 |
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 24 Dec 2014 17:59 Naslov sporočila: |
|
|
Otto Heinrich Warburg
Vzrok za pojav raka je bil odkrit že 1923 leta
... a so ga javnosti prikrivali. Odkril ga je nemški znanstvenik Otto Heinrich Warburg (1883 – 1979), za svoje odkritje pa je sprejel tudi Nobelovo nagrado.
Dr. Warburg je odkril, da je rak rezultat anti-fiziološkega načina življenja, kar pomeni, da se človek
- hrani s pretežno nezdravo hrano, ki močno zakisa njegov organizem ... in
- se premalo giblje, s tem pa zaradi pomanjkanja kisika svoj orgnizem še bolj zakisa.
Pomanjkanje kisika in zakisanost telesa pa sta samo dve strani iste "medalje", kar pomeni nekakšen začaran krog ... če je naše telo zakisano, pomeni, da nam primanjkuje tudi kisika, in če nam primanjkuje kisika, se telo zakisa.
Vse normalne celice potrebujejo kisik, rakave celice pa lahko uspevajo brez njega. Če zdravi celici odvzamemo 35% kisika, jo v 2 dneh lahko spremenimo v rakavo. Rakave celice ne morejo preživeti v prisotnosti visokih koncentracij kisika. Preživijo lahko le s pomočjo glukoze v območju brez kisika.
Zakisanost in alkalnost organizma sta odvisna od hrane, ki jo vnašamo v telo:
Hrana in "zdravljenje", ki zakisata organizem:
- rafinirani sladkor in njegovi derivati
- vse vrste mesa
- živalski proizvodi ( mleko, sir, smetana, jogurti, jajca)
- rafinirana sol
- rafinirana moka in njeni derivati (testenine, kruh, keksi, torte ...)
- margarina
- kofein, alkohol, tobak
- industrijsko predelana hrana
- sintetični antibiotiki in sploh vsa farmacevtska zdravila
- KEMOTERAPIJA tako močno zakisa telo, da mora le-to poseči po alkalnih rezervah/mineralih (kalciju, magneziju, kalju ... ki so vgrajeni v kosti, zobe, lase, nohte ...), da bi nevtraliziralo zakisanost, zato osebe pri tem "zdravljenju" izgubljajo poleg vsega ostalega tudi lase.
Tudi druga zdravila potencirajo zakisanost telesa, zato se jih je treba izogibati, kjer je le mogoče!
Hrana in navade, ki alkalizirajo organizem:
- vsa sveža zelenjava
- vse sveže sadje
- mandeljni (so nadvse alkalni)
- integralne žitarice - v največji prednosti je proso, ki je povsem alkalno, ostale žitarice pa so rahlo kisle
- med je visoko alkalen
- klorofil je tudi močno alkalen, vsebujejo ga zelene rastline
- voda je pomembna za proizvodnjo kisika, zato bodimo vedno dobro hidrirani
- gibanje na svežem zraku, s čimer telesu dovajamo več kisika
Nemogoče je zboleti za rakom, če se zdravo hranimo, pijemo veliko čiste vode in se veliko gibljemo na svežem zraku.
Da bi se pravilno hranili, si moramo zagotoviti vsaj 80% alkalne hrane, čimbolj pa se je potrebno izogibati hrani, ki nas zakisa (gazirane umetne pijače, hitra hrana, meso, mleko, jajca, sladki in slani prigrizki ... itd.)
Če pa že zbolimo za rakom, skušajmo v kar največji meri alkalizirati telo s pomočjo sveže stiskanih zelenjavno-sadnih sokov, z izogibanjem vsem strupom, s toplo-hladnim tuširanjem ... in seveda z gibanjem v naravi.
Vir: http://cajeviza.com/razno/uzrok-raka-zastita/
hrvaško besedilo
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 28 Dec 2014 22:35 Naslov sporočila: |
|
|

Dve sestavini za čiščenje telesa
V samo treh tednih lahko s samo dvema sestavinama očistite svoje telo bolj kot s katerokoli drugo metodo klistiranja
Ali ste vedeli, da gre v 70 letih skozi naš prebavni trakt približno 100.000 kilogramov hrane in 40.000 litrov tekočine. Pri tem se v trebuhu ustvari za 15 kilogramov fekalij in drugih strupenih snovi. Seveda vse to obremenjuje naš organizem, zastruplja kri in povzroča nepopravljivo škodo.
