Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




DROBNO PECIVO
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 12, 13, 14  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 06 Dec 2015 13:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





ČOKOLADNI PIŠKOTI

Sestavine:

300 g temne čokolade
3 jajca
100 g masla
200 g sladkorja
3 žlice mletih orehov
100 g riževe moke (ali navadne)
1 ščepec soli
1 pecilni prašek

za kremni nadev:
200 ml kisle smetane
100 ml sladke smetane
3 žlice sladkorja v prahu
limonina lupinica
cimet

preliv:
250 g čokolade z mletimi lešniki
1 žlica olja

Priprava:
Čokolado skupaj z maslom raztopimo v loncu nad vrelo vodo.
Penasto umešamo cela jajca in sladkor in tej zmesi primešamo stopljeno čokolado/maslo.
Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek in sol, nato pa mešanico skozi cedilo postopno posipavamo po zgornji zmesi, dodamo še zmlete orehe in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo primerno gosto testo za piškote.
Na papir za peko s čajno žličko oblikujemo piškote (naj bodo dovolj narazen, ker bodo med peko še zrastli). Pekač damo v pečico, ogreto na 160°C in jih pečemo približno 8 minut.
Po 5 minutah odpremo pečico in s čajno žličko na sredino vsakega piškota naredimo vdolbino in pustimo, da se spečejo do konca.
Pečene piškote pustimo, da se popolnoma ohladijo, šele nato jih odstranimo s peki papirja. Dodamo malo kreme v središče vsakega piškota in jih postavimo na hladno vsaj za 30 minut.
Na koncu jih prevlečemo še s čokoladnim prelivom.
Krema: - Kislo smetano zmešamo s sladkorjem v prahu, naribano lupinico in cimetom, dodamo stepeno sladko smetano, vse skupaj pa za 15 minut postavimo v hladilnik.
Preliv:- V posodi nad vrelo vodo raztopimo lešnikovo čokolado z žlico olja. Gladko zmes prelijemo preko vsakega piškotka in pustimo, da se ohladijo.
Če piškote hranimo na hladnem (hladilnik, pozimi balkon) imajo rok trajanja 3 – 4 dni.

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=1-RrkrJ5pfM

Vir:
http://www.micna.si/hedonistka/naredi-sama-najboljsi-cokoladni-piskoti-na-svetu/

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2015 19:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Jabolčni kolutki

Sestavine:
za testo:
1 skodelica večnamenske moke
1 skodelica bele moke
!/3 skodelice sladkorja
1 pecilni prašek
1,5 žličke cimeta
1/8 žličke mletega kardamoma
ščepec soli
125 g masla
3/4 do 1 skodelica pinjenca
1-2 skodelici naribanih jabolk

za karamelno glazuro:
125 g masla
1/2 skodelice rjavega sladkorja
1/3 skodelice sladke smetane
ščepec soli
1/2 do 3/4 skodelce sladkorne moke

Priprava:
V skledi zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek, sol, cimet in kardamom. V to mešanico z nožem na majhne koščke narežemo maslo in dobro premešamo, dodamo naribana jabolka in pinjenec ter vse skupaj zgnetemo v testo. Testo nekajkrat razvaljamo in ga vsakič 2-3 x prepognemo.
Nazadnje ga razvaljamo na približno 3/4 palca debelo, izrežemo okrogle oblike, jih položimo (po 1 cm narazen) na s peki papirjem obloženo dno pekača in jih pečemo 8 – 10 minut pri 185°C oz. toliko časa, da postanejo zlatorjave barve.
Medtem ko se kolutki pečejo, naredimo karamelno glazuro tako, da narezano maslo rjavi sladkor, smetano in sol v kozici na majhnem ognju mešamo toliko časa, da mešanica zavre, nato jo pustimo vreti natanko 1 minuto in odstavimo. Ohlaja naj se približno 5 minut, nato pa vanjo vmešamo sladkor v prahu in s tem okrasimo ali premažemo še tople kolutke.
Ostanke glazure lahko shranimo v hladilniku in jo za nasledjo uporabo ponovno segrejemo na štedilniku, da postane spet tekoča.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 14 Dec 2015 21:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Božični cantuccini

