Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




KAM Z BELJAKI
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2013 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom


Še nekaj slastnega za sline cedit ... Smile



Malinov sufflé

Sestavine:
4 beljaki
115 g sladkorja
250 g malin (svežih ali zmrznjenih)

maslo za premaz modelčkov
sladkor v prahu za potresanje modelčkov

Priprava:
Maline z vilico dobro pretlačimo. Z maslom namastimo modelčke za narastke in jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Beljake stepemo v sneg. Ko se sneg začne trditi, po žlicah postopoma dodajamo preostali sladkor in dalje stepamo. Zmečkane maline z metlico previdno primešamo trdemu snegu. Kremo nadevamo v modelčke, ki jih položimo v pekač. Pečemo 14 minut pri 190°C.

LP Bučka
Smile
_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 20 Apr 2013 12:02; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Apr 2013 11:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Beljakove rezine

Sestavine:
6 beljakov
240 g sladkorja
120 g nasekljanega suhega sadja
50 g moke tip 550
1 pecilni prašek

za kremo:
4 dl mleka
1 čokoladni puding
200 g masla
150 g sladkorja v prahu
50 g čokolade v prahu

za okras:
naribana čokolada
(pisane mrvice
stepena sladka smetana) ...

Priprava:
Beljake stepemo, dodamo sladkor in stepamo dalje. Vanj previdno vmešamo moko s pecilnim praškom in na koncu suho nasekljano sadje (po izbiri). Biskvitno testo nadevamo v pekač, obložen s peki papirjem, in ga pečemo 15 – 20 minut pri 160°C. Ohlajeni biskvit razrežemo na tri enake trakove ... spodnjega namažemo s tretjino kreme, ga pokrijemo z drugim trakom, katerega ravno tako premažemo s tretjino kreme, na vrh pa položimo tretji trak, ki ga premažemo s preostankom kreme. Po njej lahko posipamo naribano čokolado, ali pisane sladkorne drobtinice, ali jo okrasimo s stepeno smetano.
Krema: - Skuhamo puding in ga do ohlajanja mešamo, da se ne naredi kožica. Z ročnim mešalcem mešamo omehčano maslo in sladkor v prahu, tej masi pa postopno po žlicah vmešavamo ohlajeni puding. Na koncu primešamo še čokolado v prahu.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 29 Nov 2018 19:39; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Apr 2013 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Muffini z višnjami

Sestavine:
1 skodelica beljakov (2,5dl)
1 skodelica sladkorja
1 skodelica moke
1 vanilijev sladkor
1 ampula rumove arome
125 g masla
1/2 pecilnega praška
100 g višenj iz kompota

za preliv:
2,5 dl višnjevega soka
4 žlice sladkorja
2,5 žlici gustina


Priprava:
Beljake stepemo, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in rumovo aromo ter stepamo dalje. V sneg previdno vmešamo moko s pecilnim praškom, na koncu pa še stopljeno in ohlajeno maslo. Modelčke za mufine do 2/3 nadevamo z maso, nato pa na vrhu v testo potisnemo nekaj višenj. Muffine pečemo približno 15 minut pri 170°C (po vrhu ne smejo preveč potemneti). Na še tople muffine vlijemo po žlico preliva na vsakega in jih okrasimo po želji.
Preliv: – V višnjev sok damo sladkor, nato pa še gustin, ki smo ga razmešali z malo soka. Skuhamo "puding" (ko se pričnejo pojavljati mehurčki, je skuhan!).

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 29 Nov 2018 20:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Apr 2013 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





KOKOS-ČOKO rezine

Sestavine:
za biskvit:
1,5 skodelice kokosove moke
2/3 skodelice sladkorja
2 žlici moke
1/4 žličke soli
6 – 7 beljakov
(1 skodelica = 2,5 dl)