Ali je mogoče to nesnago s klasičnimi metodami klistiranja odstraniti? Ne. Klistiranje namreč deluje zgolj na 40 do 50 centimetrov črevesja, ki pri odraslem človeku meri okrog 8 metrov. Kaj se torej dogaja s preostalim delom črevesja?
Pravzaprav nič. Očistite ga lahko zgolj tako, da sprožite samoočiščevalne procese, kar traja najmanj 3 tedne.
Kako očistiti črevesje?
Zmešajte:
- 1 žlico mletih lanenih semen in
- 1 dcl kefirja
*To jejte namesto zajtrka en teden.
*Naslednji teden zmešajte dve žlički mletih lanenih semen in 1 dcl kefirja.
*Tretji teden zmešajte 3 žličke mletih semen in 1,5 dcl kefirja.
Do kosila poskusite popiti čim več vode. Vsaj liter, če je mogoče, najboljše rezultate pa boste dosegli, če boste pili medeno vodo (nekaj žlic medu raztopite v vodi).
Če boste vztrajali vse tri tedne, se vam bo popravil holesterol, računate lahko tudi z zmanjšanjem teže. Dieta pomaga premagovati čir na želodcu, bolezni sečil, pomaga pri gastritisu ...
Očiščevalno dieto delajte samo enkrat na leto.
Vir:
http://uspesnazena.com/alternativna-medicina/kako-ocistiti-creva-od-sluzi-toksina-fekalnih-naslaga-za-3-nedelje/
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 31 Dec 2014 19:33 Naslov sporočila: |
|
|
Topel napitek s kurkumo
... proti zimskim nadlogam
Predstavljamo vam napitek, ki bo okrepil vaš imunski sistem, v samo enem dnevu pa vas bo ozdravil gripe in prehlada.
Če želite res nekaj dobrega narediti za svoje zdravje, jejte čim več kurkume.
Kurkuma je starodavna indijska začimba in zelo pomembna zdravilna rastlina v ayurvedski medicini (starodavna indijska medicina), deluje pa protivnetno, razstruplja telo, zavira razvoj rakastih celic ...
Sestavine:
- skodelica tople vode, lahko tudi mleka (kravjega, sojinega, kokosovega)
- pol žličke kurkume
- sok pol limone
- cimet po okusu
- pol žličke medu
- žlička kokosovega olja
Priprava:
Voda, ali mleko, naj ne bo prevroče. Dodajte vse sestavine in dobro premešajte. Prav tako pred vsakim požirkom napitek dobro premešajte, ker se kurkuma usede na dno. Najbolje je, da si napitek vedno popijete in si vsakič pripravite svežega.
Vir: http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5209
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazadnje urejal/a Bucka 08 Jan 2015 18:50; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 08 Jan 2015 18:49 Naslov sporočila: |
|
|
Neverjeten vpliv muškatnega oreščka na prebavo
Muškatni orešček je začimba, ki jo veliko ljudi ne pozna, bi pa bilo dobro, da jo ponovno odkrijete. Z drevesa delajo eterična olja, smole in maslo. Vse je zelo zdravilno.
Muškatni oreščki prihajajo iz Indije, kjer ga že tisočletja uporabljajo predvsem revnejši sloji ljudi. Morda je prav to razlog, da ga po krivici zanemarjamo, čeprav sodobna medicina že dolgo ugotavlja, da ima neverjeten vpliv na prebavo.
Kot začimba ima namreč protibakterijski učinek, pospešuje prebavo, nevtralizira kislino, pomaga pri driski, zdravi rane na želodcu, najbolj pa se obnese pri odpravljanju plinov. Če hrano začinite z muškatnim oreščkom, vas vetrovi ne bodo dajali (to je dobro vedeti, ko greste na kak pomemben dogodek).
Seveda pa lahko muškatni orešček jeste tudi po žličkah, vendar ne pretiravajte, kajti v njem je tudi nekaj psihoaktivnih snovi ... v 19. stoletju pa je bil zato priljubljena droga britanskih študentov, zlasti deklet, ker je veljal za abortiv (sredstvo za preprečevanje nosečnosti).
Če vas stanje drugačne zavesti ne zanima, bi si pa radi popravili prebavo, je dovolj pol majhne žličke na dan (zmešajte jo z mlačno vodo, ali jogurtom). S tem si boste znižali holesterol v krvi, odpravili zgago, manj boste napeti, za nameček pa je muškatni orešček eden najmočnejših naravnih afrodizijakov.
