 |
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 28 Feb 2015 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
Okusno "zdravilo"
... s katerim lahko za vedno odpravimo bolečine v hrbtenici, križu in nogah
Bolečine v hrbtenici, križu in nogah se pojavijo zaradi preveč sedenja ali fizičnega napora.
A naj nas ne skrbi, obstaja čudovito naravno domače zdravilo, ki je še okusno hkrati, in že po nekaj dneh bomo občutili olajšanje, po slabih dveh mesecih pa bomo popolnoma ozdravljeni.
Za "zdravljenje"potrebujemo:
- 1 suho figo
- 1 suho marelico
- 5 suhih sliv
Te suhe sadeže pojejmo vsak večer pred spanjem.
Plodovi vsebujejo snovi, ki vzpodbujajo obnavljanje in jačanje tkiva, ki sestavljajo intervertebralne diske. Vretenca se kar sama postavljajo na njim določena mesta, brez pomoči zunanje ročne korekcije. Vsak plod zase vsebuje določene elemente oz. snovi, njihova medsebojna kombinacija pa je nadvse učinkovita in daje odlične rezultate pri odpravljanju bolečin v hrbtenici, križu in nogah.
Vir: http://www.narodnilijek.com/web/trajno-uklonite-bolove-iz-kicme-leda-i-noga/
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 28 Feb 2015 22:09 Naslov sporočila: |
|
|
Čudežni napitek, ki preprečuje, lajša in zdravi
Ta napitek lajša bolečine, preprečuje vnetja, zdravi artritis in preprečuje raka.
V Indijski ljudski medicini že stoletja uporabljajo napitek, ki ima več kot 300 antioksidantov in velja za poceni in učinkovito ljudsko zdravilo. Zdravi namreč celo vrsto bolezni, med drugim tudi raka, deluje pa protivnetno in kot analgetik.
Sestavine:
- 1 žlička kurkume
- ingver (približno 5 cm)
- 1 limona
- 1 pomaranča
Priprava:
Ingver tanko olupimo, narežimo ga na majhne koščke in ga dajmo v mikser skupaj skurkumo, olupljeno limono (celo) in olupljeno celo pomarančo (poskusimo dodati čim več bele snovi izpod lupine). Vse skupaj dobro zmešajmo in pijmo zjutraj na tešče.
Raziskovalec indijske medicine dr. Ajay Goel je pri analizi tega napitka ugotovil, da je skrivnost v limoninem soku in kurkumi. Ko sta skupaj, se aktivirajo antioksidanti, ki uspešno zdravijo artritis, zmanjšujejo togost in oteklost sklepov in so koristni pri zdravljenju demence. Ugotovil je še, da je ta napitek samo 2 do 5 % manj učinkovit od farmacevtskih antidepresivov, nima pa nobenih stranskih učinkov.
Dr. Goel v svojem poročilu piše tudi o raku in o antioksidantih, ki uravnavajo količino prostih radikalov v telesu (ti so odgovorni za nastanek številnih rakastih obolenj). Prav tako ta napitek lajša prebavne težave, težave s srcem in ožiljem, odstranjuje toksine iz telesa, izboljšuje polt in kožo ...
Najboljše pri vsem skupaj pa je, da je tak napitek poceni in enostaven za pripravo.
Vir:
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5298
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 02 Mar 2015 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
9 trikov, s katerimi preverimo, ali je med čist in naraven
1. - Pomencajmo nekaj medu med palcem in kazalcem, dokler se med ne razkroji. Nekaj medu se bo vpilo v kožo, ker je naravni med dober za nego kože. Naravni med ni lepljiv, če pa je tisto, kar vtremo v kožo, lepljivo, pomeni, da vsebuje sladkor ali umetna sladila.
2. - Kapnimo nekaj medu na papir ali na papirnato brisačo.
Čisti med dolgo ne bo prebil površine, ker ne vsebuje vode.
3. - Nekaj medu dajmo na mesto, kjer se zadržujejo mravlje. Čebele namreč instiktivno gradijo panje na drevesih in med skalami, z medom pa se ščitijo pred škodljivci, kot so mravlje. Mravlje se naravnega medu ne bodo dotaknile.
