 50 g soje. Zdravilne učinke pripisujejo izoflavonom v soji, ki jim pravijo tudi rastlinski estrogeni ali fitoestrogeni. Fitoestrogeni delujejo podobno kot človeški estrogeni, vendar v blažji obliki. Ti dve vrsti izoflavonov pomagata preprečevati tiste vrste raka, ki so povezane s hormoni, na primer raka na dojkah in na prostati.
9. TEMNA ČOKOLADA
Dnevno zauživanje 40 g temne čokolade (čokolada, ki vsebuje več kot 70 odstotkov kakava) ima pozitivne učinke na zdravje in naj zamenja ali zmanjša tiste sladkarije, ki nimajo fitokemikalij.
10. INGVER, KURKUMA, KAJENSKI POPER
Ingver, kajenski poper in kurkuma sodijo med varovalna, za zdravje najpomembnejša živila. So močni antioksidanti, ki sodijo med najučinkovitejša naravna zdravila proti raku.
11. OLIVNO OLJE
Nove raziskave kažejo, da uživanje olivnega olja zmanjšuje tveganje za rak dojke in debelega črevesja.
(avtor neznan)
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 25 Sep 2011 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
Z vitaminom A bi lahko rešili na tisoče otrok
Skupina britanskih in pakistanskih strokovnjakov je ugotovila, da bi lahko z dodajanjem vitamina A otrokom mlajšim od pet let v državah v razvoju, letno rešili več kot 600.000 otroških življenj. Na podlagi študije, bi z dodajanjem vitamina A k prehrani otrok v državah v razvoju, smrtnost med otroci zmanjšali za skoraj četrtino. Prav tako bi lahko na ta način zmanjšali pogostost ošpic in driske.
Pri WHO (World Health Organization) ocenjujejo, da na svetu živi približno 190 milijonov otrok mlajših od petih let, ki trpijo za pomanjkanjem vitamina A, vitamina, ki je nujno potreben za pravilno delovanje imunskega sistema.
Vir: svarog.org
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 27 Sep 2011 16:46 Naslov sporočila: |
|
|
Domače zdravilo za zdravljenje okužbe z bakterijo escherichie coli
Tole je star recept neke nune iz Posušja, in menda je zelo učinkovit pri zdravljenju okužbe z bakterijo escherichie coli …
Neki hrvaški nosečnici je menda celo rešilo življenje, potem ko ji celo dva antibiotika nista pomagala.
Vsekakor je vredno poskusiti, saj narava ima vedno prav!
Recept:
250 g opranih in ostrganih peteršiljevih korenin
250 g neškropljenih limon ( z lupino vred)
200 g medu
2 dl oljčnega olja
Priprava:
Očiščene korenine peteršilja in limone zmeljemo, dodamo med in olje, dobro premešamo ter nadevamo v čiste steklene kozarce ter jih dobro zapremo.
Uporaba:
To domače zdravilo jemljemo vsak dan pred kosilom in večerjo po eno veliko žlico … toliko časa, dokler vsega ne porabimo. Če bakterija še ne izgine povsem, postopek ponovimo. ( test seveda opravi zdravnik)
Vir: elektronska pošta
(prevedla in lektorirala Bučka)
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 02 Okt 2011 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
Mešanica medu in cimeta
Med (1 žlica), pomešan s cimetom (1 žlička) je menda univerzalno zdravilo (tu mislim pristni čebelji med, se ve ). Znanost je dokazala, da uživanje medu v zmernih količinah ne škoduje diabetikom .
