Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




KAM Z BELJAKI
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Jun 2012 17:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Osja gnezda

Sestavine:
150 g drobno narezanih mandljev
2 žlički sladkorja
100 g sladkorja
3 - 4 beljaki
2 vanilijeva sladkorja
3 žličke limoninega soka
120 g naribane čokolade

stopljena čokolada

Priprava:
Pečico segrejemo na 200°C, nato pa v njej prepražimo narezane mandlje tako, da jih najprej stresemo v pekač, obložen s peki papirjem, jih potresemo z 2 žličkama sladkorja, nato pa počakamo, da dobijo svetlorjavo barvo, vmes pa jih enkrat obrnemo. Nato jih vzamemo iz pečice in ohladimo.
Beljake skupaj s sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem stepemo v trd sneg in dodamo limonov sok. Previdno vmešamo še naribano čokolado in ohlajene mandlje. S pomočjo dveh žličk oblikujemo majhne kupčke mase, ki jih razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem. Pečemo jih kakih 20 minut pri 160°C, dokler ne postanejo zlatorumeni. Za dekoracijo uporabimo stopljeno čokolado, ki jo damo v plastično vrečko, kateri odrežemo drobcen vogalček. Čokoladne linije nabrizgamo na ohlajene kolačke.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 29 Nov 2018 23:30; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Jun 2012 17:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Medvedje tačke


Sestavine:
3 – 4 beljaki
250 g mletih mandljev
250 g sladkorja
125 g naribane čokolade
1/2 žličke cimeta
1/2 žličke naribane lim. lupine
2 žlički limoninega soka
1 žlica kakava

nekaj sladkorja

Priprava:
Beljake skupaj s sladkorjem stepemo v čvrst sneg, nato pa vmešamo vanj še ostale sestavine. Iz testa oblikujemo kroglice v velikosti večjega oreha, jih povaljamo v sladkorju in vtisnemo v modelček. Oblike tačk (ali školjk) nato položimo v pekač, obložen s peki papirjem, in jih preko noči pustimo sušiti.
Naslednje jutro jih 15 minut pečemo pri 180°C, vendar pa ne smejo porjaveti.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 28 Jul 2012 15:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Kolač JAMAJKA

Sestavine:
za testo:
125 g masla
180 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
3 jajca
40 g kakava v prahu
1/8 l mleka
250 g moke
1 pecilni prašek

za kokosov nadev:
4 beljaki
150 g sladkorja v prahu
200 g kokosove moke
2 žlici ruma

za preliv:
150 g temne čokolade
košček masla
1 žlica sladkorja
2 žlici mleka

Priprava:
Iz navedenih sestavin s pomočjo ročnega mešalca stepemo testo in ga razdelimo na dva dela ... en del nanesemo po dnu pekača, ki ga obložimo s peki papirjem, na to plast nanesemo kokosov nadev tako, da pri kraju pustimo 2 cm razdalje od roba pekača, čez to pa nanesemo še drugo polovico testa. Pekač potisnemo v predogreto pečico in kolač pečemo 1 uro pri 175°C. Ko se ohladi, ga po vrhu prevlečemo še s čokoladno glazuro.
Kokosov nadev: - Čvrsto stepemo beljake, ki jim med stepanjem dodajamo sladkor v prahu, previdno primešamo še kokosovo moko in rum.
Čokoladni preliv: - V posodi nad vodno kopeljo dobro razmešamo čokolado, mleko in sladkor, čisto na koncu, ko posodo že odstavimo, pa vmešamo še maslo.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 18:40; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 28 Jul 2012 15:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Marmorni kolački

Sestavine:
4 – 5 beljakov
200 g sladkorja
8 žlic moke
150 g masla
2 žlici kakava
žlička cimeta

(ribezov džem)

Priprava:
Beljake čvrsto stepemo, nato pa postopoma vanje vtepemo še sladkor. Previdno s pomočjo sita dodajamo moko in na koncu še stopljeno maslo. Od te mase oddvojimo nekaj žlic zmesi in jo damo na stran, v ostalo maso pa vmešamo še kakav in cimet. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj pa z žlico nanašamo kupčke mase, ki jih oblikujemo v kroge (med njimi naj bo nekaj cm razdalje). Po vrhu vsakega kroga nanesemo nekaj bele mase, ki jo z vilicami malo pomešamo, da nastane marmorni vzorec. Kolačke pečemo približno 5 – 8 minut pri 180°C. Ohladimo jih na žičnati mreži. Lahko jih premažemo še z ribezovim džemom, ni pa nujno.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 30 Nov 2018 22:11; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 09 Sep 2012 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Sadni beljakov kolač

Sestavine:
za testo:
200 g moke
1-2 rumenjaka
malo soli
1 vanilijev sladkor
120 g sladkorja
120 g masla
2-3 žlice kisle smetane

