|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Jul 2018 19:03 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakovo pecivo na lončke
Sestavine:
1 lonček beljakov
1 lonček sladkorja
malo soli
1 lonček moke
1 pecilni prašek
1 lonček mletih orehov
1 lonček olja
1 lonček mleka
marmelada za premaz
grobo nasekljani orehi za posip
Priprava:
Beljake čvrsto stepemo skupaj s soljo in sladkorjem, dodamo mešanico moke, orehov in pecilnega praška, nato pa še olje in mleko.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj nanesemo maso in jo poravnamo z lopatko.
Pečemo od 40-45 minut pri 185°C.
Pečeno in ohlajeno pecivo lahko premažemo z marmelado in posujemo z grobo nasekljanimi orehi.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Jul 2018 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
Sladki beljakov kruhek s pralinami
Sestavine:
1 lonček beljakov
1 lonček sladkorja
malo soli
2 vanilijeva sladkorja
1 dl pomarančnega soka
1 lonček moke
1 pecilni prašek
3 žlice stopljenega masla
malo mahleba
čokoladne praline
Priprava:
Beljake napol stepemo, dodamo sladkor, vanilijev sladkor, pomarančni sok in sol ter vse skupaj stepemo v trd sneg. Dodamo s pecilnim praškom presejano moko, stopljeno maslo in malo mahleba (mahleb > aromatična začimba iz semen vrste češnje Prunus mahaleb).
Vse skupaj previdno premešamo z leseno kuhalnico.
Model (srnin hrbet ali manjši model za potice ali pravokotni visok škatlast model) namastimo z maslom in poprašimo z moko, nato pa ga nadevamo z maso. Po vrhu potresemo praline, nato pa nekatere z ročajem kuhalnice malo potunkamo v testo.
Čas pečenja sladkega kruhka je odvisen od višine mase v pekaču, zato se lahko peče 25-30 minut pri nižji višini, ustrezno dlje pa pri višji, n.pr 35-40 minut, in pri temperaturi 180°C, ki pa jo sredi pečenja znižamo na 160°C in spečemo kruhek do konca.
(Namesto pralin lahko uporabimo koščke čokolade, žele bonbone, rozine, orehe … )
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 31 Okt 2018 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
Čokoladno pecivo z beljaki
Sestavine:
150 g sladkorja
150 g nasekljanih orehov
120 g nasekljane čokolade
75 g stopljenega masla
100 g mletih orehov + 2 žlici ruma
130 g moke + 1,5 pecilnega praška
sneg iz 8 - 9 beljakov + malo soli
sladkorna moka za posip
Priprava:
Mlete orehe prelijemo z 2 žlicama ruma, da se dobro prepojijo.
Zmešamo sladkor, nasekljane orehe, nasekljano čokolado in stopljeno maslo, nato pa dodamo še mlete orehe, navlažene z rumom. Zatem mešanici izmenično dodajamo sneg iz beljakov, ki smo jih stepli skupaj s soljo, ter moko, pomešano s pecilnim praškom.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj nanesemo maso, jo poravnamo in pečemo v predogreti pečici 25 – 30 minut pri 180°C.
Ohlajeno pecivo rahlo posipamo s sladkorno moko.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Nov 2018 17:59 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakove rezine
Sestavine:
8 beljakov + malo soli
200 g sladkorja v prahu
250 g mletih orehov
3 žlice mlete čokolade
3 – 4 žlice piškotnih drobtin
1 žlica ruma
za nadev:
2,5 dl sladke smetane
50 g stopljenega masla
200 g stopljene bele čokolade
Priprava:
Beljake stepemo skupaj s soljo, postopno dodajamo sladkor in mleto čokolado, nato pa še ročno vmešamo orehe, piškotne drobtine in rum.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj nanesemo maso in jo poravnamo, nato pa jo pečemo v predogreti pečici približno 12 – 15 minut pri 180°C.