Še eno priporočilo ... Muškatni orešček je lahko že v majhnih količinah, kot jih uporabljamo v kulinariki, smrtno nevaren za živali. Ker je hkrati tudi obvezna sestavina jajčnih likerjev, pazite, da ga ne bodo zaužili predvsem psi.
Preberite več:
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5215
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Jan 2015 19:34 Naslov sporočila: |
|
|
PETERŠILJ
Nobeno drugo zelišče nima tako pestre zgodovine, razlog za to pa se skriva v zakladu zdravilnih substanc, ki se skrivajo v zelenih listih.
- 15 gramov peteršilja vsebuje več antioksidantov kot dve jabolki. 10 gramov peteršilja vsebuje celodnevno količino železa, mangana, kalcija, magnezija ter vitaminov A, E, C in B1. Šopek peteršilja ima več vitamina C, kot pol kilograma pomaranč.
- Peteršilj spada med dišavnice, ki izboljšujejo koncentracijo in stimulirajo delovanje možganov. Zaradi peteršilja boste imeli boljši spomin.
- Peteršilj je najbolj poznan kot diuretik, saj pomaga pri odvajanju vode iz telesa. Spodbuja izločanje prebavnih sokov, čisti kri, odpravlja slabokrvnost, zelo učinkovit je tudi pri izločanju sečne kisline, zato je uporaben pri zdravljenju revme in putike, koristen pa je tudi za živčevje, saj pomirja in izboljšuje razpoloženje.
- Peteršilj zelo uspešno odstranjuje temne madeže na koži (pigmentne lise), ki lahko nastanejo zaradi preveč sončenja, ali kakšnih drugih nepravilnosti na koži. Vsebuje veliko vitamina A in C. V kozmetiki so naravne maskare in toniki za nego obraza pogosto narejeni prav na osnovi peteršilja.
- Peteršiljev čaj so v starih časih uporabljali za zbijanje vročine, čiščenje telesa, za uravnavanje želodčno-črevesnega trakta, pri težavah z ledvicami, odpravi celulita, hujšanju. Ali ste vedeli, da ledvice vsak dan predelajo 180 litrov krvi, pri tem pa izločijo 1,5 do 2 litra seča. Če vam presnova ne deluje pravilno, lahko resno obolite, da o težavah z želodčnimi glivicami ne govorimo.
- Petešilj je učinkovit tudi pri boju proti raku. Na dan bi ga morali pojesti 6 gramov, znanstveniki pa si niso enotni, ali raka premaguje antioksidant miristicin, ali limonen. Oba sta namreč močno antikancerogena, pri čemer miristicin deluje kot naravni kemoterapevtik.
- Peteršilj prav tako ureja menstrualne težave, odpravlja slab zadah (žvečite surove liste), pomaga pri vetrovih, blaži krče v mišicah, pomaga pri izkašljevanju. Seznam tegob, kjer peteršilj pomaga, je izredno dolg.
Zakaj superživilo?
Superiornost peteršilja se kaže tudi v vrtu, kaliti začne že pri 2°C, optimalna temperatura za razvoj pa je od 16°C do 19°C. Poleg tega je mogoče na enem kvadratnem metru vrta pridelati 1,2 kilograma listov, primerno zaščiten (pozimi v rastlinjakih) pa lahko raste vse leto.
Veste zakaj je peteršilj že 3000 let nepogrešljiva začimba v kulinariki? Je namreč edina začimba, ki ne prevzame okusa ostalih začimb, četudi ga dodamo povsem na koncu. Še več ... peteršilj ostale okuse ojača!
Vir: (preberite več)
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5230
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 15 Jan 2015 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
12 živil, ki pomagajo zaspati
Kadar je za vami naporen in stresen dan, si gotovo želite samo dobrega spanca, med katerim boste spočili tako svoje misli kot telo. A stvari niso tako preproste – če je bil dan pester, potem se je zvečer težko umiriti ter sprostiti, zato pogosto dolgo zremo v strop in se premetavamo, pa četudi si želimo zgolj spati. Ljudsko izročilo pravi, da v takšnem primeru pomaga štetje ovac, strokovnjaki za spanje pa priporočajo živila, ki jih lahko zaužijete pol ure pred spanjem in vas bodo umirila ter zazibala v prijetne sanje. Katera?
