Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




KAM Z BELJAKI
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 17 Okt 2011 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



DATLJEVE PALČKE

Sestavine:
250 g datljev
250 g mletih mandljev
2 - 3 beljaki
100 g sladkorja
1 vanilijev sladkor

1 oblat

Priprava:
Datlje na drobno sesekljamo. Beljake ob postopnem dodajanju sladkorja, pomešanim z vanilijevim sladkorjem, stepemo v čvrst sneg, ki mu primešamo datlje in mandlje. S to maso premažemo oblat, ki smo ga položili v pekač, obložen s peki papirjem. Slaščico pečemo 25 – 30 minut pri 150°C, ko se ohladi, jo narežemo na palčke.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 17 Okt 2011 20:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



TULCI Z BELJAKOVO PENO
(šaumrole)

Sestavine:
zavitek listnatega testa

za kremo:
5 – 6 beljakov
200 – 250 g sladkorja
1 žlica limonovega soka
1/2 dl vode

Priprava:
Listnato testo razvaljamo in vsak list narežemo na 12 trakov, široke približno 1,5 cm.
Kovinske kalupe namažemo z maslom in okoli njih ovijemo trakove testa, na koncu pa jih zalepimo z rumenjakom. Tudi po vrhu jih premažemo z rumenjakom, nato pa jih pečemo približno 20 minut na 200°C – 220°C. Takoj ko so pečene, tulce snemimo s kalupov! Ohladimo jih, jih napolnimo s kremo in posujemo s sladkorjem v prahu.
Krema: - Beljake stepemo v čvrst sneg s polovico sladkorja. Ostanek sladkorja posebej kuhamo v vodiz limonovim sokom toliko časa, dokler se raztopina ne zgosti in se povlečejo nitke. Beljake stepajmo dalje in postopno vmešavajmo vročo sladkorno raztopino vanje. Stepamo jo tako dolgo, da zmes postane gosta.
Tulce seveda lahko polnimo tudi s kako drugo kremo, ker je nekaterim beljakova krema presladka!

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 17 Okt 2011 20:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Vanilijeva sladica z bananicami

Sestavine:
za beljakov biskvit:
6 – 7 beljakov
6 - 7 žlic sladkorja
12 žlic mletih orehov
2 žlici moke
1 žlica kakava v prahu
1 žlička pecilnega praška

za nadev:
3 vanilijevi pudingi
1 l mleka
4 vanilijevi sladkorji
250 g masla

12 čokoladnih bananic
jedilna čokolada za okras

Priprava:
Beljake stepemo v čvrst sneg s postopnim dodajanjem sladkorja. Nato s kuhalnico vmešamo mlete orehe, moko, kakav in pecilni prašek. Pekač obložimo s peki papirjem, nanesemo nanj maso, jo poravnamo, nato pa jo pečemo kakih 12 -15 minut pri 200°C. Ohlajeni beljakov biskvit nato prerežemo na 3 enake dele. Spodnji del premažemo z 1/3 kreme, vanjo pa v enakomernih presledkih potisnemo 6 bananic, to plast prekrijemo z drugim delom biskvita, ponovimo postopek s kremo in bananicami, na vrh pa položimo tretji del biskvita, ki ga po vrhu in naokrog premažemo s tretjo tretjino kreme. Sladico okrasimo z raztopljeno čokolado po svojem okusu.
Krema: - pudingov prašek in sladkor stepemo v 2 dl mleka, ostalo mleko zavremo, nato pa vanj vlijemo stepeno tekočino in puding kuhamo nekaj minut ob stalnem mešanju. Ko se ohladi, vmešamo vanj še zmehčano in razmešano maslo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 28 Nov 2018 19:11; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2011 22:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Hitro beljakovo pecivo:

Sestavine:
6 – 7 beljakov
2 dl sladkorja
1 dl olja
2 dl moke
1 vanilijev sladkor
100 g mešanega sušenega sadja
50 g jedilne čokolade

sladkor v prahu za posip

Priprava:
Beljake stepemo v čvrst sneg, dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Izmenoma dodajamo olje in moko, na koncu pa v maso vmešamo še narezano sadje in nakockano čokolado.
Pekač obložimo s peki papirjem, nadevamo nanj maso, ki jo pečemo okoli 40 minut pri 180°C.
Ohlajeno pecivo posipamo s sladkorjem v prahu in narežemo na kocke.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2011 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Beljakove kremne rezine

Sestavine:
6 – 7 beljakov
8 žlic sladkorja
3 vrečke vanilijevega pudinga
7 dl vode
8 žlic sladkorja