za nadev:
140 g temne čokolade
2,5 dl sladke smetane
1 žlica ruma

za glazuro:
340 g temne čokolade
2,5 dl sladke smetane
2 žlici ruma

Priprava:
Zmešamo skupaj suhe sestavine: kokos, moko, 1/3 sladkorja in sol. Beljake stepemo z ostalima dvema tretjinama sladkorja, dokler ne postanejo čvrsti. Vanje previdno in postopno vmešamo zmes iz suhih sestavin. Maso nadevamo v pekač, obložen s peki papirjem, in jo pečemo okoli 25 - 30 minut pri 160°C. Biskvit ohladimo. Ploščo razrežemo na 3 enake trakove, ki jih izmenoma sestavljamo s kremo, po vrhu pa sladico premažemo z glazuro in vse skupaj dobro ohladimo.
Krema: - Naredimo jo vsaj 6 ur pred uporabo, da bo res dobro ohlajena!
Čokolado stopimo nad paro, smetano segrejemo do vrenja, nato pa oboje skupaj dobro premešamo. Dodamo rum in še malo premešamo. Ko se krema ohladi, jo zmiksamo še z ročnim mešalcem, da dobimo penasto čokoladno kremo, ki jo nato postavimo v hladilnik še za nekaj ur.
Glazura: - Tudi glazuro naredimo kako uro prej in jo ohladimo na sobno temperaturo!
Postopek je enak kot pri kremi, le da glazure ne zmiksamo!

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 17:55; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Apr 2013 21:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





PEŠČENA TORTA

Sestavine:
za biskvit:
6 beljakov
250 g sladkorja
1 žlica gustina
1 žlica limonovega soka

za kremo:
250 g mascarpone sira
2,5 dl sladke smetane
2 kremfixa
3 žličke instant kave Nescafe
4 žlice sladkorja


Priprava:
Čvrsto stepemo beljake, ki jim postopoma dodajamo sladkor ob stalnem stepanju, na koncu pa vmešamo še gustin in limonin sok. Zmes nadevamo v pekač, ki ga prej obložimo s peki papirjem, in jo pečemo 1 uro pri 140°C. Ohlajen biskvit narežemo na 3 enake pravokotnike, ki jih nato sestavimo skupaj s kremo, zgornji trak ostane nenamazan. Sladico postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se dobro ohladi. Režemo jo na rezine.
Krema: - Sladko smetano čvrsto stepemo skupaj s sladkorjem in kremfixom, nato pa vanjo previdno ročno vmešamo nescafe, ki smo ga razmešali v žlici tople vode, nazadnje pa še mascarpone.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 17:48; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Apr 2013 22:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Krhki beljakovi keksi

Sestavine:
6 beljakov
360 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1/2 žličke poljubne arome
125 g zmehčanega masla
250 g moke
15 g gustina
1 žlička pecilnega praška

za posip:
1/2 žlice kristalnega sladkorja
1/2 žlice sladkorja v prahu
1/2 žličke arome

Priprava:
Beljake in sladkor zmiksamo, dokler ne dobimo svetleče se in gladke zmesi (ne snega!), nato dodamo vanilijev sladkor in aroma, na koncu pa še zmehčano maslo, ter pe nekaj čas miksamo, dokler zmep ni podobna kremi. Tedaj šele dodamo gustin in moko s pecilnim praško ter umesimo testo. Zavijemo ga v folijo in ga za kako uro položimo v hladilnik počivat. Nato iz testa oblikujemo kroglice v velikosti večjega oreha in jih v dovolj velikih presledkik polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo jih nekako 15 – 18 minut pri 180°C, toliko da dobijo bledo rumeno barvo. Pečene in nekoliko ohlajene kekse po vrhu rahlo potresemo z zmesjo kristalnega sladkorja, sladkornega prahu in arome (iste kot smo jo dali v testo!)

Napotek: Če se nam testo slučajno drobi, vmešamo vanj kako žlico mleka in ga znova do gladkega pregnetemo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 17:42; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 30 Apr 2013 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Torta SUPERNOVA

Sestavine:
za beljakovo skorjo:
5 beljakov
250 g sladkorja
2 žlici ostre moke
limonov ekstrakt
malo soli
1 žlca kisa

za kremo:
200 g bele čokolade
3 dl sladke smetane
2,5 dl sladke smetane
2 kremfixa
1 konzerva vloženih breskev

za preliv:
1 vrečka preliva za torte
2,5 dl kompotove vode
oranžni sladkor za barvanje preliva