Pečeno podlago malo ohladimo, nato jo narežemo na 3 enako velike pravokotnike, ki jih premažemo vsakega z 1/3 kreme in jih zlagamo enega vrh drugega. Po vrhu posujemo nastrgano čokolado.
Rezine za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se dobro ohladijo in tako postanejo kompaktnejše, da se lažje režejo.
Krema: - Maslo in belo čokolado skupaj stopimo nad paro, dodamo smetano in vse skupaj dobro razmešamo in ohladimo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Nov 2018 00:18 Naslov sporočila: |
|
|
Škofov ''kruh'' z beljaki
Sestavine:
6-7 beljakov
malo soli
120 g sladkorja
150 g moke
1 pecilni prašek
70 g stopljenega masla
2 vanilijeva sladkorja
70 g nasekljanih makadamij
70 g kandiranega ingverja
Priprava:
Beljake stepemo z malo soli, dodamo sladkor ter vanilijev sladkor in stepamo dalje. Žlico ali dve moke pomešamo s koščki makadamij in kandiranega ingverja (po želji lahko dodamo še druge dodatke – narezano suho sadje, kandiran ananas, banane, rozine …), dodamo stopljeno maslo in premešamo, nato pa to zmes izmenično s preostalo moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom, vmešavamo v beljakov sneg, da nastane kompaktna masa.
Škatlast pekač premažemo z maslom in rahlo poprašimo z moko, nadevamo vanj testo, ki ga po vrhu okrasimo z narezanimi makadamijami. Pekač damo v predogreto pečico, kjer pečemo škofov ''kruh'' približno 40 - 45 minut pri 180°C. 15 minut pred koncem pečenja kolač prekrijemo s peki papirjem, da se zograj preveč ne zapeče.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Dec 2018 20:55 Naslov sporočila: |
|
|
Mandljevi piškoti
Sestavine:
3 – 4 beljaki
200 g sladkorja v prahu
600 g mletih mandljev
80 g naribane temne čokolade
1 žlička cimeta
kristalni sladkor za valjanje
limonin led za prevleko:
2 žlici limoninega soka
200 g sladkorja v prahu
Priprava:
Beljake samo malo razžvrkljamo z vilicami, dodamo mandlje, čokolado, sladkor in cimet. Testo naj bo tako gosto, da se ga bo dalo valjati. Delovno površino potresemo s kristalnim sladkorjem, na katerem zvaljamo testo ½ cm debelo. Iz njega z modelčki izrežemo oblike, ki jih zlagamo na dno pekača, prekritega s peki papirjem. Pečemo jih v predogreti pečici pri 180°C le toliko časa, da se na vrhu naredi skorja (nekaj minut). Ko jih vzamemo iz pečice, jih pustimo v pekaču še kake tri minute, nato pa še rahlo tople neprodušno zapremo v posodo za kekse, da se na zraku na izsušijo.
Lahko jih prevlečemo z limoninim ledom (zmešamo limonin sok in sladkor v prahu), ni pa nujno.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Dec 2018 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
Dišeči keksi
Sestavine:
400 - 450 g moke
250 g mehkega masla
6 beljakov
200 g rjavega sladkorja
1 pecilni prašek + malo soli
1 žlička cimeta
1 žlička mletih klinčkov
200 g nasekljanih orehov
75 g narezane čokolade
200 g rozin
1 - 2 žlici ruma
Priprava:
Vse sestavine s kuhalnico zmešamo v testo in ga damo za 1 uro počivat v hladilnik. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj s pomočjo dveh žličk nanašamo kupčke testa, ki jih malo sploščimo in oblikujemo z vilicami. Kekse pečemo v predogreti pečici 13 – 15 minut pri 180°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 02 Jan 2019 22:52 Naslov sporočila: |
|
|
Bellevue kocke
Sestavine:
za testo:
400 g mletih orehov
150 g sladkorja
2 žlici moke
3 - 4 beljaki
za kremo:
6 dl mleka
2 jajci
2 vanilijeva pudinga
3 - 4 žlice sladkorja
100 g mletih orehov
250 g zmehčanega masla
2 žlici ruma
za preliv:
100 g temne čokolade
75 g masla
Priprava:
Testo: - Beljake nekoliko stepemo z vilicami, dodamo mlete orehe, sladkor in moko in ročno zgnetemo testo. Damo ga vsaj za 1 uro na hladno.