1 pločevinka vloženega sadja

za beljakovo zmes:
7 beljakov
200 g sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
150 g kokosove moke
40 g moke
3 - 4 žlice piškotnih drobtin

za kremo:
4 dl soka od vlož. sadja
2 vanilijeva pudinga
4 žlice sladkorja
1 dl sirupa

kokosova moka za posip

Priprava:
Vse sestavine za testo na hitro zgnetemo, zavijemo kepo v folijo in jo shranimo za kako uro v hladilnik. Nato testo razvaljamo, ga položimo v pekač, obložen s peki papirjem, ga večkrat prebodemo z vilicami in ga pečemo kakih 15 - 20 minut pri 180°C. Pecivo malo ohladimo,naato pa ga obložimo z odcejenim vloženim sadjem
Pripravimo beljakovo zmes: - beljake stepemo v čvrst sneg, dodamo sladkor in vanilijev sladkor in stepamo dalje, nato pa vmešamo vanj piškotne drobtine ter kokosovo in pšenično moko. Iz pečice vzamemo pečeno podlago, ki jo premažemo z beljakovo zmesjo, vrnemo pekač v pečico in pečemo kolač še kakih 30 minut pri 180°C, da se zlato rumenkasto zapeče. Ohladi naj se v pekaču, nato pa ga po vrhu prelijemo še z vročo kremo. Ko se ta ohladi, kolač posipamo še s kokosovo moko.
Krema: - 3,5 dl soka (od kompota) segrejemo, v ostalih pol dl soka pa vmešamo sladkor in pudingov prašek, nato pa to mešanico ob stalnem mešanju z metlico skuhamo v vrelem soku. Posodo odmaknemo s štedilnika in v kremo z metlico vmešamo še sirup. S kremo nato takoj prelijemo kolač.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 18:34; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Okt 2012 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





KAVNI KOLAČ

Sestavine:
8 beljakov
1/8 l olja (0,125 l)
4 velike žlice kuhane prave kave
2 veliki žlici ruma
180 g sladkorja v prahu
100 g jedilne čokolade
180 g moke
pol zavitka pecilnega praška
ščepec soli

Priprava:
Olje, kavo, rum, sladkor v prahu in stopljeno čokolado dobro zmešamo z ročnim mešalcem, nato pa dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom. Na koncu previdno vmešamo še beljake, ki smo jih stepli skupaj s ščepcem soli.
Maso nadevamo v pekač za potice, premazan z maslom in poprašen z moko, ter jo pečemo približno 30 minut pri 180°C. Še vroč kolač po vrhu potresemo s kristalnim sladkorjem.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 18:21; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Okt 2012 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Kolač z mandljevim oljem

Sestavine:
250 g masla
250 g sladkorja
8 beljakov
500 g moke
1 mala steklenička olja grenkih mandljev
1 - 2 pesti rozin

Priprava:
Maslo in sladkor dobro razmešamo, dodamo čvrsto stepen sneg iz beljakov, mandljevo olje in moko ter vse skupaj previdno premešamo, Na koncu vmešamo še rozine. Maso nadevamo v škatlast pekač, obložen s peki papirjem, in jo pečemo približno 1 uro pri 175°C. Pečen kolač po vrhu rahlo posipamo s sladkorjem v prahu ali s kristalnim sladkorjem.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Okt 2012 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Beljakova sladica brez moke

Sestavine:
10 beljakov
300 g mletih orehov ali mandljev
200 g sladkorja
1 brizg ruma ali amaretta
1 vanilijev sladkor
200 g nastrgane čokolade
2 žlički pecilnega praška
pest nasekljanih rozin

(preliv po izbiri)

Priprava:
Beljake čvrsto stepemo skupaj s sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem, previdno dodamo rum/amaretto, orehe/mandlje, zmešane s pecilnim praškom, ter na koncu čokolado in rozine.
Maso nadevamo v tortni model, obložen s peki papirjem (lahko tudi v modelčke za muffine) in jo pečemo od 50 – 60 minut pri 180°C. Ko se sladica ohladi, jo po vrhu lahko prevlečemo z rumovim/limonovim/čokoladnim prelivom, in ko se ta strdi (v hladilniku), jo narežemo na trikotne rezine.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 18:13; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2012 18:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





OBLAČKI

Sestavine:
120 g zmehčanega masla
50 g sladkorja v prahu
malo soli
25 g kakava v prahu
150 g moke

za oblogo:
3 beljaki
ščepec soli
1 žlička limoninega soka
150 g sladkorja
150 g mletih mandljev
200 g kiselkaste marmelade

Priprava:
Maslo, sladkor v prahu in sol dobro razmešamo, nato pa vmešamo vmes kakav in moko in vse skupaj dobro pregnetemo z rokami. Kepo testa zavijemo v folijo in jo damo za 2 uri v hladilnik.
Testo nato razvaljamo na približno 3 mm debelo in iz njega z modelom (premera 4 cm) izrežemo kroge. Polagamo jih na pekač, obložen s peki papirjem, in jih pečemo približno 7 – 8 minut pri 180°C.
Obloga: -Beljake skupaj s soljo čvrsto stepemo, dodamo limonin sok in sladkor in še malo stepamo, nazadnje pa postopno in previdno vmešamo še mlete mandlje. Z maso nato napolnimo brizgalko za kekse.
Na vsak pečen krog v sredino nanesemo čisto malo marmelade (ne preveč, da se pri pečenju ne razleze čez rob), čez pa nabrizgamo maso za oblogo, in vse skupaj pečemo še 15 minut pri enaki temperaturi.
Kekse ohladimo na žični rešetki, nato pa jih lahko rahlo poprašimo s sladkorno moko, štrleče vršičke pa s kakavom.