4. - V kozarec vode dajmo žličko medu.
Čisti med se bo oblikoval v grudice, ki se bodo usedle na dno kozarca, ponaredek pa se bo v vodi raztopil.
5. - Namažimo med na rezino kruha ... naravni med se bo na kruhu v nekaj minutah strdil, ponaredek pa bo kruh navlažil, ker vsebuje vodo.
6. - Pravi med nam bo dal v ustih občutek mravljinčenja neposredno pred zaužitjem (pogoltnenjem), pri lažnem medu pa tega učinka ne bo.
7. - Opazujmo med ... pravi med bo čez nekaj časa (nekaj tednov, mesecev) kristaliziral, ponaredek pa bo ves čas ostal gladek in tekoč, ne glede na to, koliko časa ga bomo hranili v kozarcu.
8. - Glavico vžigalice pomočimo v med in jo poskusimo prižgati. Naravni med prižiganja ne bo oviral, vžigalica bo vseeno zagorela, glavica vžigalice s ponaredkom pa se zaradi vsebnosti vode ne bo hotela vžgati.
9. - Dve ali tri žličke medu damo na porcelanast krožniček in ga postavimo v mikrovalovko ter ga segrevajmo pri visoki temperaturi. Pravi med bo hitro kristaliziral in se ne bo mehuril, ponarejeni med pa se zlepa ne bo kristaliziral in bo poln mehurčkov.
Vir:
http://atma.hr/ne-nasjedajte-naucite-prepoznati-pravi-med-s-ovih-9-nepogresivih-trikova/
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 05 Mar 2015 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Sirup, ki topi telesne maščobe
Ta pripravek nam bo pomagal zmanjšati obseg pasu in odstraniti odvečno tekočino iz telesa.
Še bolj pa bo učinkovit v kombinaciji s kardio vajami.
Glavna sestavina napitka je hren, ki je bogat z vit C, kalijem, vit B1, B2 in B6, ter z železom, magnezijem in fosforjem.
Sestavine:
125 g hrena
4 limone
3 žlice medu
2 žlički cimeta
2 cm ingverjevega korena
V mešalec damo nariban hren in ingver ter dobro zmiksamo, dodamo limonin sok ter mešamo še 3 minute, na koncu dodamo še med in cimet ter še nekaj časa miksamo, dokler se vse dobro ne premeša.
Dvakrat na dan zaužijmo žlico tega pripravka pred obrokom ali pred kardio vajami. To počnimo 3 tedne, nato pa naredimo nekaj dni premora.
Vir:
http://vrhunskirecepti.blogspot.com/2015/03/recept-ovaj-sirup-je-cudo-koje-topi.html
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 05 Mar 2015 20:46 Naslov sporočila: |
|
|
Čudežni napitek za čiščenje pljuč
Za pljuča kadilcev blagodejen eliksir pripravite iz čebule, ingverja in kurkume
Če kadite več kot pet let, ste se najbrž že srečali z bronhitisom, ki ga spremlja značilen kašelj. Brez dvoma bi bilo najbolje, da se škodljivi razvadi enkrat za vselej odpoveste. Če pa na ta radikalen korak še niste pripravljeni, v svojo prehrano v obliki napitka uvrstite naslednja živila, ki bo vaša pljuča očistila in jim pomagala opravljati svojo nalogo.
Čebula
Spada med živila z najmočnejšim protirakavim delovanjem in je zato odlična preventiva za številna maligna obolenja. Zlasti učinkovita je tudi pri preprečevanju okužb dihal.
Ingver
Začimba, ki je že od nekdaj znana po svojem izjemno pozitivnem delovanju na naše telo. Med drugim je učinkovita tudi pri izločanju v pljučih nakopičene sluzi, ki je najpogostejša posledica kajenja.