Kaj vse zdravi mešanica medu in cimeta:
* srčne bolezni ... ker zmanjšuje holesterol v arterijah in tako preprečuje srčni napad
* pike insektov ... Če mešanico nanesemo na emsto pika, bolečina mine v minuti ali dveh
* artritis ... mešanico je treba raztopiti v kozarcu vroče vode in to piti zjutraj in zvečer
* izpadanje las ... mešanico zmešamo s toplim olivnim oljem in jo nanesemo na lasišče za 15 minut (po prhanju)
* infekcijo ledvic ... mešanico raztopimo v kozarcu mlačne vode ... pijemo zjutraj in zvečer
* boleče zobe ... mešanico namažemo na boleči zob najmanj 3x dnevno
* prehlad ... žlico mešanice si privoščimo vsaj 3x dnevno
* prebavne motnje ... olajša vetrove, okrepi imunski sistem
* starostne tegobe ... ohranja svežo kožo in blaži učinke staranja
* debelost ... pol ure pred spanjem in pol ure pred zajtrkom spijmo 1 žlico mešanice, raztopljene v kozarcu vode
* boleče grlo ... vsake 4 ure pojejmo 1 žličko mešanice, v katero vmešamo pol žličke jabolčnega kisa
Preberite si še tole (hrvaško besedilo):
http://www.dnevno.hr/zdravlje/102508-med-i-cimet-procitajte-recepte-koji-ce-razljutiti-farmaceutske-kompanije.html
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 18 Feb 2014 16:43; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 02 Okt 2011 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
DOMAČA ZDRAVILA dr. VOGLA
Srčne bolezni
Naredite mešanico medu in cimeta.
Namažite jo na kruh in jo jejte redno za zajtrk namesto masla in marmelade. Zmanjšuje holesterol v arterijah in preprečuje srčni napad. Prav tako preprečuje ponoven napad pri ljudeh, ki so že utrpeli prvega. Redna uporaba zmanjša težave z lovljenjem sape in okrepi srčni utrip. V ZDA in Kanadi, kjer ta produkt uporabljajo v domu ostarelih, so odkrili, da se žile revitalizirajo in čistijo.
Piki insektov
Zmešajte žlico medu in dve žlici mlačne vode ter žličko cimeta v prahu. Zmešajte sestavine in nežno nanesite na mesto pika. Bolečina bo izginila v minuti ali dveh.
Artritis
Zmešajte skodelico vroče vode z dvema žlicami medu in žličko cimeta v prahu, spijte eno zjutraj in eno zvečer. Če redno pijete, se tudi kronični artritis lahko ozdravi. V študiji, ki so jo naredili v univerzi Kopenhagen, so zdravniki pacientom vsak dan dali pred zajtrkom žličko medu in pol žličke cimeta. V enem tednu je od 200 pacientov 75im bolečina popolnoma izginila. Po nadaljnjem mesecu so bili praktično vsi pacienti brez bolečin, čeprav nekateri skorajda niso mogli več hoditi.
Izpadanje las
Plešasti oz. ljudje s težavami z izpadanjem las lahko dodajo v najbolj toplo olivno olje, kar ga prenesejo, žličko medu in žličko cimeta v prahu in nanesejo na lasišče. Zmes nanesite za 15 minut po tuširanju.
Infekcija ledvic
Pripravite kozarec mlačne vode in jo zmešajte z dvema žličkama cimeta v prahu in žličko medu. Ta zmes uniči klice, ki so povzročile infekcijo ledvic. Pijte zjutraj in zvečer, dokler infekcija ne izgine.
Boleči zobje
Naredite kremo iz 5 žličk medu in žličke cimeta in namažite zob, ki boli. Ponovite najmanj 3x dnevno.
Holesterol
2 žlički cimeta zmešajte s 3 žličkami medu in 16 enotami vode. Pijte 3x dnevno, zmanjšanje holesterola za 10% se pokaže v 2 urah. V kolikor to prakticirate redno, lahko zmanjša raven holesterola na raven normale.
Prehlad
Da bi popolnoma pozdravili težave s sinusi, kronični kašelj ali običajni prehlad, zmešajte žličko mlačnega medu z 1/4 žličke cimeta v prahu in ga pogosto jejte.
Prebava
Mešanica medu in cimeta prav tako olajša vetrove, okrepi imunski sistem in olajša težave s prebavo.