Testo razvaljamo kar na peki papirju v obliko in velikost pekača (iz pečice - 36 x 39), nato ga s peki papirjem vred damo v pekač. Vzporedno s krajšo stranico ga 2 x z ostrim nožem zarežemo tako, da dobimo 3 enako velike pravokotnike (vsak pravokotnik je zdaj visok 36 cm in širok 13 cm). Z vilicami jih na gosto napikamo, nato pa jih pečemo 10 – 15 minut pri 200°C. Vse tri plošče nato dobro ohladimo.
Temeljito ohlajeno kremo razdelimo na 2 dela, z enim premažemo eno ploščo, preko kreme položimo drugo ploščo in ponovimo postopek s kremo, tretja plošča je na vrhu, le-to pa prelijemo s čokoladnim oblivom. Preden sladico razrežemo, jo prej dobro ohladimo, zato naj v hladilniku počaka nekaj ur.
Krema: - Od mleka odvzamemo 1 dl vsebine, nato pa vanj z ročnim mešalcem vmešamo jajci, sladkor in pudingov prašek. Ostalo mleko zavremo, vlijemo vanj pudingovo mešanico in jo ob stalnem mešanju kuhamo kot puding. Ko se kuhana zmes dobro ohladi, ročno vmešamo vanjo še rum, mlete orehe in dobro razmešano zmehčano maslo.
Preden s kremo nadevamo plošče, jo je potrebno zares dobro ohladiti, da se pošteno strdi.
Preliv: - Čokolado in maslo stopimo in dobro razmešamo nad paro.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 26 Feb 2019 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
Turški med
Sestavine:
2 oblata
5 beljakov
200 g sladkorja
200 g medu
100 g praženih lešnikov
100 g praženih mandljev
50 g pistacij
50 g sezamovega semena
150 g kandiranega sadja
Priprava:
Na štedilnik damo lonec z vodo, ki naj zavre, medtem pa v kovinski skledi z ročnim električnim mešalcem stepamo beljake, ki jim nekje sredi stepanja postopno dodajamo sladkor in jih še nekaj časa stepamo. Skledo nato damo na lonec z vrelo vodo in beljake še nekaj minut stepamo. Beljakovi masi nato dodamo med in maso stepamo toliko časa, da se le-ta zgosti, kar traja približno 20 - 25 minut. Nato med stalnim ročnim mešanjem (s kuhalnico) postopno vmešavamo ostale sestavine: lešnike, mandlje, pistacije, sezam in kandirano sadje, ki naj bo narezano na čim manjše koščke.
Primerno velik (škatlast) pekač obložimo s peki papirjem, nanj položimo oblat in po njem razmažemo zmes za turški med. Pazimo, da je masa enakomerno razporejena. Pokrijemo jo z drugim oblatom, po vrhu damo kos peki papirja, na katerega položimo primerno težko obtežilo (revijo, tanjšo knjigo ali kaj podobnega). Pekač nato damo v hladilnik, kjer naj ostane najmanj 24 ur, da se dodobra strdi, nato pa ga narežemo na poljubno velike koščke.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Mar 2019 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakov kolač z brusnicami
Sestavine:
7 – 8 beljakov + malo soli
5 – 6 žlic sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
sok in lupina 1 limone
100 g stopljenega masla
150 g moke + 1 pecilni prašek
100 g suhih brusnic/250 g svežih malin
100 g nasekljane bele čokolade
Priprava:
Beljake stepemo skupaj s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in soljo v trd sneg, dodamo še ostale sestavine in vse skupaj previdno premešamo. Zmes nadevamo v primernov velik pekač (odvisno, kako visoko pecivo želimo), ki ga obložimo s peki papirjem. Pečemo jo približno 25 – 30 minut pri 180°C.