Sestavine:
500 g moke
1 žlička pecilnega praška
250 g sladkorja
3 jajca
naribana limonina in pomarančna lupina
2 žlici pomarančnega soka
2 žlici vina
60 g zmehčanega masla

200 g celih ali narezanih mandljev (lešnikov, orehov, pistacij ... )
suho sadje po želji

Priprava:
Mandlje (lešnike) prej malo popražimo v ponvi.
Maslo, jajca, sladkor, obe lupini, pomaračni sok in vino z ročnim mešalcem dobro zmiksamo, dodamo moko s pecilnim praškom in zamesimo testo, na koncu pa vanj vmesimo še (cela ali narezana) jedrca in na koščke narezano suho sadje.
Iz testa oblikujemo nekaj ne predebelih podolgovatih svaljkov, ki jih položimo v pekač, obložen s peki papirjem in jih pečemo približno 30 minut pri 180°C.
Pekač nato vzamemo iz pečice, svaljke pa poševno narežemo na 1 cm debele rezine, ki jih plosko razporedimo po pekaču, ki ga vrnemo v pečico, zmanjšamo temperaturo na 160°C in jih pečemo še 20 minut.
Cantuccini so sicer malo trdi, a nadvse okusni, in kar je pomembno – dolgo trajajo, če jih seveda prej ne pojemo. Smile

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 29 Avg 2016 15:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Sezamovi keksi s kokosom

Sestavine:
250 g polnozrnate pirine moke
125 g mehkega masla
100 g rjavega sladkorja
3 rumenjaki
3 rahlo stepeni beljaki
150 g mletega sezama
100 g kokosove moke
2 vanilijeva sladkorja
1 zavitek pecilnega praška
malo soli
50 g sezama

Priprava:
Zmehčano maslo, rumenjake in sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo, nato pa postopno dodamo še ostale sestavine.
Testo pustimo eno uro stati, vmes ga večkrat premešamo.
Naredimo kroglice v velikosti večjega oreha, ki jih povaljamo v sezamu in polagamo v pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo jih približno 20 - 25 minut pri 180°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 26 Maj 2017 22:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Keksi kapučino

Sestavine:
za testo:
125 g masla
1 jajce
2 rumenjaka
50 g sladkorja
200 g moke
2 žlici instant kapučina (tekočina)
50 g mletih orehov

Polnilo:
nugat krema

Glazura:
2 beljaka
220 g sladkorja v prahu
2 žlici instant kapučina (tekočina)

Okras:
grobo narezani orehi

Priprava:
Iz sestavin za testo zgnetemo kepo, ki jo na tanko razvaljamo. Iz nje z modelčki izrežemo poljubne oblike.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj razporedimo oblike in jih pečemo pri 180°C približno 10 minut.
Ohlajene po dva in dva piškota spojimo z nugat kremo, nato pa jih po vrhu premažemo z glazuro in potresemo z grobo narezanimi orehi.
Glazura: - Beljaka čvrsto stepemo s sladkorjem v prahu, dodamo instant kapučino, premešamo.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2017 11:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Dvobarvni keksi

Sestavine:
125 g masla
75 g sladkorja
3 rumenjaki
230 g moke
1 vanilijev sladkor
žlička pecilnega praška
nekaj drobcev soli
2 žlici mlete temne čokolade

Priprava:
Iz sestavin – razen čokolade – zgnetemo testo. Razdelimo ga na dva dela in v drugega vgnetemo čokolado.
Obe vrsti testa razvaljamo za nožev rob debelo, položimo eno ploščo na drugo in ju zvijemo skupaj.
Z ostrim nožem narežemo okrogle rezine, debele približno 5 mm, polagamo jih v pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo jih 10 – 12 minut pri 180°C.
Če želimo manjše kekse, testo tanjše razvaljamo in naredimo 2 zvitka (2x temno+svetlo testo).

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2017 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Sladica s prepečencem

Sestavine:
300 g sladkanega kondenziranega mleka (v tubi)
200 g mletih orehov
1 velika žlica čokolade v prahu

Prepečenec

Priprava:
Vse tri sestavine -mleko, orehe in čokolado - dobro zmešamo in zmes namažemo na kosce prepečenca.
Položimo jih v pekač, obložen s peki papirjem, in jih pečemo 10-15 minut pri 150°C.
Ta posladek še posebno tekne otrokom!