Priprava:
Čvrsto stepemo beljake, postopoma dodajamo sladkor in stepamo dalje, nazadnje pa vmešavamo še limonov ekstrakt in moko, dokler masa ne postane gladka in sijoča. Maso nadevamo v pekač, obložen s peki papirjem, in tega premažemo še z maslom ter potresemo z moko.
Pečico najprej segrejemo na 180°C, in ko potisnemo vanjo pekač z beljakovo zmesjo, temperaturo zmanjšamo na 150°. Po 1 uri pečenja preklopimo stikalo na 120°C, pečico nekoliko pripremo (naredimo režo) s pomočjo kuhalnice, po 2 urah takega "sušenja" pa pečico ugasnemo in pustimo v njej pekač še nekaj ur.
Na beljakovo podlago nanesemo kremo, ki jo po vrhu obložimo z odcejenimi breskvami, te pa prelijemo s prelivom. Torto postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se res dobro ohladi.
Krema: - Segrejemo 3 dl smetane, v njej raztopimo belo čokolado, nato pa zmes postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se dobro ohladi. Ohlajeno zmes obdelamo z ročnim mešalcem, nakar s kuhalnico previdno vmešamo vanjo še 2.5 dl (s kremfixom) stepene sladke smetane.
Preliv: - Naredimo ga po navodilih na vrečki, namesto vode uporabimo kompotovo vodo, za barvo pa uporabimo oranžni sladkor, ni pa nujno!

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 17:35; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Maj 2013 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Rjavobele kocke

Sestavine:
6 beljakov
200 g sladkorja
1 dl olja
1 dl mleka
200 g ostre moke
1 pecilni prašek

za kremo:
0,5 l sladke smetane
200 g temne čokolade

Priprava:
Čvrsto stepemo beljake, dodamo sladkor, olje in mleko, na koncu pa vmešamo še moko, presejano s pecilnim praškom. Zmes nadevamo v pekač (40 x 24), obložen s peki papirjem in jo pečemo okoli 20 – 25 minut pri 180°C. Še vroč kolač večkrat prebodemo z vilicami in ga prelijemo z vročo čokoladno kremo. Postavimo ga za nekaj ur na hladno, da se krema strdi.
Krema: - Sladko smetano segrejemo do vrenja, nato pa v njej raztopimo čokolado in vse skupaj dobro premešamo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Maj 2013 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Viko torta

Sestavine:
8 beljakov
280 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
280 g lešnikov
100 g čokolade
naribana lim. in pom. lupina

0,5 l stepene sladke smetane
4 kremfixi

Priprava:
Iz beljakov stepemo čvrst sneg, dodamo sladkor in še nekaj časa stepamo. Umešamo pražene mlete lešnike, naribano čokolado ter limonino in pomarančno lupino. Zmes stresemo v z maslom namazan in z drobtinami potresen pekač ter jo pečemo 20 – 25 minut pri 180°C. Ohlajeno torto po vrhu okrasimo s stepeno sladko smetano.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2013 23:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





BIO KUKIJI

Sestavine:
8 beljakov
8 žlic rjavega sladkorja
4 žlice polnovredne pirine moke
4 žlice ovsenih kosmičev
1/2 pecilnega praška
2 vanilijeva sladkorja
malo soli
100 g nasekljanih suhih sliv
100 g mletih orehov
100 g kokosove moke
koščki mlečne čokolade

Priprava:
Beljake skupaj s sladkorjem trdo stepemo z ročnim mešalcem, nato pa postopoma dodajamo ostale sestavine in jih dobro zmešamo. Skledo z zmesjo pokrijemo s pokrovko ali s folijo in jo za 2 uri postavimo v hladilnik. Nato z dvema malima žličkama oblikujemo majhne kupčke, ki jih enakomerno porazdelimo po dnu pekača, obloženem s peki papirjem. Pečemo jih 18 - 20 minut pri 180°C.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 17:27; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 12 Okt 2013 23:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Kostanjeva torta

Sestavine:
podlaga:
4 – 5 beljakov
125 g sladkorja
50 g moke
20 g kakava
30 g masla

nadev:
2 dl mleka
250 g kostanjevega pireja
50 g jedilne čokolade
200 g masla
0,3 dl ruma

okras:
čokoladni okruški
stepena sladka smetana

Priprava:
Beljake trdo stepemo s sladkorjem, dodamo stopljeno maslo, moko in kakav. Testo razmažemo po s peki papirjem obloženem pekaču in ga pečemo kakih 15 minut pri 200°C. Ohlajeno podlogo obložimo z nadevom, ki ga naredimo tako, da segrejemo mleko, dodamo kostanjev pire in čokolado, nato pa vse skupaj med stalnim mešanjem skuhamo. Ko se nadev ohladi, mu dodamo še rum in vse skupaj spet premešamo. Torto po vrhu okrasimo s čokoladnimi okruški in smetano ter jo za nekaj časa shranimo v hladilnik.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 17:13; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 05 Jan 2014 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Beljakov kolač z mangom

Sestavine:
3 - 4 beljaki
200 g kokosovih kosmičev
80 g sladkorja (ali več)

za oblogo:
1 lonček sladke smetane
2 kremfixa
2 zrela manga
sok 1 limete
vanilijev sladkor