Brusnice lahko zamenjamo s svežimi malinami ali borovnicami.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Mar 2019 22:30 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakov ''čips'' z mandlji
Sestavine:
6 beljakov + malo soli
150 g sladkorja v prahu
150 g moke
250 g olupljenih mandljev
Priprava:
Beljake, sladkor v prahu in sol stepemo v trd sneg, dodamo moko in grobo narezane (ali cele) mandlje ter previdno premešamo. Maso (samo malo po dnu) nadevamo v 2 - 3 modele za srnin hrbet, ki smo jih premazali z maslom in rahlo poprašili z moko, ter jo pečemo približno 20 – 25 minut pri 190°C-200°C, oz toliko časa, da lepo porumeni. Pečene ''štručke'' ohladimo, nato pa jih z ostrim nožem narežemo na tanke rezine, ki jih polagamo na pekač (iz pečice), obložen s peki papirjem, in jih pri isti temperaturi pečemo še nekaj minut (3 – 4), oz. toliko časa, da rezine srednje porjavijo in postanejo trde.
Mandlje lahko nadomestimo z lešniki, orehi, makadamijami, arašidi ... itd.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 24 Maj 2019 18:21 Naslov sporočila: |
|
|
Torta Pavlova
Sestavine:
6 – 7 beljakov
5 žlic kokosovega sladkorja
1 zvrhana žlica koruzne moke
1 žlica limoninega soka
3 lončki sladke smetane
4 - 6 kremfixov
izbrano sveže sadje + malo sladkorja
Priprava:
Beljake čvrsto stepemo z ročnim mešalcem, proti koncu stepanja postopno dodajamo sladkor na koncu pa vmešamo še limonin sok in koruzno moko.
Okrogel tortni model po dnu prekrijemo s peki papirjem, nanj nadevamo beljakovo zmes in jo poravnamo s hrbtno stranjo žlice. Pečico ogrejemo na 150°C, nato pa v njej pečemo beljakov oblat 1 uro. Ko pečico izklopimo, pustimo v njej oblat toliko časa, da se povsem ohladi.
Smetano stepemo skupaj s kremfixi in z njo na debelo prekrijemo beljakov oblat, po vrhu pa naložimo narezano izbrano sadje – količina po lastni želji – (jagode, borovnice, maline, ananas, marelice, breskve, kivi, mango, hruške, slive, češnje, kosmulje, ribez … ), ki ga rahlo potresemo s sladkorjem.
Torto za nekaj časa shranimo v hladilnik.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 11 Okt 2019 19:39 Naslov sporočila: |
|
|
Orehovi ''gumbki''
Sestavine:
6 – 7 beljakov + malo soli
175 – 200 g kokosovega sladkorja
3 vanilijevi sladkorji
3 – 4 žlice ruma
500 g mletih orehov
100 g stopljene jedilne čokolade
Priprava:
Beljake stepemo skupaj z nekaj drobci soli, dodamo mleti (v kavnem mlinčku) kokosov sladkor, vanilijev sladkor in rum, ter stepamo tako dolgo, da masa postane zelo gosta. Nadevamo jo v veliko ponev in jo segrevamo na srednjem ognju oz. ''kuhamo'' tako dolgo, da izgubi polovico svojega volumna in tako postane zelo gosta. Nato maso predenemo v drugo posodo, vmešamo stopljeno čokolado in počakamo, da se vse skupaj ohladi do te mere, da jo lahko oblikujemo. Iz nje nato oblikujemo okrogle kolačke, ki jih na vrhu malo sploščimo, v sredini naredimo luknjico, v katero vtaknemo košček oreha, rozino, bonbon in podobno. Kolačke zložimo na pladenj in jih pustimo dlje časa na zraku, da se dodobra posušijo, najbolje čez noč ali še dlje.