Kurkuma
Ta neverjetna rumena začimba vsebuje vitamine, minerale ter zdrave omega tri maščobne kisline. Kurkumi pripisujejo protivirusno, protibakterijsko in protirakavo delovanje, zato je dobrodošla sestavina vsakodnevne prehrane vseh, zlasti pa seveda kadilcev.
Recept za eliksir, ki čisti pljuča in blaži kašelj
Sestavine:
- 400 g čebule
- 1 liter vode
- 400 g sladkorja
- dve žlički kurkume
- manjša očiščena korenina ingverja.
Priprava:
V lonec nalijte vodo in ji dodajte sladkor, nato pa še na četrtine narezano čebulo, nariban ingver ter kurkumo. Kuhajte, da vsebina zavre, nato pa znižajte temperaturo. Počakajte, da povre polovica tekočine, ostanek precedite in ga nalijte v steklenico. Ko se popolnoma ohladi, jo postavite v hladilnik. Zjutraj ter zvečer dve uri pred obrokom zaužijte po dve žlici napitka.
Preden začnete uživati napitek, se je smiselno posvetovati z zdravnikom, seveda pa še vedno ostaja boljša rešitev: prenehanje kajenja.
Vir:
http://www.slovenskenovice.si/lifestyle/zdravje/cudezni-napitek-za-ciscenje-pljuc
LP Bučka  _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 08 Mar 2015 09:31; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 06 Mar 2015 18:45 Naslov sporočila: |
|
|
Datlji so odlično zdravilo
Datlji premorejo širok razpon zdravstvenih in prehrambenih vrednosti, zaradi katerih jih smatrajo za najbolj zdravo sadje na svetu. So odličen vir naravnih vlaken, ki jih organizem nujno potrebuje za dobro delovanje črevesja. Naravni sladkor, ki ga vsebujejo, je odlična alternativa običajnemu sladkorju. Zlahka se prebavlja i zmanjšuje občutek lakote. Po svojem sestavu so datlji prava naravna multivitaminska bomba, ki koristi tako otrokom kot odraslim.
Zdravi takorekoč vse ... od anemije, visokega krvnega pritiska, holesterola, pa vse do raka ... ni bolezni, ki se ne bi mogla pozdraviti z datlji ... piše "Web-tribune".
Datlji so odličen vir železa
Slabokrvni ljudje bi morali užiti čim več datljev, ker imajo le-ti veliko železa. 100g datljev vsebuje okoli 0,90g železa, kar je 11% priporočene dnevne količine. Železo kot del hemoglobina v krvnih celicah odreja nivo kisika v krvi.
Največje potrebe po železu imajo pubertetniki in nosečnice.
Datlji so "vitamini za oči"
Glede na to, da vsebujejo lutein in zeaksantin, datlje poimenujejo tudi "vitamini za oči". Lutein in zeaksantin sta posebno pomembna za mrežnico in makulo očes, ker vzpodbujata epitelijske celice k dobremu vidu in preprečujeta poškodbe makule, ki se pojavljajo v starosti. Torej, če hočemo ohraniti dober vid, moramo zaužiti čim več datljev.
Datlji zaustavljajo drisko
Vsebujejo namreč kalij, ki je pomemben pri zdravljenju prebavnih motenj. Poleg tega datlji pomagajo pri vzpodbujanju obnavljanja črevesne flore. Redno uživanje datljev bo črevesju olajšalo proizvajanje "prijateljskih" bakterij.
Datlji so tudi sredstavo za zdravljenje zaprtja
Enako kot za zaustavljanje driske so datlji koristni tudi za zdravljenje zaprtja. Pomagajo, da se hrana lažje in hitreje prebavi in se nato kot blato izloči iz organizma. Zvečer je potrebno v kozarcu vode namočiti nekaj datljev, zjutraj pa jih s tekočino vred použiti. So izvrsten laksativ, ki bo vzpodbudil leno črevo k delovanju.
100g datljev (10-20 kosov) vsebuje 8,5g vlaknin.