1: Mandlji
Mandlji so več kot hrustljavi oreščki, odlični za najboljše sladice. Mandlji vsebujejo mineral magnezij, ki vpliva na sproščanje mišic ter preprečuje mišične krče – torej je za uravnavanje spanca še kako pomemben. V svoj večerni ritual vključite prigrizek z mandlji, torej pest mandljev, žlico mandljevega masla ali mandljevo mleko, pa boste brez težav zaspali in se ponoči ne boste zbujali zaradi krčev ali nemirnega trzanja nog.
2: Banane
Banane veljajo za pravo zakladnico hranilnih snovi, med njimi pa je tudi esencialna aminokislina triptofan, ki je naše telo ne more proizvajati samo, in odlično vpliva na kakovost spanca – izboljša namreč izločanje hormonov serotonina in melatonina. Prav tako vsebujejo banane veliko magnezija in natrija, ki sproščata mišice in preprečujeta nočne krče. Ker so banane kalorične, bodite zmerni in pol ure pred spanjem ne pojejte več kot eno majhno banano, saj bo imel sicer tudi želodec veliko dela.
3: Mleko in žitarice
Imate radi za večerjo zdrav mlečen obrok? Potem bo toplo mleko z žitaricami odlično tako za nadomeščanje preko dneva izgubljene energije kot za uspavanje. Tudi mleko vsebuje aminokislino triptofan, ki zaradi vpliva na izločanje hormona spanja melatonina ter hormona serotonina pomaga pri sproščanju, učinkovitejšemu nadzoru ter trajanju spanca. Ker zaradi žit hkrati zaužijemo tudi dovolj ogljikovih hidratov, je triptofan menda možganom še lažje dostopen.
Ne pozabite seveda, da velja uživati zdrave, polnozrnate žitarice brez dodanega sladkorja. In, za še boljši učinek, dodajte mleku z žitaricami še nekaj nasekljanih mandljev ter koščkov banane – to bo popoln obrok za uspavanje!
4: Višnje
Češnje, še posebej pa višnje, so eden redkih prehranskih virov melatonina, hormona spanca, ki uravnava vašo notranjo uro. Študije so pokazale, da tisti, ki redno uživajo višnje oziroma pijejo njihov sok, spijo več, njihov spanec pa je tudi bolj kakovosten.
5: Sir in krekerji
Tudi sir vsebuje triptofan, aminokislino, ki spodbuja izločanje hormonov za spanje in sproščanje, krekerji ali prepečenec pa pomagajo, da možgani triptofan čim bolje ter čim hitreje izkoristijo. S triptofanom bogate vrste sira le-tega vsebujejo veliko več kot meso, pa čeprav ob beljakovinah oziroma aminokislinah najprej pomislimo prav na meso. Kar se tiče triptofana, je to prepričanje očitno zmotno in v mlečnih izdelkih je te aminokisline več kot v mesu. Torej si za večerjo privoščite nekaj koščkov sira, zraven pa kakšen kreker ali dva.
6: Zeleni čaj
Da čaj pred spanjem pomirja, ste gotovo že vedeli, najboljši pa je naravni zeleni čaj. Zeleni čaj vsebuje aminokislino L-teanin, ki pomaga pri sproščanju in pomirjanju, prav tako pa pozitivno vpliva na mentalno zdravje, saj pomaga proti depresiji. Da bo spanec kakovosten, velja poseči po zelenem čaju, ki ne vsebuje kofeina (oziroma je tega v minimalni količini), sicer boste še bolj budni. Zeleni čaj za boljši spanec torej kupite v specializirani prodajalni oziroma čajnici, kjer vam bodo postregli s takšnim, ki je primeren za pitje pred spanjem.
7: Čičerika
Imate radi čičeriko oziroma iz nje narejen namaz humus? Čičerika je bogata z aminokislino triptofan, poleg tega pa vsebuje še folate in vitamin B-6. Folati pomagajo uravnavati vzorec spanja, vitamin B-6 pa uravnava našo notranjo uro. Pred spanjem torej na košček kruha namažite humus (nikar pa si čičerike ne pripravljajte v solati s kisom in čebulo, da ne bo pretežka).
8: Kikirikijevo maslo
Nekateri ga obožujejo, drugim ni niti malo všeč, a dejstvo je, da tudi kikirikijevo maslo vsebuje veliko triptofana, torej je koristno za dober spanec. Posezite po organskem kikirikijevem maslu brez dodanega palmovega olja in brez soli. Zadostuje žlička pred spanjem. Če to zaradi gostote težko pogoltnete (zlasti starejšim in otrokom se to zelo odsvetuje), si ga raje namažite na košček polnozrnatega kruha.