Starost – pomlajevanje
Če zaužijete med s cimetom redno, prav tako odstranjuje sledi staranja. Zmešajte 4 žličke medu, žličko cimeta in 3 skodelice vode. Iz teh sestavin pripravite čaj in pijte 1/4 skodelice 3x - 4x dnevno. Med ohranja kožo svežo in mehko ter ublaži učinke staranja. Z njim si lahko pripravite osvežilne maske za kožo. Prav tako podaljšuje življenje.
Hujšanje
Dnevno, pol ure preden gresta spat in pol ure pred zajtrkom, spijte med s prevretim cimetom v skodelici vode.
Boleče grlo
Pojejte vsake 4 ure žličko medu zmešane s pol žličke jabolčnega kisa.
Sam med krepi srce.
Lahko ga uporabljamo kot mazilo skupaj z 20-30 kapljicami ameriškega slamnika. Tako dobimo odlično sredstvo za rane, tvore, kraste. Rane, ki se slabo celijo premažemo z mešanico medu in sveže naribane korenine hrena, namesto nje lahko uporabimo tinkturo hrena.
Med je čudovito zdravilo pri artritisu in putiki . V ta namen zmešamo 4 žlice medu in čajno žličko v prah zmlete gabezove korenine ali tinkture. Mešanico dobro premešamo in segrejemo v vodni kopeli. Še vroče polagamo na boleča mesta na roke, komolce, kolena, noge, členke. Najbolje, da to napravimo zvečer in obkladek pustimo čez noč. Čez obkladek lahko damo še filter vrečko kamilice, da se toplota dlje obdrži, ves obkladek pa ovijemo z volneno ruto.
Vir: Dr. Alfred Vogel-Ljudski zdravnik
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 18 Feb 2014 16:46; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 02 Okt 2011 16:27 Naslov sporočila: |
|
|
Hujšajmo z medom
Splošno znano dejstvo je, da se vse več ljudi sooča s problemom prekomerne telesne teže. Malo manj znano pa je, da nam lahko pri tem učinkovito pomaga med.
Med lahko opravlja številne funkcije:
• - Služi kot sladilo
• - Je vir energije
• - Pomaga pri izgubi telesne teže
• - Izboljšuje telesno kondicijo
• - Je vir vitaminov in mineralov
• - Ima antibakterijske in antioksidantske lastnosti
• - V kombinaciji z mlekom gladi kožo in preprečuje nastanek gub
Uživamo ga lahko samega (po žlici), lahko ga primešamo različnim napitkom, namažemo na kruh ali uporabimo v različnih receptih.
Kaj med ni sladkor?
Mnogi imajo pomisleke pred uporabo medu, češ da gre le za vrsto sladkorja. Med sicer res vsebuje sladkor, vendar ta ni rafiniran, poleg tega pa vsebuje tudi vitamine in minerale.
Vitamini in minerali so izredno dragocene snovi:
• telo jih nujno potrebuje pri prebavi sladkorja,
• so izrednega pomena za raztapljanje maščob in holesterola.
Zato se ob prekomernem uživanju običajnega sladkorja redimo, in to ne le zaradi zaužitih kalorij, temveč zaradi pomanjkanja vitaminov in mineralov. V nasprotju s tem je med odličen vir hranilnih snovi, ki pomagajo pri izgubi telesne teže.
Učinkovite kombinacije z medom
Med in topla voda
Maščoba se običajno kot neporabljen vir nalaga v telesu. Med naj bi aktiviral te shranjene maščobe, da se porabijo kot energija za naše dnevne aktivnosti. Priporočljivo je, da dnevno zaužijemo eno žličko medu z enako količino tople vode.
Med in limonin sok
Med je zelo učinkovit pri zmanjševanju telesne teže v kombinaciji s toplo vodo in limoninim sokom. Tovrsten napitek si pripravite za začetek dneva.
Med in cimet
Pripravite si hranilen napitek iz ene čajne žličke cimeta v prahu, ene žličke medu in skodelice tople vode ter ga spijte na prazen želodec.
Med zaužijte po preobilnem obroku
Med pospešuje delovanje telesne prebave, zato je priporočljivo, da ga zaužijete po (preobilnem) obroku.