Datlji olajšujejo porod in poporodno stanje žensk
Eksperimenti, ki so jih izvedli na Univerzi za znanost in tehnologijo v Jordanu, so pokazali, da uživanje datljev 4 tedne pred porodom materam močno olajša porodne popadke in zmanjšuje krvavenje. Ženske, ki so 1 mesec pred porodom jedle datlje, so rodile lažje in hitreje v primerjavi s tistimi, ki niso uživale tega sadja. Poleg tega so datlji mladim mamicam pomagali prebroditi poporodno depresijo, njihove mlečne žleze pa so zaradi njihovega vplivanja na organizem proizvedle več mleka za novorojenčka.
Datlji uravnavajo telesno težo
Zaradi visokega deleža hranilnih snovi datlji v želodcu vzbujajo občutek sitosti in tako olajšujejo zmanjševanje telesne mase. Če jih uživamo na prazen želodec, bodo vzpodbudili gibanje črevesja, telesu pa bodo dostavljali potrebni sladkor. Datlji ne vsebujejo holesterola, imajo pa veliko sladkorja, zaradi katerega bi se lahko zredili, zato pri uživanju datljev ne pretiravajmo, dovolj jih je nekaj na dan. Kg datljev ima namreč skoraj 3000 kalorij.
Vir:
http://www.prvi.saznaj.net/lifestyle/datule-najzdravije-voce-na-svijetu/
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 07 Mar 2015 17:36 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravilni napitek iz črne redkve
Znani zdravnik Seto je zbolel za pljučnim rakom, neki kitajski zeliščar pa mu je priporočil čudodelni napitek iz črne redkve.
Zdravnik je ozdravel.
"Ta čudodelni napitek preprečuje rast rakavih celic v telesu, pa tudi preprečuje njihov nastanek", trdi zdaj ta zdravnik.
Vse, kar potrebujemo za ta čudežni napitek, je:
- črna redkev
- korenje
- jabolko
Živila naj bodo organsko pridelana. Preprosto jih narežemo na koščke in damo v sokovnik, sok pa takoj popijemo. To počnemo 3 mesece vsak dan.
Napitek ne preprečuje/zdravi le raka, ampak tudi mnoge druge bolezni, kot so bolezni jeter, ledvic, krepi pljuča, ščiti pred srčnim infarktom, zmanjšuje stres in vnetje mišic, pomaga pri aknah, skrbi za dober vid ...
Vir:
http://adf.ly/489325/banner/http://www.donosiimo.info/cudotvorni-napitak-koji-ubija-stanice-raka-u-3-mjeseca/
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 11 Mar 2015 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
NE PREZRIMO OHROVTA
Ali ste vedeli, da ima ohrovt na enoto energijske vrednosti več železa kot govedina, več kalcija kot mleko in več C vitamina kot špinača. Ima malo kalorij, ogljikovih hidratov in maščob, bogat pa je z vitamini A, C & E, kalcijem, kalijem, folno kislino ter antioksidanti.
1. Ohrovt ima malo kalorij ter veliko vlaknin
Zaradi visoke vsebnosti vlaknin, mineralov in vitaminov pomaga pri prebavi in razstrupljanju, saj so vlaknine neprebavljive in tako z vlakninami bolj bogata hrana, hitreje potuje skozi črevesje. Posledično neprebavljivi (balastni del rastline) ne daje kalorij, ob tem pa se razstrupljanje dogaja tudi preko aktivnejšega čiščenja črevesja ob zaužitju balastnih vlaknin.
2. Ohrovt zakladnica železa
Na enoto energijske vrednosti vsebuje več železa kot govedina. Železo je pomembno za nastanek hemoglobina, ki prenaša kisik do celic, za sintezo encimov, celično rast, pravilno jetrno funkcijo ipd. Pomanjkanje železa v telesu vodi v slabokrvnost, kar pa se odraža na utrujenosti, zasoplosti in splošnemu pomanjkanju energije.
3. Ohrovt vsebuje veliko vitamina K
K vitamin je na splošno zelo pomemben za zdravje, za zdrave kosti in za pravilno strjevanje krvi. Pomanjkanje lahko povzroča mnoge težave, med drugim tudi nepričakovana krvavenja iz nosu in zelo počasno celjenje ran.