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 18:06; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2012 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Hitri kokosovi hlebčki

Sestavine:
3 beljaki
malo soli
75 g sladkorja v prahu
125 g sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
200 g kokosovih kosmičev

stopljena čokolada za okras

Priprava:
Beljake z nekaj zrnci soli stepemo v čvrst sneg, nato pa vmešamo v sneg vse ostale sestavine. Pekač obložimo s peki papirjem, nato pa nanj s pomočjo dveh žličk polagamo kupčke mase (lahko jih tudi nabrizgamo z brizgalko za kekse). Pečemo jih kakih 12 – 15 minut pri 175°C. Ko se ohladijo, jih po vrhu sem ter tja prevlečemo s stopljeno čokolado (pomagamo si s plastično vrečko, ki ji odrežemo majhen vogalček).

LP Bučka Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 25 Dec 2012 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Beljakov božični kolač

Sestavine:
8 beljakov
200 g sladkorja v prahu
150 g moke
1/2 pecilnega praška
70 g nasekljanih orehov
70 g nasekljanega suhega sadja
naribana lim. lupina

(sladkor v prahu za posip)

Priprava:
Beljake stepemo v čvrst sneg, dodamo sladkor in stepamo dalje, dokler masa ne postane zelo gosta in močno poveča volumen.
Orehe in suho sadje nasekljamo z nožem (ne uporabljajmo mešalca!), nato pa jih postopno s kuhalnico vmešamo v beljakov sneg, čisto na koncu pa vmešamo še moko s pecilnim praškom in naribano limonino lupino.
Maso nadevamo v model za srnin hrbet, premazan z maslom in potresen z moko, jo po vrhu poravnamo z lopatko, nato pa jo pri 175°C pečemo približno 20 – 25 minut. Ohlajen kolač lahko potresemo še s sladkorjem v prahu, ni pa nujno.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 18:55; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25607
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 25 Dec 2012 18:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Limonov kolač

Sestavine:
8 beljakov
100 g kristalnega sladkorja
1 dl svežega limonovega soka
1 žlička naribane limonove lupine
1 žlička limoncella
malo soli
100 g sladkorja v prahu
140 g moke

za glazuro:
150 g sladkorja v prahu
2 žlici limonovega soka
1 žlička naribane limonove lupine

Priprava:
Beljake čvrsto stepemo z mešalcem, nato pa snegu po žlicah dodajamo kristalni sladkor in stepamo dalje. Dodamo limonov sok, naribano lupino, limoncello in sol, na koncu pa previdno in postopno (s kuhalnico) vmešamo še moko, ki smo jo predhodno zmešali skupaj s sladkorjem v prahu.
Zmes nadevamo v podolgast škatlast pekač, ki smo ga premazali z maslom in rahlo potresli z moko, ter jo pečemo kakih 35 – 40 minut pri 180°C, dokler po vrhu ne dobi lepe zlatorumene barve. Še mlačen kolač premažemo z limonovo glazuro in pustimo, da se popolnoma ohladi, premaz pa strdi. Režemo ga na rezine.
Glazura: - Sladkor v prahu pomešamo z naribano lupino, dodamo sok in še nekaj časa mešamo.

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)


Nazadnje urejal/a Bucka 01 Nov 2018 19:11; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MArJeticA
sredinček


Pridružen/-a: 23.03. 2012, 14:48
Prispevkov: 149

PrispevekObjavljeno: 26 Dec 2012 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sploh raje ne gledam teh receptov in slikic, ker so že tako ali tako prazniki in ves december bi samo jedla Shocked Shocked Cool Potem pa drugo leto jovo na novo: Aerobika Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LORBER
prvošolček


Pridružen/-a: 05.11. 2011, 11:48
Prispevkov: 328
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 26 Dec 2012 12:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Confused Kak te razumem Marjetica, tudi sam imam slične probleme, pa mi je neka vrla gospa rekla, da je dobro močno in dolgo vdihavati, kak te dobrote dišijo, in ta vonj tak premami možgane, da mislimo potem da smo že siti hehhehheh. Za probat bi bilo Exclamation

LORBER
Wink

_________________
GLAVNO JE ZDRAVJE,
VSE DRUGO ŠE PRIDE!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branka61
malček


Pridružen/-a: 27.09. 2011, 13:12
Prispevkov: 69
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: 26 Dec 2012 21:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobra ideja tole s prevaro možgančkov. Question Bo treba to sprobat, da vidimo če res deluje Laughing
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 5 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group