Vir: www.lifestylenatural.com/
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 18 Feb 2014 16:50; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 24 Okt 2011 11:34 Naslov sporočila: |
|
|
Rdeča pesa je superhrana, ki nam leži tik pred nosom
Rdeča pesa je zelenjava, ki se je nezasluženo drži zelo slab sloves. Izgleda čudno, pa še dokaj specifičen vonj ima. Vendar ima rdeča pesa ogromno hranil in splošnih učinkov na zdravje. Jemo jo lahko surovo, kuhano, hladno ali toplo - v vsakem primeru telesu dene dobro.
Za energijo
Pesa je odličen vir energije, saj vsebuje veliko ogljikovih hidratov. Prepričanje v javnosti je, da so ogljikovi hidrati "slabi", vendar jih telo za zdravo delovanje potrebuje vsak dan! Seveda v določeni količini. Ogljikovi hidrati so pravzaprav gorivo našega telesa. Prav zato je uživanje rdeče pese idealno pred začetkom telesne vadbe oziroma fizične aktivnosti. Jemo jih lahko tudi po koncu fizičnih naporov, saj bodo napolnili zaloge energije v telesu.
Kalcij in železo
Pesa vsebuje ogromno esencialnih hranil, ki promovirajo zdravje. Od magnezija, natrija, fosforja pa do železa in kalcija. Predvsem zadnjih dveh ponavadi ne zaužijemo v zadostnih količinah - že skodelica pese pa nam lahko zadovolji 10% dnevno potrebne količine po železu in 3% po kalciju.
Med nosečnostjo
Zelo pomembno hranilo je folna kislina, vitamin, ki omogoča normalno rast tkiv. Še posebej nosečnice potrebujejo velike količine folne kisline, da se hrbtenjača zarodka razvije tako kot se mora. Nosečnice naj bi potrebovale vsaj 400 mikrogramov folne kisline na dan. Ena skodelica pese jih zagotovi skoraj 150!
Proti raku
Pigment betacianin je substanca, ki daje rdeči pesi njeno značilno barvo. Znanstveniki v študijah ugotavljajo, da prav ta pigment ščiti tudi proti raku. Nedavne študije, v katerih so raziskovali povezavo med rdečo peso in rakom, dokazujejo, da ta zelenjava lahko ščiti pred rakom na debelem črevesju in trebušnem raku. Rdeči pigment pese namreč poveča stopnjo encimov, ki delujejo kot antioksidanti, v jetrih in prek tega procesa jetra in kri tudi razstruplja.
Proti srčnim boleznim
Raziskave kažejo, da rdeča pesa ščiti tudi pred nastankom srčnih bolezni. Pesa namreč znižuje tako slabi (LDL) holesterol kot trigliceride. To lahko pripišemo predvsem visokim količinam folata, ki se nahaja v pesi. Med drugim pesa podpira tudi zdravo delovanje žolčnika in črevesja.
Za močne kosti
Zdrave kosti potrebujejo kalcij in magnezij. Magnezij pomaga pri ustvarjanju kostnega tkiva in vzdržuje njihovo stabilnost in moč. Zaradi visoke vsebnosti magnezija je pesa torej idealno sredstvo zoper osteoporozo. Redno uživanje te zelenjave naj bi celo preprečilo nastanek osteoporoze. Obenem pesa vsebuje tudi betanin in zato zmanjšuje vnetje sklepov. Pomaga torej tako tistim, ki trpijo za osteoporozo, kot tistim, ki imajo artritis.
Za možgane
Določene kognitivne bolezni, kot demenca ali Alzheimerjeva bolezen, lahko preprečimo z rednim uživanjem antioksidantov. Zelenjava s temnim površjem vedno vsebuje visoke ravni antioksidantov, ki odvračajo proste radikale in tako preprečujejo poškodbe celic. Te snovi tudi zavirajo procese staranja, kar pomeni, da vas rdeča pesa ohranja celo mlade!