4. Ohrovt je poln antioksidantov
O antioksidantih je bilo že veliko napisanega, zato zagotovo že vsakdo izmed nas ve, da so zelo pomembni bojevniki za dobro počutje naših celic. Za zdravje celic imajo izjemen pomen, saj jih ščitijo pred uničujočim delovanjem prostih radikalov. Antioksidantom tako upravičeno pravimo prva bojna linija za ohranjanje zdravja.
5. Ohrovt je odlična protivnetna hrana
Skodelica ohrovta vsebuje 10 % dnevne priporočene vrednosti omega-3 maščobnih kislin, ki so izjemno pomembne za lažje premagovanje različnih vnetnih bolezni, npr. artritisa, astme in drugih avtoimunih bolezni.
6. Ohrovt je podpora za srce in ožilje
S svojo sestavo pomaga pri zniževanju slabega holesterola.
7. Ohrovt vsebuje veliko vitamina A in C
Vitamin A je pomemben za vid, kožo in imunski sistem. Slednjega podpira tudi C vitamin, ki pa hkrati skrbi tudi za dobro delujoč metabolizem in hidracijo telesa. Nemoten metabolizem je zelo pomemben za naše telo, saj v njegovih biokemičnih procesih nastaja energija, ki je pomembna za življenje in snovi za obnavljanje celic.
8. Ohrovt vsebuje veliko kalcija
Presenetljiv je podatek, da na enoto energijske vrednosti vsebuje ohrovt več kalcija kot mleko.
9. Ohrovt je odlična podpora za razstrupljanje telesa
Zaradi visoke vsebnosti vlaknin in žvepla je pomemben za zdravje jeter in njihove razstrupljevalne funkcije.
Ohrovt je resnično živilo, po katerem kliče naše telo, zato ni prav, da bi ga spregledali. Zraven vseh naštetih pozitivnih lastnostih, je tudi aromatičnega okusa, zato si z njim lahko pripravimo veliko različnih okusnih obrokov.
Prav pri pripravi presnih smuthijev je nepogrešljiv. Podobno kot zelena je ena tistih zelenih rastlin, ki ima blažji okus in ga tako lažje kombiniramo z ostalimi sestavinami, hkrati pa naše telo oskrbi z neverjetno vsebnostjo telesu pomembnih snovi.
Ljubitelji prigrizkov, pa na policah zdravih trgovin poiščite ohrovtov čips. Presno sušen ohrovt je ne samo zdrav, temveč tudi presenetljivo okusen prigrizek.
Vir:
http://www.pozitivke.net/article.php/Hranljive-Snovi-Ohrovt-Kalcij-Antioksida
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 17 Mar 2015 21:03 Naslov sporočila: |
|
|
Okusno zdravilo za zdravljenje anemije
Zmanjšanje nivoja hemoglobina v krvi, neodvisno od števila eritrocitov, pomeni zmanjšano kapaciteto kisika v krvnih celicah, kar vodi v slabokrvnost.
V ljudskem zdravilstvu obstaja več receptov za povečanje hemoglobina v krvi.
Ta vitaminska bomba oz. zdravilni eliksir je izjemno dobro in preverjeno sredstvo za povišanje količine hemoglobina oz. dvig nivoja krvnih zrnc in izboljšanja splošne krvne slike.
Naredite si ga takoj, kajti ne samo, da je zelo zdrav, je tudi zelo okusen!
Sestavine za zdravilni eliksir:
2 dl medu
200 g orehovih jedrc
200 g rozin
2 dl korenčkovega soka
2 dl soka rdeče pese
sok 2 limon
Priprava:
Limoni dobro operemo, ju prerežemo na polovici in odstranimo peške. Če so limone škropljene, odstranimo rumeno lupino, beli del pa uporabimo. Razrezano limono zmeljemo ali zdrobimo v mešalcu, nato jo damo v litrski stekleni kozarec.
Na limone nato vlijemo med in precejen korenčkov in pesin sok ter premešamo. Na koncu dodamo še drobno sesekljane orehe in rozine ter znova premešamo.