9: Bučna semena
Če radi grizljate semena, so pred spancem odlična bučna semena, ki vsebujejo veliko zdravih hranil, med njimi pa tudi triptofan. Bučnice kombinirajte z nekaj zdravimi ogljikovimi hidrati, na primer polnozrnatim piškotom brez sladkorja.
10: Orehi
Orehi so naraven vir hormona melatonina, prav tako pa vsebujejo hranila, ki pomagajo pri spopadanju s stresom. Če želite polnejši okus orehov, jih pred uživanjem prepražite v ponvi brez maščobe.
11: Zelena solata
Ste vedeli, da uživanje zelene solate uspava? Res je, zelena solata vsebuje snov, ki vpliva na možgane podobno kot opij. Če pred spanjem ne marate uživati zelene solate, lahko nekaj solatnih listov prelijete z vročo vodo in jih namakate 15 minut, nato pa tekočino spijete. Da bo okus bolj prijeten, si lahko v ta zelenjavni čaj dodate tudi nekaj mete in kamilic, ki ravno tako pomirjata.
12: Med
Slovenci vemo, da med reši skoraj vsako težavo in tudi težave s spanjem niso nobena izjema. Med rahlo dvigne količino sladkorja v krvi – in sladkor v krvi nas vedno naredi prijetno utrujene. Prav tako med pomaga, da triptofan hitreje pride do možganov. Odlično bo torej, če si pred spanjem pripravite skodelico toplega mleka z žličko medu, pa boste kmalu spali kot dojenček.
Vir: TOPSHOP spletne strani
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 22 Jan 2015 20:12 Naslov sporočila: |
|
|


V sev. Pakistanu z vitaminom B17 živijo več kot sto let
... in ne obolevajo za rakom
Uradna medicina vztrajno ignorira naravna živila, ki uspešno zdravijo raka in druge težke bolezni.
Eno takih naravnih zdravil je tudi leatril, ki ga imenujejo tudi amygdalin ali vitamin B17. Žal pa je do tega zdravila težko priti, kajti FDA je dostop do njega dobesedno onemogočila. Ljudje si zato največkrat pomagajo z živili, bogatimi z vitaminom B17, n.pr. z mareličnimi koščicami, v sredini katerih se nahaja mehko jedro, podobno mandlju, vendar drugačnega okusa.
Leatril se nahaja tudi v:
- jabolčnih peškah
- prosu
- ajdi
- semenih grozdičastega sadja ( črne robide in rdeče maline – te vsebujejo še drugega ubijalca raka: elagično kislino, imajo pa jo tudi jagode!)
Okoli 80 živil vsebuje elagično kislino, vendar pa je imajo rdeče maline v najvišji koncentraciji.
Leatril-B17 pa vsebujejo semena (koščice, peške) kateregakoli sadja (razen citrusov), vendar pa so marelične koščice najbogatejši vir vitamina B17 oz. leatrila. Koščice lahko tudi zmrznemo.
Po daljšem raziskovanju in delovanju vitamina B17 na rakave bolnike je dr. Kebs zbral dovolj dokazov, da proglasi vitamin B17 kot zdravilo za zdravljenje raka. Dr. John A Richardson in dr. Harold Manners sta ga uspešno uporabljala pri bolnikih z rakom v zadnjem stadiju in tako potrdila dr. Krebsovo teorijo, pa tudi biokemik Dean Burke ga je podprl, ko ga je uspešno preizkusil na živalih.
Preberite članek v celoti (hrvaščina)
http://zivotnimagazin.com/savjeti/uz-vitamin-b17-zive-preko-100-godina-i-ne-oboljevaju-od-raka-1920.html
LP Bučka
_________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 24 Jan 2015 19:38 Naslov sporočila: |
|
|
Fižol – darilo narave
Fižol vsebuje veliko beljakovin, slovi pa tudi po znatnih količinah kalcija, magnezija, folata, kalija, mangana, molibdena in železa. Bogat je udi z ogljikovimi hidrati, vsebuje pa še provitamin A, vitamine skupine B ter vitamina C in E.