Lahko pa naredimo tudi kolačke drugačnih oblik - rogljičke, paličice, kocke, ovale, smrečice, srčke ... itd.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 17 Jul 2020 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakova torta z mentolovo kremo
Sestavine:
za biskvit:
9 beljakov (6 + 3)
9 žlic sladkorja
9 žlic moke
malo soli
za navlaženje oblatov:
1,5 dl toplega mleka
za kremo:
300 g bele čokolade
50 ml mentolovega likerja
3 rumenjaki
4 - 5 dl sladke smetane
4 - 5 kremfixov
1 - 2 žlici limoninega soka
Priprava:
Beljake skupaj s soljo s pomočjo mikserja stepamo v sneg, med stepanjem dodajamo sladkor in miksamo toliko časa, da sneg postane zelo trd. Na hitro vanj po žlicah vmešamo še (presejano) moko, pri tem pa pazimo, da zmes ostane enakomerno gosta in rahla
Okrogel pekač (22 cm premera) obložimo s peki papirjem, lahko ga rahlo namastimo s stopljenim maslom in nekoliko poprašimo z moko. Testo enakomerno poravnamo po pekaču, nato pa ga pečemo v predhodno ogreti pečici približno 25 - 30 minut pri 170°C. Pečeno biskvitno ploščo ohladimo, nato pa jo vodoravno prerežemo na 2 ali 3 enako debele kolute. Le-te zgoraj navlažimo s toplim mlekom, na vsakega razmažemo nekaj kreme, nato jih sestavimo v torto. Del kreme prihranimo za premaz oboda torte, po vrhu pa nato torto okrasimo po svoji zamisli ( s stepeno smetano, stopljeno čokolado, kokosovimi kosmiči, bonbončki … itd.).
Krema: - Belo čokolado v posodi nad paro stopimo in jo dobro razmešamo, nato pa v še zelo vročo čokoladno maso vmešamo mentolov liker, rumenjake in limonov sok. Vse skupaj res temeljito in gladko razmešamo. Zmes nato malo ohladimo, medtem pa čvrsto stepemo sladko smetano skupaj s kremfixi (utrjevalci za smetano). Stepeno smetano nato združimo s čokoladno zmesjo, nato pa tako sestavljeno kremo damo za kako uro v hladilnik, da se nekoliko strdi.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 20 Avg 2023 21:41 Naslov sporočila: |
|
|
Čajne proteinske kroglice
Sestavine:
5 žlic sojine moke
5 žlic pirine PZ moke
5 žlic amarantove moke
3 žlice mleka v prahu
1 vrečka začimb za medenjake
120 g rozin ali brusnic
1,5 žličke sode bikarbone
6 beljakov
5 - 6 žlic medu
5 - 6 žlic lešnikovega (ali kikirikijevega masla)
5 – 6 žlic sladke smetane
3 žlice limoninega soka
Priprava:
V eni skledi zmešamo suhe oz. čvrste sestavine – vse tri moke, mleko v prahu, začimbe, sodo bikarbono in rozine/brusnice,
V drugi skledi dobro stepemo mokre sestavine – beljake, med, lešnikovo/kikirikijevo maslo, sladko smetano in limonov sok.
Združimo vsebini obeh skled in zgnetemo primerno mehko testo, ki ga zavijemo v folijo in ga damo za 1 do 2 uri v hladilnik.
Nato oblikujemo kroglice v velikosti velikega oreha, polagamo jih na pekač, obložen s peki papirjem, in jih pečemo v predogreti pečici 15 -20 minut pri 180°C.
Kroglice so primerne za k čaju, jogurtu, kavi, kakavu …
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|