200 g albertovih maslenih keksov
malo mleka za navlaženje

sladkor v prahu za posip

Priprava:
Beljake stepemo v čvrst sneg, nato pa postopno dodajamo 8 žlic sladkorja in še nekaj časa stepamo.
V večji posodi zavremo 6 dl vode z 8 žlicami sladkorja, v preostalem dl vode pa gladko razmešamo pudingov prašek, nato pa skuhamo puding kot ga sicer skuhamo iz mleka. Ko je puding skuhan, dodamo še stepene beljake ter zmes ob stalnem mešanju kuhamo še kako minuto. Kremo delno ohladimo.
Na pladenj razporedimo plast keksov, navlaženih z mlekom, to plast nadevamo z beljakovim pudingom, po vrhu pa spet naložimo plast keksov, ki jih tudi navlažimo z mlekom. Ko se vse skupaj ohladi, sladico nato po vrhu še rahlo posipamo s sladkorjem v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 28 Nov 2018 19:19; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2011 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Beljakovi žur-kruhki

Sestavine:
7 – 8 beljakov
150 g sladkorja
140 g moke
70 g masla
2 žlici pomarančnega soka
naribana pomarančna lupina
100 g narezanih suhih marelic
2 žlic sezama
50 g rozin
pol žličke pecilnega praška
1 vrečka vanilijevega sladkorja
pol žličke cimeta v prahu

50 g narezanih orehov

Priprava:
Iz beljakov stepemo čvrst sneg, postopno vmešamo sladkor, moko, stopljeno maslo, sok in lupino pomaranče, suhe marelice, sezam, rozine, pecilni prašek, vanilijev sladkor in cimet.
Dolg, ozek, visok, kvadratast pekač namažemo z maslom in potresemo z moko, nato pa ga napolnimo z biskvitno zmesjo. Po vrhu jo potresemo z nasekljanimi orehi, nato pa jo pečemo okrog 35 – 40 minut pri 185°C.
Ta žur-kruh narežemo na rezine šele ko je dobro ohlajen. Zaradi svoje svežine je idealen za na piknike.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 28 Nov 2018 19:23; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2011 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





BELJAKOVI KOLAČKI

Sestavine:
5 – 6 beljakov
300 g sladkorja v prahu
1 žlička limonovega soka
170 g marcipana
3 g jelenove soli, raztoljene v žlici vode
50 g nasekljanega citronata (kandirana lupina limone)
50 g nasekljanega oranžata (kandirana lupina pomaranče)
malo naribane limonine lupine
170 g mletih mandljev
50 g nasekljanih praženih mandljev
45 g piškotnih drobtin
45 g moke
1 vrečka začimb za medenjake

oblati (krogi) za podlago
olupljeni in razpolovljeni mandlji za okras
rumov led za prevleko (100 g sladkorja v prahu, 3 – 4 žlice ruma)

Priprava:
Marcipan skupaj z žlico beljaka ročno obdelamo tako, da postane masa zelo mehka, nato pa ga gladko vmešamo v čvrst sneg iz preostalih beljakov, ki smo jih stepli skupaj s sladkorjem in mu na koncu dodali še limonin sok. V to marcipan-beljakovo maso eno za drugo vmešavamo še ostale sestavine, ki jih mešamo toliko časa, dokler zmes ne postane enakomerna.
Iz oblatov izrežemo kroge, premera 7 cm, in na vsakega s pomočjo dozirke za sladoled nanesemo kepico mase in jo enakomerno razmažemo do oboda oblata. Po vrhu jo okrasimo s prepolovljenimi mandlji, nato pa jih pustimo pri sobni temperaturi sušiti najmanj 12 ur. Po tem času tako posušene kolačke damo v pečico, ki jo ogrejemo na 160°C, in pri tej temperaturi jih pečemo približno 10 minut, toliko da postanejo svetlorumeni, nakar jih ohladimo.
Da jih obvarujemo pred izsušitvijo, jih po vrhu prevlečemo še z redkim rumovim ledom ( sladkor v prahu zmešamo z nekaj žlicami ruma), spodaj pa jih pred izsušitvijo ščitijo oblati.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 28 Nov 2018 19:35; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2011 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Beljakove rezine

Sestavine:
200 g sladkorja
180 g ostre moke
1 dl olja
1 vanilijev sladkor
sok 1 pomaranče
naribana limonina lupinica
sneg iz 6 beljakov
25 g jedilne čokolade
25 g bele čokolade
10 orehovih polovic
10 mandljev
10 lešnikov
3 datlji
1 žlica rozin
1 žlica brusnic
malo ruma