V fižolovih zrnih najdemo tudi številne zanimive učinkovine s pestrim naborom pozitivnih učinkov na telo. Rafinoza v fižolu tako spodbuja rast in aktivnost koristnih bakterij. Fitat deluje proti raku in oksidaciji ter preprečuje nastanek ledvičnih kamnov. Za antioksidativno aktivnost pri uživanju fižola poskrbijo tudi polifenoli, fižol pa vsebue še saponine, ki delujejo proti glivično in proti bakterijsko, znižujejo holesterol ter zavirajo rast rakavih celic.
Fižol je odličen tudi za sladkorne bolnike, saj vsebuje kompleksne ogljikove hidrate, ki se počasi sproščajo in so zato idealni za uravnavo sladkorja. Obenem vsebuje tudi precej beljakovin, ki so pri diabetikih pogosto premalo zastopane.
Fižol je v različnih oblikah na voljo vse leto – svež, posušen, konzerviran, zamrznjen. Ni pa priporočljivo, da se ga je surovega ali le delno kuhanega, saj lahko izzove alergično reakcijo.
Vir/preberi več:
http://www.bodieko.si/fizol-darilo-narave
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 28 Jan 2015 12:59 Naslov sporočila: |
|
|
3 začimbe, ki znižujejo sladkor
Ali ste vedeli, da lahko za nivo sladkorja poskrbi že ščepec prave začimbe?
1. Kurkuma
Najbolj znan je eksperiment, ki so ga leta 2012 naredili na Kitajskem. Pacientom z diabetesom tipa II so tri mesece dajali 300 mg kurkume na dan (Topla voda s kurkumo). Pri vseh so zaznali nižjo stopnjo sladkorja v krvi v primerjavi s skupino, ki je jemala placebo.
Kurkuma je zelo pogosta začimba pri skoraj vseh azijskih jedeh, v zadnjem času pa postaja priljubljena tudi na zahodu, kjer jo dodajajo tudi solatam, pečenemu sadju in še posebej juham. Ob tem velja spomniti, da je kurkuma še posebej učinkovita, če jo zmešate s kokosovo vodo, ki ima podobno sestavo kot krvna plazma.
2. Pekoča paprika
Leta 2006 je časopis The American Journal of Clinical Nutrition objavil rezultate raziskave o vplivu pekoče paprike na zdravje ljudi. Sodelujoči so dobili običajen bolnišnični obrok z veliko pekoče paprike, pri vseh pa je 20 minut do 2 uri po tem nivo glukoze v krvi močno padel. Poleg tega je veliki večini padla tudi količina inzulina v krvi, zato so v končnem poročilu zapisali, da očitno paprika izboljša občutljivost presnove na inzulin. Če smo še bolj natančni: sladkor znižuje snov v papriki pod imenom kapsaicin, ki med drugim daje papriki pekoč okus.
3. Origano
O vplivu origana so že pred leti poročali v časopisu Journal of Natural Medicine. Eksperiment so sicer naredili na miših in rezultati so bili tako neverjetno, da mnogi še danes verjamejo, da origano vsebuje snovi, s katerimi bi bilo mogoče v celoti pozdraviti sladkorno. Danes se origano najpogosteje uporablja kot začimba na picah, zelo učinkovito pa je origanovo olje. Nutricisti priporočajo vsako jutri eno žličko na tešče, poplaknite pa z mlačno vodo.
Vir:
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5261
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Jan 2015 12:37 Naslov sporočila: |
|
|
Pivo je menda pijača bogov
Da pa se ga uporabljati tudi drugače, ne samo za pitje!
Recimo:
1. pogasite požar (če nimate gasilnega aparata),
2. sprostite utrujena stopala,
3. marinirate meso,
4. loščite posodo,
5. negujete lasišče,
6. spodbudite rast trave,
7. zrahljajte zarjavele ležaje,
8. negujete kožo,
9. znebite se ledvičnih kamnov,
10. varujete zdravje,
11. pripravite fižolov lonec z mesom,
12. ohranite lepe zobe,
13. znižate krvni tlak,
14. izdelate pivski tobogan,
15. napoveste vojno škodljivcem,
16. pripravite školjke na pari,
17. specite pivski kruh z rožmarinom,
18. prelisičite skopuha,
19. pozdravite nahod,
20. umirite razdražen želodec,
21. zavežete mušico,
22. privoščite si sladek spanec,
23. privoščite si hitro masažo,
24. polovite miši,
25. postavite in opremite si svoj naslednji dom,
26. prenehate smrčati,
27. izdelate letalo,
28. shujšate,
29. povrnete izgubljeno energijo ... ... itd.