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 28 Nov 2017 12:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Amaretti - mandljevi kolački

Sestavine:
250 g mletih mandljev
200 g sladkorja v prahu
1 žlička mandljeve arome
4 beljaki

Priprava:
Beljake stepemo v sneg, ki mu postopno med stepanjem dodamo 100 g sladkorja v prahu.
Preostali sladkor zmešamo z mletimi mandlji in mandljevo aromo ter maso žlico za žlico previdno vmešamo v beljakov sneg.
Pekač prekrijemo s peki papirjem, nanj pa s pomočjo dveh žličk nanašamo približno enko velike kupčke mase v enakomernih presledkih.
Pečemo jih pri 150°C približno 20 minut, toliko da postanejo svetlo rjavi.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Dec 2017 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom







Božični keksi

Sestavine:
1 skodelica masla
1 skodelica arašidovega masla
3/4 skodelice sladkorja
3/4 skodelice rjavega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
1 skodelica ovsenih kosmičev
1 skodelica kokosove moke
1 skodelica rozin
1 skodelica grobo narezane čokolade
1 skodelica grobo narezanih orehov
1 skodelica moke
pol žličke sode bikarbone
1 pecilni prašek
1/4 žličke soli
3-4 jajca

(skodelica=250 ml)

Priprava:
Zmehčano maslo in arašidovo maslo kremasto razmešamo, vmešamo vse tri vrste sladkorja, nato pa eno za drugo dodajamo še ostale sestavine, jajca (cela) dodamo na koncu.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj pa v enakomernih presledkih s pomočjo dveh žličk nanašamo kupčke mase. Pečemo jih približno 10 – 12 minut pri 180°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Dec 2017 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Cimetove zvezdice

Sestavine:
400 g mletih mandljev
naribana limonina lupina
ščepec mletih nageljnovih žbic
ščepec mletega pimenta
1 žlica cimeta
300 g sladkorja v prahu
4 beljaki

za delovno površino:
80 g moke
80 g sladkorja v prahu

za glazuro:
sok 1 limone
1 beljak
200 g sladkorja v prahu

Priprava:
V skledi zmešamo mlete mandlje, sladkor v prahu, mlete nageljnove žbice, mlet piment, naribano limonino lupinico in cimet, nato pa to mešanico postopoma vmešavamo z ročnim mešalcem med čvrsto stepene beljake.
Testo zavijemo v folijo in ga nekaj ur, še bolje čez noč, pustimo v hladilniku.
Medtem pripravimo mešanico moke (80 g) in sladkorja v prahu (80 g), s katero bomo posipavali delovno površino, ko bomo valjali testo, ker je le-to zelo lepljivo. (namig: pomagamo si lahko tako, da testo na obeh straneh potresemo z mešanico sladkorja in moke, ga damo v večjo vrečko za zamrzovanje in ga razvaljamo kar v njej - 1 cm debelo)
Z modelčkom nato izrezujemo zvezde (modelček več čas pomakamo v mešanico sladkorja in moke, ker je testo lepljivo) in jih polagamo v pekač, obložen s peki papirjem.
Vsako zvezdo posebej s pomočjo čopiča premažemo z glazuro, nato pa jih pečemo v predogreti pečici približno 15 minut pri 160°C. Keksi morajo ostati svetli.
Glazura: - Beljak stepemo v čvrst sneg, vanj postopoma vsipavamo sladkor v prahu, vse skupaj stepamo kakih 10 minut z ročnim mešalcem, na koncu dodamo še limonin sok.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 16 Dec 2017 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Orehovi ''dvojčki''

Sestavine:
125 g masla
125 g mletih orehov
1 celo jajce
4 rumenjaki
8 polnih žlic črne moke
6 žlic rjavega sladkorja
1 žlica ruma
1-2 žlici mlete čokolade
2 vanilijeva sladkorja
1 pecilni prašek
ščepec soli

Priprava:
Vse sestavine na hitro zgnetemo v testo, ki naj bo čimbolj gladko. Zavijemo ga v folijo in ga damo za 2 uri na hladno.
Nato ga razvaljamo na 2-3 mm debelo in izrežemo oblike, ki jih polagamo v enakomernih presledkih v s peki papirjem obložen pekač. (Jaz sem uporabila okrogel nazobčan modelček 5 cm premera, nisem izrezovala odprtin v sredini).
Pečemo jih kakih 12-14 minut pri 180°C. Ko so pečeni, jih ploskoma preložimo na pladenj (da se ne skrivijo), ohlajene nato po 2 skupaj spojimo z marmelado.
Najboljši so naslednji dan, ko se prepojijo z marmelado in se zato nekoliko zmehčajo.