Priprava:
Beljake čvrsto stepemo z električnim mešalcem, dodamo sladkor in še nekaj časa stepamo, nato pa vmešamo še kokosove kosmiče, V pekač položimo peki papir, po njem pa v obliki kroga enakomerno razmašemo kokosovo maso. Pečemo jo približno 18 - 20 minut pri 180°C. Pečeno osnovo damo na pladenj, jo na debelo premažemo s stepeno sladko smetano (ki smo jo stepli s kremfixom) in obložimo s kosci mehkega, zrelega, narezanega manga, ki smo jih predhodno pomešali s sokom 1 limete in vanilijevim sladkorjem.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 17:10; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 10 Apr 2014 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Mentolova torta

Sestavine:
za biskvit:
8 beljakov
10 žlic sladkorja
10 žlic moke
125 ml mleka (za navlaženje)

za kremo:
300 g bele čokolade
50 ml metinega likerja
2 rumenjaka
4 dl sladke smetane
sok 1 limone

za okras:
2 dl sladke smetane (+ modra barva za živila)
2 kremfixa
barvni bonbončki, perlice
oz. okraski po želji

Priprava:
Beljake malo posolimo in jih stepemo v čvrst sneg. Dodamo sladkor in stepamo še kaki 2 minuti pri največji hitrosti. Dodamo moko in na kratko premešamo.
Zmes nanesemo na dno pekača, ki smo ga prekrili s peki papirjem, jo poravnamo z lopatko in pečemo 20 – 30 minut pri 170 °C.
Krema: - Belo čokolado raztopimo nad paro in vanjo takoj vmešamo liker, rumenjaka in limonin sok ter dobro premešamo.
Stepemo smetano in jo pomešamo s čokoladno zmesjo. Kremo za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se malo strdi.
Biskvit vodoravno prerežemo v 3 – 4 kolute. Prvi kolut navlažimo z mlekom in premažemo s tretjino (četrtino) kreme, enako storimo tudi z ostalimi koluti, nato torto po vrhu premažemo z ostankom kreme, posipamo s kokosovo moko in okrasimo s smetano, bonbončki in perlicami. Za nekaj ur jo postavimo v hladilnik, da se krema do konca učvrsti in se arome premešajo med seboj.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 17:04; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 16 Apr 2014 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Čokoladni mozaik

Sestavine:
čokoladna masa:
200 g čokolade v prahu
1 žlička grenkega kakava
230 g masla
100 g sladkorja v prahu
sneg iz 7 beljakov
80 g poljubčkov

omaka:
80 g sladkorja v prahu
3 žličke močne prave kave
2,5 dl sladke smetane

Priprava:
Dan prej pripravimo čokoladno maso ... in sicer nad paro stopimo čokolado, kakav, maslo in 100 g sladkorja, odmaknemo posodo s štedilnika in vmešamo še trd sneg iz beljakov. V mlačno zmes nato vmešamo še grobo zdrobljene poljubčke, jo nadevamo v kalup, obložen s folijo in postavimo v hladilnik, da se strdi.
Naslednji dan naredimo omako ... in sicer v posodi segrejemo in zmešamo z 0,5 dl vode 80 g sladkorja, da nastane svetli karamel, postopno vmešavamo kavo in smetano, da dobimo omako.
Čokoladno maso vzamemo iz hladilnika, ji odstranimo folijo, jo prevrnemo na pladenj, nato pa jo prevlečemo/premažemo z omako.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 29 Nov 2018 23:44; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2015 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Riževa poslastica

Sestavine:
1 l mleka
1,5 skodelice riža
malo soli
1 dl sladke smetane
50 g sladkorja
6 beljakov
6 žlic marmelade
50 g nasekljanih orehov (lešnikov, pistacij, mandljev)

Priprava:
Mleko zavremo, dodamo sladkor, sol in smetano, nazadnje pa še riž, ki ga ob pogostem mešanju kuhamo 15-20 minut.
Ko se zmes nekoliko ohladi, jo razmažemo po dnu pekača, ki ga prekrijemo s peki papirjem, nanjo nanesemo stepene beljake, ki smo jih pomešali z marmelado, po vrhu pa potresemo sesekljana jedrca. Po želji jih lahko dodamo več ali manj.
Pečemo kakih 10 miut pri 170°C oz. toliko časa, da sneg dobi svetlorumeno barvo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 6 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group