Dobimo okoli 1 kg okusne in zdravilne mešanice, ki jo v steklenem kozarcu hranimo v hladilniku. Trikrat dnevno je zaužijemo po 1 žličko pred jedjo, lahko pa je vzamemo več, kajti zdravilo nima nobenih stranskih učinkov, razen povečane ravni energije.
Po tednu-dveh jemanja tega eliksirja preverimo krvno sliko ... in ugodno bomo presenečeni. Brez problema lahko tudi svojemu zdravniku odkrijemo to skrivnost.
Vir:
http://www.balkanspress.com/index.php/magazin/lepota-zdravlje/530-eliksir-bomba-toliko-ce-vam-popraviti-krvnu-sliku-da-ce-vam-lekar-traziti-recept#
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 18 Mar 2015 22:09 Naslov sporočila: |
|
|
Eliksir za izboljšanje in jačanje vida
Sestavine:
- 100 g soka aloe (aloja arborescens)
- 500 g zdrobljenih orehovih jedrc
- 300 g medu
- sok 3-4 limon
Naredimo ga podobno kot eliksir proti slabokrvnosti, jemljemo pa ga 3x dnevno po 1 jedilno žlico.
Jemati ga je treba toliko časa, dokler se vid opazno ne izboljša. Naj povemo, da ta eliksir ne izboljšuje le vida, ampak izboljša stanje celotnega organizma, ker je prava vitaminska bomba.
Preberite več:
http://lijekizprirode.com/zdravlje/magicna-mjesavina-akademika-filatova-za-poboljsanje-i-ojacanje-vida-4611.html
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 19 Mar 2015 17:59 Naslov sporočila: |
|
|
BUČNO OLJE
Ni samo odličnega okusa, ampak je tudi zelo zdravo.
Bučno olje vsebuje veliko mineralov (magnezij, silicij, kalcij, selen in cink), vitaminov (A, B1, B2, C, D in E), beljakovin in kar 80 odstotkov nenasičenih maščobnih kislin, ki jih človeško telo nujno potrebuje za normalno delovanje.
Vsebuje maščobne omega-3 kisline, ki lajšajo vnetja (tudi sklepov) ter preprečujejo nastanek rakavih tvorb. Bučno olje deluje proti povečanju prostate in krepi delovanje mehurja. Po najnovejših raziskavah učinkovine v bučnih semenih pomagajo pri zniževanju visokega krvnega tlaka in slabega holesterola.
Priporočljiva uporaba:
• mišice mehurja in s tem ohranja njegovo normalno delovanje
• pri moških preprečuje povečanje prostate
• ščitijo pred prezgodnjim procesom staranja in aktivirajo delovanje možganskih celic
• olje se uporablja kot dietna hrana pri shujševalnih kurah, pri želodčnih in sladkornih boleznih,
• olje deluje protivnetno in spodbujajo telo, da porabi zaloge maščob
• ker so buče diuretik, pomagajo pri izločanju seča, pri odpravljanju ledvičnih kamnov, kroničnem zaprtju, hemoroidih in vnetju črevesja
• preprečujejo bolezni srca in ožilja ter zaradi velike vsebnosti karotena varujejo naš vid
• osteoporoza, pomaga pri uravnovešanju visokega krvnega tlaka
• seme uporabljamo kot sredstvo za mokrenje in proti črevesnim parazitom
• uživamo ga tudi pri obolenjih urogenitalnih organov
V ljudskem zdravilstvu so buče zelo cenjene. Priporoča se jih kot obkladke za otekle in preutrujene noge, boleče in pekoče krčne žile ter ture. Bučno olje se uporablja za masažo pri glavobolih, bolečinah v hrbtu, revmatskih težavah ter pri vnetih in bolečih mišicah. Redno uživanje bučnega olja blagodejno deluje na kožo, krepi zobe, kosti in lase.