Priprava:
Moko, sladkor, vanilijev sladkor, limonino lupino, olje in pomarančni sok dobro premešamo. V to zmes narahlo vmešamo beljakov sneg, dodamo na kosce narezane datlje, rozine in brusnice, predhodno namočene v rum, nasekljana jedrca in obe čokoladi, razrezani na kosce. Zmes vlijemo v rebrast pekač (za srnin hrbet), pomazan z maslom in potresen z moko, in jo pečemo 1 uro pri 150°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 28 Nov 2018 19:43; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2011 23:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Beljakov kolač

Sestavine:
1 skodelica beljakov (2dl)
1 skodelica rjavega sladkorja
1 skodelica olja
1 skodelica moke
2 zvrhani žlici eurocrema
2 zvrhani žlici jagodovega džema
60 g nadrobljenih keksov

stopljena bela čokolada

Priprava:
Beljake dobro stepemo, dodamo rjavi sladkor in stepamo dalje, dodamo olje, moko, eurocrem in džem, vse skupaj rahlo premešamo, na koncu pa dodamo še nadrobljene kekse. Maso nadevamo v rebrast pekač (za srnin hrbet), premazan z maslom in poprašen z moko, ter jo pečemo prvih 10 minut na 200°C, nato pa še 40 minut na 180°C. Ohlajen kolač nato prekucnemo na pladenj, ga okrasimo s stopljeno belo čokolado in narežemo na rezine.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2011 23:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Sadna pita z beljaki:

Sestavine:
za krhko testo:
350 g moke
120 g sladkorja
150 g masla
1 jajce
2 rumenjaka
50 g mletih mandljev
1 vanilijev sladkor
2 žlici limonovega soka
1/2 pecilnega praška

za sadno oblogo:
1,2 kg sadja (nektarine, breskve, hruške)
115 g sladkorja v prahu z vanilinom
50 g masla
1 žlica koruzne moke
125 g kristalnega sladkorja

sneg iz 7 beljakov

Priprava:
Iz danih sestavin na hitro zgnetemo testo, ga razvaljamo v obliko modela in obložimo z njim model, ki smo ga že prej obložili s peki papirjem. Oboje nato za kako uro položimo v zamrzovalnik.
Sadje narežemo na poljubno velike kose, ga položimo v manjši, nižji pekač, ga posujemo z vanilijevim sladkorjem, z drobci masla in s koruzno moko, ter vse skupaj dobro premešamo, nato pa za nekaj časa pokrijemo s prozorno folijo.
Iz zamrzovalnika vzamemo model s testom in ga potisnemo v predogreto pečico, na rešetko pod pekačem pa položimo pekač s sadjem (folijo seveda odstranimo). Oboje naj se peče v pečici okoli 15 minut pri 180°C, toliko da testo porumeni, sadje pa se zmehča.
Beljake stepemo v čvrst sneg, nato pa ga pomešamo s kristalnim sladkorjem. Testo in sadje vzamemo iz pečice, nato pa sadje skupaj s sokom, ki ga je oddalo, razporedimo po testu in vse skupaj prekrijemo z beljakovim snegom. Le tega malo narahljamo z vilicami, da postane površina malo razbrazdana. Pekač s pito nato vrnemo v pečico in jo pečemo še kakih 10 minut, dokler sneg ne porumeni.
Pito lahko postrežemo toplo ali hladno.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 28 Nov 2018 19:54; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2011 23:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Marcipanovi kolački

Sestavine:
6 beljakov
370 g sladkorja
500 g surove marcipanove mase
malo burbon-vanilije

polnilo:
mandeljnov ali lešnikov nugat

obliv:
stopljena čokolada (kuvertura)

Priprava:
Beljake in sladkor v skledi nad soparo mešamo toliko časa, da se zmes segreje na približno 60°C, nato pa oboje zgnetemo skupaj z marcipanovo maso in burbon-vanilijo. Oblikujemo kroglice, polovici kroglic v sredini s ročajem kuhalnice naredimo luknjo. Pečemo jih na pekaču, prekritem s peki papirjem 12 – 15 minut pri 170°C. Ko se ohladijo, po dva kolačka spojimo skupaj z nugatom, enako zapolnimo z njim tudi luknje zgornjih delov kolačkov, nato pa kolačke po eni strani pomočimo še v raztopljeno čokolado.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2011 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Beljakov biskvit