Vir: e-mail
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 27 Okt 2011 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
Kozje mleko za zdrava jetra
Na spletni strani enaa.com pišejo, da so pred desetimi leti Hasiba Nurkovića odpustili iz bolnišnice v Beogradu s poškodovanimi jetri, ki jim ni bilo več pomoči. Petdesetletnik je bil prepričan, da so mu šteti dnevi. Preden je zapustil bolnišnico, pa mu je kratko srečanje z enim od zdravnikom le dalo kanček upanja. Ta mu je rekel: "Imaš kakšnega prijatelja v vasi, ki ima svoje koze? Poskusi s kozjim mlekom, morda ti pomaga!"
Oboleli Nurković ni iskal prijateljev po vaseh, ampak je v bližini Novega Pazarja sam kupil tri koze in vsak dan popil liter kozjega mleka. Po letu dni je postal drug človek in po dveh letih so zdravniki potrdili, da so njegova jetra zdrava.
Nurković ne taji, da je zbolel na jetrih zaradi prekomernega pitja alkohola, vendar pravi, da mu je kozje mleko pozdravilo jetra in glavo. Odrekel se je alkoholu in začel z novim življenjem. Z družino so na kmetiji začeli rediti koze, saj kot pravi sam, želi s 'kozjo lekarno' pomagati še drugim. Na kmetiji imajo 150 koz, ki dnevno dajo od 50 do 60 litrov mleka. Kar ga ostane, ga predelajo v kozji sir.
Brez jeter človek ne morem živeti, a zanimivo je, da se jetra lahko obnovijo. Ko so znanstveniki odstranili dve tretjini obolelih jeter, se je preostala tretjina uspela v celoti obnoviti v samo dveh tednih. Seveda pa imajo tudi jetra svoje omejitve. Da se bodo obolela jetra kroničnega alkoholika obnovila, je čista sreča, pravijo zdravniki. In očitno jo je Nurković imel, še pišejo pri enaa.com.
Vir: lifestyle.enaa.com
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 27 Okt 2011 18:04 Naslov sporočila: |
|
|
Lepši zaradi uživanja sadja in zelenjave
Ste letos poleti premalo porjaveli? Britanski znanstveniki so našli rešitev za lepo polt: skriva se v sadju in zelenjavi. Zadostuje že pet porcij na dan in vaša polt bo v manj kot enem mesecu veliko privlačnejša. »Prehranjevanje s sadjem in z zelenjavo vpliva neposredno na kožo, učinek pa je pri večini ljudi privlačnejši kot od sonca porjaveli obraz,« je za časnik Daily Mail povedal vodja raziskave Ian Stephen z Univerze Bristol.
Stephen, ki se ukvarja z medicino, je testirance v obdobju enega meseca petkrat na dan prehranjeval s presno hrano, od jabolk in hrušk pa vse do kolerabice in redkvice. Pred poskusom in po njem so testirance fotografirali.
Fotografije so nato predložili osebam, ki v poskusu niso sodelovale, da so ocenile privlačnost obrazov. »Večini vprašanih so bili bolj všeč ljudje z 'zelenjavno' poltjo kot tisti, ki so obarvani le od sonca,« je dejal Ian Stephen. Pigmenti, ki obarvajo jabolka rdeče, pordečijo tudi obraze.
Skrivnost lepote so karotenoidi in melanin, ki se v veliki meri pojavljajo v pisanem sadju, kot so jabolka, marelice in breskve, ter v rdeči zelenjavi, kot sta paradižnik in korenje. Znanstveniki poskušajo ugotoviti, kako lahko njihovi izsledki vplivajo na britanski zdravstveni program in upajo, da bodo lahko prepričljivo utemeljili spodbujanje k zdravi prehrani.
Vir: www.osvoboditev-zivali.org
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Nov 2011 13:11 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravilne lastnosti kivija
Ali ste vedeli, da kivi pomaga preprečevati različne bolezni? Ta majhen sadež vsebuje presenetljivo količino vitamina C, in sicer kar enkrat več kot pomaranča, ima več vlaknin kot jabolka ter več kalija kot banane. Unikatna kombinacija vitaminov, mineralov in koristnih spojin pomaga preprečevati veliko bolezni, med njimi bolezni srca, kapi, raka in respiratorne bolezni.