Prebrite več:
40 načinov uporabe piva
http://www.aktivni.si/prehrana/pivo-40-nacinov-uporabe/
LP Bučka  _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Jan 2015 23:05 Naslov sporočila: |
|
|
Rešimo se zobobola s pomočjo klinčkov
To lahko storimo na 3 načine
A – z mletimi nageljnovimi žbicami
... najprej speremo ustno votlino s slano vodo, nato na nanesemo ščepec mletih nageljnovih žbic na mesto med dlesnijo (poleg bolečega zoba) in licem. Malo počakamo, da "zdravilo" prične delovati.
B – s celimi nageljnovimi žbicami
... ustno votlino speremo s slano vodo, nato pa položimo dve, tri žbice na mesto blizu bolečega zoba in počakamo, da se žbice malo zmehčajo. Nato jih počasi, in kolikor nam boleči zob to dovoli, žvečimo, da se iz njih izloči zdravilno olje.
C – z oljem nageljnovih žbic
... ta način je morda najbolj učinkovit, potrebujemo pa vatirane palčke, pol žličke oljčnega olja in nekaj kapljic olja nageljnovih žbic. Usta si najprej speremo s slano vodo – tako jih očistimo, da dlesni bolje vpijajo olje. Obe vrsti olja pomešamo, namočimo vanj vatirano palčko in jo položimo na boleče mesto tako, da jo nanj rahlo pritiskamo.
Nageljnove žbice vsebujejo eugenol, ki je močan anestetik in antiseptik, ki blaži bolečine, obenem pa tudi čisti in razkužuje ustno votlino ter nas tako obenem rešuje tudi slabega zadaha.
Vendar pa je ta pomoč pri zobobolu le pomoč v sili, čimprej pojdimo k zobozdravniku, ogibajmo se zelo slane in sladke hrane ter redno čistimo zobe!
Vir:
Vir: http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/uz-pomoc-ovog-kucnog-leka-resite-se-zubobolje-za-samo-5-minuta
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 09 Feb 2015 13:24 Naslov sporočila: |
|
|
Suhe fige zdravijo anemijo
Ali ste vedeli, da štiri suhe fige pokrijejo celo četrtino priporočenih dnevnih potreb organizma po železu?
Da bi dosegli največji učinek, fige jejmo s kompotom ali s sveže iztisnjenim pomarančnim sokom, ki vsebuje veliko vitamina C, ki omogoča boljše vsrkavanje železa v telo.
Suhe fige so tudi bogat vir mineralov, poleg železa vsebujejo tudi baker, cind, selen, mangan, kalij in kalcij.
Fige vsebujejo tudi esencialne omeg-3 in omega-6 maščobe, kot tudi fitosterol, ki lahko vpliva na zmanjševanje nivoja holesterola v krvi.
Fige so tudi odlično sredstvo proti zaprtju! Zvečer v pol kozarca vode namočimo nekaj narezanih suhih fig, zjutraj pa je treba vodo popiti in fige pojesti ... in prebava se čudovito uredi!
Vir:
http://prirodni-lijek.blogspot.com/2013/08/smokve-pomazu-u-lijecenju-protiv-anemije.html
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 09 Feb 2015 14:09 Naslov sporočila: |
|
|
HREN
... izboljšuje spomin, krepi možgane, sluh in vid in še in še
Tu je recept za zelo zdravilen napitek, ki je zelo močan in odpravi mnoge, tudi hude bolezni, ter ščiti pred rakom. Pripravite ga že danes in si okrepite zdravje!
Glavne sestavine tega naravnega in zelo močnega pripravka so sveži hren, neškropljena limona in med.
V prehrani se največkrat uporablja koren hrena, užitni in zdravilni pa so tudi mladi listi. Hren vsebuje mnogo vitaminov, mineralov in je zelo zdravilna rastlina. Nepogrešljiv bi moral biti pri mastnih obrokih, saj le te nevtralizira in pripomore, da se lažje prebavijo.
Hren čisti organizem, pospešuje metabolizem, preprečuje utrujenost, priporoča se ga tudi sladkornim bolnikom. Poleg tega pripomore tudi k razvoju zdravih bakterij v črevesju.