Sestavine:
7-8 beljakov
160 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
180 g moke
1/2 pecilnega praška
80 g masla
100 g olupljenih in narezanih mandljev (lešnikov, orehov …)
200 g nakockanega kandiranega sadja

Priprava:
Maslo, sladkor in vanilijev sladkor temeljito mešamo nekaj minut, dodamo moko s pecilnim praškom, stepene beljake in rahlo premešamo, dodamo mandlje (ali orehe oz. lešnike … in malo čokolade v prahu, če želimo temen biskvit ) ter na majhne kockice narezano kandirano sadje. Testo zlijemo v z maslom namazan in z moko potresen model za potico, po vrhu ga potrosimo še z žlico ostre moke, nato pa ga pečemo približno 40 - 45 minut pri 180°C (da je biskvit pečen, spoznamo po tem, da se loči od stene modela).

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Okt 2011 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Mandljevi makroni

Sestavine:
za testo:
200 g sladkorja v prahu
25 g kakava v prahu
125 g mletih mandljev
120 g beljakov
25 g kristalnega sladkorja

za kremo:
100 g temne čokolade
100 g sladke smetane

Priprava:
Sladkor v prahu, kakav in mlete mandlje zmešamo, nato pa to zmes združimo s snegom iz beljakov, ki smo ga trdo stepli s kristalnim sladkorjem. Zmeš napolnimo v slaščičarko vrečko in na peki papir nabrizgamo enako velike kupčke. 15 minut jih pustimo na sobni temperaturi, nato pa jih damo v ogreto pečico, kjer jih pri 160°C pečemo približno 7 – 8 minut. Ko se ohladijo, makrone po dva spojimo skupaj s kremo.
Krema: - Nad paro raztopimo čokolado, ravno tako nad paro malo segrejemo smetano. Polovico jo vlijemo v raztopljeno čokolado in previdno mešamo toliko časa, da se sestavini dobro sprimeta. Nato na isti način umešamo še drugo polovico smetane. Počakamo, da se krema ohladi in se skrči.
Za svetlo kremo uporabimo belo čokolado!

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Okt 2011 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Kolač z bananami in datlji

Sestavine:
2,5 skodelice polnovredne moke
žlička pecilnega praška
slaba žlička cimeta
za noževo konico muškata
1,5 skodelice medu
1/3 skodelice javorjevega sirupa
3 zmečkane banane
2 vanilijeva sladkorja
1 skodelica nasekljanih datljev
1 skodelico vrele vode
sneg iz 4 beljakov

Priprava:
Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom, cimetom in muškatom. Med, javorjev sirup, zmečkane banane in vanilijev sladkor dobro zmešamo, nato pa v to zmes vmešamo še moko z dodatki. Datlje med stalnim krepkim stepanjem vmešavamo v vrelo vodo, nato pa to zmes združimo skupaj s prejšnjo mešanico. Na koncu v vse skupaj rahlo ročno vmešamo še sneg iz beljakov.
Testo damo v z maslom namazan in z moko potresen pekač in ga pečemo pri 180°C približno 30 -35 minut.

Opomba: - Mera za skodelico (cup) je 2,4 dl!

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 28 Nov 2018 20:04; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Okt 2011 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Beljakova čokoladna torta

Sestavine:
za testo:
180 g masla
180 g čokolade
10 beljakov
180 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
200 g moke
2 žlički pecilnega praška

Za glazuro in dekoracijo:
4-5 žlic pretlačene marelične marmelade
100 g masla
100 g temne čokolade

marcipanove kroglice

Priprava:
Nad paro stopimo skupaj maslo in čokolado, nato pa oboje med občasnim mešanjem ohlajamo toliko časa, da masa postane gosta, vendar še ne trdna. Beljake skupaj z sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem stepemo v trd sneg, nato pa vmes z mešalcem vmešamo čokoladno-masleno maso in moko, presejano skupaj s pecilnim praškom. Maso nadevamo v pekač, obložen s peki papirjem, in jo pečemo približno 35 minut pri 180°C. Ohlajeno torto nato celo premažemo z marmelado in jo prevlečemo s primerno temperirano čokoladno glazuro. Po obodu jo nato okrasimo še z marcipanovimi kroglicami, ki jih potisnemo v še mehko glazuro.
Čok. glazura: - Čokolado in maslo skupaj raztopimo nad paro, zmes odstavimo, nato pa jo med stalnim mešanjem ohlajamo do temperature, ko se je lahko dotaknemo z ustnicami.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 28 Nov 2018 20:18; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 2 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group