Kivi pomaga tudi redčiti kri, in to brez strankih učinkov, ki jih ima aspirin. S tem pomaga preprečevati žilna obolenja, saj zmanjša verjetnost za nastanek krvnih strdkov, znižuje LDL holesterol in krvni pritisk. Poleg tega tudi pomaga celicam, da se hitreje obnavljajo.
Kivi je pogosto predpisan v dieti rakavih bolnikov ter bolnikov s srčnimi obolenji, v kitajski medicini pa ga uporabljajo tudi za pospeševanje celjenja ran. Priporočljivo je pojesti do dva sadeža na dan med sezono. Bolj kot je zrel, več antioksidantov vsebuje, zato ga pustite, da malo dozori, preden ga pojeste.
Vir: lifestyle.enaa.com
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Nov 2011 13:23 Naslov sporočila: |
|
|
Enostavni naravni pripravki za čiščenje telesa
Kopičenje škodljivih snovi v telesu boste preprečili, če boste redno uporabljajte naravna čistila za telo. Med njimi je vsekakor na prvem mestu limona. Zvečer razrežete tri limone in jih prelijete s 300 do 400 g vrele vode. Zjutraj na tešče popijete tekočino. Ali pa sok nekaj limon zmešajte z medom in mlačno vodo ter napitek pijete na tešče.
Staro ljudsko sredstvo za razstrupljanje telesa je domač jabolčni kis. Spijte kozarec mlačne vode z dodatkom žličke ali dveh jabolčnega kisa in medu. Če jabolčnemu kisu dodate ščepec kajenskega popra, boste dobili napitek, ki čisti kri ter pomaga pri krčnih žilah, razširjenih venah in čirih. Jabolčni kis, zmešan z vodo in olivnim oljem, čisti jetra.
Česen je znan uničevalec bakterij, glivic in črevesnih zajedavcev. Najbolje je, da ga uživate surovega, kajti s kuhanjem izgubi del učinkovitosti. Priporočljiv je tudi po postu, saj spodbuja uničevanje aktiviranih okužb in krepi prebavo.
Sadje kot najlažje prebavljiva hrana je najbolj znano notranje čistilo in naravno zdravilo. Pomaranče poleg tega vsebujejo velike količine vitamina C, zato si, zlasti pozimi, pogosto privoščite sveže stisnjen pomarančni sok. Ananas vsebuje bromelin, ki čisti trebušno slinavko. Jabolka nevtralizirajo strupe v ustih, zato odlično čistijo zobe in dlesni. Lubenice učinkovito čistijo ledvice.
Redno pitje sadnih sokov pripomore k razstrupljanju telesa. Sokove si pripravljajte sami, če je le možno, iz organsko pridelanega sadja, v nasprotnem primeru pa mu vedno odstranite lupino. Sokove razredčite z vodo v razmerju 1 : 1. Priporočljivo je, da pri uživanju sadja in sokov ne mešate različnih vrst sadja.
Zelena glina v prahu vsrka vse škodljive kovine v telesu. Čajno žličko zelene gline v prahu zmešajte z vodo. Tekočino pijte največ sedem do deset dni, kajti pozneje začne vsrkavati tudi dragocene minerale iz telesa.
Če ste prepričani, da je vaš organizem treba res drastično očistiti, potem so zelo priporočljive naravne kapsule Colon Cleanser, ki s pomočjo naravnih sestavin pospešijo prebavo, grobi delci, ki v črevesju pridobijo na svoji površini, pa očistijo črevesne resice in notranjo stran črevesja. Najbolje je, da jih kombinirate z izdelkom 100% Pure Acai Berry, ki vam bo v telo vnesel vse potrebne minerale in vitamine.
Vir: lifestyle.enaa.com
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|