Buče so bogate s karotenoidi, ki imajo številne dobrodejne učinke na očesno mreno in degeneracijo rumene pege. Varujejo pred različnimi vrstami raka, denimo pred rakom na pljučih, širokem črevesju, materničnem vratu, mehurju, koži in dojkah.
Meso buče se obnese pri vnetju črevesja in pripomorejo pri prebavi.
Vir:
http://www.domacedomace.si/blog/bucno-olje-razlika-med-toplo-in-hladno-stiskanim-bucnim-oljem/
http://www.refleksna-terapija.com/olja.html
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Mar 2015 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
Odličen test, kakšno je tvoje znanje o zelenjavi:
http://www.gizslovenskazelenjava.si/spletnaigra/3/index.php
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Apr 2015 17:38 Naslov sporočila: |
|
|
Kako obdržati jagode sveže do 2 tedna?
Problem sadja je, da ne ostane dolgo sveže, kar je še posebej moteče pri jagodah.
Tokratni nasvet za ohranjanje svežine lahko uporabimo pri češnjah, grozdju, lubenicah, melonah in seveda pri vseh vrstah jagodičevja. Največji uspeh bomo imeli seveda pri jagodah, ki kmalu po tem, ko jih iz trgovine prinesemo domov, izgubijo čvrstost in slasten izgled.
Da bi jagode ostale sveže tudi do dva tedna, potrebujemo jabolčni kis, ki ga zmešamo z vodo v razmerju 1 : 10. Jagode potopimo v tako pripravljeno mešanico in jih pustimo vsaj 5 minut, nato jih dobro speremo in ocedimo. Odložimo jih na kuhinjsko krpo in pustimo, da se posušijo. Šele potem, ko so povsem suhe, jih damo v čisto posodo in postavimo v hladilnik.
2 tedna svežine je seveda maksimalna doba. Večinoma bi bilo dobro, če bi jagode pojedli že po enem tednu.
Vir:
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5417
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 11 Maj 2015 18:22 Naslov sporočila: |
|
|
Kako očistimo organizem maščob?
Z napitkom iz gomoljev zelene in limon!
Sestavine:
400 g gomoljev zelene
1 kg limon
2 l vode
Zeleno olupimo in naribamo, nato pa jo kuhamo v 2l vode skupaj z limoninimi lupinami 20 minut (če so limone škropljene, jih prej za nekaj ur namočimo v vodi, ki smo ji dodali žlico ali dve sode bikarbone).
Po 2o minutah vodo z zeleno in limoninimi lupinami pustimo stati na hladnem 5-6 ur, nato pa ji dodamo sok, iztisnjen iz 1 kg limon. Vse skupaj precedimo in prelijemo v steklenice ter dobro zapremo.
Napitek hranimo izključno v hladilniku!
Po 1 dl napitka jemljemo 3x dnevno pred obroki.
Vir:
http://zenstvena.com/odstranite-masnocu-iz-organizma-uz-dva-sastojka/
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25616 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 15 Maj 2015 20:23 Naslov sporočila: |
|
|
Domače sredstvo proti glivicam na nogah
Sestavine:
3 žlice svinjske masti
1 večja glavica česna
2 žlici jabolčnega kisa
1 žlica vode
malo cimeta
Priprava:
Česen na drobno sesekljamo in ga damo v mešalnik z žlico vode. Nekaj časa ga v mešalniku sekljamo, nato dodamo 2 žlici jaboljčnega kisa in spet minuto dve sekljamo, da postane česen čim drobnejši, da bi tako oddal čim več soka.
V drugi posodi s plastično žlico razmešamo svinjsko mast, ki smo ji dodali cimet, nato pa vlijemo vanjo še (skozi gazo) precejeno in dobro iztisnjeno mešanico česna, vode in jabolčnega kisa. Dobro premešamo in krema proti glivicam je pripravljena.
Nohte na nogah, ki so jih napadle glivice, mažemo 1 - 2x na dan, mesec ali dva dolgo, ali toliko časa, dokler ne porabimo vsega mazila.
Vir:
http://prirodni-lijek.blogspot.com/2015/02/krema-protiv-gljivica-na-nogama.html
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|