Hren je zelo obstojen, zavitega v alu folijo lahko hranite v hladilniku tudi do tri tedne. Če želite, da bi obstal še dlje, ga pomešajte s sladkorjem in limoninim sokom ali kisom. Tako pripravljen nariban hren bo obstal v zaprtem steklenem kozarcu tudi dlje časa.
Če želite s pripravkom, ki vsebuje tudi hren, izboljšati spomin, vid, sluh, pospešiti metabolizem, izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, potrebujete sledeče:
- 125 g hrena
- tri neškropljene limone
- tri žlice medu.
Najprej v multipraktiku drobno sesekljajte hren, nato dodajte z olupkom vred narezane limone in dobro zmešajte. Nato dodajte še tri žlice medu ter spet zmešajte, da dobite gladko zmes. Nadevajte naravni pripravek v steklen kozarec in hranite dobro zaprtega v hladilniku. Jejte po eno žličko dvakrat dnevno, lahko zjutraj in zvečer pred obrokom.
Kura naj traja tri tedne.
Vir:
http://mojaleta.si/Clanek/Izboljsuje-spomin-krepi-mozgane-sluh-in-vid-in-se-in-se
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 13 Feb 2015 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
Z medom in gorčico nad bolečine v sklepih
Ko se začne slabo in mrzlo vreme, se je skoraj nemogoče izogniti revmi, artritisu in bolečinam v sklepih zaradi preobremenitev. Pripravite si domače mazilo, s katerim si boste olajšali bolečine in morda tudi pozdravili zatekle sklepe. Olajšanje boste čutili že po prvem nanosu.
Kaj potrebujete za mazilo proti revmi?
Vzemite žličko medu. Pomešajte ga z žlico gorčice (bolj je ostra, bolje je). Dodajte ščepec soli in prav tako žlico sode bikarbone. Vse skupaj temeljito premešajte in shranite v kozarček.
Obolelo mesto dobro namažite z mazivom. Še bolje, če si obolelo mesto še malo zmasirate, nato pa z bombažno krpo dobro zavijete. Tako obvezo nosite vsaj dve uri, zato je dobro to narediti pred spanjem.
Zjutraj si obvezo izperite, zvečer pa vajo ponovite. Čeprav bo učinek opazen že prvi dan, vam priporočamo, da postopek ponovite vsaj 5-krat.
Mazivo pomaga tudi pri glavobolih. Namažite si čelo, ali sence ... Pomaga pa tudi pri prehladih, anginah in vnetem grlu. Zvečer pojejte žličko te mešanice.
Gorčično-medeno mazivo hranite v hladilniku.
 
Vir:
http://www.vemkajjem.si/default.asp?id=5121&opt=1
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bucka Administrator foruma

Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25615 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 26 Feb 2015 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
PROSO
... čudežno sredstvo za zdravljenje ledvičnih bolezni
V ljudskem zdravilstvu se proso uporablja kot naravni pripomoček za zdravljenje urolitiaze (sečni kamni v sečnem mehurju ali sečnih izvodilih). Učinkovito čisti ledvice, odstranjuje pesek, sluz in drobne kamenčke iz ledvic in mehurja, pomaga pa tudi pri ženskih boleznih in zdravi cistitis.
Recept za pripravo "zdravila":
Zvečer 200 g prosa izperimo v topli vodi, nato ga vsujmo v večji vrč (3l) in ga do 2/3 višine posode zalijmo z vročo prekuhano vodo, zaprimo vrč s pokrovom, dobro pretresimo vsebino in jo pustimo počivati preko noči. Zjutraj jo ponovno pretresimo, pri tem bomo opazili v vrču belo motno tekočino.
To je naše zdravilo.
Tekočino precedimo in nalijemo v drugo posodo (steklenico), in to tekočine nato pijemo preko dneva kadarkoli in v neomejenih količinah.
Prosa seveda ne zavržemo, iz njega lahko skuhamo zdravo kašo za zajtrk, ali juho ali kot prilogo jedem.
Vsak večer si pripravimo novo porcijo te zdrave tekočine, ki jo pijemo 10 – 15 dni. Po tem času se bodo ledvični kamni raztopili in se izločili iz telesa z urinom, ledvici bosta očiščeni peska, sluzi in kamnov. Vnetja ne bo več, ledvično tkivo in tkivo sečnih izvodil se bosta obnovili.
Preberite več:
Vir: http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/ovo-je-cudesno-sredstvo-za-lecenje-bolesti-bubrega-zitarica-koja-leci
(hrvaško besedilo)
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|