LP Bučka
Smile
_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 19 Jun 2018 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Ovseni keksi

Sestavine:
100 g ovsenih kosmičev
2 zreli banani

Priprava:
Z vilicami zmečkamo banani in ju pomešamo z ovsenimi kosmiči. Zmes dobro pregnetemo, nato pa med dlanmi oblikujemo majhne ploske ''polpetke'', ki jih sproti polagamo v pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo jih kakih 15 minut pri 200°C, oziroma toliko časa, da dobijo po vrhu zlatorjavo barvo.
-----------------------
Osnovni masi lahko dodamo kokos, rozine, koščke čokolade, sesekljane lešnike/orehe/mandlje/pistacije/arašide, sesekljano suho sadje, nutelo, kakav ... pač po svoji želji.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 13 Jul 2018 16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Oblati z orehi in čokolado

Sestavine:
5 velikih oblatov

za polnilo:
4 jajca
300 g sladkorja
250 g masla
300 g mletih keksov
200 g mletih orehov
4 rebra čokolade

Priprava:
V skledi dobro stepemo jajca s sladkorjem in jih skuhamo nad soparo (da je masa kuhana, ugotovimo tako, da z kuhalnico povlečemo po dnu – če se pokaže sled, je kuhano).
V še vročo zmes damo maslo in na koščke narezano čokolado ter mešamo, dokler se oboje ne stopi, nato pa dodamo mlete kekse in orehe in vse skupaj še enkrat dobro premešamo.
V primerno velik pekač/pladenj na dno položimo prvi oblat, ga enakomerno premažemo s 1/4 polnila, čez položimo naslednji oblat itd., dokler ne porabimo vseh oblatov (peti oblat je na vrhu).
Oblate po vrhu po vsej površini obtežimo n.pr. s pladnjem ali pekačem iz pečice, da se vmesna masa dobro stisne oz. sprime z oblati. Po kaki uri ali dveh obtežilo odstranimo.
Sladico razrežemo v poljubne oblike z ostrim nožem.


LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Jul 2018 20:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Ingverjevi piškoti

Sestavine:
350 g moke
4 žličke ingverja v prahu
1 žlička cimeta
1/2 žličke sode bikarbone
130 g masla
2 rumenjaka
150 g rjavega sladkorja
2 žlici melase
naribana pomarančna lupina
nekaj drobcev soli

Priprava:
Vse sestavine zgnetemo v testo in ga res temeljito pregnetemo. Zavijemo ga v folijo in ga damo za 1 uro v hladilnik.
Razvaljamo ga med 2 listoma peki papirja, da se ne prijemlje na valjar, in sicer 4 mm debelo. Izrezujemo poljubne oblike, ki jih polagamo v pekač, prekrit s peki papirjem ter jih pečemo pri 180°C približno 12-15 minut.
Lahko jih delno prevlečemo s poljubno glazuro in po njej posujemo pisane ali čokoladne mrvice.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Jul 2018 12:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Kokosovi kolački

Sestavine:
350 g moke
250 g masla
175 g sladkorja
150 g kokosove moke
1 jajce
2 rumenjaka

čokoladni pralineji, žele bonboni, m&m bonboni …
sladkor v prahu za posip

Priprava:
Iz navednih sestavin zamesimo testo, ki ga damo za 1 uro na hladno, nato pa iz njega oblikujemo majhne kroglice.
Pekač obložimo s peki papirjem, porazdelimo po njem kroglice, na vrhu pa v vsako potisnemo izbrano sladkarijo tako, de je le-ta na vrhu še opazna.
Kroglice pečemo kakih 15 – 20 minut pri 175°C, pazimo da se ne prepečejo (obdržijo naj čim svetlejšo barvo).
Ohlajene kolačke rahlo posipamo s sladkorjem v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 12, 13, 14  Naslednja
Stran 7 od 14

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group